Absoluuttinen Nollapiste > Bändi

Sivuprojektit

Diu Dau Tapes ja Ahkerat Simpanssit

Diu Dau Tapes on kasettiyhtiö, johon kuuluu Absoluuttisen Nollapisteen entisiä ja joitakin nykyisiä jäseniä. Samat jäsenet ovat perustaneet ja hajottaneet lukuisia yhtyeitä, joista merkittävimmät esitellään selvityksessä Diu Dau Tapes -yhtyeet.

[kuva]
Ahkerat simpanssit vuonna 1994: Mikko Talvensaari, Tomi Krutsin, Jukka Leinonen ja Tuomas Talvensaari.
[kuva]
Ahkerat simpanssit vuonna 1999: Tommi Liimatta, Tomi Krutsin, Tuomas Talvensaari ja Teemu Eskelinen. Jukka Leinonen puuttuu kuvasta.

Diu Dau Tapes -yhtyeistä aktiivisin, Ahkerat Simpanssit, julkaisi vuonna 2003 kaupallisen äänitteen "Tervehdys, Maan asukit", joka julkaistiin sekä CD:nä että LP:nä. Suurin osa kappaleista oli vanhoja tuttuja Simpanssi-hittejä, mutta mukana oli myös pari uutta sävellystä.

Kasettiyhtiön ja
Ahkerien Simpanssien omat sivut

Kaikki Diu Dau -kasetit

Luettelo kaikista julkaistuista ja julkaisemattomista Diu Dau -kaseteista, kasettien biisilistaukset ja linkit Spotifyssä oleviin kasetteihin.

Diu Dau Tapes -tuotannon
digitointiprojekti 2010-2011

Digijakelun kuluihin osallistuneiden kunniataulu ja taustatietoa hankkeesta.

Diu Dau -äänitykset 1984-2004 aikajärjestyksessä
& Absoluuttisen Nollapisteen studiopäivät 1992-2004

Kaikki Diu Dau -kaseteilla julkaistut kappaleet aikajärjestyksessä sekä niiden välissä äänitetyt Absoluuttisen Nollapisteen, Tommi Liimatan ja Ahkerien Simpanssien levytykset.

Eräitä Diu Dau -kappaleita

Sarjassa esitellään poimintoja kasettituotannosta.

Diu Dau -kasettien levitys

Diu Dau Tapes on julkaissut kasetteja lähinnä Nollalistan kautta. Levitys järjestetiin siten, että vapaaehtoiset listalaiset kopioivat musiikin ja lisätietoja sisältävät kansipaperit muille kiinnostuneille postimerkin hinnalla. Nykyään kasetteja voi kysellä keskustelualueen Diu Dau Tapes -alueella, joka näkyy vain rekisteröityneille.

Kasetteja levitettiin nimenomaan C-kaseteilla – ei minidisceillä tai CDR-levyillä. (Tätä perustellaan Nollalistalle 22.5.2001 lähetetyssä viestissä.)

Kasettilevityksen ohelle on tullut Internetissä saatavilla oleva Diu Dau -musiikki. Tekijät antoivat kappaleidensa nettilevitykselle luvan vuonna 2000, ja vuodesta 2003 lähtien kasetteja on voinut ladata mm. Janne Hertellin Diu Dau -sivulta. Sitä ennen kappaleita on voinut kuunnella myös Diu Dau Tapesin omilla sivuilla. Syksyllä 2010 tuotantoa ryhdyttiin digitoimaan Spotifyssa julkaisemista varten, ja kaikki kasetit saatiin sinne vuoden 2011 aikana.

Joskus kasetteja on myös myyty Absoluuttisen Nollapisteen keikoilla.

Valokuvia Diu Dau -yhtyeiden keikoilta ja harjoituksista


Päivitetty 24.4.2016
Sivuston ylläpitäjät