Absoluuttinen Nollapiste > Levyt > Simpukka-amppeli

Tommi Liimatta:
Simpukka-amppeli -studiopäiväkirja

26.12.97 perjantai

Lähdimme aamulla Rovaniemeltä Tampereelle, huomenna alkaa studio. Transit hajosi 200 metriä ennen Vaskikelloa, siitä ei tänään tule kalua, ajoimme taksilla kamojen kanssa Pyhäsalmen rautatieasemalle, junalla Ylivieskaan missä kolmen tunnin odotus. Mexico-pubissa 3 tuoppia, Tomi nukkui sen aikaa tyhjässä asemahallissa rumpujen ym. kanssa. Juna tuli lopulta, Tampereella 04:16 uupumuksen tilassa. Tomi ja Teemu jäivät loppuyön tunneiksi asemalle vartioimaan soittimia.

27.12.97 lauantai

Aki soitti 15 vailla 10, herätti. Juoksin Headlineen. Masentaa plus väsyttää: maahanpainettu olo. Entä jos kylmä Transit varastetaan ja sen mukana uusi turkisliivi? Kumma huoli. - Kello on 11:26, kävin ostamassa mukeja + lusikoita. Mikitys on kesken. Tomi ei jaksanut ärtyä turkisliivihuolesta: "sie tietenkin luulet olevasi lähempänä liivin tekijää kun sulla on se päällä. Luulet tietenkin. Joo, kyllä miekin penikkana luulin että kun saa idolin nimikirjoituksen tuntuu kuin olisi koskettanut sen penistä." - Kello 13:28: 4. otto "Sanankeruumatkasta". Aakella jäi yhdessä kohdassa muu kieli soimaan. Mutta kun pohjia ei korjata, ei sitten korjata. Kun mikkeihin vuotaa huoneessa muutakin kuin mihin soittimiin ne on osoitettu. - 15:57. Nauhalla "Tämä" (4. tai 5. otto), "Musta laatikko" (5. tai 6.?), "Heitto-ovet" (2. tai 3.?). Seuraavaksi tehdään "Ennen virhettä/erhettä" ellei "Silti/still". Aake ei ole vielä tyytyväinen "Tämään" ja Tomi halusi viä kuulla "Heitto-ovia". - 18:15. Tomi on niin poikki ettei "E. virh." ja "Silti" onnistuneet. Tomi on nyt levännyt 1½ tuntia, Aake soittaa "Tämän" bassoa ja Viitanen on ajanut koneelle biisien koodit - kaekellaesta! ProTools! - 18:50. "Tämän" bassot ei vielä hyvät, on tämä väsymys kaikilla. Aki sitten veti 2 raitaa komppikitaraa "Sanankeruuseen" ekalla sisään. Mitähän sen kertsiin? Urku? Haitari? - 20:30. Haitari. Äänet syttyvät hitaasti. "Mustan laatikon" gitarrit. Loppuosan matala tuplaus oli turhankin ROOTAH. Se poies. "Tämään" tuli puoliakustinen basso. Aki aloitti siihen kitarat, riffiin ehkä synakitara. Luin Turtiaisen vankilapäiväkirjan loppuun. Mutta missä on suosikkipornolehteni jota Pan Alleyn miksauksessa luin?

28.12.97 sunnuntai

Nyt kello 01:16 selvisi: Lost Album eli Suljettu: 1. Puhuinko ääneen? 2.-4. tarttuvia biisejä, epäviihtymysteema, 5. Unkari-Taksi (akustinen), 6. Tungos on lavaste, 7. Yhteistä väliseinä, 8. Joen silmille, 9. Pikku Tuomas, 10. Suvannossa ylpeä ilme.

13:07. "Ennen virhettä" ja "Silti" pohjat. - 15:00. "El. varm." kunnossa nyt. "Ideakuvaston" 1. otto. ("Silti" vaati 4 tai 5 ottoa.) Lasken otoiksi false startteja pitemmät keskenjäännit tai kokonaiset läpimenot. Tomi sanoi että olen pikemmin toimittaja kuin luoja. Lisäksi hajoan biologisesti. - 17:34. Söimme Napolissa, pizza 41 mk. "Ideakuv." ei ollutkaan OK. Nyt "Sunnuntain" 1. otto. Ehkä liian hidas. - 18:44. 2. otto oli 'terhakkaita kirveeniskuja tuoreeseen tammeen'. 'Kun puut kaatuu/pulut kaatuu/kalut puutuu'. Sessiot jatkuu uudenvuoden jälkeen.

