Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 3.12.2005

Milloin Aki Lääkkölä tekee soololevyn? Toivottavasti pian, sillä hän on Suomen paras nuori kitaristi!

En ole tällä hetkellä tekemässä soololevyä. Ajatus harkintaan..


Hienoa kitaratyöskentelyä Mahlanjuoksuttajalla, Aki! Koko Tampereen Klubin keikan ajan vain tuijotin kitarointiasi. Onko uusien laitteiden myötä kitaravahvistimen asetukset muuttuneet sitten viime kysymyksen (16.12.2000)?

Kiitos. Myös vahvistin on muuttunut noista ajoista. Jos kiinnostaa niin: Bass 4 Mid 6 Treble 4,5 ja hieman Lead presenceä auki. Eli Maken sanoin: "Haetaan sitä saundia middlen kautta."


Uskomattoman hyvä levy, jälleen kerran. Kiitos siitä.

Sanot vaan.

Miten suhtautuisitte siihen jos imuroisin netistä kaikki biisinne, ja sitten vaikka keikan yhteydessä heittäisin sinne lavalle sen 15 senttiä/soittaja tai vaikka kokonaisen vitosen!

Et sie noilla summilla pidä yllä levy-yhtiön uskoa meihin. Älä ohita organisaatiota. Ja tarjoilija ne myntit sirujen mukana lakaisee, kun muuntaudumme takahuoneessa Teräsmiehestä Clark Kentiksi.

Alko vaan mietityttämään moinen... Toki kaikki levyt on ihan laillisesti kaupasta ostettuina hyllyssä, hyvää musiikkia pitää tukea (tavalla tai toisella).

Hyvä pointti, mutta pitäisikö kuluttajan saada valita tapa tukea artistia? "Tässä sinulle kookospallo. Haluatko antaa vastalahjan?"

Ja mitä sieltä repusta tongittiin ja mitä sinne jäi? Kun ei prkl millään aukea toi levy!

Biisissä on selvä vihje repun sisällöstä.


Hesari ei sitten noteerannut teitä mitenkään!

Tommi vaihtoikin Aamulehden tilaajaksi. On kuulemma paremmat kulttuurisivut.


Pari kommenttia aikaisempaan kysymykseeni antamastanne vastauksesta... "Oletteko huomanneet miten mukavuudenhalu on se, johon useimmat asiasta närkästyneet vetoavat? Ihan ymmärrettävä juttu, se vaan on laajemmalti ajateltuna mukavuutta toisten kustannuksella."

Nythän siis puhutaan nimenomaan yksityisestä kopioinnista. Mitä kustannuksia se aiheuttaa kenellekään, jos teen ostamastani CD:stä kopion omaan käyttöön? Itsehän minä siinä maksan tallennusmediasta, josta tekin saatte vielä ne hyvitysmaksut.

Ai puhutaan vai? Ja kuka sitä valvoo kenelle ne menee? "Lupaan, että pakettiautollinen Viron viinaa on omaan käyttöön. Tulee isot juhlat."

"Muistatko vielä millaista oli vinyylien kansien ja sisäpussien kanssa teutarointi? Eikä sitä pitänyt taakkana." Kyllä muistan. Eikä kukaan silloinkaan kopioinut niitä suosikkikappaleitaan C-kaseteille mukavuudenhalunsa vuoksi. Ehei.

Ei, vaan siksi että autoissa ei ollut vinyylisoittimia. Paitsi Lennonin mersussa, jossa Tommi istui '89, oli EP-levysoitin keskikonsolissa.


Moi, haluaisin ensin kehua uutta levyänne. Se asettuu jopa samalle viivalle Suljetun ja Nimi muutetun kanssa! Aivan selvästi loistavampi kuin nuo nuivahkosti tähditetyt arvostelut musiikin hesareissa. Kiitos maagisista hetkistä, taas!

Voi Tommi kun sanoittaisit joskus teemalevyn vaikkapa lähiön miehestä, joka ei vain löydä rakkautta, kun ei osaa. Ja kun ei ole mitään tekemistä kerostalossa, pitää turhautua, vittuilla ja pahoinpidellä. Voisiko tällainen tekstipläjäys joskus tulla?

