Absoluuttinen Nollapiste > Muut

Nollapisteen sellaisin kappale

Nollapisteen sellaisin kappale -kilpailu alkoi 1.2.2001 ja päättyi 5.3.2001. Vastauksia tuli kaikkiaan 163 kappaletta. Pyysimme kilpailijoita kertomaan meille, mikä adjektiivi parhaiten kuvaa heidän valitsemaansa kappaletta, ja perustelemaan mielipiteensä.

Kilpailun tuomari Jukka Junttila luki vastaukset ja valitsi niiden joukosta (yhden sijaan) kolme parasta, ja antoi lisäksi kaksi erikoismainintaa. Kilpailuvastaukset olivat kuulemma "käsittämättömiä, henkilökohtaisia, uudissanoja sisältäviä, pikkunäppäriä, muka-älykkäitä, oikeasti hauskoja, sanaleikkejä, syvällisiä ja kummallisia".

Tälle sivulle on koottu voittaneiden vastausten lisäksi joukko ylläpidon valitsemia vastauksia. Onnea voittajille, arpaonnisille ja erikoismaininnan saaneille - ja lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Voittajat

I - signeerattu kokoelmalevy ja vapaavalintainen paita
Tuomarin perustelu: "Vastaus erottui selkeästi kaikista muista vastauksista - yhtä selkeästi kuin Absoluuttisen Nollapisteen sanoitukset erottuvat muiden bändien sanoituksista."

Raami on Nollapisteen kivin kappale, koska siinä on pupu ja kaikki.

Marko Naumanen

II - kokoelmalevy
Tuomarin perustelu: "Ilman kolmea viimeistä sanaa yksi huonoimmista, mutta niiden ansiosta toiseksi paras."

Joen silmille on Nollapisteen tekotieteellisin kappale, koska koska se ei millään tavoin kuvaa maailmankaikkeutta kvanttimekaniikassa, mikä olisi suotavaa.

Pauli Hokkanen

III - kokoelmalevy
Tuomarin perustelu: "Kuvaa hyvin pohdintaa jota yhtyeen koko tuotanto kuulijassaan aiheuttaa."

Kotiinpaluu, jotenkin on Nollapisteen askarruttavin kappale, koska ei voi olla koskaan aivan varma siitä, että onko siinä sittenkin jotain moniselitteistä.

Sami Salmela

Näiden lisäksi arvottiin kaksi palkintolevyä kaikkien vastanneiden kesken. Onnettaren suosiossa olivat Silva Bodbacka ja Sirpa Hakkarainen.

Erikoismaininnat

Ensimmäinen erikoismaininta

Jälkivaatimus on Nollapisteen terveydelle haitallisin kappale, koska Tommi ostaa siinä heroiinia.

Sami Rautio

Toinen erikoismaininta

Rarmos ybrehtar on Nollapisteen jokseenkin neutraalein kappale, koska se kertoo mielenkiintoisesta ilmiöstä, nekrofiliasta, ilman kiihkoa tai hurmiota. Ei sitä ihannoiden, mutta ei niinkään sitä vastustaen. Kappaleen musiikkipuoli on erittäin monimuotoinen ja miellytävä, mutta mitään huikeita hypähdyksiä ei havaita a- ja b-osan välillä. Osat muuttuvat keskenään kauniin neutraalisti. Selkäpiitä hivelevä tempo on kappaleen halki "tasainen" ja niin tanssiinvetävä.

Tuo ilmaisu "jokseenkin" tulee ainuasta epäneutraalista kohdasta, joka myönnettävä on, on aina kuunneltava tarkkaan. Tuo mieltähipova kohta, jossa Liimatta laulaessaan "ja taipeitani liekit nuolee, älä vastaan tuu..", nousee sanan "taipeitani" viimeinen tavu: -ni ylemmäksi. Oih* Rarmos ybrehtar on ehdottomasti nollapisteen jokseenkin neutraalein kappale. Ja vieläpä erittäin mainio.

Kaisa Tolvanen

Ylläpitäjien valinnat

Vastaukset jotka eivät noudata tehtävänantoa mutta ovat silti hyviä

Viisas lintu (haukka) on Nollapisteen [sellaisin] kappale, koska tuo viisas lintu vie tässä biisissä Jarin pois. Erityisen mieluisaksi asian tekee se, että erään opettajani nimi on Jari. Kiitos poijaat!

