Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 18.2.2001


Mitkä ovat parhaat keikkapaikat joissa olette soittaneet?

Olemme täysin menettäneet arvostelukykymme tien päällä.


Tervehdys. Tulinpa ajatelleeksi että olisi varmaankin hyvä idea tehdä joskus yhteiskeikka tai pari YUP:n keralla. AN omannee samanhenkistä fanikuntaa kyseisen orkesterin kanssa? Esmes ensi kesän festareilla voisi reväyttää? Kommentteja?

Ei kai nyt sentään.


Tutkailin näitä an-sivuja, ja luin kommentit demojen myyntiluvuista (n. 20/80 kpl). Kysymys siis kuuluukin, onko noista demoista otettu joku tietty painos, vai onko ne itse äänitetty kaseteille. Eli jos niistä on otettu painos, niin kai se on yleensä reippahasti yli tuon 20 kappaleen? Tällä perustelulla olisi siis perusteltua odottaa kasetteja lojuvan valtaisat määrät jossain, ellei sitten niitä ole jaettu ilmaiseksi ihmisille, josta ei ollut mainintaa, ja täten myös ihmisten hankittavissa? Vaan jos kasetit ovatkin "käsityötä" niin asia on vallan toisin. Miten asia on?

Demot äänitettiin itse kotona. Demo I:stä varten ostettiin 100 kpl C-30:siä joista arvion mukaan 15–20 nauhaa meni muuhun omaan käyttön, siitä luku 80. Demo II kopioitiin tunnin Maxelleille, mutta se tuntui aikanaan niin huonolta demolta ettei sitä halunnut sitten levitellä. 20 on arvio, todellisuudessa kasettia meni lähipiirin ulkopuolelle ehkä 10–25, joista yksi Rock-SM'93 -toimikunnalle.


Kunhan kokoelma ja pari uutta studiolevyä saadaan ensin pois jaloista, niin onko livelevystä mitään toivoa? Sopisiko sellainen ideologiaanne?

Ostamalla levyjämme tuhatmäärin luotte markkinoita livelevyllekin. Muuten ei mitään toivoa.


Olitteko ala-asteella koviksia vai tavallisia vai kiusattuja. Vai mittee työ?

Kukin kykeni luonteensa vuoksi vaihtamaan seuraa kivuttomasti.


Liittyykö Kankaalle-kappaleeseen tapaus sukulaislikan vierailusta, ja Tommin tavaroihin kajoamisesta?

Biisin pitäisi olla niin kirjoitettu, että taustojen tietäminen ei helpota sen ymmärtämistä.


Tommi millon julkaset runokirjan, ärvötät City-lehen kannessa, annat lausuntoja jokapuolelle kaikesta mahdollisesta ja muutenkin alat elostelemaan valtakunnan virallisena "eksentrisenä nerona"? Toisin sanoen, ootko aatellu rueta julkkikseks ihan kunnolla? Outoja juttuja kirjottava ukko, pääsisit kyllä moiseen asemaan jos vähä tekisit ihtiäs tykö.

Julkkiksen osa ei ole ihmisen osa. Kun ei eksy pääkaupunkiin vapaa-aikanaan, ei tarvitse tutustua kollegoihin. Elvis kuoli koska kaverit ei vittuillu. Suomessakin on monia eläviä ruumiita jotka ärvöttää City-lehden kannessa.


Kirjoittaisitko Tommi novellin Demiin jos kysyttäisiin?

Totta helvetissä. Alku tulee tässä: "Hänen kankaan alla värjyvä Sorbonnen yliopistonsa oli mielessäni yöt päivät, ja milloin veri ei ollut siirtynyt ruoansulatuselimistöön, pakeni se Pikku Pietarin pihaani."


Onko se Abson sanotusten kohdalla yleensä asia niin että "joo tota jengi saa itte kelata mitä ne meinaa, mä en ittekään tiä, niitä voi tulkita miten tahtoo tiäxä" vai onko niiden kirjoittajalla selkeänä mielessä mitä kukin laulu oikeasti ja ainoastaan tarkoittaa?

Tekstin kirjoittaminen ei ole jäännöksetöntä toimintaa - mistä mikäkin tulee mieleen, miksi asiat yhdistyvät ennalta-arvaamattomasti? Teoksissa on aina myös tekijälleen arvoituksellista ainestoa jonka on intuitio sanellut. Loppuvaiheessa on kyse enää rutiinista, tekniikasta: miten asiat jäsentelee, miten rytmittää sanat, mistä tulee kertosäe eli mitä voi toistaa.


Miksei levylle asti ulkomaankielellä?

