Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 9.11.2001

Olen saanut teiltä paljon. Odottaessani poikaani jouduin olemaan kotona kaksi kuukautta (liikuntakielto) jolloin pääasiallisesti istuin keittiössä kuuntelemassa tuotantoanne ja leipomassa leipää. Nyt haluaisinkin vastalahjaksi lähettää teille oman debyyttini laulajana. Biisin nimi on muovitissi ja olen siitä itse erittäin ylpeä. Muut eivät kuitenkaan yleensä jaksa kuunnella sitä toista kertaa. Voisinko lähettää tämän nauhan teille johonkin osoitteeseen?

Voit lähettää sen osoitteeseen:

Absoluuttinen Nollapiste
c/o Blue Violet Agency
Rautatienkatu 26 B 35
33100 Tampere

Ylläpitäjät pahoittelevat viivästynyttä vastausta. Tällaisissa tapauksissa kannattaa laittaa sähköpostiosoite mukaan.


Mikä se on se ensimmäinen sana, jota ei haluta kuulla Hyönteisen kuolinnaamiossa? Hummeri-lobster ja bisketti-bisquit ovat kyllä selviä, mutta "sprendly"?

Sana on "splendid".


Rehellinen mielipiteenne Tulenkantajista? Ovatko lupaavia nikkareita?

Hannibalissa on myötäsyntyistä slogan-luontevuutta.


Onko Teemu oikeasti raskaana, kuten tuosta yhdestä vastauksesta voisi kuvitella?

Ei enää, raskaus päättyi elokuun lopussa.


Tommi, piirrätkö tulevan levyn kannet taasen, jookos?

Kansista ei ole vielä päätetty.


Mitkä on teidän jätkien lempijuomat?

Tommi: Lapin kulta, Jaloviina, pannukahavi

Teemu: Maitopoika kuten Ben Johnson

Tomi: Tee ja kaakaoon sekoitettu massanlisääjä

Aake: Maito, valkovenäläinen

Aki: Pelsimehu ja Koff III

Kuinka usein ryyppäätte ja pysyttekö koskaan kohtuuden rajoissa?

0-3 kertaa viikossa. Kohtuudessa pysyminen riippuu muista velvoitteista.


Oliko havaintomme oikea, kun edelliskesän Provinssirockissa olimme näkevinämme, että erästä Tommi Liimattaa kannettiin järjestysmiehen toimesta rauhoittumaan Tehosekoittimen keikalta?

Havainto on väärä. Seurasin kaksi biisiä sivusta ja kuljin pois omin jaloin, minne, en tiedä.


Luetelkaa 5 tai edes 3 bändiä tai artistia, jotka kukin teistä tuntee tällä hetkellä parhaaksi mielestänsä.

Tällä hetkellä kuuntelemme ainoastaan Ronettesin "Be my babya".

Tämä oli viimeinen luettelointi johon tulee vastaus.


Akilta kysysisin että mistä saa semmoisen punaisen kitaran jota hän on soittanut? En nyt tarkoita täsmälleen samaa kitaraa.

Itsehän sain omani Torniosta. Käytettynä kylläkin vuonna 1992. Se on Charvel model 4 muistaakseni.


Onko Tommi lukenut Jacques Soustellen teoksen "Sellaista oli atsteekkien elämä espanjalaisvalloituksen aattona"? Eräässä laulussanne on tuo otsikko hiukan muunneltuna. Onnea levynteolle!

Olen nähnyt kirjan jossain ja tiesin siitä.


Tuli mieleeni katsellessani elokuvaa Rauli "Badding" Somerjoesta, että tunteeko Tommi minkäänlaista henkistä samankaltaisuutta kyseistä artistia kohtaan? Mielestäni Tommin olemuksessa saattaa olla jotain yhtä herkkää ja ajatuksellista. Jonkinlaista vieraantuneisuuden tunnetta yhteiskuntaa kohtaan?

En ole verrannut itseäni häneen edes peiton alla kun valot on sammutettu.


Tykkäättekö kekseistä?