Heikki Huhtanen

De flesta gånger on Nollapisteen [sellaisin] kappale, koska Tommi onnistuu kuulostamaan nuorelta, juuri saunasta tulleelta M. A. Nummiselta. Ruotsin kielen käyttökin on yhtä aitoa ja innokasta kuin kellä tahansa suomenruotsalaisella saaristolaisella. Ja se on paljon se!

Henri Kurko

Muita hyviä vastauksia (saapumisjärjestyksessä)

Ei, en ole rouva Bell on Nollapisteen opettavaisin kappale, koska se tiivistää yhteen kertosäkeeseen kaiken, mitä lukiolaisen tarvitsee tietää elämästä.

Hannu Sinisalo

Suvannossa ylpeä ilme I-V on Nollapisteen jumalaisin kappale, koska kun allekirjoittanut vietti eristysvuottaan 98-99 ruotsissa, kilvoitti kyseinen elämää suurempi Suomirockin merkkipaalu liikutuksen kyynelet silmiin. Siis YPEKEä lainailen.

P.S. Neulainen Jerkunen kelpasi hyvin ruotsalaisille. Sain jopa kaupitelluksi kyseistä albumia kaksi kappaletta tyttärille joista toinen asuu Skånessa ja toinen Norlannissa.

Timo Konttinen

Sukututkimus lannistaa on Nollapisteen nintendoin kappale, koska rumpujen alkufilli kuulostaa aivan Nintendolta (8-bittinen).

Sami Törmä

Kasvatus on Nollapisteen ahdistavin kappale, koska se palauttaa mieleen hetken jolloin supersankari teki virheen ja huomasin isäni olevan ihminen. Pahalta tuntui, eikä laahava urku ainakaan paranna tilannetta. Loistava kappale.

Roope Seppälä

Ehdokkaat on Nollapisteen asiantuntevin kappale, koska vaalisloganit ei valehtele.

Lauri Heinonen

Kiilakivi on Nollapisteen ällistyttävin kappale, koska se esittelee ainoan tietämäni ihmisen, joka itseni lisäksi on järjestelmällisesti keksinyt ravihevosten nimiä.

Katja Västi

1900-luvun heleys on Nollapisteen kovin kappale, koska siinä on niin älyttömän kovia rumpufillejä siinä "en, taivun valoa kohti, puutun vieraslistalta, kiinni silmät menee aivastaessa" -kohdassa.

Jukka

Kaikki nukkuu pois on Nollapisteen kornein kappale, koska sen lopussa on luultavasti koko äänitehistorian hirvein huuliharppusoolo.

Johannes Salomaa

Portaat on Nollapisteen muksahtavin kappale, koska se vihloo nenänsieraimia myöten ja olo on kuin tiineellä jakilla.

Pekka Räsänen

Lue tarina, osta puku, opi tanssi on Nollapisteen huojentavin kappale, koska se opettaa suhtautumaan omaan ennenaikaiseen kuolemaan asiaankuuluvalla tyyneydellä.

Henri Isojärvi

Viisas lintu (haukka) on Nollapisteen kummisetämäisin kappale, koska isäni nimi on Jari ja isoisäni nimi on Heikki.

Tuomas Ollikainen

Neulainen Jerkunen on Nollapisteen seksikkäin kappale, koska se vie ja antaa tulla.

Johan Forsström

Syöt sen minkä jaksat on Nollapisteen ilmapiiriä rauhoittavin kappale, koska kukaan, joka ei ole aikaisemmin kuullut kys. biisiä, ei voi olla kommentoimatta vauvan kohtaloa ja ilmapiirin kevenemistä yleisesti.

Vesa Tikkanen

YPEKE on Nollapisteen menokkain kappale, koska jos eläisi elämänsä päivässä, siinä olisi aika kiire.

Tero Herva

Joni palaa karrelle on Nollapisteen mielenkiintoisin kappale, koska itse en sitä koskaan ole kuullut, enkä aio sitä välttämättä haluta kuunnellakkaan, mutta kaikkien mielestä se on niin ehdottoman hieno kappale, että juuri se pitäisi saada kuulla aina kuin mahdollista. Laulu on siis vähän niin kuin Beatlesin Tomorrow Never Knows.

Ville Lautjärvi

Viittä vaille sadetta on Nollapisteen aamuisin kappale, koska se alkaa uneliaasti ja pikku hiljaa nousee kaurapuurolle.

