Absoluuttinen Nollapiste > Muut

"Lapsuuskodista tehtiin nähtävyys"

[Kråkholmantie 29 -valokuva © Suonna Kononen]

Suonna Kononen lähetti meille syksyllä 2001 muutaman diakuvan ja kopion Tommi Liimatan piirtämästä sarjakuvasta. Hän kirjoittaa:

Absoluuttisesta Nollapisteestä puhutaan niin usein rovaniemeläis-tamperelaisena, että Tommi Liimatan lapsuus Pietarsaaressa unohtuu.

Kesä 2001 toi fanien yleiseen tietoon Liimatan Pietarsaaressa äänittämät lapsuudendemot, joita hän kokosi Muistoja syvältä -DIUC-kaseteille. Liimatta on viitannut musiikissaan ja sarjakuvissaan Pietarsaareen kenties hyvinkin paljon. Demo II:n hieno lapsuusaiheinen kappale Kråkholmen ja DIUCeilla kuultu Crow Isle Street 29 (suomenruotsiksi Kråkholmantie 29) ovat hyviä vihjeitä.

Autoilin kesällä 2001 Pietarsaaren ohi, enkä malttanut olla käymättä Kråkholmantie 29:ssä. Laitakaupungin puutaloalueen keskellä seisova kerrostalo oli alitajuisesti hyvin tutun näköinen. Otin valokuvia. Kotiin päästyäni kaivoin esiin Usva-pienlehdet, joita kavereideni kanssa teimme 1990-luvun puolivälissä ja joita Liimatta avusti. En ollut lainkaan häkeltynyt, kun Usvan numero 4 sarjakuvasta löysin Kråkholmantie 29:n talon.

Ruutu on sarjakuvasta "Tuo noin... Niin se oli!" (Usva #4).

[Sarjakuvaruutu © Tommi Liimatta]


Päivitetty 19.9.2005
Sivuston ylläpitäjät