Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 3.10.2005

En ole ikinä kuunnellut Simpukka-amppelia, mutta se on silti mielestäni huonoin levynne. Miksi?

a) Pidät muiden mielipidettä arvossa, vaikka et ole koskaan edes saunonut heidän kanssaan.

b) Olet nähnyt kirjasintyypin, jolla yhtyeen ja levyn nimi on kanteen ladottu, ja tehnyt siitä omat johtopäätöksesi. (Se on muuten sama kuin 80-luvun CBS-CD:iden selkämyksessä. Näin pihalla me olimme.)

c) Sinua ei imponeeraa sen aikaiset promokuvat yhtyeestä, koska ne antavat todenmukaisen, eli ankean, kuvan yhtyeen tuolloisesta tilasta. (Aksentti-lehden arvostelija nimitti V-aukkoiseen slipoveriin pukeutunutta Tomia "äidinpukemaksi".)

d) Olisikin valheellista arvostaa levyä jota ei ole kuullut.


Onko kaltaisillanne rempseillä urheilijapojilla mielipidettä paraikaa työstettävästä uudesta tekijänoikeuslaista? Pitääkö kuluttajalle myydä sama sisältö eri formaateissa moneen kertaan?

Kunhan sisältö myydään kuluttajalle edes kerran. Imuttelevien vapaamatkustajien takia lakeja uudistetaan. Lakkautetaanpa internet ja siirrytään kokonaan vinyylituotantoon, niin siinäpähän prässäävät illan katveessa kavereille ilmaislevyt. On turha vedota varmuuskopioiden tarpeeseen esim. lapsiperheissä, kyllä vinyyliaikanakin ostettiin puhkisoitetun tai muuten naarmuuntuneen tilalle uusi. Ja harva valitti. Vedäksie jotain hiivahessukkaa kämpillä, kun et raski virallisia viinoja juoda.


Mielenkiintoisen raskaaseen suuntaan olette uuden sinkun perusteella menneet. Edustaako koko tuleva levy tätä tämmöistä?

Kohtapa kuulet, rakas, kuinka raskaasti tulemme. Tai otamme.

Ja mikä on Supermarsalkkakiertue?

Tommin juuri julkaistussa sarjakuva-albumissa "Ei vaikuta keikkaan" yllättävän paljon Nollapistettä muistuttava orkesteri lähtee uuden teemalevynsä "Supermarsalkka Mannerheim" kiertueelle.


Tämä tulee arvatenkin liian myöhään (lue: kun uusi levy on jo kaupoissa) mutta; miksi ei ole mahdollisuutta tilata levyä ennakkoon saitin kautta? Se olis nääs tätä 2000-lukua. Voisi maksaa vaikka extraa signeeratusta uutukaislevystä. Enkä varmaan olisi ainoa.

Muutama vuosi sitten tämä tosiaan tuli esille ja jäi puheen asteelle, koska se vaatii järjestelyjä. Jos joku hoitaa koko sopan, meille kyllä käypi.

Tulevaisuudessahan nimmarit muuttuvat mahdottomiksi, kun pelataan aineettomien mp3- sun muiden "digi-digi-digi / tässä tulee ihan hiki / netissä kun chattaillaan" -ratkaisujen kanssa.


Jos ei "Sunnarborg" sisällä viittausta Saarikoskeen, niin Salamaan nyt ainakin? "Sunnarborgista" löytyviä raiskauspohdintoja kun on muistaakseni myös "Joulukuun kuudennessa", joka kuuluu Salaman tuotannossa niihin "alimittaisiin hätäpaskoihin", jotka Tommi on jossain yhteydessä todennut arvostavansa korkealle...

"Joulukuun kuudennesta" muistan lähinnä teenkeittelyn. Raiskauspohdinnat ovat omiani. Ehkä romaanini on yhtä raskaslukuinen kuin Salama heavyimmillään.


Teidän uudet promokuvat on kauheita. Miten niiden järjestelyt on yleensäkään hoidettu? "Moi mennään tuohon toimistotalon eteen ottamaan pari kuvaa." Ei mitään pahaa kuvaajaa kohtaan, mutta ansaitsette vaan jotain hienompaa.

Itseasiassa se tapahtui juuri noin. Aakella oli kiire. Me saimme sen minkä ansaitsimme, eli Suomen parhaan Nollapiste-kuvaajan, Tomi "no Tomi täälläkin" Palsan.


Miksi kukaan ei ole muistuttanut, että Olos ja Suljettu ovat nuin pirun hyviä levyjä? Noista uudestaan innostuminen saattaa johtaa rahan menoon Klubin ja levyn muodossa. Hitto.

Emme kehdanneet muistuttaa. (Kainuussa "kehtaaminen" tarkoittaa ettei jaksa. Esim. "ei kehannu levväyttää" rumpusettiä huoneeseen.)


Suljettuun asti Absoluuttisen Nollapisteen levynkannet edustavat suunnilleen samanlaista tyyliä. Oloksen, Nimi muutetun ja Seitsemännen sinetin kannet ovat valokuvia - siis varsin erilaisia. Uuden levynne - jota en malta odottaa - kansi taas on piirretty, mutta eriää selvästi edeltäjistään.

a) Voiko yhtyeen musikaalisia kausia tulkita levynkansien kautta?

