Absoluuttinen Nollapiste > Levyt > Mahlanjuoksuttaja

osat: 1|2|3|4|5|6|
7|8|9|10|11|12|13|

Mahlaa juoksuttamassa - studiopäiväkirja 2005
Jälkiäänitykset Studio Kuussa, Helsinki 28.7.-8.8.2005

28.7.2005 torstai

[kuva studion kattovalaisimesta]

TOMMI: Ensimmäinen äänityspäivä Studio Kuussa. Kaksi edellistä päivää mie, Janne ja Aki (ja tietysti Aake ja Make, jotka meidät tänne tiistaiksi pyysivät) siivosimme, maalasimme seiniä ja kattoa ja kiinnitimme akustolevyjä kattoon. Janne kolvasi Aaken kanssa tolokusti piuhaa. Jääkaappia, mikrouunia tai istuimia ei täällä vielä ole. Syömme kylmää tai lämpötiskistä valittua ja istumme keisien päällä. Pölyinen kahvinkeitin seisoo sahapukilla.

Eilisiltana Akin kitarasoundia ehdittiin jo hakea. Tänä aamuna aloimme EKSYNEEN MARJASTAJAN kitaroilla. Sillä aikaa täyttyi pihalle tilattu roskalava raksajätteestä. Etenkin Gyproc -kipsilevyjen murtuminen, niiden osuessa lavalle jo heitettyyn rojuun, helkäytti Penikkaa Sisällämme.

Kello 15:22 mennessä olin laulanut myös MARJASTAJAN tuplaukset. Mahdolliset stemmalaulut jätetään erityiselle stemmojen-laatimis-päivälle. Riskinä sellaisessa maratonissa on äänen väsyminen, etuna se että saa uppoutua hommaan, miettiä vain sitä.

Nyt noudan ravintoa ja Aki ryhtyy MIKÄ MEITÄ VAIVAAN kitaransoittoon, jahka on pesnä lasit ynnä käpälät.

16:17. Söin kaksi grillattua koipea, mandschurialaisen ja kaksi Imatran karjalanpiirakkaa. Legenda on, että karjalaisneitseet käyttivät omaa piirakkaansa muottina. Sulhaspiirakan nimitys tulisi siitä, että poikamiehet saapuivat kylään ja maistelivat talon tyttöjen leipomuksia. Karjalanpiirakan paksuus, koko ja reunojen muoto valaisi asiaa ja helpotti näin vaimon valintaa.

[kuva tarkkaamosta]

Janne korjasi VAIVAAN lusuja Rhodeseja. "Haeksää vielä hämysempää", kysyi Make.

Tomi on tämän viikon sairauslomalla, kun polvi jälleen turposi palatessamme Aawastockista. Tänne hän tulee ehkä ensi viikon lopulla.

17:56. Olen laulanut ja kuiskannut VAIVAATA. Kuuntelemme kumpi chorus-tuplista on liidiraita eli tulee kovemmalle. Säkeistöihin löytyi heti "helteisen Rovaniemen autoilupervo" -kuiskaussoundi.

18:16. Tuplauksia tarkistaessa päätettiin ottaa viimeinen "hartsi" -rivi uusiksi. Ja "kahvikassa".

20:39. Kaikki rojut on nyt siirtolavalla. Janne pyyhki nokan päästä hiet ja lähti kesälomanviettoon Karjaalle ja Eurooppaan. Palaa vasta ensi viikon jälkeen - ja sillä on vielä RUUKUNVALAJIEN trumpetti soittamatta, pisni vie. Aki tekee MITEN TÄSSÄ VIELÄ KÄYN? delay-kitaraa. Janne uskoo, että hänen jäljelläoleviin juttuihinsa menee enintään 2 päivää. Mutta ehtiikö hän B-puoleen: kohta sen kanssa on kiire, jos single tulee viimeistään syyskuun alussa. Millainenhan biisi siitä tulee? Sitä ei tiedä Herra, vaan me - sitten.

22:30. MITEN TÄSSÄ VIELÄ KÄYN säkeistö on kauttaaltaan tuplattu, rauhallisempi ja pulisonki-uho-otto yhdessä. Jaa, eihän tässä edes ole kertsiä. F#m-kohtiin tuli falsettilaulua. Saa sanua että Oorait. Aki ja Make tekivät muutamat clapsit. Nyt enää hissin pesu ja nukkumhan!

29.7.2005 perjantai

TOMMI: 12:51 mennessä Aki oli soittanut usiamman kitararaidan AUTION SAAREN IRTAIMEEN, heleää ja vankkaa. Laulan ehkä tunnin kuluessa. Syön pähkinöitä nälkään. 14:32 tuli markettiin lähtö kun Akin soittoa oli aseteltu stereokuvaan ja Jannen Rhodes-mattoa vaimennettu. 15:24 on ite väsätty metu-savulohiHovi-salaattipatonki nielty ja IRTAIMEN laulusouvi alkaa.

[kuva]

17:13 mennessä "Niin kaunis on maa" -stemmatkin purkissa. Seuraavaksi tehdään "kolkuttavalle ei avata" -loppuhönginnät. 17:53 havaittiin että AUTION SAAREN IRTAIN on laatuisa bröke-pallaati. Ehdimme vielä ottaa työn alle Jannen suosikin NIELENKÖ TODISTEET ennenko klo 22 juna vie minut ja Akit.

18:22. Aki korvaa intron epävireisen synamelodian väärinpäinkitaralla. Hän kirjoitti sävelet lopusta alkuun lapulle. Demotin uusimman tekstiversion, ei istu: liikaa räppiä eli tiheyttä, ja Aaken mukaan "kotikutoisuutta" - tarkoittaa ns. mikrouunikuvastoa. Korjuuseen menee.

18:56. Backwards-taustan oudon pulssin omaksuminen vei hetken. Nyt on enää viimeinen eli pahin kohta jäljellä. NIELENKÖ TODISTEITA en tänään enää ehdi laulaa, ja eipä ole kunnollista tekstiäkään, vaikka Maken mielestä JJ:llä laulettu versio oli jo oorait.

AKI: Eikäkö mie soitin nuotista väärinpäin lukien.

TOMMI: 19:52. Akin työ paransi säkeistöä. Hyvä piisi tästäkin tulee. Sitä suuremmalla syyllä ei tätä saa pilata huonoilla sanoilla. "Singer-songer" eli "laulaja-laulunlaulaja". Näin Aki Aawastockissa. Reilun tunnin päästä metroon.


Päivitetty 3.8.2005
Sivuston ylläpitäjät