Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 7.5.2002

Pidänkö omaksi luulemani tyylin vai muutunko vastahakoisesti?

Jätä kumpikin vaihtoehto ja ajelehdi kuin lastu virrassa.


Kuka korvaa Teemun, vai korvaako kukaan?

Pysymme kvartettina.


Voisitko Tommi ystävällisesti kertoa, ketkä ovat viisi lempikirjailijaasi ja vielä samaan syssyyn listata muutamia merkittäviä teoksia joita olet lukenut?

Oli puhe että emme enää vastaa tämän kaltaisiin listauskysymyksiin ja siksi mainitsen vain suosikkiromaanini (Christer Kihlman: Madeleine) ja kotiraamattuni (Ian MacDonald: Revolution In The Head - The Beatles and the Sixties).


Taannoisella Tulenkantajien Turun keikalla ennen encorea lavalle tuli pari nk. gangsta-äijää häiriköimään ja Tomi tuli lavalle ja hoiti tyylikkäästi aijät pois lavalta. Kysymys kuuluukin: Onko Tomi harrastanut itsepuolustus- tai kehonrakennusjuttuja enemmänkin?

Sillä että Tomi on kiinnostunut itämaisista taistelulajeista ja harrastanutkin niitä, ei ole tekemistä ko. tapahtuman kanssa. Nykynuorison ja erityisesti rap-piirien muka sovinnaisuudella ja hyvällä meiningillä on. Kyse oli kalliiden soittopelien suojelemisesta.

...ja toiseksi: Näin pääsiäisen tienoilla Liimattaa Oulussa mukanaan hirvee kassi kaljaa ja kaksi hyvännäkäöistä naista, nii saatteko te tuolla hommalla tosiaan niitä naisia?

Saamme, mutta uskomme että matemaatikoillakin on omat ihailijansa. Vonkaajien määrä musiikkipiireissä on vahvasti liioiteltu, miksi muuten Ville Valo kuuluisi Runkikiltaan.


Kysymys Ahkerille Simpansseille: Olitteko ihan alasti valkoisten haalareiden sisällä Telakalla 28.2.2002? Mulla on valokuva, jossa olette seisaallaan, mutta ihan tarkasti ei näy. Keikalla ei ainakaan pistänyt silmään haalareiden alla oleva mahdollinen alastomuus. Takahuoneessa olitte lähes alasti, ja onhan teillä biisikin, jossa lauletaan "Eeki Mantereen vaimo näki simpanssit munasilteen".

Olimme tietysti.

Tommi, onko tulossa sarjakuvia? Julkaistaanko Masturbaatio Ranualla?

Saatte kyllä tiedon kun jotakin tapahtuu, se on selvä.


Voisitteko kaikki luetella omistamanne soittimet sekä oheislaitteet?

Luetteloita ja listauksia emme enää tee.


Ilmeisesti Tommin sanoitukset ja sarjakuvat ovat muuttaneet ajatusmaailmaani, jota armeijakaverinikin ihmettelivät. Kysynkin, että ovatko seuraavat sanayhdistelmät hassuja pelkästään itseni mielestä: "kastikeleijona" ja "ketterä muksu"?

Jäät kyllä yksin asian kanssa. Ovatko seuraavat hassuja itsesi mielestä: "kolibrikäytävä" ja "lisenssikauhava"? Eivät, jep?


Mitä se Tomi siellä Helsingissä teki siellä asuessaan / Miksi Tomi asui Helsingissä? Ja miksi lopulta päätti muuttaa Tampereelle (mikä oli varmaan ihan viisas päätös)?

Tomi opiskeli afrokuubalaista tanssia ja musiikkia varusmiessoittokuntaan menoa odotellessa.


Minkälaisella laitteistolla teidän ensimmäinen ja toinen demonne on äänitetty?

Livenä treenikämpällä mikserin läpi kasettinauhuriin.

Ja mitä kalvoja Tomi käyttää uudella levyllä?

Virvelissä lyöntipuolella Remo coated Ambassador ja snarepuolella diplomat snare. Tomeissa Ambassador suede coated ja diplomat. Bassarissa powerstroke 3 ja Ambassador.


Kuinka usein käytätte kitaranne perushuollossa, vai huollatteko itse omat soittimenne?

Huollamme itse.

Tekeekö Tommi itse omat akryyli- ja akvarellivärit?

Käytän valmiita venäläisiä akvarellinappeja ja akryylia en ole kokeillutkaan.


Koska tulette irkkiin juttelemaan faneillenne?

Me juttelemme mieluummin kasvokkain ja tällä palstalla, pääsemme sitä paitsi harvoin tietokoneen äärelle.


Olivatko teidän vaihtoehdot työkyvyttömyyseläke ja muusikon ura?

Oiski ollu työkyvyttömyyseläke.


Eikö luulisi, että Liimatan runokokoelmaa ostettaisiin ainakin puolet sen verran, mitä Absoluuttisen Nollapisteen levyjä myydään? Ja kun ottaa huomioon, että Nollapisteen kuulijoille Nollapisteen lyriikat lienevät tärkeämpiä, kuin esimerkiksi Raiderin kuulijoille Raiderin lyriikat, niin uskaltaisi arvata, että kirjan myyntiluku yltäisi jopa yli puoleen levyjen myyntimäärästä ja tämänlainen saavus olisi runokirjalle yltiömäistä! Joten Liimatta, kerro tämä kustantajalle; älä nostele puntteja. Like-kustannushan on jo kunnostautunut ns. Varmanakki-kustantajana (A.W. Yrjänä, Tony Halme), joten ei muuta kuin Meritullinkadulle!

Tommi ei ole noin toiveikas, ei alkuunkaan.


Onko tarkoituksenne tehdä helsinkiläisfaneista univelkaisia, vai miksi kaikki keikat täällä päin ovat aina keskellä viikkoa? Karmeen rankkaa se on yöelämä yleisöllekin.

Emme ole vielä saaneet perjantaita Tavastialle koska vuoden kaikkiin perjantaihin on mahdutettava isoja nimiä.


Miksi Irene Kaktus -singlen ja uusimman levynne kansilehdessä lukee Tanjan suojeluksessa? Kuka on Tanja? Tyttöystävä?

Tanja Saarinen, keikkamyyjä ja rikostoveri.


Onko Nimi muutettu -levyn kannessa kaksi aikuista ja kaksi lasta? (siis etupuolella)

Ei.


Kappaleessa Hyviä muistoja, huomenna suihkuun sanotaan: 'olemme suositumpia kuin...' Mikä/kuka?

Jerry. On Tampereellakin esiintynyt pub-trubaduuri.


Ipswich-kappaleessa on tämä ajatelma, että kuvitellaan tilanne suuresta määrästä jäniksiä. Kuulostaa jotenkin tutulta, joltain yliopiston filunkisofian kurssilla olleelta ajatukselta... Mistä lie sanoittaja Liimatta keksinyt aihion? Vai heräsitkö unesta nätiltä niityltä (valkoisenaan kaneja) haulikko kourassa?

Lähdin siitä, että kun jänisten määrä samalla aukealla on hyvin suuri, ei jokaiselle jänikselle voi löytyä omaa (väli-ilman)suuntaa paeta.


Missä määrin Tommi edellyttää muilta jäseniltä sanojensa tuntemista tai ymmärtämistä?

Tommi ei edellytä.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 22.5.2002
Sivuston ylläpitäjät