Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Jäsenet > Tommi Liimatta

Avainlastu

Kustantaja: WSOY 2002
Sivumäärä: 113
ISBN 951-0-27551-4

Tommin nimipäivä on vuoden pimeimpänä päivänä ja Juhanin nimipäivä juhannuksena. Vanhempani toimivat nimiasiassa aivan korvakuulolta ja kuten yleensä on tapana. Kun nuori joutuu vanhemmaksi hän alkaa kunnioittaa suvussa kulkevia nimiä. Isoisä halvaantui pian tämän jälkeen koska hänen toinen nimensä ei ollut kelvannut. Perin isäni nimen. Tommi taas on nimi joka löytyi ullakolta tuohelle kirjoitettuna, puhelimeen puhuja tavoitteli kukankuvaa mutta piirsikin nuo kirjaimet. Puhelun sisältöä ei tunneta, paperin puuttuminen on toinen mysteeri.

Elämme tulkitsemattomien viestien ympäröiminä. Tutustumme jostakin saamiimme monisteisiin. Veli nousee veljeään vastaan: nyt on mun vuoro soittaa Iron Man.

Prosaisti kertoo itsestään kun ei keksinyt juonta omasta päästään ja tulosta sanotaan avainromaaniksi. Juhani Aho nimitti lyhyitä pätkiään lastuiksi kun ei saanut aikaan romaanin kokoista halkoa. Avainlastu sijoittuu näiden tyyppien väliin jos ne vähän tiivistävät.

Lisää kirjasta

Kirjan kansilehden kääntöpuolelle on painettu niiden kuuden kappaleen sanoitukset, joita ole Liimatan Pan Alleyn kansivihossa. Soololevyn ja kirjan oli alun perin tarkoitus ilmestyä samoihin aikoihin.


Päivitetty 21.4.2012
Sivuston ylläpitäjät