Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 5.2.2002

Missä on otettu kotisivujenne etusivun kuva? On vieläkin komea otos, sitä jo pitempään ihailtu.

Välillä Joensuu-Varkaus joskus keväällä 2001.


Kuka on Matri, joka joutuu Marttyyrien kiusaamaksi värssyssä "Älkääs nyt, äläs nyt"? Mikä on tarinan opetus? Sopiiko tämä iltasaduksi?

Matri on lintu. Tarinan opetus: asioilla on taipumus epäjärjestyä.


Missä kohtaa kaksi risteystä, jossa ne ei kohtaa ollenkaan?

Tässäkohtaa. Rinnakkain pätevä vastaus oli mikä tahansa vanha opetus päälaelleen käännettynä: päästäkseen lasten valtakuntaan on tultava Jumalan kaltaiseksi.


Tommi Liimatta kertoi wallirocks-haastattelussa suurimmaksi ihailun kohteekseen Randy Nymannin. Tarkoittiko hän Randy Newmania? Vai oliko koko tokaisu vitsi, vähän niinkuin mainittu kohde olisi ollut vaikkapa Roy Alanards?

Toimittaja ei tunne Newmania, joten kirjoitti nimen väärin.


Lainasin Rovaniemen kirjastosta Kirjastorock-92 videon, jossa oli "Hauki ja Kala" -niminen bändi keikalla Absoluuttisen Nollapisteen kanssa. Oliko se Hauki Kala -bändin pitkähiuksinen kitaristi Liimatalle sukua?

Ei ole sukua. Bändi oli Zames ja Kala.


Mikä on teidän suosikkipulkkamerkkinne?

Osa suosii Orthexia, osa Sarvista.

Onko bändin jäsenillä kokemuksia putkaan joutumisesta?

Ei ole.

Pidätkö Tommi tapana käydä ruokailemassa kouluruokaloissa?

En pidä. Osallistuin Tomin kanssa Tampereella Kalevan lukion penkkareihin '97 asianmukaisessa naamiossa saadaksemme lounaan.


Tommi kertoi haastattelussa, että rokkia ei käytetä pitkissä ns. progebiiseissä! Mitä tyylilajia mielestäsi on SE-yhtyeen Ja me tehtiin rakkautta -biisin "mä lupaan ettet lyö" -osuus? Vai oletko kuullut ko. biisiä? Vai etkö pidä sitä progena?

Ko. levy oli eräs lähtökohta Suljetulle, hitto vie.


Mitkä olivat ne suosikkilastenohjelmat, joita Tommi Liimatta ja hänen yhtyekaverinsa pienenä katsoivat?

Hupsis-herrat Pat ja Mat, Inspector Gadget, Transformers, Pätkis, Robotech, Kössi Kenguru, Fragglit, Muppet Show (saunan jälkeen perjantaina!), Kukkokiekuun sisältämät lastenohjelmat, kaikki Heikki Määttäsen (R.I.P.) dubbaamat ohjelmat, Taikuri Savinen, Starfleet, Skippy ja Skiboy, Pink Panther ja Hanna-Barberan animaatiot.


Tommi, tuossa palasokerijutussa mainitsit Aku Ankan taskukirjoista puhuttaessa "hikipiirtäjän"? Ketä/mitä tarkoitat ja mistä moinen nimi?

Piirtäjän sarjoissa lentää joka ruudussa päistä pisaroita, esim. sarjassa "Salaperäinen Geppi", kirjassa "Täältä tulee Aku" tms. En muista nimeä. (Taskukirjat on jo muuttolaatikossa, en voi nyt tarkistaa.)


Minkälainen teidän treenikämppänne on?

Siellä on 3 jätkän henkilökohtainen irtain, 3 bändin backline, valofirman työnurkkaus ja keskikokoinen PA. Sijaitsee kellarissa johon ei tule vesi ja josta ei mene vesi.


Ne on ne bändit semmosia että niillä on paljon kampetta mukana keikoilla. Hirveesti kaapelia, valoja, mikkejä, telineitä, PA... Onko teillä em. vehkeet omia, Karppasen vai kulloisenkin esiintymispaikan? Mites se ylleensä?

Meillä on paikasta riippuen koko kattaus tai pelkkä backline. Tämä on alalla normaali käytäntö.


Onko speden hirttämättömät teidän mielestä hyvä elokuva? Entäpä Kellopeliappelsiini? Mielipiteitä? Kiitos!

Teemu osaa Hirttämättömät ulkoa. Kellopeliappelsiini ei ole päissään nähtynä niin pelottava.


