Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 27.10.2005

Ponnahdusikkunaprinsessa... On se kumma kun tämmöset ei päädy pitkäsoitoille!?

Parempiahan ne ovat kuin Cemexin perspuolet. Meillä nimittäin rajut riffit kestää vain sen hetken kun ne kuulostavat rajuilta. Maria Peuran ja ne Uudenmaan torniolaiset haluaisimme nähdä yhteistyön äärellä.


Tommi, kuulostat Ruukunvalajissa Mikko Kuustoselta. (Tyttöystäväni kirpaisevan leikkaava huomio.)

Kiitos, kiitos.


Koska DVD?

The Bandin uudessa boksissa on kuudes levy DVD. Parempi on odottaa kuin saada, sillä nyt voit pettymättä ajatella mitä kaikkea mahtavaa se sisältäisi.


Mahlanjuoksuttaja lunasti kyllä odotukset, upea levy! Niin kuin jatkoa Nimi muutetun teemoille. Tommin laulutyyli on muuttunut aika kovasti, jotenkin monityylisempi. Ihan hyvä vaan! Aki on varmaan suomen parhaita kitaristeja.

Miksi ei ollut Aaken omaa biisiä, tuleeko siltä kohta levy?

Aakella ei ollut biisejä tai ei se ainakaan niitä meille esitellyt.

Osaatteko kylmiltään sanoa montako latoa on kossupullon kyljessä?

Miksi?


"Tehkää nyt äkkiä se Supermarsalkka Mannerheim -teemalevy, tai se Rennyn elokuva ehtii ensin ja teitä syytetään sitten idean kopioinnista!" Näin teiltä kysyttiin 9.11.2001. Siitäkö nimitys Supermarsalkka Mannerheim -nimitys tuli "Ei vaikuta keikkaan"?

Mietipä sitä. Olisikohan tosiaan tullut siitä. Olisiko?


Minulla on ollut aina epätavanomainen tapa kuulla musiikkia. Tunnen musiikin vahvasti väreinä (tai värinä). En ole hullu. Muutama kuukausi sitten suomalaiselta kanavalta tuli dokumentti jossa tätä ilmiötä käsiteltiin ja selvisi että kohtalotovereihini kuuluuu mm. Sibelius. Mutta miten tämä liittyy yhtään mihinkään?

Se on mielenkiintoista.

Kun ostin uuden levynne ja laitoin sen soittimeeni tapahtui jotain yllättävää ja ihmeellistä. Paitsi että levy oli aivan %£"@un loistava siitä oikein huokui sinisyys. Vaikka olen kuunnellut musiikkia järjettömät määrät lyhyen elämäni aikana, en ole koskaan tuntenut sinistä väriä. Enkä edes ollut huomannut tätä väripuutosta ennen Mahlanjuoksuttajaa. (Samaan tapaan kuin kymmeniä vuosia tupakoinut ei tunne monia makuja, ja sauhuttelun lopetetttuaan löytää salaatista retiisien ja kurkkujen oikeat maut ja yllättyy.)

Niin, kiitos. Olette tehneet jotain ainutlaatuista. Tuon levyn jälkeen voisitte jo kuolla hyvin mielin. Tehkää kuitenkin vielä mielikseni vaikka hieno progressiivinen levytrilogia.

Kiitos ja ole hyvä. Vältämme trilogioita ettemme hyppäisi niiden päätteeksi kirkon katolta. Siksi meillä on yhtye nimeltä Dulokia ja toisella levyllämme lintuaiheinen tetralogia. Lisäksi meillä on paljon yksiosaisia teoksia.


Vanhana Procol Harum -kuuntelijana ja -soittajanakin.. Kuulin radiosta syrjäkorvalla kappaleen Eksynyt marjastaja. Biisin loppuosassa oli selvät soinnut ja sävelkulkua kappaleesta As Strong As Samson. Onko tämä vahinko vai tahallinen veto?

Me kuulemme biisissä vain Robbie Williamsin vaikutusta.


Onko Liimatta alkanut värkkäämään tietokoneilla, kun laulat palomuureista ja ponnahdusikkunoista?

Katselen nykyään Amateur Japania kun netti ei enää maita. Tomi on kyllä opetellut käyttämään hiirtä vasurilla.


