Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 13.3.2006

Mitä meinaatte tänä vuonna tehdä? Kaikki kesän festarit? Uusi albumi?

Uusia biisejä väännetään, kunhan selvitämme onko meillä mitään sanottavaa mistään. Näyttäisi siltä ettei suurin osa festareista halua meidän vanhojakaan sanottaviamme asettaa lavoiltaan kuultavaksi. Uusi albumi tulee aikaisintaan maaliskuussa 2007.


Voitteko kuvitella nimeävänne tuotoksenne "Ed Benttonin briljantti stabilismi tai taivaallinen kylpysaippua" -nimiseksi?

Teimme vastaavia sumutuksia, joissa ei ole vitunkaan järkeä, 16-vuotiaana kun Tomi oli vielä Kansallisosakepankin asiakas.


Mistä kotoisin bändi on?

Äitiemme vituista ja isiemme kupeista.


Holhosinkovastaukseen viitaten: kiva että minulle olisi käyttöä, olenkin sopivasti käyttämätön. Missä voimme neuvotella sopimuksen yksityiskohdista?

Tarkoitimme tietenkin, että sinulle meillä ei ainakaan ole käyttöä.


Ei vaikuta keikkaan -sarjakuva-albumin lopussa on tuo Soitossa-lista. Hyvää tavaraa, mutta kuunteletko, Liimatta, Gwen Stefania?

Kuuntelen tietysti. Mahtava levy.

Oletteko nähneet Bob Dylanin No Direction Home -leffaa? Dylanin haastatteluista tuli mieleen teidän haastattelut, esim. Simpukka-amppelin aikainen Joonas Hytösen haastattelu. Olette ehkä kuitenkin päässeet melko vähällä?

Olemme nähneet leffan. Miten niin vähällä? 40 vuotta on vesi Ähtävänjoessa virrannut, ja toimittajat vain tyhmenee. "Joo mä sain tän levyn tänä aamuna mutta en oo ehtiny vielä kuunnella, sori. Kertokaa jotain siitä." Pop-journalismi on sitä, että julkkiksen oksennuksen koostumus tunnetaan. A. J. Weberman ois oneissaan.


Olisiko mahdollista liittää Kymmenen vuoden yksinäisyys -dokumentti seuraavan levynne kylkiäiseksi (esim. joku de lukse -versio..)? Suuressa maalimassahan käytäntö on tuttua, eli DVD levyn kylkeen kiitos! Maksaisin ilomielin ylimääräistä moisesta.

Kyllä se oli pahan mielen dokumentti se S.O.A.D.:in uuden DualDiscin extrapuoli. Eli siis paska. Ja tajua nyt siekin että kaikki extra maksaa. Ei pysty. DVD tulee joskus tulevaisuudessa, jossa on kaikki mitä ikinä olemme kuvanneet.


Perinteikäs kysymys: mikkä on teijän lempiruoat?

Janne: Itse kotona tehty kasvispizza tai -pydäri (en nykyään paljon raatoja syö).
Tommi: Veriruuat ja tytinä ruisleivällä.
Tomi: Pinaatti ja poro kaikissa muodoissa.
Aki: Kirjolohi.
Aake: Kafta.


Katselin Jyrki-DVD:tä jossa te esiinnyitte marraskuussa 1995. Jännitittekö noihin aikoihin oikeasti niin paljon kuin videolta näkyy, ja miksi jännitätte vieläkin? Akin ja Tomin sormet tärisi ihan pirusti! Aake oli kuitekin viileä kuin jääprinsessa, ja näyttää vieläkin samanlaiselta.

Tomi: Sitähän se minun mummokin (laulavalla peräpohjolan murteella): "Voooii että, vieläkö sie jännität? Eihän se oo muutako rumpaat vaan menemään." Aikoinaan esiintymiset olivat todellakin tuskaa. Varmasti se näkyi.


Harmittaako teitä yhtä paljon kun minua, että joudutte rekkalavalle Ilosaarirokissa? Ei kiesus! Ansaitsisitte paljon parempaa. Älkää olko vihaisia.

Ei varmasti yhtä paljon kuin sinua. Ollaanpahan ainakin siellä. Mestaruutemme ei himmene vaikka soittaisimme peräaukostasi käsin. Meitä huolettaa vain lavan tekniikka.


[Etusivulla luki] "Yhtye työstää parhaillaan uutta materiaalia." Onko taas tulossa välillä huono levy, kun Mahliksesta tuli hyvä ja näin kiireellä pusaatte uutta lettua?

