Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Sivuprojektit

Diu Dau Tapes -yhtyeet

Hiton Vammaiset

Diu Dau Tapesin perustamiskokous pidettiin joulukuun lopulla 1993 ja tarkoitus oli ryhtyä julkaisemaan lasipurkkeja joiden sisällä on hiuksia, kasetteja ilman kansia ja kynnenpaloja. Hiton Vammaiset oli Isäni kuolleet veljet -yhtyeen lisäksi ensimmäinen Diu Daulle äänityksiä tehnyt yhtye jonka niukkaan tuotantoon myöhemmätkin bändit nojasivat (esim. biisi Jag tror, jag tror). H.V. ei keikkaillut ja ensimmäinen, kesällä 1994 valmiiksi saatu Diu Dau -kasetti Talvihitit ei päässyt levitykseen. Talvihittien paras aines on siirretty myöhemmille Diuceille ja Isäni kuolleiden veljien jälkeen Jukka siirtyi Tcä-a-epponeen ja Seksikääpiöön. Hiton Vammaiset soitti liikenteenjakajilla kesällä 1994. "Live at Liikennevalot" -video ei saatavissa. Perustamiskokouksessa 1993 olivat Tomi, Tuomas, Tommi, Jukka ja Mikko. Kokous on kuvattu. Video ei ole saatavissa. Diu Dau Tapes aloitti uudelleen loppuvuodesta 1998 ja tämän jälkeen on julkaistu koosteita vanhoista nauhoista ja tehty uustuotantoa etupäässä Ahkerien Simpanssien nimellä.

Ahkerat Simpanssit

Syntyi toukokuussa 1994 Seksikääpiön treeneissä. Alkuperäiskokoonpano Tomi, Tuomas, Jukka, Mikko. Seuraavan kerran nimeä käytettiin vasta vapun aikoihin 1997 jolloin oli tarkoitus äänittää Kiss-tribuuttilevylle kappale "Shock Me" nimellä "Järkytä mua". Elokuussa 1997 Ahkerat Simpanssit teki keikan Tampereen Telakalla Sumeus-tapahtumassa (23.8.97). Vuonna 1998 tehtiin vain muutama kotiäänitys mutta ei Simpansseilla. Vuoden 1999 kolmesta Simpanssirupeamasta (maaliskuu, kesä-heinäkuu ja loka-marraskuu) on jokaisesta Diu Dau -kasetilla mittava edustus. Simpanssit tekivät 99 kaksi keikkaa, molemmat Tampereella: 4.7. Doriksessa ja 25.11. Tulliklubilla. 1997 kokoonpano oli Tomi, Tuomas, Tommi, Teemu. 1999 mukana oli maaliskuussa ja marraskuussa lisäksi Jukka.

Fred Knives Auxparturi

Ensimmäinen säännöllisemmin toiminut kotikilkutusbändi. Vakiojäsenet Tommi ja Teemu, joskus mukana Tuomas, Jukka ja Mikko. Perustettiin 3.4.94, hajotettiin 3.6. Teki 10 kasettia kuten suunniteltiin mutta taskupokkari jäi tekemättä. Esiintyi Rovaniemen kirjaston näyttelysalissa 19.4.94 Rantavitikan lukion kevätnäyttelyssä.

Seksikääpiö

Perustettiin vapun aikaan 1994. Kokoonpano Tomi, Jukka, Tuomas. Mikon vierailut yhtyeessä synnytti Ahkerat Simpanssit. Toiminta päättyi loppukesällä mutta 7.9.94 bändi esiintyi ÖRS-nimellä Rovanimen Kirjastorockissa ja äänitti tammikuussa 95 Rockmurskaa -kokoelma-CD:lle kappaleen Syyte.
Seksikääpiön kappaleiden keskimitta oli 10 sekuntia.

Markku Mallinukke

Perustettiin tasan vuosi Fred Knices Auxparturin perustamisen jälkeen. Nauhoitti loppuvuoteen 1995, kokoonpano sama kuin FKA:n. Bändin nimeä käytettiin Liimatan Pan Alley -CD:llä (1996). Make Mannekiini on esiintynyt toisinaan Nollapiste-keikkojen side show'na ja yksinään Can Canissa 30.7.95 ja Helsingissä Taidehallin klubilla 27.11.96 Love Records 30 vuotta -gaalassa.

Plastic Eske band

Perustettiin kesäkuussa 1992 kun Teemu osti rummut. Kokoonpano Tommi, Teemu, Tuomas ja Mikko. Esitti Kissin varhaistuotantoa ja eräitä Nollapisteen myöhemmin levyttämiä biisejä Rovaniemen Kirjastorockissa 25.7.93.

The Beatles

Sama kuin Ahkerat Simpanssit (Tuomas, Jukka, Tomi, Tommi). Nimeä käytettiin vain Rovaniemen Kirjastorockin keikalla 10.2.95. Esitti myöhempiä Diu Dau -hittejä sekä alkuperäishittinsä sähköjätkä.

S.U.P.E.R.

Kesällä 1995 naureskeltu heviyhtye joka ei saanut äänityksiä aikaan mutta teki heinäkuun lopussa Down By The Kemijoessa keikan kännissä ja toisen krapulassa. Yhtyeessä soitti Richie Gators, Rocky Diamonds, Stanley Lover ja Dee Neil. Yhtyettä miksasi Mike Rophone ja Roudasi Max Kuorma.
Biisejä: Stronger Than Steel, Crazy In Hell, I've Been Drinking (Three Weeks As A Pig), Heavy Metal Kings.

Rundfunk

Esiintyi 5.2.94 Rovaniemen Wiljamissa. Vain bassokuviot sovittiin etukäteen. Kokoonpano oli nykyinen Ahkerat Simpanssit Jukka mukaanlukien. Keikka on kuvattu kolmella videokameralla Hector Abauzan johdolla. Video ei saatavilla.

Anteeksi, Vaimo

Yhtye (Tomi, Tommi, Tuomas, Aki, Teemu, Jani) esitti kappaleita Jamppa Tuomisen Onnesta otteen sain -LP:ltä Rovaniemen Kirjastorockissa 17.8.95 ja saman kesän Ruisrockissa.

Lisko ja Paperipussi

Esiintyi 27.7.96 Rovaniemellä Down By The Kemijoessa. Mukana Tomi, Tommi, Aake, Jukka ja Tuomas. Ohjelmisto koostui Seksikääpiön ja Hiton Vammaisten ja uudesta tuotannosta. Koska Aki ei päässyt armeijasta lomalle eikä Nollapiste voinut festivaaleilla esiintyä, koottin tämä yhtye jotta festivaalipassien ja kaljalippujen saanti olisi taattu.

Dulokia

Tommin ja Tomin laulu- ja tanssiyhtye joka on joulukuusta 1992 lähtien esiintynyt Nollapisteen side show'na ja yksityisesti YUP:lle ja Karppaselle. Bändiä ei ole kiinnostanut äänityshommat.

Hämähäkkejä alkuruuaksi

Soitti Nollapisteen jälkeen 29.4.95 keikalla Rovaniemen Can Canissa. Jäsenet: Tommi, Tomi, Aake ja Tuomo. Yleisöpalaute: "Lopettakaa!"


Tässä lueteltujen yhtyeiden lisäksi on ollut olemassa saatanasti erinimisiä bändejä joissa on aina samat jätkät. Nimillä ei ole vitunkaan väliä.


 
Tampereella 18.2.00
Diu Dau Tapesin toimitusjohtaja
XEROBOS


Päivitetty 8.6.2011
Sivuston ylläpitäjät