Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 5.9.2003

Mitkä ovat ne kaksi Nollapiste-kappaletta, joilla Tommi on soittanut kitaraa?

Pyhä Nynny III, Nollapisteen juuret, Viittä vaille sadetta.


Mitä savukkeita yhtyeen tupakoivat jäsenet polttavat?

Vältämme mainontaa viimeiseen saakka.


Harrastatteko / harrastaako kukaan teistä urheilua? Jos, niin missä mielessä ja miten?

Tomi taitaa olla aktiivisin, entisenä urheilijana. Hän pelaa talvikaudella sulkapalloa, lenkkeilee ja tekee erilaisia lihasharjoitteita. Kesällä erilaiset pallopelit, pyöräily ja uiminen ovat kaikkien harrastuksia. Syy harrastamiseen löytyy soittamisen rasittavuudesta. On pysyttävä kunnossa fyysisesti ja henkisesti.


Miksi seuraava levy ilmestyy vasta syksyllä kun sinkku ilmestyy jo nyt? [Kysytty ennen kesää.]

Piti tehdä ne piisit ensin.


Laittakaapa tekin tänne nettisivuillenne ensi kiertueen aikaan keikkapäiväkirjaa julki! Olisi kiva tietää, mitä milloinkin kulissien takana sattuu ja tapahtuu.

Levytyspäiväkirja tulee syksyn mittaan sivuille. Kiertueselontekoakin harkitaan.


SYI IV:ssä ihan selvästi lauletaan "olet riisunut huntuni kujalla" mutta kansivihossa lukee "olen". Miten se oikeasti menee? Yhdellä kirjaimella onkin iso merkitys.

"Olen".


Minkä suuruiset ovat Tommi Liimatan keskimääräiset kuukausiansiot? Teostolta ei kaikessa ilmeisyydessä kuitenkaan kauheasti heru, ja ne liksathan tulee tietääkseni vain vuoden lopussa.

Teostolta heruu kesä- ja joulukuussa, noin puolet vuosituloista. Köyhyysrajan ylitin ehkä vuonna 2000.


Mites vappu meni?

Jalitsua pelattiin.

Pitäis saada Viittä vaille sateeseen nuotit ja tabut. Mistähän?

Meillä ei ole.


Mitä mieltä Tommi on Meren Veijon kirjoista? Onko tullut luettua?

Vain "Aleksis Stenvallin elämän".


Seuraatteko näitä jääkiekon ememkisoja?

Osa porukasta seuraa tiiviistikin urheilukisoja.


Kappaleenne pyörivät nykyään joskus radiokanavalla. Joko olette päässeet kirjailemaan nimiänne tyttöjen tai poikien paljastettuihin vartaloihin?

Jo vuosia sitten.


Tommille: onko uutta kirjaa vireillä?

Täydennän kansioita lähes päivittäin.


Mikä oli tämä putki joka oli Tommin kanssa "suukontaktissa" Kuninkaankadulla kappaleen Ja jos aikana?

Ylläpitäjien vastaus: soittimesta on kysytty ennenkin, kts. vastaukset 16.12.2000. (Kaikkia vanhoja vastauksia ei toki tarvitse kahlata läpi, sivustolla on myös hakulomake.)


Onko "Totuus paljastaa mieleni voimat"-kappale saanut inspritaation nimeensä Wigwamin Fairyport-sävellyksen rivistä joka kuulostaa ihan siltä kuin sanottaisiin että "Truth reveals mind's secret strenghts" vaikka siinä ei ihan noin oikeasti sanotakkaan?

On on. Väärinkuulemisesta oli kyse.


Miksei 030303-biisi kestä kolmea tuntia, kolmea minuttia ja kolmea sekuntia? (Kolme minuuttia, kolme sekuntia ja kolme sekunnin sadasosaa olisi myös CD:n rajojen tullessa vastaan hyväksyttävää.)

Siksi koska kyseessä on äänityspäivämäärä.


Rakastan teitä enemmän jos kerrotte vähän tarkemmin miten "Mustaa ei ole" tulee albumilla eroamaan singleversiosta? Onko se paljon pitempikin?

Se kestää 6 minuuttia ja 14 sekuntia. Alussa ja lopussa on lisää.


Sitä minä vain, että onko tuo Aurinko Kaikennäkö -biisin kohta "Aurinko on appelsiini lasin alla, jota ei voi koskettaa" otettu Ray Bradburyn novelleja sisältävästä kirjasta "Lokakuun maa" (tarina nimi taisi olla sanansaattaja), jossa on kohta "Maailma oli kuollut. Maailma oli kuva lasin alla, jota ei voi koskettaa", vai onko kyse vain yhteensattumasta?

