Absoluuttinen Nollapiste > Etusivu

Uutisarkisto

Tälle sivulle kerätään uutiset, jotka eivät mahdu kokonaisina etusivulle. Useammin vaihtuvia muutaman sanan mittaisia uutisia ei arkistoida.

7.4.2018
Neulainen Jerkunen ja Muovi antaa periksi julkaistaan kesäkuussa tuplavinyylipainoksina

Svart Records julkaisee 8.6.2018 kaksi ensimmäistä Absoluuttisen Nollapisteen albumia tuplavinyyleinä. Levypakkauksiin on Svartin – ja bändin – tapaan panostettu: avattavissa kansissa on Tommi Liimatan kirjoittamat levykohtaiset historiikit ja ennennäkemättömiä valokuvia yhtyeen arkistosta.

Neulaisen Jerkusen mukana on EP Ei ilmestynyt, jolloin samoissa kansissa on koko Vinylmania-yhtiölle vuonna 1994 levytetty tuotanto. Muovi antaa periksi -julkaisu sisältää kaksi Savu meihin -singlen bonuskappaletta.

Levyt voi tilata jo nyt: Neulainen Jerkunen 2LP (keltainen versio) & Muovi antaa periksi 2LP (punainen versio).

Vanhemmat uutiset

19.3.2014
Ei ilmestynyt 20 vuotta

Absoluuttisen Nollapisteen ensilevyn julkaisusta tulee 19.3. kuluneeksi 20 vuotta. Ei ilmestynyt -CD-EP:n kustansi tamperelainen Vinylmania-yhtiö, joka myös järjesti levymessuja ja julkaisi levynkeräilylehteä. Siihen mennessä Vinylmania oli julkaissut kaksi Charlies-uusintapainosta ja Jolly B. Gooden albumin.

"[Ohjelmamyyjä] Karppasen Jouko lienee ollut primus motorina, hän oli nähnyt bändin Rock SM -karsinnoissa", arvelee Vinylmaniaa tuolloin johtanut Kimmo Pekari. Myös kilpailutuomaristossa istunut Jukka "Demosetä" Junttila usutti Pekaria kiinnittämään yhtyeen.

"Roi-eksotiikka ja pojanjolppien positiivinen naiivius ja ehdottomuus... bändi tuntui ihan omalta heimoltaan. Se käsitteli musiikkia ja tekstiä jotenkin ajalle epätavallisen kevyesti. Silloin vielä rokki oli rokkia ja punkki punkkia ja mitä näitä nyt olikaan", Kimmo Pekari muistelee. "Musiikkityylien sekoittelu ja laatikosta ulkona oleminen oli uutta, kiinnostavaa ja hauskaa. Lisäksi etenkin Akin soitto teki aivan suunnattoman vaikutuksen."

Kuuden biisin EP toteutettiin Pekarin sanoin "kirjekurssimetodilla. Levy äänitettiin Rovaniemellä, me Tampereen miehet osallistuimme maksamalla studiolaskun. Päätimme Joukon kanssa antaa bändin tehdä ihan mitä sitä huvittaa."

Vaikka "Tampereen miehiä" ei voi syyttää liiasta puuttumisesta tuotantoprosessiin, yhdessä asiassa he olivat ehdottomia: levyllä on oltava se bändin toistaiseksi ainoa tunnettu biisi. "Pojat protestoivat, miksi pitää tehdä kaupallinen levy", Pekari huvittuu. "Kaikki nukkuu pois, sehän kuultiin jo teeveessä, kyllä yksi kerta riittää..."

Ei ilmestynyt -EP:n kataloginumero on VMY94002. 300 kappaleen ensipainoksen jokaisessa levyssä oli yksilöllinen, käsinmaalattu kansi. "Taustalla oli bändin Love Records/Wigwam -diggailu ja toive huikeista säästöistä painatuskustannuksissa, ja varma myyntimenestys", Pekari kertoo. "Molemmat toteutuivatkin, levy myytiin ilmestymispäivänään loppuun. Lisää kansia oli saatava äkkiä. Kantolan Petri teki Pagemakerillä logon, jonka kopioimme punaiselle paperille painoksen loppuerään toimiston kopiokoneella."