Olen tehnyt useamman kymmentä aiheeseen liittyvää biisiä. Esim. Täytyy muistaa (tapaus Foliosurmat) ja Liukuovet (kun patsas päätetään siirtää).

Aina kun laulatte morsiamesta, se kuulostaa raamatullisen upealta! Saisiko joka levylle yhden morsiamen?

Jos on aihetta.

Koska teitä näkee keikalla Pohjanmaalla, täällä Suomen Afrikassa?

Sitten kun joku ostaa meidät sinne.


Tiesittekö, että musiikkinne sopii erinomaisesti itämaiseen tanssiin? Vaikka rytmit eivät olekaan perussaidia (dum-tek-dum-dum-tek), niin herkkupala-rytmejä löytyy mukavasti ja erityisesti vaihteleva kaavamuoto ilahduttaa tanssijattaren sydäntä. Tosin meikäläisen estradit jäävät turvallisesti kyökin puolelle.

Nythän ovat nämä Lähi-idän tai sinnepäin vähän kallellaan olevat rytmit kovassa huudossa. Koskaan emme ole tarkoituksellisesti Lähi-itää lähestyneet, mutta jotain on varmaan suodattunut mukaan, kun meillä on tuo yksi "löydän rytmin kaikkialta" -jätkä remmissä.


Onko tällä hetkellä vallitsevalla Helsinki-boikotillanne otain henkilökohtaisia syitä (tuohtuminen, aikataulut tms.), vai onko kyse vain ulkoisista tekijöistä? Miten olisi keikka Herttoniemessä?

Aikataulut ei sopinhe. Paitsi että nythän me maanantai-illaksi tullaan. Liekö Herttoniemessä keikkapaikkoja?


Kunnellessani Sortovuosien bee-bualien irtonaista soitantaa ja kävi mielessä, että teillähän olisi lihaksia myös erinomaiseen instrumentaalilevyyn. Eikö mitä?

Kyllä. Tommi on toivonut instru-levyä jo vuosia.


Bändi muutti Rovaniemeltä Tampereelle ja musiikkinne kehittyi uuteen suuntaan, eiks je? Miksi ette muuttaisi vielä Loimaalle ja kehittäisi musiikkianne vielä lisää? (Siis parempaan suuntaan.)

Emme enää kehity.


Millaisista aineista koostuisi Absoluuttinen Nollapiste -drinkki? Tulisiko siihen purukumiesanssia?

Jotain taskulämmintä sekä lauhdevettä. Nautitaan salaa eli nopeasti.


Koska kuulemme teiltä instrumentaalilevyn? Ei vastalauseena Tommin laululle (päinvastoin), mutta ihan muuten vaan.

Mielellään jo seuraavaksi. Asiasta on puhuttu.


Mitäs mieltä Tommi olet siitä, että Muovi antaa periksi -levyn raita nro 21 elikkäs sivulta jatkuu tuo mieleeni Leevi & the Leavingsin, ja olen tästä hyvilläni?

Meille se on Bluesounds-biisi ollut aena.

Onko Absoluttinen Nollapiste ikinä enää esiintymässä Mikkelissä tai esim. Savonlinnassa? Saattaisin ehkä uskaltautua paikalle. Kerran näin kyseisen yhtyeen Mikkelin satamassa, mutta sekoitin sen silloin vielä Zen Caféseen (täällä päin maailmaa yllättävänkin tyypillinen tapa). Tämän olen huomannut julmaksi virheeksi siitä lähtien, kun eräs toverini lähetti minulle joululahjaksi 2004 Neulainen Jerkusen ja viimein johdatuin musiikkinne kiehtovan maailman porteille.

Et ole ainoa. Mikkeli on listalla yhtälailla kuin muutkin Suomen paikat. Ei muuta kuin toive paikalliseen riittävän kokoiseen mestaan. Ja sitten vain jännittämään saapuuko bändi.

