Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 27.2.2002

Minkälaisia jätkiä te olitte 18-vuotiaina?

Raittiita poikia, teimme vielä videoelokuvia.


Bändimme julkaisee ensimmäisen levynsä tammikuussa, ja haluaisin yhden kappaleen teille kuunneltavaksi lahjoittaa. Lieneekö tuo mahdollista? Olemme 14- ja 15-vuotiaita.

Voit lähettää levyn osoiteeseen:

Absoluuttinen Nollapiste
c/o Blue Violet Agency
Rautatienkatu 26 B 35
33100 Tampere


Miten suhtaudutte kadullamorjestajiin, siis niihin, jotka tunnistaa henkilön ja vaikkei tunnekaan, sanoo "terve [vaikka Liimatta]!"? Ahdistaako sellainen, voiko rock-ihmisellä olla niin kiire ettei voi ottaa kaikkia huomioon? Ai miksikö kysyn? Kerran meinasin morjestaa.

Kyllähän kadunmiehet morjestaa vaikka ei tunnekaan, ja jos ne kauppaa tyttöystävänsä kenkiä, niin voi jäädä jopa hetkeksi juttelemaan.


Voisitteko vihjata vähän, mikä on vetoketju isän ja äidin takaraivolla?

Lapsuusiän tavallinen pelko, että vanhemmat ovatkin ulkoavaruuden olioita ja kasvot paljastaa naamariksi Salmi-vetoketju.


Lauloitteko useankin Oloksen biisin selällään maaten, vai onko kysymys vain poseerauksesta?

Lähes kaikki laulut tehtiin tosiaan pimeässä maaten, kalsarisilteen, koska kallo otti lattiasta ns. sävyä.


Mahtaako olla niin, että Liimatalle olisi omistamastaan Mätäpoliisien levystä jo oma henkilökohtainen suosikkikappale löytynyt?

Hyviä ovat "Jani" ja "Olen leukemiapotilas". "Jokaisella lapsella on oikeus kuolla sodassa" on paras nimi biisille vähään aikaan.


Olen erittäin innostunut Diuceista, omistan niitä tällä hetkellä 9 kpl, ja aion tulla omistamaan ne kaikki. Päällimmäisenä minua/meitä askaruttaa se, että mikä/kuka on Sasseli? Kenties jonkun lempinimi?

Nimi on väännös takavuosien tenavatähden nimestä.


Sellaista vain, että ketkä kaikki laulavat Suljetulla? Levyllä on ääniä, joita en tunnista...

Tomi laulaa pojan osuuden "Älä holhoa" SYI IV:ssä. Aake laulaa omat kappaleensa. Teemu taustoja kaikkialla ja Tommi laulaa palansa.


Liekö Tommin Love-paita täytisen hien kyllästämä?

Minulla on niitä 3 joista 2 virallista vuodelta '96 ja yksi '92 painettu, eli ei ole hiki polttanut vanhintakaan.


Juicen Maamme lauluja -nuotit pelastivat lapsuuteni. Absoluuttisen Nollapisteen vastaava teos pelastaisi loppuelämäni. Olenko epätoivoinen vai yksinkertaisesti lahjaton?

Rahasta teemme mitä tahansa, ostamme vaikka alaikäiselle kaljaa ja tupakkaa hakista vastaan.


Toivottavasti tätä ei ole kysytty ennen, mutta oletko sinä, Tommi, koskaan harkinnut runokirjan kirjoittamista? Lukijakuntaa olisi varmasti ja kustantaja, luulisin.

Nimenomaan kustantajaa ei vieläkään ole. Avainlastu-niminen kirja on ollut valmiina viime kesästä lähtien. On ennenkin kysytty.


Kerrohan Aki, miten sie oot tullu niin hyväksi täkyttään kitaraa. Oot sie käyny sähkökitaratunneilla, lukenu kirjoista vai opetellu ihan korvakuulolta?

Olen käynyt kitaratunneilla klassista soittamassa. Kirjastossa on paljon hyviä kirjoja.

Täyttääkö soitto sinun päivät?

Soitan aina kun voin.

Sitte teet sie puhtaita tekniikkaharjotuksia, vai soittelekko pelekästään piisejä?