Perinteeksihän on muodostunut, että joka toinen levy on paska. Pakko se on kiireessä pusata kun ei ne hyvätkään levyt mene kaupaksi. Luuletko että tämä on meistä hauskaa? Kyllä me varmasti useammin haudomme itsemurhaa kuin sinä siellä jossakin.

Nokkahuilu takaisin!

Nokkahuilu oli suurempi virhe kuin Muovi antaa periksin levyttäminen.

PS. Mitä Matrille kuuluu nykyään?

Hölöväke. Ei keksityille hahmoille ikinä voi kuulua mitään.


Ostin Mahlanjuoksuttajan joskus alkusyksystä ja aluksi se ei oikeen napannut, kun ei huomannut Kuunnella isolla K:lla. Sen jälkeen kun ymmärsin elämän tarkoituksen aloin ymmärtämään teidän lyriikoita ja huomaamaan miten ne kuvaa loistavasti elämää ja sen sattumia.

Syksyn kuuntelin korvat verillä Mahlanjuoksuttajaa ja sen jälkeen tajusin ostaa Neulaisen Jerkusen ja Sortovuodet-kokoelmalevyn (ja Tommi singeerasi ne ja itkin onnesta.) Ne iski kummatkin heti kuin miljoona volttia ja varsinkin Jerkunen pitemmän kuuntelun jälkeen tuntuu jo parhaimmalta levyltä, kaikki levyt on nimittäin kuunneltu.

Kiitos mahtavasta musiikista ja jatkakaa samaa linjaa, että pystyy jatkossakin nauttimaan loistavista kappaleista.

Kiitos. Mutta olisit nyt kysynytkin jotain kun tässä koneen äärellä ollaan.


Olin erittäin humalassa ja valitettasti hävitin kaverini uusimman Absoluuttisen Nollapisteen levyn (johon rakastuin) TAKSIIN!!!!!! Taksikeskus ei suostunut antamaan sitä takaisin, joten olisiko mahdollista saada teiltä yksi ylimääräinen levy? Ajattelin ostaa sen levyn koska se oli niin hyvä mutta nyt JOUTUISIN OSTAMAAN KAKSI LEVYÄ! En ole vielä kertonut ystävälleni asiasta...

Ei. Onko todella niin, että Taksikeskus myöntää levysi olemassaolon mutta ei malta luopua siitä? Ja niinku ne perkeleet valittaa Teostomaksuista jokaisella ajolla.


Ootko Tommi aatellu, minkälainen elokuva syntyisi tuosta Mahlanjuoksuttajasta? Miten kielikuvat toimisivat ja semmoista. Miten ylipäätänsä näet tekstiesi siirtämisen elokuvalliseen muotoon?

En osaa ajatella. Ei varmaan kummoista.


Pitääkö huhu paikkaansa, että Liimatalta olisi tulossa soololevy? Kuulin tämän luokkakokouksessa yhdeltä luokkalaiselta, joka kertoi olevansa Liimatan tuttuja.

Katotaan nyt.


Mitä mieltä olette savolaisista?

Aake on syntynyt ja Tomi asunut Savossa. Molemmilla siellä sukua. Ja Aki oli juuri viikonloppuna savolaisukkojen kanssa keikalla.


Löysin teidät vasta muutama kuukausi sitten, ja aivan mahtaviahan te olette!

Koska löysin bändinne CMX:n kautta, niin haluaisin kysyä, pidättekö kyseisest yhtyeestä? (Anteeksi tämä kysymys, jos ette halua kertoa mielipiteitänne muista bändeistä.)

Saat anteeksi, mutta emme taida vastatakaan.

Entä onko Janne Halmkrona mielestänne hyvä tyyppi? Eikö niin, että hän oli tuottamassa uusinta levyänne?

Janne on hyvä tyyppi, koska ei tuottanut uusinta levyämme. Taputamme siis vain itseämme ja Marko Ylilyöntiä munuaisten kohdalle.

Sitten haluaisin kysyä teiltä vielä 25.3. olevasta Tampereen keikasta, kun en ole saanut vastausta Klubilta. Eli tiedättekö edes suurinpiirtein, että mihin aikaan alatte soittaan siellä?

Emme tiedä vielä. Ei ehkä ensimmäisenä.

Kiitos, ja kaikkea hyvää teille!

Kiitos.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 15.3.2006
Sivuston ylläpitäjät