Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 13.1.2005

Ovatko Viittä vaille sadettanin säkeistön soinnut D, Gm, Hm, A?

Ovatkin.


Sitä vaan, että luin noita levyarvosteluita Nimi muutetusta etiäpäin, ja minusta se Olos on kyllä aivan ihana levy. Ne on vähän tylsiä setiä ne levyarvostelijat ja semmoinen levyarvostelulehdistö ruokkii kyllä itse itseään.

Kyllähän Olos hakkaa 97% muusta pop-tarjonnasta.

Sellainen päähänpinttynyt mielikuva minulla on, että nuo Serofortti- ja Deeännaa-mainokset on tehty Ipswichiä kuunnellessa. Siltä minusta välillä tuntuu (ehkä se lammas-juttunen).

Olemme myös kaikkien Sotka-mainosten takana.

Niin ja sellaista vielä että minä olen ihan rakastunut tuohon Queeniin. Oletteko te? (Oho, tuli kyssäri.) Freddiellä on mahtavat pannuviikset ja hienoja kokovartaloasuja. Ah! Niin ja siis se musiikki..

Tais Eric Carrin kuolema sinä syksynä enämpi koskettaa.


Miten ovat jakaantuneet Tommin ja Tomin sanoituskrediitit kappaleissa Täytyy muistaa ja Nummirock? Mitkä kohdat eivät ole Tommista?

Täytyy muistaa -kertsit tehtiin yhdessä. Nummirock kokonaan. Keksittiin tarina ja mietittiin miten se kerrotaan. Yhteistyö oli lauseiden ja sanojen tarjoamista keittiön pöydän yli. Lopuksi varmistimme, että joissain veräjissä todella on saranat.


Lueskelin tuossa noita kirjoituskilpailun tekstejä ja vähän kyllä pääs yllättämään tuo Suljettu-levyn "legendaarisuus". Miun mielestä yhtä hyvin Seitsemäs sinetti voisi olla se kaikkien suosikkilevy (Käsitys lapsenlapsistakin on niin ihanan hellä ja herkkä). Makuasioistahan pitää kiistellä. Ei sillä ettäkö vittuilisin Suljetulle.

Vittuilu vaatii vastaanottajan. Esineille ja vainajille ei voi vittuilla. Levyjen ilmestymisjärjestys vaikuttaa aina legendaarisuuteen.

Niin ja tuo "Hyvä vaan että Diana kuoli" on kyllä paras nimiehdotus ikinä.

Miksiköhän jäi ehdotukseksi? Mitä useampia sanoja nimessä on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se kuulostaa keksityltä.


Mutta eikö Jerkusella ole muita piisejä kuin Rarmos ybrehtar? Viitaten näihin viimeaikaisiin settilistoihinne.

Ja Rarmostakin Tomi vihaa. Aina kiertueen alla kokeilemme treeneissä Jerkusen biisejä, mutta pukisitko nyt ite päälle 90-luvun alussa Lontoon reissulta kirpputorilta ostamasi meleeratunharmaan Arsenalin collegen.


Onko Aaken Rickenbacker aito vai itsetehty? Niin ja Losing Hold oli todellakin illan paras Tampereella!

On se aito. Ja tämänkö verran sie meän biisejä arvostat?


Näin tässä viime yönä unta, että olin kirkossa Ahkerien Simpanssien keikalla ja heitä lämppäsi Absoluuttinen Nollapiste. Sitten kysyin Aakelta ja Tommilta, että onko kivaa olla keikalla? He vastasivat, että muuten ois kivaa muttako lava on liian pieni. Lava tosiaan oli pieni. Leveyssuunnassa noin 6 metriä ja pituutta lavalla oli noin 1,5 metriä. Onko teillä koskaan ollut ongelmia liian pienen lavan kanssa?

Kysy vain useinko. Mutta jos Jannen keittiö mahtuu Porvoon Bar Maryn korokkeelle Tulenkantajien keikalla, kyllä mekin mahdumme Turun Downtownin nurkkaan. Silloin kyllä tanssiminen rajoittuu pedaalin painamiseen. Ja sitä toivoo että takahuoneessa on kaikki kohdallaan jos joutuu hengittämään toisen niskaan lavalla.


Soitattehan Losing Holdin vielä joskus toistekin, mieluusti vieläpä Helsingissä? Kun niin kerta Tampereella teitte, enkä paikalle päässyt... kyllä hampsi! Kumminkin on ollut iso työ sitä treenatessa, sääli jos sen esittäminen vain yhteen kertaan jäisi.

Mieluusti vieläpä Kannuksessa. Ei vaivannäkö meitä säälitä.


Voi kiitoskiitoskiitos Losing Holdista Tampereella! Tosin puolet salista taisi olla että mitäs tämä on. Joten kysymykseni onkin, häiritsikö Tommia todella ne eturivissä Saatteeksia huutaneet apinat, kun kokonaan lopetti puhumisenkin?

Tommilla on käänteinen coctail-kuulo, eli hän ei reagoi puhuteltaessa. Vuosia sitten Tampereen Amadeuksessa baarimikko yritti häätää meidät vilkun jälkeen laittamalla Losing Holdin neljä kertaa peräkkäin.