EP julkaistiin Vinylmania-levymessuilla, missä Absoluuttinen Nollapiste myös esiintyi. Jukka Väänänen kirjoitti Rumba-lehteen: "Johanna Savolaisen ensimmäinen löytö on Absoluuttisen nollapisteen kuuden biisin cd-levy (Vinylmanian oma julkaisu) hintaan 29 markkaa." Toimitusjohtaja Kimmo Pekarin mukaan Tampereen messuilla on myyntipöytiä yhteensä 157 metriä. (Keräilijät hartaina kaukaloiden äärellä: se löytyy!, Rumba 25.3.1994.)

Levymessut ovat nyttemmin pienentyneet kooltaan ja Rumban jututtama opiskelija Savolainen tunnettu jo pitkään Vehkoona (toimittaja, mm. Aamulehti ja Long Play). Vinylmanian viimeiseksi levyjulkaisuksi oli jäävä VMY94003, lokakuussa 1994 ilmestynyt Neulainen Jerkunen.

Absoluuttisen Nollapisteen kahdestoista albumi Pisara ja lammas 2 ilmestyy keväällä 2014 (Diu Dau Records).

5.4.2012
Sähköposti- ja lomakeyhteyksissä ongelmia 5.3.–5.4.2012

Sähköpostit, jotka on lähtetty 5.3.–5.4.2012 muotoa @absoluuttinennollapiste.fi oleviin osoitteisiin eivät ole tulleet perille. Lähettäjille on tullut epäonnistumisesta virheilmoitus.

Kysy Nollapisteeltä -lomakkeilla lähetetyt viestit eivät ole myöskään tulleet perille, vaikka lomake olisikin ilmoittanut että viesti on lähtenyt. (Viestit kyllä lähtivät, mutteivät koskaan päässeet perille.)

Ongelma on korjattu 5.4.2012 klo 14:33 eli juuri ennen kuin Suljettu-vinyyli-kuva-arvoituskilpailu avattiin. Olemme erittäin pahoillamme.

Lisäys 8.4.2012: Teknistä taustatietoa: DNSSEC, Qmail ja DNSSEC, "CNAME lookup failed". Tämä sivusto on Louhi.netin palvelimella, ja postit on tähän saakka ohjattu sieltä ylläpitäjän iki-osoitteeseen.

1.3.2012
Absoluuttinen Nollapiste siirtyy Piikkikasvi Agencyn rosteriin

Absoluuttisen Nollapisteen keikkamyynti siirtyy 1. maaliskuuta 2012 alkaen Piikkikasvi Agencyn Kari Pössille. Vaikka yhtye on ollut Jouko J. Karppasen tallissa sen alkuvuosista saakka, laulaja Tommi Liimatta vakuuttaa, ettei tapahtumiin liity erityistä dramatiikkaa.

- Kyseessä ei ole huoltajuuden riisto vaan huoltajuuden siirto. Istuimme Joukon polvella kahdeksantoista vuotta, eikä siinä puutunut perse eikä polvi. Hän on yhtyeelle kummisetä, jonka käyntikortti on vessassa kunniapaikalla. Karppanen pelaa kuitenkin toisenkokoisella kentällä kuin Nollapiste, joten kahvihuoneen vaihtuminen sopii kaikille osapuolille. Muistelemme yhteisiä vuosiamme jyrkän myönteisesti, ja suuntaamme kohti uusia rasteja, Liimatta kiteyttää.