Eräät meistä eivät enää pidä. Kun Eldorado-keksit vedettiin markkinoilta v. -93, mikään ei ole tuntunut miltään.


Tämä lienee sarjaa Usein Kysytyt Kysymykset, mutta kysynpä silti: Kun mieleni tekisi levyä "Ei ilmestynyt" niin olenko oikeassa että ensimmäiseksi ei varmaan täältä kannattaisi sitä lähteä kysymään?

Meillä ei ole ylimääräisiä kappaleita, painos on loppu. Ilmoita lehdissä, jätä divareihin yhteystietosi. Valitamme.


Isot pojat vessassa kertoivat, että Krutsin olisi ollut joskus soittelemassa rumpua myös Etelä-Amerikassa. Kannattaako tässä tapauksessa uskoa isoja poikia vessassa, vai puhuuko ne taas omiaan?

Isot pojat taisivat tällä kertaa puhua aivan omiaan. Älä pidä mukanasi suuria määriä käteistä jos vielä lähestyt heitä. Älä usko että tallin katolta hyppäämällä pääset heidän jengiinsä.


Jos teillä kerran on bändi, joka kantaa nimeä the Beatles, niin minä perustan bändin nimeltä Absoluuttinen Nollapiste.

Koska me olemme vielä olemassa, sinun Nollapisteesi voisi aiheuttaa hämmennystä. Tai myymme sinulle lisenssin, joudut esittämään kotiseudullasi meidän ohjelmistoamme, meidän määräämillä sovituksilla ja 15% keikkapalkkiosta tulee emoyhtyeelle.


Kuka bändistänne vastaa useimmiten oikein toimittajien esittämiin kysymyksiin?

Aake


Milloin panette pahaksenne?

Kun se mitä on sovittu ja voidaan pitää täysin kohtuullisena ei toteudu.


Juhlitteko merkkipäiviä?

Emme koko porukalla, kukin tahollaan.


Onko Sipirjan kylä ollut esikuvana suljettuun kylään?

Kylälle on toki useita vastineita Suomessa ja kirjallisuudessa. Sipirja voisi tietysti olla. Salla toinen.

Mielipiteenne Camel-yhtyeen levystä Mirage?

Mirage ei ole tuttu levy meille.


Onko kulloisenkin studion hlökunta vaikuttanut mitenkään levyjenne lopulliseen muotoon? Siis niinku tota onks ne sillai ehotellu paljo et mimmosiks biisit pitäs muokata vai oottekste niinku ihan ite kaiken disainannu? Toisin sanoen, onko teitä "tuotettu" paljon?

Tulihan se sieltä.

Biisien perussovituksiin ei studiossa ole enää puututtu, aivan muutama poikkeus löytyy. Äänittäjä on lähinnä ehdottanut tiettyä kitara- tai kosketinsoundia, tai laatinut työjärjestyksen. Ulkopuolinen panos on siis ollut lauluvireen ja soitinsuoritusten valvomista. Olos on ainoa levy mitä voi sanoa tuotetun, eli itse biiseihin on puututtu ennen studioon menoa.


Tehkää nyt äkkiä se Supermarsalkka Mannerheim -teemalevy, tai se Rennyn elokuva ehtii ensin ja teitä syytetään sitten idean kopioinnista!

Koska mainitsimme idean, olimme jo hylänneet sen. Emme päässeet yhteisymmärrykseen siitä mille saarelle M. karkoitetaan triplalevyn toisen levyn puolivälissä ja vielä olisi pitänyt tehdä ne muutkin biisit.


Olen varsin tuore nollapisteen kuuntelija, mutta sitäkin suuremmalla innolla kulutan "suljettu"-cd:tä. Ja lauantaina on syntymäpäivät - tulee uusi levy, ja rahaa teille... Nautin musiikissanne progressiivisista vaikutteista ja runollisista sanoituksista. Kysyn nyt, Tommi, mikä on sinun poliittinen suuntautumisesi?

En tiedä. Poliittinen ajatteluni on heikkoa ja sekavaa. En ota kantaa esim. seuraavaan: "Sirola-opisto olisi poltettava".