Koska emme osaa ulkomaankieliä.

Sitä luullaan että ulkomailla on parempi. Kyse on kuitenkin vain rahasta ja volyymista.


Mistä on Tommi perinyt piirrustustaitonsa? a.) isältään b.) äidiltään c.) pikkuveljeltään d.) kavereiltaan d.) joltain muulta taholta, miltä?

Tyypit kysyi ala-asteella: mikssäootniinhyväpiirtään? ja vastasin että oon istunu paljon sisällä. Huono vastaus mutta mitäs kysyivät. Kengännumeroni on muuten 41.


Kysymys Tomille: Missä ja miten olet opetellut soittamaan ja mitkä olivat/ovat mahdolliset apuvälineesi (nuotit)?

Ensimmäisiä opettajiani olivat olivat isä ja häneltä saatu Matti Oiling Trummisens ABC. Sen jälkeen muutama pop/jazz-leiri ja kirjaston oppaat ja levyt. Stick Controlin hankin omaksi aika varhaisessa vaiheessa.

Onko new breed tuttu nide?

On.

Ketkä rumpalit ovat mieleen?

Ronnie Österberg, Levon Helm, Bernard Purdie, Enrique Plá.

En ole koskaan ollut tekniikan perään.


Viime yönä näin unta että Tommi Liimatta oli Avainlastun julkistamistilaisuudessa, eikä kukaan kunnellut mitä se puhui. Tämän vuoksi Tommi alkoi lopulta itkemään. Mitähän tämä tarkoittaa?

Emme tunne taustojaasi, joten on vaikea sanoa mitään. Menisitkö juttelemaan sotilaspastorin tai koulukuraattorin kanssa.


Oletteko te sosialisteja?

Emme ole.


Jos olisitte seitkytluvunlopun teinejä, niin kumpia olisitta, punkkareita vai teddy-ukkeleita? Siis jos ois pakko olla jompikumpi.

Punkkareita epäilemättä.


Ette varmaankaan tunne jutun taustoja sen paremmin kuin lehtien perusteella, mutta mikä on kantanne Jampan tragediaan? Oliko hän teistä syytön?

Meillä on sisäpiirin tietoa. Siitä minkä kannan otamme ei tietenkään syyllisyys tai syyttömyys riipu.


Aiotko Tommi mennä Hotelli Sointuun laulamaan?

En jos en saa tilata Mustanaamiota.


Minkä vahvuista kielisettiä Aki käyttää?

D'addario 11

Entä minkälaista plektraa?

Dunlop 2-millinen


Miksi 4 ruukkua neliössä on niin henkilökohtainen kappale?

Ei muuten ole, ei mitenkään.


Mikä rasaus kuuluu oikeasta kanavasta Joku unohti piirtää jalan -biisissä, kohdassa jossa lauletaan "Milloinkaan muovivartisia ruokailuvälineitä ei saa taittaa...". Taittaako joku siinä muovivartisen ruokailuvälineen? Antaako muovi siinä periksi? Mikä uuden levyn nimeksi ei ainakaan tule?

Rasaus? Ei muistu, ei siis vasiten mitään rasautettu.

Viimeinen kysymyksesi on aivan liian laaja käsiteltäväksi.


Haukuttiinko (arvosteltiinko, kritisoitiinko, miten ikinä haluatte) teidän bändiä alkuaikoina? Ja jos/kun haukuttiin niin mitenkä? Vittuiliko rovaniemeläiset kovisjätkät?

"Miksette te vois soittaa vähän erilaista musaa, niin kuin Guns'n'Rosesia?" (1993 kommentti)

"Herätkää todellisuuteen" (1992 kommentti)


Mitä Bensa bluesin sensuroiduissa kohdissa Lauletaan?

Semmoista mikä heikensi piisiä ja piti peittää.


Ette kai polta kessuja?

Kolme viidestä polttaa.


Joku kyseli taannoin, mikä on annoksen vastakohta. Yhtyeellä ei ollut asiasta tietoa, joten valaistaanpa asiaa: annoksen vastakohta on tietysti otos.

Tää on nyt kyllä.

Haluaisin vielä tietää, kuinka voin ehdollistaa lemmikkihamsterin? Se kun ei rakenna pesää puuhun, eikä pesää niin ollen myöskään voi siirtää sivumpaan.

Otahan yhteys Korkeasaaren intendenttiin, mutta harkitse nyt sitäkin ensin.


Ettekö meinaa tulla Kemiin keikalle ollenkaan?

Tähän on ennenkin vastattu: esiinnymme siellä mihin meidät myydään.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 29.3.2001
Sivuston ylläpitäjät