Piikkikasvi Agency on pitkän linjan ohjelmatoimisto, jonka alkuperäiseen kaartiin kuuluvat mm. Neljä Ruusua ja 22-Pistepirkko. Piikkikasvin toiminnan perusajatuksiin kuuluvat tarkkaan harkitut artistikiinnitykset ja määrätietoinen työ edustamiensa artistien kanssa.

- Olen törmännyt Absoluuttiseen Nollapisteeseen minuutilleen samaan aikaan kuin herra Karppanen - Rock SM -karsinnoissa Oulun Rauhalassa syksyllä 1993. Yhtyehän räjäytti tuolloin sekä pankin että mielen. Olin jo tuolloin täysin vakuuttunut heidän kyvystään luoda merkityksellistä jotain muuta, ja tämä on vuosien saatossa osoittautunut hyvinkin todeksi. Odotan yhteistyötämme suurella innostuksella ja uskon Absoluuttisen Nollapisteen täydentävän oivallisesti rosteriamme, iloitsee Piikkikasvi Agencyn Pössi.

16.11.2011
Janne lähti ja lähdetettiin

Yhtyeen kosketisoittaja Janne Hast on poistunut bändistä. Ero tapahtui sopuisissa merkeissä molempien osapuolten myötävaikutuksella ja läksiäisskumpat juotiin 18.8.2011 Studio Kuussa, jossa yhtye on äänittänyt uutta kaksiosaista levyään. Tämän teemalevyn ensimmäinen osa julkaistaan ensi vuoden syksyllä.

Ensi keväänä sen sijaan saa uusintajulkaisun vuoden 1999 levy "Suljettu". Se julkaistaan tuplavinyylinä jonka D-puolella julkaistaan levyn varhaisdemoja.

25.4.2011
Ei vaikuta keikkaan -sarjakuvasta "encorepainos" kesäkuussa

Tommi Liimatan loppuunmyydystä, alun perin vuonna 2005 ilmestyneestä Ei vaikuta keikkaan -sarjakuva-albumista julkaistaan 20.6.2011 uusi painos, jossa on 48 lisäsivua.

Maamme edelleen ainoa musiikkisarjakuva-albumi paisuu kaksinkertaiseksi alkuperäiseen nähden, 96-sivuiseksi. Bonus-ekstra-osasto käsittää rock-aiheisia sarjakuvia ja piirroksia vuosilta 1984-2010. Uutta viime lokakuussa tätä varten piirrettyä ja arkistoaineistoa.

27.10.2010
Kaksikymmentä vuotta – yksitoista levyä

Absoluuttinen Nollapiste, tuo Kemijokivarren sinnikkäin hirvikärpänen, täyttää ensi vuonna 20 vuotta ja pakottaa muutkin juhliinsa julkaisemalla kevättalvella DEMO 3 -nimisen C-kasetin. Se sisältää uudelleenäänitettyjä varhaisdemojen kappaleita, kuten Joni palaa karrelle ja Warszawa Kashmir.

Syksyllä 2011 ilmestyy sitten yhdestoista albumi, jonka tekoa kaitsee Riku Mattila (mm. Kauko Röyhkä, YUP, 22 Pistepirkko, Radiopuhelimet, Maija Vilkkumaa, Lauri Tähkä & Elonkerjuu). Mitähän tästä koituu? [Lisäys 7.3.2012: Levyn julkaisu siirtyi seuraavalle vuodelle.]

"Emmie sulle puhunu 2011" -kiertue kestää koko vuoden ja etenee läpi Suomen.

26.10.2009
Musta hiekka YleX:n "Viikon Albumina"

Mustaa hiekkaa soitetaan YleX:ssä Viikon Albumina viikolla 44 (26.10.-1.11.2009). Levyn kappaleita esitellään perjantaihin asti päivittäin klo 10:25 ja haastattelut uusitaan iltaisin X-Ryhmässä. (Lauantain haastattelu lähetetään klo 16:10.) Lisäksi kappaleiden esittelyt julkaistaan podcastina ja videona YleX:n www-sivuilla.

