Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Jäsenet > TL > Sarjakuvat

Rengin tarpeet
Tommi Liimatan sarjakuva-albumi

Kustantaja: Renkikustannus 2000
Värit: mustavalkoinen, kannet kaksiväriset
Sivumäärä: 52
Koko: A4
Nidottu

Rengin tarpeet on piirretty vuosina 1997 - 1998 ja julkaistu kesällä 2000. Kansien välissä on yksi pitkä tarina, "Jenggin jälkeiset Rengin vaiheet", ja lopussa erillinen kolmisivuinen "rengin aamu".

Seuraava luonnehdinta on muokattu Maria Björklundin Nollalistalle lähettämistä viesteistä Se tuli! ja "Hyvä tapetti, kirjoitan sinuun nyt ensimmäistä kertaa".

"Albumi on pullollaan kaikenlaista viitettä, selitystä ja liitäntää Tommin muuhun tuotantoon, kuten aikaisempiin sarjakuviin, Diu Dau -nauhoihin ja Absoluuttisen Nollapisteen tuotantoon. Kaikki liittyy kaikkeen, vaikka onkin joskus vaikea tietää miten ja miksi.

Tarinallisesti juttu kulkee puoleenväliin Liimatalle jopa hämmästyttävän juonellisena ja johdonmukaisena, mutta hajoaa loppupuolella enemmän tajunnanvirtamaiseksi ja pätkittäiseksi. Jonkinlainen tarinallisuus mukana on kuitenkin loppuun saakka, joka tuleekin sitten töksähtäen.

Liimatan sarjakuvalliseksi esikuvaksi on aina ja kaikkialla mainittu legendaarinen Jukka Tilsa, mutta kyllä tässä on muutakin. Esimerkiksi Aku Ankan vaikutus on joissain juonikuvioissa silmiinpistävä, ja vanha Tex Avery -animaatioklassikkojen slapstick-huumori on myös Liimatalle tuttua."

Lisää lehdestä

[kuva]

Oheinen piirros on tehty aikanaan mainokseksi, mutta sitä ei ole julkaistu muualla kuin tässä 24.11.2005.


Päivitetty 11.11.20012
Sivuston ylläpitäjät