Absoluuttinen Nollapiste > Muut

Triviaalia nippelitietoa

Renki

Renki on se parrakas karvalakkipäinen mieshahmo, joka on esiintynyt ja esiintyy Absoluuttisen Nollapisteen levynkansissa, ensimmäisissä paidoissa, keikkajulisteissa, nuottikirjan kannessa, Tommin sarjakuvissa (mm. Eräs päivä oli ja Rengin tarpeet) ja tämän sivuston symbolina selaimen osoiterivillä, kirjanmerkeissä jne.

Kaikki lähti valokuvasta, jonka Tommi sai käsiinsä joskus 1990-luvun alussa. (Sarjakuva aiheesta.) Hän teki kuvasta ensimmäisen demon kansikuvan, ja opetteli sen pohjalta piirtämään Rengin. Siitä lähti liikkeelle Rengin romantisoituminen Nollapisteen logoksi ja Tommin sarjakuvahahmoksi. Kyseinen valokuva on painettu myös Suljetun kansivihkoon ja lopulta vuonna 2011 sellaisenaan Demo 3:n kanteen. Valokuvan mies on ollut renkinä Tommin enon maatilalla, mutta sarjakuvien Rengillä ei ole (ulkonäkönsä lisäksi) mitään tekemistä esikuvansa kanssa.

Rengistä on kaksi versiota: vanha versio kokoparralla ja vuonna 2002 korjattu versio ilman partaa leuan kärjessä. Kaikki yllämainitut esimerkit ovat vanhaa mallia paitsi nuottikirjan kansikuva. Myös viimeisimmissä renkipaidoissa ja Tommi Liimatan Sivuhistoria-kirjan kannessa on päivitetty renki. Partakysymystä ja eri versioiden syntyä käsitellään tarkemmin sarjakuva-albumin Masturbaatio Ranualla liitteenä olevassa tarinassa Totuus Rengin parrasta (s. 74).

Tämän sivuston "symbolikuvan" piirtäneen Veli-Matti Keskisen iRenki: Think different -piirrokset havainnollistavat eri partamallien erot kätevästi samalla sivulla.

Biisilistoissa käytettyjä nimimuunnoksia ja lyhennyksiä 1994–2011

Neulaisen Jerkusen nimiehdotuksia

Simpukka-amppelin nimiehdotuksia

21.10.1997 kootut

Muita

Olen pahoillani - Valitut teokset 1994-2000 -kokoelman nimiehdotuksia

Arkistokuvaa 1992-2008 -DVD-kokoelman nimiehdotuksia


Päivitetty 15.5.2012
Sivuston ylläpitäjät