Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 8.4.2002

Tyttöystäväni mielestä sanat "pihalla liekehtivät oravat... Stella, Kiki..." kuulostaa pahalta, melkein eläinrääkkäykseltä. Onko kyseessä uni-, huume-, tai muu mielikuva, vai muoviset koristeoravat (vrt. koristetontut), kuten itse luulisin? Vai Tommin lapsuuden (tai lapsuuden lopun) kuvitelmat pyromaanina? Erinommainen biisi, muuten!

No ensinnäkin viisitoistavuotiaana sitä joutuu väkisin keksimään aiheita koska kokemukset puuttuvat. Päätyy fantasiakuviin. Kun ainoat keinot laajentaa tajuntaa ovat valvominen, kofeiini, pyöräily, runkkaaminen ja serkun lähettämät progekasetit.


Sujuuko Beach Boys, etenkin Pet Soundsin ja Smilen aikainen?

Tomi aloitti rumpujensoiton serkun setillä Beach Boys -biisien päälle. "Luulin että se on vain singlebändi." Myöhemmin saimme ymmärryksen että Brian Wilson on Amerikan Syd Barret.


Mitä muistatte Lahden keikasta viime vuoden lopulta? Miksi Liimatalle tuli niin kova kiire ennen encoreita saada tupakkaa? (Meni miksaajalta hakemaan.)

Tuli himarit.


Miksi juuri Irene? Ja muutenkin, mistä Tommi keksii lauluissa käytetyt henkilönnimet? Ovatko tuttujen nimiä vai ihanko mitä vaan mieleen juolahtaa?

Sehän on se Harry Irene sillä Beefheartin levyllä jota en ole muuten koskaan kuullut. Kaktus vain tuli.


Onko silkkaa sattumaa, että "Synkkää lunastusta, babyn" Akin soolosta tulee kovasti mieleen musiikki Arvottomat-elokuvassa? Tarkkaan ottaen kohtauksesta jossa Manne (Matti Pellonpää) työskentelee tiskaajana ravintolan keittiössä. Tämän(kin)kö vuoksi Tikanmäkeä Oloksen kansissa kiitellään?

Voi hyvä jumala näitä kysymyksiä! Soittimien lainasta me Anssia kiitimme.


Kiitokset jälleen kerran loistavista audioelämyksistä joita olette tarjoilleet jo vuosien ajan minulle ja huonekasveilleni. Mutta kysymys oli siis että milloinkas ilmestyy tämä Avainlastu?

Sitten kun joku sen kustantaa.


Tuli mieleeni, että eikö kustantajia varten voisi kerätä adressin Tommin runokirjan julkaisemisen puolesta?

Olen minäkin johonkin adressiin nimeni kirjoittanut mutta tuskin se asiaa auttoi etiäppäin.


Onko teillä lemmikkieläimiä?

Ei enää.


Oletteko joutuneeet kuiskamaaan viimeisellä hitaalla olevanne rock-kurkoja? Mitä te teette kun haluatte rentoutua?

Emme koskaan kerro vapaaehtoisesti olevamme yhtyeessä. Rentoutuminen on yhtyeelle hyvin vaikeaa, viinanjuonnistakin on tullut suorituslaji. Tomi käy säännöllisesti hierojalla.


Teen tekstianalyysiraportin eräiden Muovi antaa periksi -kappaleiden sanoista (mulla ei oo muita levyjä). Pääsette Tampereen yliopiston arkistoihin. Mikä se Renkikustannus on? Millä siihen pääsee mukaan? Onko 60-luvun psykedeliaosasto teille tuttua?

Renkikustannukseen ei kuulu yhtyeen jäseniä. Siihen pääseminen voi olla vaikeaa. 60-luvun psykedeliaosaston otimme haltuun jo 80-90-lukujen vaihteessa.


Harrastatteko viinintekoa?

Emme. Suomalaiset superhiivahessukat ei kiinnosta. Viineistä tunnustamme Vineton.


Miksette meikkaa? Voisittehan nyt ainakin keikoilla.

Vittu, eihän me käyä ees suihkussa.


Kirjoitatko, Tommi, säännöllisesti päiväkirjaa? Entä te muut orkesterin jäsenet?