Tätäkin puolta on ajateltu kansia suunniteltaessa. Olos-levyn nimi tuli sittemmin kansiin päätyneitä kuvia katsellessa.

b) Seuraako Mahlanjuoksuttajaa levy, joka on ulkoisesti samaa tyyliä edustava?

Niin pitkällä emme vielä ole.


Tuotevalikoimanne on hyvin suppea.

Aki Lääkkölä -actionfiguuri ei mennyt Tuotetarkastusvirastossa läpi, koska hahmon päätä imeskeltäessä siitä havaittiin irtoavan haitallista nikkelikadmiumia.


Miten palleahengityksen osaaminen vaikuttaa laulamiseen? Ja mistä tietää että osaa sen?

Laulu on voimakkaampaa ja pitää paremmin vireen ja se tuntuu mahassa ja perseessä.


Kiitos kun siirsitte levyn julkaisua opintotuen tulemisen jälkeiseen aikaan. Sitten kysymykseen: olisiko järkevää julkaista levyltä lohkaistava single myös netissä? Olen yrittänyt kuunnella radiota, mutta en ole onnistunut kuulemaan Miten tässä vielä käy? -kappalettanne kertaakaan. Vai onko kyseessä kiero juoni saada ihmiset ostamaan sinkkuja kun ko. kappaletta ei muuten voi missään kuulla?

Sie saat jo pornotkin netistä, ettei tarvitse Ärrällä punastella. Saat kyllä levyt ostaa ihan kaupasta.


Tommi, kuinka paljon Aksel Sunnarborgin varsin laimeat kritiikit vaikuttivat itsetuntoosi ja haluun kehittää kirjailijan uraa?

Niin, Lapin Kansa taisi miedosti kehaista. Mutta samaan aikaan löysimme bänditreeneissä kultajyvän, joten kritiikit ikään kuin kimposivat kellarin palo-ovesta. Enpä sentään joka kirjasyksyyn aio tähdätä.

Itseäni ihmetytti erityisesti ainakin kahdessa arvostelussa kummasteltu kasettinauhoituksen litteroitu pätkä. Sehän oli selkeästi "muistuma" onnellisesta lapsuudesta!

Siinäpä se, siinäpä se.


Mikä on teidän omasta mielestä kaikkien aikojen paras biisi? Mun mielestä paras on Queenin Bohemian Rhapsody.

Etkö muista ettemme vastaa tällaisiin? (Crystalsin koko tuotanto.)


Ostin juuri uusimman sinkkunne, ja täytyy sanoa, että oli kiinnostavia raitoja. Teillä tuntuu olevan erinomainen kyky tehdä kokeiluja rajojenne sisällä siten, että kuulostatte aina sopivalla tavalla tuoreelta. Ei muuta kuin pitkäsoittoa odottelemaan.

Enää on yksi kalenteriluukku aukaisematta. Ethän ole vilkaissut jo sinne?


"Miten tässä vielä käy?" -sinkku on ihan loistava! Kiitos siitä!

Eikä se ole edes levyn paras biisi.

Vaikka uutta levyä on viime vuosina aina odottanut suurella mielenkiinnolla, niin näin innolla en ole aiemmin odottanut. Apu-vah!

Odota kun näet tarran.


Tullaanko Ei vaikuta keikkaan -albumin kappaleita kuulemaan livenä?

Mistä sie tiiät että albumi sisältää nuotteja? Taidat olla se kansitaittaja jolla unohtui photoshopissa tekemänsä viiva ikävästi keskelle kansimaalausta.

Entäpä joku soundtrack-levy?

Onhan tämäkin jo ennenkuulumatonta että sarjakuvalehessä on nuotteja julkaisemattomiin biiseihin.


Voisitte rukata settiänne vähän uusiksi kun syyskiertue pyörähtää käyntiin. Ei jaksaisi aina niitä mustaa ei oleita ja ireneitä kuunnella kun kataloogistanne löytyy hyvää materiaalia vaikka millä mitalla. Inumme tietysti vanhempia biisejä, mutta mukavaa olisi myös kuulla jotain vähemmän soitettuja uusia biisejä, esim. "Romanttinen komedia". Kiitos.

Nyt on meleko vähän soitettuja biisejä tulossa settiin. Mutta tuskin niitä jotka Jannen mielestä ovat kuin aivan eri yhtyeen biisejä.


Oletteko koskaan nähneet faneillanne Nollapiste-tatuointeja?

Emme ole.

Kuinka fanaatisiin kuulijoihin/ihailijoihin olette törmänneet?

Levyjemme soidessa on synnytetty ja peruttu itsemurha. Meitä on useasti pyydetty naimisiin. Postinjakaja laittoi pikku terveiset kirjekuoren kulmaan. Toistuvaa puhelinterroria.

Tuliko tietoonne useitakin itsemurhia Esken lähdettyä bändistä?

Tai kun Janne liittyi bändiin?


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 3.10.2005
Sivuston ylläpitäjät