Tuomas Niska

Kankaalle on Nollapisteen paskin kappale, koska Sanoitukset ovat kaameat, sävel lähentelee kärsimystä, ja lapsen ääni alussa on TODELLA ärsyttävä!

Joni Cacmac

Horny Sugar on Nollapisteen parhaiten nimetty kappale, koska sen nimi on Horny Sugar.

Jukka Nissinen

Takalaittomien määrä ja taajuus on Nollapisteen sopu-pelatuin kappale, koska tämän piisin nimi kertoo pesäpalloilusta mutta itse piisi ei niinkään joten kukaan ei osaa arvata sopupeliä.

Petrus miettinen

Viisas lintu (haukka) on Nollapisteen kertakaikkisin kappale, koska Haukka pääsee tilanteesta kuin auto venäjästä ja Jari pääsee maaseudulle ilmatteeksi.

Markus Niemi

Haparanda on Nollapisteen minulle läheisin kappale, koska asun Torniossa.

Sami Rautio

Valtani viimeinen päivä on Nollapisteen vappumaisin kappale, koska hakkaava pianoriffi ja riimi "makeat nesteet tuovat oksennuksen" saa aina mieleen krapulaherätykset, kun vielä hetken aikaa on hyvä olo.

Tommi Jämsä

Kasvatus on Nollapisteen opettavaisin kappale, koska se kehoittaa muuttaessaan jättämään Busterit kotiin. Mikä on hyvä elämänohje.

Otto Kanervo

Savu meihin on Nollapisteen paras kappale, koska unessani tässä kappaleessa oli kertosäe, jossa kehotettiin ottamaan aurinkoa muovifoliossa. Onneksi jätetty pois.

Timo Soppela

Silti on Nollapisteen epätoivoisin kappale, koska majakka huitoo ilman käsiä ja majakanvartija-polo yrittää lämmittää käsiään valossa..

Markus Myllyoja

Paikallinen nimikauhu tulee ellei maissi lopu on Nollapisteen kivuliain kappale, koska se saa minut näkemään maailman julmuuden; eihän maissi lopu koskaan!

Antti Peisa

Yli 1000 erilaista kasvia on Nollapisteen psykoterapeuttisin kappale, koska sen äärimmäisen kaunis nokkahuilusoolo onnistui poistamaan jo kansakoulun musiikintunneilta peräisin olevat ja parin vuosikymmenen ajan mieltäni kalvaneet traumat kyseistä puhallininstrumenttia kohtaan ja auttoi huomaamaan, että kyseessä on sittenkin itse asiassa vallan mainio ja monenlaisen musiikin esittämiseen soveltuva soitin.

Make Heinonen

Eläimen varmuus on Nollapisteen ohimenevin kappale, koska ensin saa ihan villinä odottaa että se edes alkaa, ja sitten kun se vihdoinkin alkaa niin liian vitkaan -kas- se onkin jo ohi.

Melli Maikkula

Kassi kauniita silmiä on Nollapisteen teinimäisin kappale, koska siinä Tommi käyttää v-sanaa siteeratessaan kyytiläisten huutamuksia. Teinit käyttää v-sanaa.

Matti Parviainen

Siibu diibu daps dimli damlix on Nollapisteen vaarallisin kappale, koska ikinä ei kyllin nopeasti ehdi juosta soittimelle vaihtamaan kappaletta. Usein sitä on tiskaamassa silloin ja märkine käsineen ottaa riskin kuolla sähköiskuun. Laseja särkyy lattialle, tiskivesi valuu stereoihin ja silti kuulee ainakin viisitoista sekuntia alusta.

Hanna Nikkanen

Siibu diibu daps dimli damlix on Nollapisteen rehellisin kappale, koska pojat avautuvat siinä kuin kirjekuoret ja nuoresta iästään huolimatta kertovat järkyttävän koskettavan tarinan jokaisen muusikon elämästä.

Tuomas Kärkkäinen

Portaat on Nollapisteen mieluisin kappale, koska se on erilainen kuin muut ja siinä on tunnetta.

Aino Otsala

Olen pahoillani on Nollapisteen jylhin kappale, koska se on silkkaa suomalaista sinfoniaa nimeään myöten.

Timo Laaksoaho

Suvannossa ylpeä ilme I-V on Nollapisteen ehkäisevin kappale, koska se pistää harkitsemaan suvunjatkamisen funktiota ja herättää pikkukaupunkilaisessa kohtalokasta eskapismia.

Toni Laine

Päivitetty 4.8.2001
Sivuston ylläpitäjät