5.3.2009
Ensimmäinen DVD-kilpailu avattu – palkintona sarjakuvan originaali!

Ensimmäinen Arkistokuvaa 1992-2008 -aiheinen kilpailu on avattu Plaza.fi/Kaista-sivustolla.

Kilpailun vastausaika päättyy 29.3.2009. Palkintona on Tommi Liimatan piirtämän DVD:n mainossarjakuvan originaali, ja vieläpä kehystettynä!

[Lisäys 25.4.2011: Bändin kaavailema oma DVD-kilpailu peruttiin, mutta siihen varatut mahtavat palkinnot laitetaan liikkeelle jossakin toisessa kilpailussa.]

9.6.2008
Uusia Liimatta-kirjoja: levyttämättömiä sanoituksia ja lisää Ennalaa

WSOY julkaisee elokuussa ainutlaatuisen Tommi Liimatta -tekstikokoelman "Sivuhistoria - Levyttämättömiä sanoituksia 1987-2007". Vastaavanlaisia ei tiettävästi ole julkaistu sen enempää kotimaisten kuin ulkomaistenkaan sanoittajien arkistoista.

Veikko Ennala -sarjan toinen osa "Elämään tuomittu" ilmestyy syys-lokakuussa. Kirja sisältää kolme pienoisromaania, novellikokoelman ja puolensataa lehtinovellia.

8.6.2008
Popeda-cover palautetulvalla radioon!

Absoluuttinen Nollapiste on mukana 4.6.2008 julkaistulla Popeda-tribuuttilevyllä "Da da (kuulat sekaisin)" kappaleella "Palle & The Boys". Kappale äänitettiin huhtikuussa Studio Kuussa ja sitä on jo esitetty myös keikoilla.

On tullut aika kokeilla, saako Absoluuttisen Nollapisteen soimaan radiossa kampanjoimalla. Seuraavassa joukko radioasemien palautesivuja. Jos lista on puutteellinen, siitä voi huomauttaa keskustelualueen Popeda-ketjussa (tai jos ei halua rekisteröityä niin Vieraskirjassa).

Ehdota kappaleen soittamista täällä: YleX (palaute / himotuimmat); Radio Rock (Lauantaisauna / RockTriplaTuplaSoolo / Klaus Flaming); Radio Helsinki (etusivun shoutbox-laatikko / palaute[ät]radiohelsinki.fi / kesähittiäänestys); Radio Suomipop (ja Radio Suomipop top 30); NRJ ja Radio Nova. Muita paikallisradioita: Radio 957; Järviradio/Jukeboxi; Radio Jyväskylä; Radio Sata ja Radio Mega.

Palle & The Boys on levyn parhaita vetoja. Nollapisteen käsittely tuo kappaleeseen uusia ulottuvuuksia ja esitys todennäköisesti myös yllättää monet jotka luulivat tietävänsä miltä Absoluuttinen Nollapiste kuulostaa.

16.1.2008
Uusi kilpailu, uusi video...

Uusi iiris-aiheinen kilpailu on avattu! Yhtyeen jäsenten kotona otetuista levyn kuvituskuvista pitää päätellä, mikä kuva on otettu kenenkin kotona. Vastausaikaa on sunnuntaihin 3.2.2008 klo 21.00 asti. Pärjätä voi sekä taidolla että tuurilla: palkintoja arvotaan myös kaikkien osallistuneiden kesken.

Sivustolla tapahtuu muutakin: perjantaina 18.1.2008 alkaa kirjoitussarja, jossa Tommi Liimatta kertoo iiriksen tekstien synnystä.

Uusin musiikkivideo "Varieteen tytöt" julkaistaan tammikuun lopulla. Se on nähtävillä mm. Nollapisteen MySpace-sivulla 25.1.2008.

