Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 12.12.2005

Mulla on 878 albumia iPodissa. Biisejä 1088 kpl. Mahlanjuoksuttaja kutsuttiin iPodiini 12 päivää sitten. (Kirkkonummen Prisma...) Tänään on juhlapäivä ja historiallinen tapahtuma iPodissani: Mahla on mennyt soittolistani ykköseksi 34:llä soittokerralla (12 vrk).

Mikä meitä vaivaa? Liika juopottelu? Jopa Suljettu kalpenee. Luulin, että Suljetusta on vaikea laittaa paremmaksi... Luulo ei ole tiedon väärti. Absoluuttinen Nollapiste, universiumin addiktiivisin bändi - kahden puolen subsanttiiviattribuutti? Tommi korjaa jos erehdyin - rules. Hyvä Abso! Lisää plättyjä kuluttajille. Jopa se Prisman 24 euroa kärsitään.

Toisin kuin kuvittelet, Tommi ei tunne sijamuotoja.


Miten te voitte olla noin ******* ihania? Muistan elävästi TV-taltioinnin, jossa Absoluuttinen Nollapiste kapusi lauteille Rock SM-kisoissa ujon näköisenä, mutta olematta vähääkään ujo, vaan varsin vakuuttava. Ja edelleen charmi puree! Mahtavaa musiikkia, mahtavia miehiä, mainiot jutut, ou jee baby tulen kohta villiksi.

Kysy vaimoiltamme kuinka mahtavia ovat miehet ja kuinka mainioita jutut.

Toinen juttu: pitäiskö meiän brändätä toi teidän Renki oikein kunnolla? Vois sitä tipahtaa pätäkkätä laiheliineille, kun vaikka Suomen alppihiihtomaajoukkue laskisi Renki Ski Wearilla Söldenissä. Kohta olisi Eminemin ja muun rap-maailman yllä Renki Gear. Ruvettaanko tiennoomaan?

Ei ruveta. Sitä nolouden määrää kun istut myymättömien tuotteiden keskellä ei kestä kukaan enää. Niin kuin isä sanoi Jyrki-haastattelun jälkeen: Että mie sinua häpesin.

Kolomas juttu tuli mieleen, tai kysymys. Milloin, siis ei saammeko, vaan milloin saamme lisää Ahkerat Simpanssit -matskua CD:llä? On se niin huiman mainio lettu se eka.

Myyntiluvut sen kertoivat, että seuraavaa saa odottaa pitkään.

Ps. Lieksa Suomen pääkaupungiksi

Niin niin ja Mänttä yrittää Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.


Kiisteltiin herrasmiesten kesken että onko tämä Krutsinin vai Lääkkölän bändi. Mitä vastaisitte?

Karppasen bändi.


Kävinpä Rokumentissa. Viittaako nimi Kymmenen vuoden yksinäisyys Tommin aluspökiin? Inspiroiduin ihan uudistamaan alusvaatelaatikkoani.

Ei taida viitata. Mutta hyvä kun inspiroiduit ja uudistit. Viime käynnin jälkeen mietittiinkin milloin luovut niistä kauhtuneista Snoopy-pikkareista.

Ja muutama kysymys ihan murremielenkiinnosta: Vasta vai vihta?

Molemmat käy.

Hilla, muurain vai lakka?

Hillapa hilla.

Mitä kehtaaminen tarkoittaa?

Jaksamista tai viitsimistä.

Entä tuima?

Väkevää tai ankaraa. Emme allekirjoita tuiman sotkamolaista merkitystä ruoan vähäsuolaisuudesta puhuttaessa.


Tavastian Lukirockissa pari vuotta sitten lauloitte jossain biisissä, että "Janne Hast". Mikäs kappale oli kyseessä?

Ei voi muistaa. Tommi muistelee kyllä, että kyseessä oli Saatteeksin jami.