Kyseinen toveri väitti tuossa taannoin kesällä ollessamme eräällä päivittäisistä uimaretkistämme, että Kalervo Palsan Eläkeläinen muistelee -sarjakuva olisi huolimattomasti piirretty ja täten taiteellisesti kunnianhimoton. Onkos Tommi tutustunut kyseiseen julkaisuun? Mikä lienee hänen mielipiteensä asiasta, tai näistä Hannu Kolin seikkailuista ylipäänsä? Itse luen yleensä mieluiten Muumia tai muita rauhallisempia sarjoja mutta en voi kiistää, etteikö tuo sarjakuva olisi jonkinlaista vaikutusta tehnyt. Pidin myös Masturbaatiosta Ranualla.

Kunnianhimoiset sarjakuvat ovat usein huonosti piirrettyjä. Luin Eläkeläisen joulukuussa '90, ja jättihän tuo jäljen, tai jäi mieleen. Kakkosella muuten alkaa ensi tammikuussa 8-osainen kirjoittamani draamasarja "Perseestä revenneet toppahousut".

Tomi: Uskoisikohan tuota?


Onko Liimatta skitsofreenikko? Mahlanjuoksuttaja juoksuttaa jopa Suljetun maan rakoon... Ja se on paljon se.

Ei ole diagnosoitu. Vuodet ne vaan käy yhä vaikeammiks ja jokainen levy on viimeinen.

Miksi iPod soittaa aina vaan Mahlanjuoksuttajaa? Miksi muut 10 804 kappaleta joutuvat paitsioon?

Niin.


Miltä se tuntuu, kun ihmiset puhuttelevat tässä Kysy-osiossa tuttavallisesti? Esim. Tommi kuule, laulusi kuuulostaa tältä ja tältä. Niin ja kiitos, Turussa oli kivaa, tulkaa toistekin.

Sama se mulle. Ei tässä olla mittään "laolu-miehhie", vaikka ukki niin väitti. Tai tohtoreita. Turussa oli kivaa.


Miksi nettisivujenne osoite ei ole absoluuttinennolla.fi?

Ettei tulisi näppärää. Olemme vakavia miehiä kuten Karppasen Jocke.


Oletteko huomanneet, että kaupunkilehti Vartissa ilmestyvän Vastakarvaan (Get Fuzzy) -sarjakuvan yksi hahmoista näyttää aivan Tomi Krutsinilta?

Tomi näyttää rumalta naiselta, sen sanoi jo Erkki Matias Erpikoski Roi-Tre-junassa samalla kun pummas siltä pari karjalanpiirakkaa.


Erityisen reipas on tuo uusi levy, jopa pirskahtelevan helmiäinen, saattaisinpa kutsua sitä myös laatusanoilla. Tuleeko muuten toista sinkkujulkaisua levyltä? Ja jos, niin onko b-puolena hämyä? Ruukunvalajat olisi kannattava sinkkuvalinta. Mahetsua.

Sinkku tulee, B-puolta ei vielä ole. Mitä se tyhyjää kannattaa mittään.


Ok Janne, urkubattle sovittu. Heti seuraavan kerran kun tulet Lahteen, niin tilutetaan kilpaa. Tarjoan kaljaa ja kahvia.

Voi helekkari, nyt alako jännittään. Lupaan yrittää järjestää aikaa kun tuun seuraavan kerran Lahteen. Lähetä yhteystiedot että saan sut kiinni. Sun on sitte parempi olla hyvä ja soittaa minut suohon 100-0, muuten iskee synkkyys! Kalja on jees, mutta en käytä kahvia. Jos löytyy, niin ennemmin jotain hyvää vihreää teetä, vaikka Yunnania.


Minkä takia näiltä sivuilta ei löydy sanoituksia, tai jos löytyy, miksi minä en löydä niitä?

Ylläpitäjät vastaavat: Kysymyslomakkeen yläpuolella oli tätä kysyttäessä vinkki käyttää etsimiseen hakulomaketta tai sivukarttaa ja luettelo sivuista, joilla vastataan useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Niistä ensimmäinen – Tabulatuurien julkaiseminen netissä – on nyt nimetty uudelleen: Tabulatuurien ja sanoitusten julkaiseminen netissä. Kysymykseen vastataan siellä.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 4.12.2005
Sivuston ylläpitäjät