19.11.2007
Tommi Liimatta puhuu kirjoistaan Kouvolassa

Tommi Liimatta puhuu kirjoistaan Kouvolan kirjastossa maanantaina 19.11.2007 klo 17.30.

1.11.2007
Nollapiste-videoita Tampereella 9.11.

Vuonna 2004 valmistunut dokumenttielokuva Kymmenen vuoden yksinäisyys ja tuore musiikkivideo Lumous, menit sitten haihtumaan esitetään Tampereella elokuvateatteri Niagarassa musiikkielokuvafestivaali Rockuvan ohjelmistossa perjantaina 9.11.2007 klo 17.45.

20.10.2007
Tommi Liimatta Yle Extralla ke 24.10.

Tommi Liimatta on keskiviikkona 24.10.2007 haastateltavana Yle Extran Extra Large -ohjelmassa. Ohjelma alkaa klo 18.30 ja se lähetetään samana iltana uusintana n. klo 23.00.

27.9.2007 / 25.9.2007
Uuden levyn ennakkokuunteluillat Tampereella ja Helsingissä

Absoluuttinen Nollapiste järjestää uuden iiris-levyn ennakkokuunteluillat Tampereella Ruma-klubilla (Murtokatu 1) keskiviikkona 10.10.2007 ja Helsingissä Rocktownissa (Mannerheimintie 17) torstaina 11.10.2007. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Levy kuullaan illan aikana kahdesti: n. klo 20.00 ja klo 22.00.

23.3.2007
Tommi Liimatta Nightingales-levyllä

Tommi Liimatta laulaa taustoja ja soittaa kitarasoolon kappaleessa "Thank You My Lord For Plastic" The Nightingales -yhtyeen uudella Sentimental Hospital -levyllä. Levyn julkaisi Saksalainen TUG Records (levyn saksankielinen esittelysivu) ja Hiljaiset Levyt julkaissee albumin myöhemmin Suomessa.

23.8.2006
Levy-yhtiö kutsuu 15 nopeinta erikoiskeikalle

[Lisäys 23.8.2006 klo 18.00: Ilmoittautumisaika on päättynyt. Levy-yhtiö kiittää kaikkia osallistujia ja toivoo, että vastaavia tilaisuuksia on mahdollista järjestää tulevaisuudessakin.]

Ilmoittautumalla mahdollisimman nopeasti osoitteeseen info@johannakustannus.fi sinä ja ystäväsi voitte päästä seuraamaan harvinaislaatuista yhteiskeikkaa Helsinkiin maanantaina 28.8.2006. Kotiteollisuus, Maj Karma, Tuomari Nurmio, Tommi Liimatta ja Jason muuttaa taivaaseen esiintyvät Johannakustannuksen järjestämässä yksityistilaisuudessa, johon ei myydä lippuja. Tämä on siis ainoa tapa päästä sisään.

Sisälle pääsee 15 ensimmäistä yhden avecin kanssa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerro viestissäsi nimesi, kotipaikkakuntasi, se että luit tämän ilmoituksen Absoluuttisen Nollapisteen www-sivuilta sekä seuralaisesi nimi jos se on jo tiedossa. Lisätiedot keikkapaikasta ja -ajasta saat vastauksena meilitse perjantaihin 25.8.2006 mennessä. Konsertin ikäraja on 18 vuotta.

Tommi Liimatta esittää keikalla uuden soololevynsä kappaleita Janne Hastin säestämänä.

31.3.2006
Tommi Liimatalta toinen soololevy

Absoluuttinen Nollapiste sulattelee parhaillaan singlejulkaisun peruuntumista ja suunnittelee uutta levyä.

Tommi Liimatta valmistelee toista soololevyään, jolla soittavat Nollapisteen jäsenistä ainakin Janne Hast ja Tomi Krutsin. Levy julkaistaneen ensi syksynä, mutta viimeaikaisista viisastuneena tarkka päivä, kuten myös tarkempaa tietoa levyn sisällöstä kerrotaan myöhemmin.