Täysin sattumaa.


Uusi singlenne on "Mustaa ei ole". Samaan aikaan eräs luettelofirma markkinoi tuotettaan "Isona mustana" mainoslauseella "Musta se vaan toimii." Sama firma lanseerasi pari vuotta sitten (flopanneen) numeropalvelun 030303. Sattumaako ?

Ehdottomasti.


Tommi, eihän yleistäminen ole missään nimessä väärin?!

Älä yleistä.


Onko Tommi näin että Masturbaatio Ranualla -kuvaelmassa Elias Tropicin levyn biisinnimet ovat oikeita tai harkitsemisen arvoisia? "Tissit kellertää" tai "Taikuus vituttaa"? Huh, mikä kysymys!

Ei kun "Hilpeyden rajamaa".


Onkos kukaan teistä käynyt Korkalovaaran lukiota? Jos, niin mitä olitte mieltä kyseisestä paikasta, ja kertokaaha parhaat opettajat sieltä.

Kaikki paitsi Tommi ovat. Siitä on jo tovi emmekä luota muistiimme tässä asiassa.


Millon tuutte keikkailemaan Jyväskylään, vasta seuraavan levyn ilmestyttyäkö?

Olemme Lutakossa 4.10.


Ette sitten ole baritonikitaroista innostuneet? Ei niillä ole välttämättä pakko heviä soittaa nimittäin.

Emme ole harkinneetkaan.


En tahtoisi kuulostaa ruikkuiselta, mutta mun on pakko saada tietää: Onko Liimatan Tommilla pikkuveli, joka olisi noin vuosimallia -84 eli tämän vuoden abi? Sellainen näkyili helmikuussa Tampereen yöelämässä... mahdollista vai liikaa absoluuttisen kuuntelua??

Olet ilmeisesti ymmärtänyt ruikkuisen vääriin. Vastauksena pyydämme sinua pidättäytymään kuuntelemasta yhtyettä ennen ensi levyä.


Onko teillä tapana haistella omia pierujanne? Jos on, voisitteko eritellä pierujenne tyyppejä.

Eikö kaikilla ihmisillä ole? Se siitä.


Milloin ja miksi aloit Tommi tupakoimaan?

Vuonna 1995 ja yllättäen.


Eikö David Coverdale olekin paska laulaja?

Parempi kuin Glenn Hughes.


Oletko Tommi kenties ottanut vaikutteita Syd Barrettilta?

En usko.


Avainlastu on hassu teos. Käytitkö sen tekemiseen muutakin kuin kynää, paperia ja mielikuvitusta?

En muuta.


Sain lahjaksi Absoluuttisen Nollapisteen Irene Kaktus -promosinkun. Montako kappaletta näitä on tehty?

Ellei se ole valkokantinen Finnvoxin referenssilevy, kyseessä taitaa olla ihan myyntilevy. Tarra "näytelevy / promotional copy" laitetaan arvosteltaviksi meneviin levyihin.


Naksuttelitteko pienenä sormianne paljon?

Ei. Ranskanopettaja varoitteli.

Eikö tsekkiläiset animaatiot olekin parhaita?

Nukkeanimaatioita he ainakin osaavat tehdä.


Oletteko koskaan keskustelleen siitä, että Riku Mattila tuottaisi levynne?

Kukaan ei pääse meitä tuottamaan.


Muodostaisitteko mielipiteen Hawkwindistä ja Midnight Oilin varhaistuotannosta? Peukalo tylysti alas vai keskelle tai ehkä kenties kohti kattoa?

Ei ole kokemusta.


Oliototeutus?

Yksi tyyppi Rovaniemellä raapi täyteen puhumansa kasetin pintaan moralla "OLIOTOTEUTUS".


Kuinka pahasti teitä joskus ahdistaa, vaiko koskaan?

Olemme saaneet oman osamme. Ahdistus kulkee sykleissä.


Minua harmittaa se, että kuulostatte aina vain enemmän ja enemmän Zen Cafeelta. Ei siinä mitään mutta mihin hävisi se progressiivinen älyvapaus? Miksi on niin tylsistä tää nykynen? Kun menen kauppaan niin ostan "Suljetun" tai "Muovi antaa periksi" -levyn vaikka uusiksi ennemmin ku että ostaisin sen uuden singlenne. Älkää pojat vanhentuko! [Kysytty sinkkujen "Mustaa ei ole" ja "Täytyy muistaa" julkaisemisen välissä.]

Osta samantien Amppeli uudelleen, se on vähiten myynyt LP:mme ja taatusti vähiten Zen Cafélta kuulostava.