Olen rakastunut Mahlanjuoksuttajaan, koska löysin levyltänne matematiikkaa. Eihän, eihän se voi olla vaan sattumaa, että ensimmäinen ja viimeinen kappale ovat saman pituisia, vai valehteleeko armaan kämppäkaverini CD-soitin?

Aluksi epäilimme Aaken ujuttaneen masteroinnissa (jossa kappaleiden ja niiden välien pituudet määritellään) salaviestin biisien pituuksiin, mutta selvisikin että "alakerralla" oli sormensa pelissä ja kappaleiden yhtenevät mitat olivat tulleet sattumalta.


Aake, mistä onnistuit löytämään sen Rickenbackerisi? Itse olen myös moisesta haaveillut jo pitkään.

Välittäjän kautta.

Ja Tommi, mitä tulee Mahlanjuoksuttajan studiopäiväkirjan kommentteihisi makkaroista, kerrottakoon sinulle että Tampereen Kauppahallista saa kyllä joka päivä Ohrasta. Veljekset Lindgreniltä.

Kiitokset vihjeestä, olen jo vieraillut kahdesti Veljeksillä.


Tommi, Kaltion kolumnissa olet sitä mieltä, että kirjoja julkaistaan aivan liikaa. Toisaalta olet joskus maininnut pitävästi kirjailijoiden "hätäpaskoista". Eikö tämä ole hiukan ristiriitaista? Miten karsintaa pitäisi suorittaa, jos se sinusta olisi kiinni?

Pidän hyvien kirjailijoiden hätäpaskoista. Ristiriitaa ei ole. Esikoisseulan olisi oltava tiukempi. Julkaisupäätöksellä kylvetään vaarallista toivoa kynäilijän mieleen. Koko elämä voi mennä pilalle.


Koska saamme Liimatan taidenäyttelyn?

Turussa Aboa Vetus Ars Nova -museossa avataan tammikuussa levynkansinäyttely, jossa kansimaalausoriginaalini ovat esillä. Eli siis tuiki tuttua paskaa.


Oletteko kuulleet Hectorin proge-levyä Liisa Pien? Yhtäläisyydet muutamaan viimeisimpään levyynne ovat hämmästyttävät. On sovitusratkaisua, melodiaa, soundia, lyhyttä samankaltaista pätkää ja kokonaisuuden vetämistä kasaan ohuilla langoilla. Albumin kuuleminen pelotti. Se oli kuitenkin jo '75.

Olemme kuulleet lähes kaikki Loven levyt. Siitä on kyllä jo aikaa.


Hienoa, että soitatte Tavastiallakin! Kuinka suurella todennäköisyydellä voisitte ilmoittaa aloittavanne soittamaan reilusti ennen yhtätoista?

Se on kiinni paikan politiikasta. Lähes poikkeuksetta.


Terve! Sellaista piti kysyä, että tekeekö Ahkerat Simpanssit enää keikkoja?

Ehkä.

Nollapisteen keikkojen yhteydessä?

Ei ole koskaan tehnytkään. Kerran Tusovka-tapahtumassa, mutta ei enää koskaan.

Olen tulossa katsomaan teitä ensimmäistä kertaa joulukuussa Tavastialle, ja olisi oikein mukavaa, jos voisitte soittaa Eräät tulevat juosten.

No katotaan, sanoi isä kun penikkana tahdoimme ostattaa sillä jotain.

Danke.

Bitte. Sah man bisher via Kabel!


Kiitos, kun soittitte 45:ssa (24.11.) lempibiisini Kiilakiven. Muutenkin oli ihan hyvä keikka. (Paitsi että jätitte sittenkin soittamatta Ponnahdusikkunaprinsessan.) Erityisesti pidin teidän "ainoasta jazzbiisistänne". Onko sillä kenties jotain nimeä, ja onko se ihan uusi kappale?