31.12.97 keskiviikko

Kello 23:40. Seuraavat sanat ovat viimeiset vuonna 1997 kirjoittamani: "Suljettu" on mestaris-työ. "Suljettu" on vaiheessa Varvike Teherned Vajäatönt!

2.1.98 perjantai

Studiolla kello 11:05. Aki soitti "Sanankeruun" haitarin uudelleen, nyt on 12:34, kohta "Sunnuntain" pohjat, nopeampi. Sitten "Ideakuvasto" joka sittenkin tulee levylle. Olisin jättänyt sen pois ettei levy ole yli 50 min. Akilla ei ole nyt motivaatiota äänittää biisiä nyt jos se tulee vasta jollekin myöhemmälle levylle. teemme sen siis nyt. "5 vaille sadetta" 2. otto oli joka säilytetään, ei kai se siitä muutu. Aake teki "Tämä kun" ja "Ajorata" bassot, seuraavaksi "Kuvaston" bassot. Sitten Aki soittaa "Ajoradan" pianon.

Illalla pelasimme meillä Kimbleä kun Aake jo nukkui, olin ehtinyt itse nukkua 21:50-23:20 kun Teemu ja Tomi tulivat ja viritimme pelit. Amadeuksessa 2 olutta.

3.1.98 lauantai

19:01. Kitaroita ja urkuja eri biiseihin. Ostin 2 markalla kirjan "Kuka maksaa keuhkosyövän". Midikitaralla tehdään "Ajoradan" lopun Aaron Spelling -melodia. Mylläreissä 2 olutta ja pekonihampurilainen + olut.

4.1.98 sunnuntai

Lauloin aamulla "Ennen virhettä", sopiva ääni siihen silloin. Päivän mittaan lauloin "Silti", "Sunnuntai", "Sanankeruumatka". - 19.17. Aki teheny kitaraa. Tomi ei vielä ole hakenut Tehtaalta perkussioita. Onko Tepe tullut kotiin pop-diskosta eilen? Missä hän on?

5.1.98 maanantai

Syön keittiössä kaikki ateriani yksin / hajamielisyyttä ei keksinyt Disney. - "Kaatua" urku + virveli. Trumpetti ei biisiin sopinut. On 13:47. Laulan kohta "Tämä kun". - Paras vokaalisuoritukseni koskaan.

6.1.98 tiistai

Loppiainen. Vein Japalle lopun kansimateriaalin. "Tämän" laulu + kitarat.

7.1.98 keskiviikko

Mustamakkara + maito 12,50 mk, eilen vihreä Nortti plus pannupizza yht. 34,50 mk. Miksattiin "Sanank.", "Tämä", "Heitto-ovet", "Ennen v." ja "Schildthi". Myllärit 3 x tuoppi = 48 mk. Tarkistamme huomenna "Sunnuntain" kitarat. Ja "Laatikon" loppu! - Ykän luona meni myöhään.

8.1.98 torstai

Olen ollut elämäni aikana kova jätkä yhteensä noin neljä sekuntia. Toiseksi viimeinen miksauspäivä. Artistin ja kustantajan välinen suhde on hellyyttä, muuten se on mennyttä. Nauhoitin 2½ tuntia Aaken, minun ja Teemun Monopolipeliä. Nauhoista purettu teksti ilmestyy kirjana "Painamattomat lähteet".

9.1.98 pe

Miksattiin "Tapahtua", "Eläimen varmuus" ja "Sunnuntai". Tomi lähti Seinäjoelle, Aake Helsinkiin, mie Mexasiin, Teemu meni yksin Ohranjyvään. Tuntuu nyt että tuli hyvä levy.

13.1.98 tiistai

Ehkä vahvin levy tähän asti. Möisikö 4000 kpl?

19.1.98 maanantai

Kerroin Joukolle että masteroinnissa joka biisin väliin saa laittaa 2 kliinistä sekuntia. Hän mietti hetken tuleeko se sanasta clean mutta pohjasana onkin kreikan vuodetta merkitsevä sana.


Päivitetty 15.10.2012
Sivuston ylläpitäjät