Mikä oli viimeinen kappale, jonka Tommi lauloi huvilateltassa tänä vuonna?

Be my Baby, jota levyttäessä muuten Ronnie Bennett oli neitsyt.

Ketä pitää kiusata, jotta Helsingin keikan aika saataisiin selville? Eikö Helsinki kuitenkin kuulu niihin isoihin kaupunkeihin, joihin kiertue luvattiin ulottaa? Vai pitääkö napata juna Turkuun?

Helsinkiläisten on aika oppia ettei kaikkea aina tuoda tarjottimella nokan eteen. Noinkohan helsinkiläinen uskaltaa Turkuun tulla?


Onko seuraavan levyn nimi mahdollisesti "Teemanvaluttaja"?

"Spermanruikkija".

Mikäs herroja on niin kovasti alkanut v*tuttaa termissä "teema"? Onko ne avaimet nielty vahingossa väärään kurkkuun?

Ei termi mutta sen käyttö. Ja onko taas vähän luettu sanoituksia?


Huhu kertoo, että aiotte lähteä joulukuussa erilliselle spesiaalikiertueelle: Rantavitikka, Viirinkangas, Ratantaus, Korkalovaara, Ounasvaara, Ounasrinne.

Se on villi huhu se. Kiersimme "Live at liikennevalot" -kiertueen puitteissa nuo paikat kesällä '94.

Samalla voisitte ottaa uudet porno... promokuvat pukin pajalla?

Tulenkantajat otti jo.

Joko on joululahjat ostettu? Paljonko menee lahjoihin rahaa vai oletteko ihan lahjattomia?

Joulu on vain joidenkin jouluhullujen keksintöä.


Kyllähän se tuo uusi levy rokkaa. Jo "miten tässä vielä käy?" sinkku toi mieleen ajatuksen rokimmasta matskusta. Huom: Se, että matskun voi sanoa rokkaavan, ei ole häpeän aihe. Se on tarkoitettu kehuksi.

Ymmärrämme kyllä.

Kaikista paskin rokkikin on parempaa kuin se, että hoetaan pelkkää progea niin että koko termin merkityskin jo hämärtyy kysymysmerkkien tulvaan.

Olet väärässä. Rock on rajallinen riemu.

Rock to the top! (sanoisi Raami)

Siis Ile Kallio Kaijan Kärkeen? Ja tarkoitatko Rami?


Kuoliko "eksynyt marjastaja"?

Ei. Joku muu saattoi haavoittua.


Miksi ette halua puhua haastatteluissa asiaa? Höpisette vaan omia tyhmiä juttujanne. Tylsää kuunnella aina sellaista. Pelkäättekö puhua jotakin järkevämpää?

Millaista asiaa haluaisit? Vastaamme mielellämme. Meiltä kysytään aina samat jutut. Yritämme vastata niihin joka kerta eri tavalla. Pelkäätkö, että emme kykene asialliseen keskusteluun missään tilanteessa, ja istumme viereesi bussissa avattu Trip-mehu poplarin sivutaskusta pilkistäen?


Miksi kappaleenne ovat niin rakennellun oloisia sanoituksia myöten? Yhtenäisyys ei ole teidän hyveenne. Vähän tulee mieleen lapsi, joka kertoo omia yksityiskohtaisia, omituisia ja epäselviä juttuja, joita muiden sitten pitäisi tajuta.

Lasten jututhan on helevetin hyviä. Sinä muserrut ellet heti ymmärrä jotakin. Yhtenäisyys ei ole sinällään mikään hyve.


Onko suljettujen ja sisäsiittoisten yhteisöjen, joista sanoituksenne kertovat, lähde teidän oma suljettu kaveripiirinne?

Emme ole kymmeneen vuoteen saaneet uusia kavereita. Tuttuja ei lasketa.


Kertooko Ruukunvalajat vain jostakin vapaamuurarityyppisestä lahkosta vai onko kyse jollakin tasolla sosialisaatiosta muun muassa biisienne kuvaamaan (maalais)yhteisöön, jossa vaietaan, ollaan omissa oloissa, kohdataan vain omia ennakkoluuloja jne.?

Jep.


Saako teitä sanoa Lutikaksi? (absoluuttinen > luuttinen > lutikka)

Ihan vapaasti.