Kiitti. Jazz-biisi oli puhdasta improvisointia eikä sillä ollut vielä nimeä. Olkoon se "Pappani voitti raviveikkauksessa 1903 ja muutti Amerikkaan, missä isäni sitten syntyi". Mukavaa, että pidit siitä. Keikkaa emme saaneet nauhalle, joten olit todistamassa jotain ainutkertaista.

Ei se mitään vaikka Tomi hieman sekoilikin paidanmyyntihommissa, se on vain inhimillistä.

Tomi sekoilee, koska paitamyynti ei ole enää hänen tehtävänsä. Pohjoisessa ei kuitenkaan ollut paitamyyjiä völijyssä, niinpä hän hoiti myyntityön. Liekö takahuonejallu napannut juuri ratkaisevalla hetkellä?

Harmi vaan, ettei Ei vaikuta keikkaania ollut saatavissa keikaltanne. (Eikö se silloin juuri vaikuta keikkaan?) Pitänee tässä odotella sen saapumista kirjastoon.

Sarjakuvan puuttuminen myyntitiskiltä ei vaikuta meidän keikkakokemukseemme. Tommi on niin surkia, ettei ole saanut näin yksinkertaista hommaa hoidettua. Pahoittelumme.

Hmm... Olen näemmä tästä lähtien eksynyt marjastaja. Mihinköhän suuntaan sitä lähtisi?

Astu jälkiisi niin olet perillä.


Mitenkäs se Rovaniemen keikka siirtyikin yht'äkkiä Café Tivoliin?

Comico osoittautui ahtaaksi pizzeriaksi, jossa lavan edestä alkoi lattiaan pultattujen ruokailulooshien meri. Lavalle olisi mahtunut joko rummut tai Jannen kioski. Tai bongot, basso ja trumpetti. Paikan ennestään turhankin tuttu tekniikkavastaava kertoi, että bändit yleensä vetää ruokailun taustalla. Yhtyeessä aiheutti ihmetystä myös se, että tilaisuuden järjestäjä on nähnyt bändin noin seitsemästi ja silti uskotellut keikkamyyjälle että kyllä sinne mahtuu.

Tulimme kahdella kuorma-autolla, ja vaikka poikkeuksellisen positiivisella asenteella varustettu valomiehemme oli järjestänyt paikalliselta YO-teatterilta mustan taustakankaan Comicon välimerellisten seinien peitoksi, emme katsoneet että yhtye tahi yleisö tulisi tilassa viihtymään. Saimme järjestäjän lopulta ymmärtämään tilanteen ja keikka siirrettiin nopeasti Tivoliin, jonka ravintolapäällikkö hän myös on.

Tästä suivaantuneena turhankin tuttu huulilta lukeva tekniikkavastaava antoi käyttöömme paskimmat mikkitelineet ja henkilökunta otti kassakoneen sähkön mikserin sukojaosta, jonka takia keikkaa ei voitu nauhoittaa. Luonnollisesti keikka oli loistava ja meidät leimattiin ylimielisiksi kusipäiksi. Mutta näinhän Rovaniemen poikia on Rovaniemellä aina kohdeltu.


Ootteko käyneet Kolilla?

Tomi on käyny hississä.


Kertovatko teidän kappaleet jostakin?

Kyllä ne ovat tavanneet jostakin kertoa.

Uusi levy on loistava, enkä jaksa ymmärtää niitä (tai jaksan jos yritän kovasti), joiden mielestä Muovi antaa periksi on ainoa oikea nollapistelevy.

Emme mekään.


Todistin loistavaa keikkaanne Tivolissa. Keikan upeudesta tuskin tarvitsee kertoa sen paremmin, tiedätte itsekin kuinka mahtava se oli (kivoja adjektiiveja, eikö?).

Kuten yllä mainitsimme, se oli työvoitto.