Onko teillä keikalla päällänne erityiset "esiintymisasut" vai onko ne ihan teidän siviilikamppeet joita lavallakin pidätte?

Kuten Kissilläkin oli "Lick It Up":in kannessa - kotiasut. Tomi ohjeistaa muun yhtyeen vaatetuksen ja käyttää itse ukin villatakkia.


Miksi, Tommi, pidät Sariolan dekkareista?

Enemmän ehkä päiväkirjoista: "Kurki on pannassa!" - "Se päätös pitää!" - "Ohut siivu B:tä." - "Viime yönä Tupu oli ihana."


Onko Tommilla ajokortti?

Ei ollut äitillä aikoinaan varaa sitä maksaa.


Lainaus www.yup.ms:stä, Martikaisen kiertuepäiväkirjasta Tampereen kohdalta: "Ja Lääkkölän musiikkikeskustelut olivat avartavia. Nuo omituiset, mutta verrattomat Nollapistemiehet. Joita Jussi olisi tahtonut suudella, kun 'Suljettu' -keikkansa oli ollut taannoin niin innostava.." Mitä oikein tapahtui? Ja mitä piditte YUP:n keikasta?

Aki tapasi jöyssit keikan, josta piti, jälkeen.Työn tehtyään myös YUP:n jäsenet olivat vapaalla, joten tunnelma oli rento mutta valpas.


Onko kappaleitten "Neljä ruukkua neliössä" sekä "Tie tomun suuntima" sanoituksiin vaikuttanut Wittgensteinin "Filosofisia tutkimuksia"? Huomasin joitakin yhtäläisyyksiä. Ehkä ne olivat kaukaa haettuja ja näin ollen vain harhaa.

En tunne W:n tuotantoa, mutta Jukka Leinonen vastasi W:n lausein kun mietimme sovituksia -91 autotallissa.


Kuinka monta miehistönvaihdosta teillä on ollut sen noin 9 vuoden aikana? Toinen kysymys taas on että miksi?

Matilta loppui kiinnostus, Jukka sairastui, Teemu haluttiin mukaan.


Kuinka monella teistä on toisena nimenä Markus tai Juhani?

Kahdella.


Sain viimein hankittua Amnestyn levykkeen "Vapauden kaiho". Kuunnellessani kappalettanne kuulen jatkuvasti, että "...oli tanssissa niin monta muuttujaa, arvostin kelaa.." arvostatteko siis Anssi Kelaa? Vai kuulenko minä sen väärin?

"Kela" tarkoittaa ajatuskuviota.


Kuinka paljon kokoelmaanne on nyt myyty?

7.9.2001 mennessä 997 kpl.


Mikä se on siinä että aina Tomi ja/tai Tommi edustavat yhtyettä julkisuudessa? No OK, Aake kerto juttuja siinä Suondin jutussa, mutta noin niinkuin yleensäkin olis kiva jos Aki, Aake ja Teemukin olisivat enemmän esillä haastatteluissa.

Nämä kaksi hahmoa ovat kokeneet sen osaksi työnkuvaansa koska muilla jäsenillä on esim. opintoja.


Tommi, mistä aiheesta kirjoitit äidinkielen ylioppilasaineen ja minkä arvosanan sait?

Ala-asteen tyttöjen ja poikien liikunnanopetuksen yhdistämisestä. M:n.


"Joo, kyllä miekin penikkana luulin että kun saa idolin nimikirjoituksen tuntuu kuin olisi koskettanut sen penistä." Tomi, olen siis miltei koskettanut sinun penistäsi...? Kenen penistä sitä halusit/haluaisit koskettaa?

Tällä logiikalla olen koskettanut Keke Rosbergin, Arturo Sandovalin, Daley Thompsonin ja Peyton Placen edesmenneen laulajan penistä.


Eikö siis Eskelinen ollut silloin armeijassa kun muut jannut (Liimattaa lukuunottamatta?) palvelusta suoritti?

Hän sai armeijasta vapaata 5 päivää.


Nollapisteen juurten alussa huudetaan: "Eikö nyt on kyllä elokuu!" Onko tämä viittaus samankaltaiseen sanontaan, jolla tarkoitetaan ns. elonleikkuun lähestymistä ("kohta tapahtuu kauheita, *?#&!")? Vai onko kysymys vain siitä, että joku luuli, että on heinäkuu?

J.S. luuli että vuoden 9. kuukausi on elokuu.


"Kotiinpaluu, jotenkin" ja U2:n A Sort of Homecoming kuulostavat nimiltään samoilta. Onko tämä tietoista?

Kyllä yhteys on ihan tahallinen.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 14.2.2002
Sivuston ylläpitäjät