Mikähän siinä on, että mitä paskemmalta levynne kuulostaa ensikokemalta, sitä varmemmin se tulee kulumaan soittimessani? Tähänkin on varmaan joku selitys... Tarvittiin yksi uneton yö, kuulokkeet korville ja päässäni kuului naps! Opin jopa sietämään kimeää ja alkuun liian hallitsevaa kitarointia. Tietyssä mielentilassa se kuulostaa peräti hienolta, ellei peräti aina. Löytyihän tästä levystä sävyjä, kun malttoi ajan tehdä tehtävänsä.

On vittumaista myöntää itselleen että on tehnyt huonon ostoksen ja siksi opettelee väkisin tykkäämään.

Valtavan, aidon pettymyksen jälkeen Mahla-levy aiheuttaa jo riippuvuutta. Kiitos! Avopuoliso silti tykkää eniten vanhasta tuotannostanne.

Ole hyvä. Emme oikein tykänneet "Muovi antaa periksistä" edes silloin kun se ilmestyi, tällainen on muistikuva.


Eikö Yesissä paskinta ollut juuri Wakeman, vai oletteko toista mieltä? Siinä livetriplalla Wakemanin sooloesitys ja jokin hänen soololevyistä kuulemani on ehkäpä korneinta progea, mitä olen kuullut. Eikö tuota seurannut raikas New Wave ole parhaimmillaan kuitenkin parempaa, jolloin siis rock voittaisi progen?

Ja kivi kelluu ja paperi voittaa sakset.

Tätä mieltä olen, vaikka progea paljon kuuntelenkin.

Olemme onnellisesti välttyneet lähes kaikelta Yesiltä.


Hei, ihmiset! Dokumentoitte paljon elämänne sisältöä, mutta osaatteko kuvitella, minkälaista elämänne olisi, ellette dokumentoisi sen sisältöä?

Tasapainoisempaa.


Harmittaako, että Njassa sanoi haastattelun lopussa levynne nimen väärin?

Ei harmita. Njassa on harmiton "rauhaa..." -kaveri.

En usko, että virhe oli tahallinen. Tahallisuus olisi kyllä ollut ovelaa, koska haastattelussa käsiteltiinkin nimen väärinkäyttämistä. Uskotteko te?

Emme usko. Lakkaa olemasta metafyysillinen, äläkä epäile ihmisten motiiveja.


Moicca! Tiiättekö mitä jotka tätä luette! Heleppoa on saaha köyhille apsoluuttisennollapisteen pojille lissää rahhaa. Nyt kerron. Yleensähän kaikenmaailman marketeista ja pieniltä paikkakunnilta ei löyvy teijän levyjä. Noniin sitte. Ja eikös vaan tuukki teille rahhaa siitä, montako levyä kaupat ostaa, eikä siitä, palijoko ihimiset ostaa. No. Menkää sanomaaan kaupunkinne tai kuntanne kauppoihin, että niitä uusia apsojen levyjä pttää tilata. No kaupat tillaa. Pojat saa rahhaa ja levy nousee listoilla. Sanokaa eri aikaan, eri myyjille, tai eri vaatteet päällä.

Näin on. Miekään en Kajaanista löytänyt. Kaikki oli joko myyty tai ei yhtäkään ostettu sisään. Yhdestä myydystä levystä saamme noin 15 senttiä/soittaja. Listasijoitus perustuu kuluttajille listaliikkeestä myytyjen levyjen määrään.

Ei kestä kiittää, muuta voi kiittää, että pääsen leuhottaa. Ja vittu en yritä kuulostaa omaperräiseltä, niin että turha väittää. (En korjannu kielioppivirheitä). Stau!

Tschüss.


Hohhoijaa kun pojat taas pätee.

Saahan sitä omilla sivuilla päteä.

Ja paska keikka Tampereella.

Ei välttämättä, eihän me soitettu edes vanhoja biisejä.


Viimein uudet tuotteet tulossa! Kiitos! Mie aion ostaa, millaisia ikinä ovatkin!

Ole hyvä. Tommin mielestä ne näyttävät Lapin Radio-, Tomin mielestä Lapin Yliopisto -paidoilta.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 27.10.2005
Sivuston ylläpitäjät