Mutta sattuu olemaan niin että olitte niin käsittämättömän hyviä, että ennen niin upea uusi Mahlanjuoksuttaja-levynne ei enää tunnu miltään. Näen, että teillä on merkitty Tavastialle keikka 19.12. Toivon, että tajuatte tämän talven kiertueenne historiallisen merkityksen, ja ymmärrätte äänitättää ainakin yhden keikan ja julkaista sen jälkipolvien mieliksi - ja minun. Tavastialtahan oli myös iki-ihana Suljettu-taltiointi. Miten olis Hawkwindin Space Ritualin reinkarnaatio ja paras livelevy kotimaamme historiassa?

Biisit ovat vielä liian uusia että liveversiot poikkeaisivat ratkaisevasti levyversioista.


Kuopion keikasta iso kiitos. Aivan loistavan fantastista, pääsee Kokemukset Top 5 -listalleni. Huikeaa. Tahdon lisää.

Tuu Tavastialle.


Hei. Ihan ensimmäisenä, kiitos eilisestä (2.12.2005) keikasta. Nautin suunnattomasti. Ja toisena: minkä vuoksi hra Liimatta lauloi eilisellä keikalla Kiilakiven niin jännästi? Ärsyttikö yleisön ölinä?

Silläkin oli vaikutusta, mutta koska taustalla on vain Akin kitara, saan tehdä mitä kulloinkin haluan.

Ja kolmantena: Onko kappaleiden sanoituksia koskaan inspiroitunut unista? Siis luoko Liimatta kappaleitaan esim. edellisöisen unen tapahtumista?

Kyllä. Esim. Irene Kaktus ja Hallitsevien piirien vaatimukset.

Neljäntenä: Ovatko yhtyeen jäseneet tutustuneet Ruukunvalajia (ja muutoinkin Mahlanjuoksuttajaa) tehdessään Illuminatiin, Vapaamuurareihin tai muihin salaliittoteorioihin? (Siis muutenkin, kuin että vapaamuurareiden kokous keskeytti soundcheckkine.)

Tomille tuli vahingossa postissa Vapaamuurareiden julkaisu.

Viidentenä: Jos kirjoittaisin siitä, kuinka ketut vaeltavat sydämenmuotoisen ketunleipäkiven luokse päiväkausia jotta eivät nääntyisi nälkään, niin voisiko siitä mahdollisesti muodostua mielenkiintoiset kappaleen sanat?

Mahdollisesti, jos tekstissä tapahtuu jotain muutakin.

Ovatko toteen perustuvat sanoitukset toimivampia noin yleensä? Tämä tarinahan on nimittäin muisto lapsuusajoista.

Sepittämisen hyvä puoli on, ettei tarvitse pitäytyä totuudessa. Toisaalta sepitteen on oltava uskottava, että siinä luodun maailman pystyy "myymään" kuulijalle.

Kiitos jos vastasitte näihin.

Kiitos kysymästä.


Miksi Kuopion keikalla oli joku silmälasipäinen mies, joka kuvasi tapahtuman videokameralla? Saadaanko mekin nähdä ko. tallenne joskus esim. DVD:llä? Se olisi kyllä aika jees, koska keikka oli niin paras! (Soittelu, fiilis, soolot, improvisointi, jammailu, Tommin tanssahtelut!)

Tomin isähän se poikaansa tallensi. Harmitteli vain, että lavalla oli vähänlaisesti valoa. Jotain nauhoilla kuitenkin on ja varmasti päätyy DVD:lle jos katsomme sen olevan julkaisukelpoista.


"Liekö Herttoniemessä keikkapaikkoja?" Onhan siellä Oranssi, ihan metroaseman vieressä! Enempä sellanen Bitch Alert-tyylisten bändien paikka, mutta kumminkin.

Mutta ei meille.


Mikä sointu on biisissä Onko meiltä kuulunut meteliä? ensimmäisen kertosäkeen jälkeen, siinä minuutin kohdalla?

Se on Jannen ja Akin voodoo-sointu. Eli jotain pahan kuuloista.

Löysin takakannen nuotit levyltä. Piileekö nuoteissa vielä joku arvoitus?

Ne sävelet aloittavat ja lopettavat levyn.

