Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 26.9.2002

Mietin tässä, että eikö Aake voisi laulaa stemmoja nyt keikoilla? Kun olen niin kovin mieltynyt Aaken lauluääneen, hra Liimattaa yhtään väheksymättä!

Ahtaan paikan stemmaleirit on pitämättä. Palaamme asiaan.


Oletteko kanssani samaa mieltä, että liiallinen suosio myös osaltaan haalistaa mitä tahansa bändiä?

On totta, että ihminen pitää saavuttamistaan eduista viimeiseen asti kiinni. Menestyvää artistia motivoi usein itse menestys, alkuaikojen katkeruuden ja menestyksen toivon sijaan. Kun on varaa olla työskentelemättä, punnitaan artistin todellinen motivaatio.

Ei teitä varmaan suuremmat tulot harmittaisi, mutta olisitteko onnellisempia jos esiintyisitte "areenoilla"?

Suomessa on areenoita vain ulkomaisille bändeille.

Mielummin vähän ja usein?

Mehän ollaan tienpäällä niin paljon kuin mahdollista.


Mikä saisi 1) Aaken leikkaamaan hiuksensa, 2) Tommin eroamaan bändistä, 3) Tomin nauramaan ja 4) Akin laulamaan kitarasoolojensa päälle?

Joka kohtaan sopiva vastaus: Hermoyhteyksien katkeaminen päässä.


Tommi! Onko sinulla pitkäkestoinen itsetuntokriisi, vai kertovatko Lue tarina etc, Ajoratamaalaus ja Irene Kaktus toisten "turhista" tuntemuksista ja peloista?

"Etsin tietoa mutta sain vain pelkoa", sanoi Hannu jo 1996.


Mistä levyn "Liimatan Pan Alley" nimi juontaa juurensa ja mitä se tarkoittaa?

Tin Pan Alley oli '50- ja '60-luvuilla New Yorkissa toiminut "hittitehdas", jossa lauluntekijäparit kuten Leiber-Stoller ja Goffin-King kirjoittivat biisejä 8 tuntia päivässä. Minä olin oma hittitehtaani 1996, mikä oli todistettavissa huimien myyntilukujen valossa.


Mitä ovat foliosurmat? Olen yrittänyt selvittää asiaa, mutta selvyyttä en ole saanut.

Ei yhteyttä todellisiin tapahtumiin.


Nimi Muutettu -levyllä kappaleessa Pyhä Nynny vallitsee mielenkiintoinen looginen ristiriita. Koen, Tommi, löytäneeni ratkaisun tähän ongelmaan. Oletko kiinnostunut?

Pistä tulemaan.


Miten paljon, Tommi, arvostat Pentti Saarikosken tuotantoa?

Ylläpitäjien kommentti: Sivuston sisäisellä haulla löytyi kysymisen aikaan kaksi tulosta hakusanalla "saarikoski". Näistä toinen on 16.12.2000 päivätty vastauskooste, jossa Tommi myöntää Saarikosken kuuluvan lempikirjailijoihinsa.


Kuka se on se non-tupakoiva veijari? (Viitaten vastauksiin 18.2.2001 ja 1.8.2002.)

Veijarihan löytyy rumpujen takaa.


Onko teillä kellään ikävä pohjoseen? Oliko tai onko siellä tosissaan niin kaunista?

Tomilla on. Ja on sielä komiat maisemat.


Pidän erittäin paljon Jethro Tullista ja esim. Rush ja Police -yhtyeiden tuotantoa on tullut myös hankituksi. Musiikistanne löytyy edellämainittujen yhtyeiden sävyjä, joten kysynkin: miksi en ole vieläkään hankkinut Tunturisusi25-makuupussia jotta voisin jonottaa keikoillenne?

Et ole ilmeisesti vielä riittävän innoissasi meistä.


Tuleeko se Olos-levyn alussa kuuluva ffum ffum.... -ääni sellasesta tuulimyllystä? Ajattelin että sellanen ääni niistä vois kuulua.

Haimme efektillä juuri tällaista vaikutelmaa.

Tomi, mikä on erikoisin ääni mikä sun on pitäny tehdä?

Sen täytyy liittyä suulliseen ilmaisuun. Oman äänen muokkaus on aina erikoista.


Onko Jimi Hendrixillä ollut vaikutusta musiikkiinne, eteenkin uudempaan tuotantoon? Ehkä hieman kaukaa haettua, mutta olin havaitsevinani joitain hendrixmäisiä vivahteita uusimmallanne.

Aki kehui Tomille "Three Little Bearsia" vuonna 1991. Soitimme "Firen" Kemijärvellä 1992 sanoilla "Kalle Palsa katsoo meitä".


Musiikkinne on mennyt... kuinka sen nyt sanoisi... "helpompaan" suuntaan uusimman levyn myötä. Tuleeko tai tuliko uusia kappaleita tehdessä olo että "meni britneyspearsiksi, pitää laittaa jotain progeshittii tohon väliin"?

Ajattelumme on paljon mustavalkoisempaa than that.


Hejsan! Kiinnostaisi tietää mik' tai kuka on Bodanka? Siis se joka ääntää: "Meni hiekkaa". Neulainen Jerkunen -levyn yhessä biisissä on myös "Ystävällinen Bodanka" (mikäli oikein muistan).

Tepske oli Podánca.


Onko Tommi kännissä siinä Abbey Road -biisissä Pan Alleyllä?

En. Se pätkä äänitettin jo keväällä '96 Rovaniemellä kasetille kun muistelin Beatlesin radiohaastattelua 1968.


Moro! Vierailin CMX:n kotisivuilla ja siellä Yrjänä epäili sanoituksienne olevan itsetarkoituksellisesti outoja. Eihän se ole niin, eihän? Kai jokin syvempi merkitys on olemassa? Yöunet menivät...

Ehkä asia on kuten Ezra Pound kirjoittaa: "Lukija arvostelee usein tiiviin tekstin kirjoittajaa väärin siitä syystä että on yrittänyt lukea häntä liian nopeasti." Mutta varhaistuotantoomme nähden Yrjänä on osittain oikeassa.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 21.10.2002
Sivuston ylläpitäjät