Nimi muutettu on varsin loistava. Seuraava levynne tulee kuulemma olemaan hieman "suoraviivaisempi". Eihän luvassa ole mielenkiinnotonta CMX-meininkiä?

Jos näin olemme jossain sanoneet, nämä uudet biisit eivät vielä olleet valmiita.

Millä setillä Tomi soittaa levyllä Muovi antaa periksi? On aika muhkeat rumpusoundit.

Kyllä se on vanha Remon setti, joita kolasin vuoteen 2001. Ja Headlinen huone.

Pahastuuko Tommi vaikka tein hänen runostaan melko kehnon analyysin?

Tarkoitatko, pahastuuko Tommi siitä huolimatta, vai koska? Mikä hiton runo?


Onko renkiä valokuvattu?

Ylläpitäjien vastaus: Rengin taustoja kartoitetaan toisaalla tällä sivustolla.


Kiitokset Losing Holdista Pakkahuoneella. Se oli aivan upea ja keikkakin tuntui sen johdosta lähes kokonaiselta; ehdin seuraamaan esiintymistä vasta noin puolesta välistä, oli niin paljon ihmistä jonottelemassa.

Kolmessa vartissa ehtii just saaha läikät kainaloon.


Miksi teidän sanoituksistanne saa aina selvää, kun mistään muusta rockmusiikin haarasta ei saa? Olen tullut siihen tulokseen, että Absoluuttinen Nollapiste on Suomen oikeinkuulluin yhtye. Hämmästyin huomatessani, että kuuloaistini on väärintulkinnut koko valtavasta tuotannosta vain yhden lauseen: "Mummoni vielä solupallona kellui".

Se on aivan totta. Seuraavassa tarjoamme muutaman syyn:


Kiitos loistavasta Losing Hold -coveroinnista Tukkahuoneella! Aakea jo kiitin mutta lämmin kiitos muillekin osanottajille! Jos saan kysyä jotta kuka oli painostavana osapuolena päättämässä tästä coverista? Muutenkin olitte ylivoimasia koska teidän b-puolet on hyviä kun taas CMX:n b-puolet on silkkaa krappia. Kyllä sen varmaan muutkin huomas.

Se oli yhteinen päätös matkalla Oulusta Kemiin kuunnellessamme erään nuoren demobändin version aiheesta. Aikomuksena se on ollut jo vuodesta 1994, mutta vasta Jannen mukaantulon myötä se kävi mahdolliseksi. Et taida respektoida HC-mättöä?


Kertokaa ajatuksianne henkilöstä nimeltä Kalervo Palsa (tuo edesmennyt Kittilän kuuluisa taiteilija).

Meillä on vain toisen käden tietoa, esim. Tomin äidin muistikuvat Rovakadun SYP:n kassalta ja Jukan sukulaisten todistukset Kittilän keskustasta. Hallussamme on haastattelunauha vuodelta 1982 tai 1983. "Mitä Kalliossa tiedetään Kittilän oloista." kiteytti 1995 mielipiteemme Kallion ilmaisutaidon lukion Kalervo Palsa -kerhosta.


Oliko joulumieli harras, olitteko lahjoja saava osapuoli? Mitä joulutraditioita teillä on, kenties joulusauna?

Joulumieli syntyy tasaisesta tissuttelusta ja saunan jälkeisestä raukeudesta. Tommi oli joulupukkina ja Aake joulumanteli. Samu-Sirkka supatti Akin korvaan. Tomi sai tarpeeksi toivomiaan suklaakonflikteja ja Janne rahaa, viskiä ja taskumatin.


Jos Olen pahoillani -kokoelma ilmestyisi vasta tänä vuonna, mitä kappaleita ottaisitte mukaan Nimi muutetulta ja Seitsemänneltä sinetiltä?

Sinkkubiisit, Eräät tulevat juosten ja Kerro ketä ajattelit, ainakin.


Onko keikoillanne soveliasta tanssia?

Saa tanssia. Ja laulaa.

Joensuuhun vaan, kyllä mie kuuntelen. Soittakaa ilmatteeks Ilosaarirokin aikaan raviradalla niin saatte sen, mitä kaipaatte (kuin tietäisin mitä te kaipaatte). Minut ja olutta minulta.

Kuka maksaa naftat ja PA:n? Ja kuka selittää sen ohjelmatoimistolle?


Huomasin juuri settilistojanne tiiraillessani että veditte pakkahuonella 11.12.2004 Losing Holdin. Täähän olis ollut huippua nähdä! Eritoten Hastin kosketinsoittelua Gutsin jalanjäljissä. Toivottavasti tuota kuulee keikoilla tulevaisuudessakin.

Kyllähän Jokipohjantien Jarre lämhäytti komiasti.

Niin ja olisi tietenkin kiva jos teidät saisi Lappiin niin pääsisin minäkin kuulemaan. Vain etelä-tuttujen salavideokuvauksia keikoiltanne olen nähnyt, hehe.

Sanokaapa nimi niin laitetaan vouti asialle.


Onko lisää nuotinnoksia luvassa esim. joskus?

"Esim. joskus" on hyvin arvattu.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 19.1.2005
Sivuston ylläpitäjät