Minä kuten varmaan mahdottoman moni muukin on huomannut lyriikoittenne olevan perin kiehtovaa kuunneltavaa. Yksi kysymys kiusaa kuitenkin minua absoa kuunnellessani: Pyrin itse ilmaisussani äärimmäiseen tarkoituksellisuuteen ja toivon sitä myös kuuntelemaltani musiikilta.

Haluaisinkin kysyä kuinka loppuun asti ajateltuja ja merkityksiltään loppuun asti ajateltuja biisinne keskimäärin ovat, tai onko asianlaita muuttunut ajan myötä. Eli käytätkö Tommi enemmänkin jonkinlista tajunnanvirtatekniikkaa, jotain outoa ajatusten paperillesuuntautuvaa kryptausprosessia tai näiden jonkinlista yhdistelmää laulujasi luodessasi?

Tekstit ovat aina loppuun ajateltuja ja sommiteltuja.


Oletteko tutustuneet loistavaan "vaihtoehtopop-orkesteriin" nimeltään Noitalinna Huraa!? Olen aistivinani hieman samanlaista "vibaa" musiikissanne...

Ei olla.


Haluan ehdottomasti olla osallisena Ahkeria Simpansseja. En ole kuullut kappalettakaan, joten pystyn lähtemään ehjin jaloin, mikäli sellaista minulta odotetaan. Miten pääsee osaksi Ahkeria Simpansseja?

Jos on vuonna 1976 syntynyt rovaniemeläinen, se on mahdollista.


Mitä aiotte tehdä Janne Hastin suhteen? Oletteko aikoneet pitää sen mukana vain satunnaisesti, vai pääsääntöisesti? Entä vastaisuudessa studiossa? Ainakin nyt täällä Oulussa (qstockissa) oli mukava lisä se Jannen soitto!

Janne seisoo nytkin tuossa vieressä ja kai se otetaan vielä samaan autoon.


Otan esimerkiksi tilanteen: tuulettumaan lähtenyt herra Taiteilija on saanut viileän tuopposen ponnekaasun vienosti maustamaa hanaolutta eteensä, ja on aikeissa viettää läheisten ynnä ystävien seurassa rentouttavan kiintolevyn tyhjennystuokion. Paikalle saapuu humalainen kanssaihminen, joka tunnistaa hanaolutta nauttivan mieshenkilön siksi samaiseksi äkkivääriä lyriikoita suoltavaksi herra Taiteilijaksi. Hän saapuu herra Taiteilijan pöytään, laittaa peliin koko lukiosivistyksensä ja koittaa keskutella henkevästi siinä onnistumatta.

Jos jutustelet, pilaat iltasi - jos pyydät poistumaan, olet kusipää. Tuleeko ikinä mieleen, kuinka yksinkertaista olisi laulaa tytöistä ja autoista? Saisi keskustella halutessaan vaikka tytöistä ja autoista...

Ei ole yksinkertaista laulaa tytöistä ja autoista.


Miksi ostan sinkkunne aina kahteen kertaan?

Koska harrastat tilastomanipulointia.

Mikä sen biisin nimi oli missä sanottiin "olen haudassa en jossain muualla" ja "sukulaiset ei välitä ehkä eivät huomaa"? Pitäs saada imuroitua se koneelle.

Tyhymä jätkä imuroi meän töitä.


Toinen sointu kappaleen Viittä vaille sadetta alussa on mikä? Kuulostaa niin hauskan ei-vireiseltä.

Se on Aaken A-kieli.


Onko Tarkan Saarikoski II hankinnassa?

Tomi, Aki ja Aake eivät aio hankkia.


Aki nyt on siellä opistoissa luuhannut mutta noin Tomminkin osalta aika kivasti onnistuu nerokas sointujen liikuttelu biiseissänne, tekee teistä hyvemmän. Lähtevätkö ne vaihdokset aivan rämpyttely/kokeilupohjalta vai onko sitä kuitenkin luettu harmoniaoppia?

Olemme vain niin sivistyneitä.

Mikä osio yleensä ensin valmistuu, sanat, melodia, rytmi, soinnuttelu?

Mikä milloinkin.


Progressiivisuus on kyllä nerokas keksintö, jopa verotuksessa. Mutta mitä olette mieltä yhtyeemme esikuvista, eli ei arvojärjestyksessä seuraavat: Led Zeppelin, Jethro Tull, YUP, CMX, Ismo Alanko ja Te? No, nostettakoon YUP:ta hieman koholle, ainakin kuunteluajan perusteella. Hyvää elämää!

Useimmiten muiden tekemiset ei kiinnosta vittuakaan.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 14.9.2003
Sivuston ylläpitäjät