Enimmäkseen soitan kappaleita, tarvittaessa tekniikkaa.


Sivuiltanne löytyvä lause "kuvat ovat linkkejä suurempiin kuviin" saattaisi sopia jonkun uuden biisinne sanoituksiin?

Muuten kyllä, mutta sana 'linkki' pitäisi muuttaa. Ehdotan sanaa "alisteessa".


Miksi Aki ja Aake esiintyvät niin vähän diuceilla?

Jotta Diu Dau eroaisi jotenkin Nollapisteestä ja koska heillä on liian hyvä maku.


Tommi, miltä tuntui olla 13-vuotias? Entäs miltä nyt, kun olet elänyt 13 vuotta tuon ajan jälkeen? Voiko verrata?

Ankeaa oli. Moniko 13-vuotias EI ole epävarma itsestään EIKÄ epäile syöpää sukuelimissään? Jos on nytkin ankeaa, en ainakaan suhtaudu asioihin niin totisesti, edes siihen syöpään joka varmasti jossakin tulehtuneessa karvatupessa uinuu...

Akin mielestä olen ikuinen 9-vuotias ja henkisesti 100% invalidi.


Onko millekään Diu Dau -yhtyeelle tullut mikään levy-yhtiö tarjoamaan levytyssopimusta? Ellei siis itse Diu Dau Tapesia lasketa.

Eipä ole.


Siellä missä Tommilta on kysytty hänen seurustelutilanteestaan, kysymys on yleensä ohitettu kommentoimatta. Onko tämä tietoista välttelyä?

Kyllä on.

Taidatte kuulla kehuja suurimmaksi osaksi sanoituspuolelta? Miten suhtaudutte tähän, ja mistä olette musiikissanne itse eniten ylpeitä?

On tottakai helpompi kehua sanoja, koska lähes kaikki kuuntelijamme osaavat lukea ja kirjoittaa ymmärrettävästi. Boëthiuksen määrittelemistä kolmesta musiikin lajista on musiikin teoriaa tietämättömälle läheisin MUSICA HUMANA eli musiikin vaikutus ihmiseen. Meille läheisempiä ovat MUSICA MUNDANA eli sfäärien harmonia ja MUSICA INSTRUMENTALIS eli soiva musiikki. Maallikko ei usein kykene pukemaan havainnollisesti sanoiksi sitä elämystä, jonka musiikin kuuleminen hänessä herättää.

Olemme ylpeitä musiikkimme vastaansanomattomasta hyvyydestä jossa ei käsittääksemme ole mitään luokkakantaista, ts. emme tunnusta esim. wieniläisklassikoiden tyyliä. Soittajien henkilökohtaisien valmiuksien muuttuminen heijastuu musiikkiin pikemmin kuin ajan virtaukset.

Luetteko itsenne sellaisiksi julkisuuden henkilöiksi, että tuo julkisuus on merkittävä haittatekijä yksityiselämälle? Mitä tavallisen pulliaisen etuja kaipaatte?

Emme koe olevamme julkisuuden henkilöitä, paitsi keikoilla ja haastatteluissa.


Herttaista luettavaa tuo teidän muistelunne vuoden 1991 tapahtumista. Vieläkö te olette kavereita keskenänne vapaa-ajallakin, vai onko jokaisella omat siviilikuviot?

Olemme kyllä ystäviä, mutta vähemmän tiiviisti keskenämme kuin 1991-1995.


En tuntenut aiemmin yhtyettänne lainkaan, mutta suurena YUP-fanina olen toistuvasti lukenut Martikaisen kiittäviä kommenteja ryhmästänne. Niinpä levykauppaan ostamaan "Olos" ja kas, nyt olen myös Nollapiste-diggari. Aiotteko nyt tarjota Jarkolle juhla-aterian tms, kun hän näin ansiokkaasti käännyttää kansalaisia ystäviksenne?

Haluamme uskoa Jarkon vilpittömyyteen meitä kehuessaan, joten juhla-aterian tarjoaisimme kernaammin ansiokkaista kolumneistaan uutislehti 100:ssa. Jos meillä siihen olisi varaa.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 14.3.2002
Sivuston ylläpitäjät