Tommi, oletko imarreltu halustani opetella soittamaan nokkahuilua sinun inspiroimanasi?

Tunteeni koko soitinta kohtaan ovat epämääräisiä. Sitä ei saa muiden soittajien kanssa vireeseen.

Varoitus: Suistut katuojaan ja lähimmäisesi hylkäävät sinut. Rotat seuraavat sinua kun soitat. Kun käännyt hetkeksi, spitaalinen käyttää huilua suussaan.


Onko Tommi joskus oikeasti "näytellyt" nukketeatterissa? Jos kyllä, niin mistä moinen harrastus? Olisi vain kiinnostanut tietää...

En koskaan ole. Jos tarkoitat Kuopion keikkaa, esitys järjestettiin ihan siinä siunaamassa.


Onkohan Suljettu levyllä esiintyvä "postiluukusta tuli letkulla kaasua..." pätkä napattu takavuoden Karpon Hannun ohjelmasta? Sillä muistelen että eräässä jaksossa paranoidin oloinen muori selitti vastaavasta ongelmasta sekä siitä että hänen asuntonsa eteen pysäköivät autot ovat merkki jostakin salaliitosta.

Voi ollakin, herätteitä tulee monelta suunnalta ja alkuperäinen lähde saattaa työn edetessä unohtua. Ja vaikka ei unohtuisikaan, voin käyttää ideaa, varsinkin jos se on peräisin kaunokirjallisuuden ulkopuolelta.


Miten valitsette singlebiisit? Vaikuttaako levy-yhtiö päätöksentekoon?

Singlebiisit valitaan puhtaan kaupallisista syistä. Eri asia on, menevätkö singlet kaupaksi. Jos levy-yhtiö esittää kantansa, se voidaan ottaa huomioon.


Minkä tähden pojan isä kivittää ikkunat Suljetun tarinassa?

Kiinnittäkseen kyläläisten huomion ikkunoihinsa (=järjettömään tekoon) eli päästäkseen salaa tapaamaan kotiin palaavaa poikaansa kauemmaksi tielle.


Kirjoitatko, Tommi, lainkaan proosaa? Jos, niin tullaanko sitä joskus ehkäpä julkaisemaan?

On tietysti proosakokeiluja takana. Perustahan kustannusyhtiö niin pannaan 9-vuotiaana kirjoittamani 3-sivuinen romaani ulos kovakantisena painoksena.


Onko Lääkkölän kommentit Knopflerista ja Vaista ihan Markon juttuja, vai täyttä totta?

Aki ei valehtele.


Olisiko mahdollista saada raamit mukaan keikka-ohjelmaan?

Ehkä ensi kevään kiertueelle.


Tamperelaiset Karppasen kauppaamat hanut, tunnettekste Popedan jätkiä? Entä oottekste nyt hyviä kavereita CMX:n kanssa? Oliks hyvä se niiden keikka huvilassa?

Emme tunne, Pate saattaa morjestaa. CMX:n jäseniin meillä on ollut vain erittäin pintapuolinen kontakti ja lähdimme huvilateltan alueelta pois heidän vielä soittaessa.


Mitä teette vaapa-aikananne? Opiskelua, muita töitä vai pelkkää taidetta... Ja olisi hyvä jos tähän saisi muutakin kuin näppärän yhden lauseen vastaukseksi.

Akilla on konservatorio-opintoja ja opetustöitä. Aakella on perhe, Tulenkantajien levyn tuottamista ja opinnot VÄS:sillä jäissä. Teemulla on perhe ja laaja levykokoelma. Tomi työskentelee Tulenkantajissa, hoitaa liian paljon juoksevia asioita ja harkitsee maailmasta poistumista päivittäin. Tommi kokoaa DiuDau-kasetteja, maalaa ja hänellä on synkkä käsitys itsestään.

Nauramme itsellemme, koska kuvittelemme välillä, että meille maksetaan näihin kysymyksiin vastaamisesta.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 19.11.2001
Sivuston ylläpitäjät