Onko Liimatta ja Otsala uusine soittimineen Nollapisteen Howe ja Squire?

Ei vaan Wise Hawk ja Kiki The Squirrel.


No oliko niitä C-kasetteja sitten pakko kuunnella autossa? Eikö sekin ole mukavuudenhalua, siinä missä joku haluaa kuulla musiikkia lenkkipolulla MP3-soittimestaan?

Onhan se. Muuta emme ole väittäneetkään. Ja nythän ajauduttiin ihan väärille urille. Vertaus ei ole pätevä koska digitaalisessa muodossa oleva musiikki voidaan kopioida samanlaatuisena kun taas c-kasettikopio oli lähes poikkeuksetta surkeampi kuin vinyyli. Mutta tee ihmeessä kopioita omaan käyttöön. Niin mekin teemme.


Tietääkö Tomi, että häntä vakoillaan ihaillen? Mahdatko edes tajuta kuinka usein ja millä voimalla yritän sinua lähestyä. Osaan olla vain niin hillitty tilanteissa, ettei minusta uskoisi salaiseksi ihailijaksi. Enkä minä pettyisi koskaan sinuun.

En tiennyt, mutta nyt on valmiiksi luulosairaan ihmisen mieleen lisätty taas yksi syy epäillä jokaista vastaantulijaa. Sitäpaitsi huomasin jo nuorena, että arvossa pitämiensä henkilöiden tapaaminen tuottaa pettymyksen, ellei osaa laittaa hahmoa realistiseen näkökulmaan, minkä jälkeen henkilön ihailu muuttuu jonkin erityistaidon/piirteen ihailuksi eikä henkilöpalvonnalle ole näin ollen enää sijaa. Lukuisat omien alojensa mestarit ovat mulkkuja.


Pahastutteko teihin kohdistetusta puhelinterrorista, jos sitä harjoittaa nainen?

Eikös terrori ole jotain alakynnessä olevan tahon pyristelyä oman asiansa puolesta yleisen mielipiteen paheksumin keinoin? Kyseessä olisi siis altavastaaja, joka aikoo toimia kirjoittamattoman kännykkäetiketin vastaisesti saavuttaakseen omasta mielestään oikean asiaintilan. Kuulostaa pahalta. Ja onko sukupuolen mainitsemisen tarkoitus tehdä tässä yhteydessä asiasta seksuaalinen vaiko feministinen?

Nimimerkki tositarkoituksella.

Ai ittestäskö sie kirjotitki?


Mitä merkitystä merisuolalla ja lamppuöljyllä on Ruukunvalajille?

Ne ovat mirhamin kaltaisia sakramentaaliaineita.

Eikö se matkamuistomyyjä-äijä ole Ruukunvalaja, kun se kerran tulee sitä tietä pitkin ostamaan sitä öljyä ja suolaa?

Matkamuistoyrittäjä ei nimenomaan osta öljyä ja suolaa, vaan hänen kohtaamansa maanomistaja. Sen sijaan matkamuistoyrittäjä vihitään Ruukunvalajiin. Hänen vaimolleen käykin myöhemmin ikävästi, mutta onko kyse hänen mustasukkaisuudestaan vaiko Ruukunvalajien kostosta?

Ja semmottinen vielä, että jos tulette joskus Ylivieskaan keikalle, niin mennään meidän mökille pilkille. Eiks je? Tattista vielä erinomaisesta Jyväskylän keikasta.

Ole hyvä. Sinä päivänä kun meillä on Ylivieskassa keikka niin lippu salkoon, saatana.


Monta ruumista Mahlanjuoksuttajan kansien välistä löytyy?

Onko siellä muita kuin se, jonka selkään suihkuverho tarttui ja se kenet tulilla ammuttiin.

Entä kuinka monella henkilöllä on henkinen tai taloudellinen kiintymys purukumiin?

Kahdella.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 16.12.200
Sivuston ylläpitäjät