Olen pitänyt keväästä 1987 lähtien päiväkirjaa. Yleensä merkinnät jää rästiin ja niitä joutuu kahden viikon huikuina kuromaan. Teemu ja Tomi pitivät armeijapäiväkirjaa, Tomi kirjoitti säännöllisesti Helsingin vuosinaan 1995-1997.


Moi, tämä kysymys olisi Tommille. Kun myö ollaan täällä Nykarlebyyn taidekoulussa ihasteltu kansitaidetta ja mietitty: onko siulla ollu tai tulossa kuvataidenäyttelyä ja oletko tehnyt isompiakin maalauksia kuin kansiläpykset?

Maalaan säännöllisesti. Myös isoja tauluja. Näyttelyä ei ole vielä aihetta järjestää.


Kappale Ei, en ole rouva Bell toi kummasti mieleen Kafkan Oikeusjutun ensimmäiset sivut. Mistä johtuu?

Tommi ei ole Oikeusjuttua lukenut eikä selannut.


Siinä vaaliaiheisessa (en nyt millään muista nimeä) biisissä Tommi laulaa takaperin: ättyykkämäj atsilluliehru, neeskytihek näävätsek, nenimhi ipmaapav, atnuk impaapav, atseloup.... JA MITÄ? En saa kirveelläkään selvää tuosta kohdasta. Was ist das?

"Kuntaliitoksen" on viimeinen sana.


Millaisia muistoja teillä on kouluajoilta? Onko mieleen jäänyt ketään erityistä opettajaa, erityisesti englannin tai ruotsin kielen opettajaa?

Mr. Perttunen Vaaranlammen ala-asteelta on poikien mielessä tupakan ja Sisun hajuisena herrasmiehenä. "I´m sorry I´m late." "It´s all right, go to your seat." Tommin ala-asteen englanninopettaja Wikström ei suostunut uskomaan että Marko löi Tommia turpaan vaan väitti että verta saattaa tulla nenästä pakkasen takia. Mutta hän olikin uskis.


Onko julkisuudestanne on ollut vielä harmia? Onko joku kenties häirinnyt teitä puhelimitse tai kadulla nähdessään?

Yöelämässä ihmiset uskaltavat tunnistaa. Turpaan ei ole tullut.


Pidättekö itseänne rokkareina, miehinä (tai kenties poikina), joissa on rutkasti munaa?

Emme pidä itseämme ylipäätään muuttumattomina.


Voisitteko edes salaisesti kertoa tabuja tai soinnutuksia. Tai tehkää nuottikirja, niin ostan sen sitten. Rokkivihkot on afrikasta.

Tabu on salainen. Ja ME emme "tee" nuottikirjaa, vaan kustantaja, jos katsoo siihen olevan aihetta.


Jos rahasta teette mitä tahansa, niin paljonko mahdollisista nuotinnoksista/tabulatuureista jne. pitäisi maksaa? Onko sivuston lukijoissa tarpeeksi ihmisiä jotka olisivat valmiita maksamaan?

Otapa kuule yhteyttä Love Kustannukseen ja esittele itsesi nimimerkillä "Yksi monien puolesta".


Onko mahdollista laittaa kappaleittenne lyriikoita sivuilleni, jos ne olen itse kirjoittanut?

Se ei ole luvallista koska kappaleidemme julkaisuoikeudet ovat kustantajallamme.

Ylläpitäjien huomautus: Aihetta käsitellään yksityiskohtaisemmin sivulla Usein kysyttyä: Tabulatuurien julkaisu netissä.


Oletkos Tommi koskaan saanut kehuja lavakarismastasi? Harva artisti pystyy tuijottamaan esiintymissalin takaseinää täysin elottomasti ja vaikuttamaan silti rocktähdeltä. Ei edes Aikakoneen Maki.

Makilla on niin paljon rahaa että sen ei tarvitse vaikuttaa miltään.


Tätä varmaankin monet tiedustelevat, mutta kysynpä minäkin, eli minkä vuoksi (uuden) levyn julkaisupäivää siirrettiin viikolla eteenpäin?

Masterointipäivää muutettiin joten julkaisu siirtyi kaksi viikkoa.


Ootko Tommi lukenu Antti Hyryä? Pidätkö?

Junamatkan kuvauksen luin vuosia sitten. Hyvä oli mutta ei innostanut enempään.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 17.4.2002
Sivuston ylläpitäjät