27.9.2005
Sivustolle oma palvelin

Absoluuttisen Nollapisteen www-sivut on avattu osoitteessa http://absoluuttinennollapiste.fi . Edellisiltä sivuilta on järjestetty uudelleenohjaus uuteen osoitteeseen, joten kaikki linkit toimivat edelleen.

Sivuston rakenne on muuttunut hieman. Muut-osastosta on irroitettu Nollapiste-tuotteiden kauppa omaksi osastokseen, ja Tommi Liimatan tekemiset Absoluuttisen Nollapisteen ulkopuolella on koottu laulajan henkilökohtaiselle esittelysivulle. Myös muille yhtyeen jäsenille on tehty uudet esittelysivut. Samalla muuttui myös Jäsenet-sivu. Nollalistan kotisivu on sulautettu osaksi uutta Nollapiste-sivustoa, omaksi osastokseen.

Valtavan tietomäärän uudelleenjärjestely jatkuu myöhemmin entistä monipuolisemman keikka-arkiston myötä. Siinä käytetään hyväksi uuden palvelimen suomaa mahdollisuutta tietokantojen käyttöön. Samalla tulee muuttumaan myös Kuvat-osasto. (Siksi se on jätetty tässä vaiheessa ennalleen.)

Uusi tilava palvelin mahdollistaa jatkossa myös ääni- ja videotiedostojen jakelun.

Ylläpitäjinä jatkaa sama joukko kuin ennenkin. Vanhat sähköpostiosoitteet toimivat vielä, mutta niiden sijaan pyydetään käyttämään uusia. Osoitteeseen www@absoluuttinennollapiste.fi lähetetty posti tavoittaa koko tiimin. [Korjaus 13.2.2010: Sivuston ylläpitäjien nykyinen osoite kerrotaan Sivusto-sivulla.]

4.8.2005
Sivustolle etsitään CSS-graafikkoa

Haluaisitko tehdä näistä sivuista paremman näköiset? Osaisitko tehdä sen pelkällä CSS:llä?

Sivuston HTML-koodiin ollaan tekemässä muutoksia, jotka mahdollistavat entistä monipuolisemman CSS:n käytön. Saisit niin halutessasi käyttää CSS:n lisäksi myös javascriptiä ja flashia, kunhan mikään ei olisi yksinomaan niiden varassa. (Sivujen HTML-koodia ei haluta kasvattaa kuin korkeintaan muutamalla rivillä, eikä "vaihtoehtoisia" tai rinnakkaisia sivuja tehdä.)

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Juhani Anttilaan.

31.5.2005
Nollapiste viimeistelee levynsä Kuussa

Absoluuttisen Nollapisteen keikkavalaistuksesta vastaava Sun Effects Oy rakentaa Helsingin Herttoniemeen äänistudiota ja uusia työtiloja. Studion pääarkkitehtuurista vastaavat Aake Otsala ja Marko Ylianttila. Aänistudion nimeksi tulee Studio Kuu.

"Muista nyky-studioista poiketen Kuuhun tulee iso, vanha, loistavasoundinen äänipöytä", Aake Otsala kertoo. "Konsolin runko on Matti Sarapaltion 1980-luvulla Tampere-talon isolle näyttämölle käsityönä valmistama mikseri, jonka tekniikkaguru Jaakko Viitalähde modifioi meidän tarpeisiin." Otsala jatkaa: "Konsolista tulee täysin uniikki ja vastaavaa mikseriä saa lähteä hakemaan Englannista ja Ranskasta asti." Studio Kuu yhdistää 60- ja 70-lukujen äänitysperinnettä nykypäivän digitaalieditointiin.

Absoluuttinen Nollapiste viimeistelee tulevan levynsä Studio Kuussa.


Päivitetty 8.4.2018
Sivuston ylläpitäjät