Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 29.6.2001

Väsyttikö Tommia (Riikka Kalsin kirjoittamaa) tietoteoriaa lukiessa?

En ymmärrä kysymystä.


Onko ideoita jo uudelle levylle? Minkälaista meininkiä/teemaa on odotettavissa?

Tapahtuu keskenmeno jos juttelemme asiasta avoimesti.


Mitä se tarkottaa se "tanakasti ryyppääminen"? Kuinka usein?

Tiheydestä ja määrästä en puhu, koska Pentti Kourikaan ei puhu summista, mutta tuloksena oli selvästi havaittava psykofyysinen muutos.


Oletteko te kapitalisteja?

Siihen ei ole edellytyksiä.


Kuinka paljon teistä itse kukin lukee kirjoja esim. vuodessa? Oisko lempikirjoittajia lueteltavissa?

Kaikki lukevat ammattikirjallisuutta, 2 - 80 riippuen henkilöstä.


Onko Absoluuttisella Nollapisteellä ja YUP:lla kovinkin läheinen ystävyyssymbioosi?

Emme pidä yhteyttä.

Ainakin YUP:n J. Martikainen aina kehuu Absoluuttista Nollapistettä ja Eske otti ja remelsi ja osasi kaikki biisit ulkoa vieressäni Pakkahuoneen keikalla. Lauloitko, Eske, samaa kuin Jarkko vai vetelitkö terssissä?

Säkeistöissä en laulanut terssissä.


Soitatteko koskaan kappaletta Suvannossa ylpeä ilme, livenä?

Ehkä vielä tänä vuonna.


Onko kitaristi Aki soittanut bändissä, joka oli keikalla kuusamossa joskus '88 tai '89? Yhden kappaleen muistan: massey ferguson. Tämä tuli mieleen yht'äkkiä joskus nähtyäni nollapisteen tv:ssä. Kitaristi oli samannäköinen kuin tämä kuusamon kaveri.

Onpa tutun kuuloinen kappale.


Tykkäättekö The Clashista?

Emme, mutta seuraava levymme on luultavasti 3 lp:n kansio "Krutsinista!"


Tarkoittaako Saatteeksi-biisin kohta "olen tovin aloillani, huone korkeutuu huonekalut mataloituu" kenties joogaamista tai meditointia? Näin nimittäin viime yönä unta että harrastin joogaa ja siinä unessa tuli nuo teidän biisin sanat mieleen ja olin silloin oivaltavinani niiden merkityksen.

Ei. Kysymyksessä on hieman toinen elämys.


Jotenkin pidän enemmän niistä lauluistanne, joiden teksteissä on henkilökohtainen ote. (Vrt. esim. Kotiinpaluu, jotenkin tai Kalkin sammutus vs. Tavan sinä pyhität.) Tommi, onko lupa odottaa vastaavanlaisia tekstejä enämmänkin jatkossa? Taputtaisin käsiäni.

Viime vuoden aikana on ollut niin usein henk.koht. olo, että odotettavissa on. Muistahan sitten taputtaa tai vedämme levyn markkinoilta.


Tuleeko teidän usein käytyä Rovaniemellä muutoin kuin keikkailun merkeissä? Siis kyläilemässä lapsuudenkodissa ja kavereita tervehtimässä?

2 - 4 kertaa vuodessa. Useimmiten keikkojen yhteydessä.


Onko teillä paljon tuttavia julkisuuden henkilöiden joukossa, muita kuin Tulenkantajat?

Ei. Pyrimme pysyttelemään erossa keskinäisen kehumisen kerhoista. Jotkut kollegat ovat osoittautuneet mukaviksi tyypeiksi.


Mietin että mistähän tulee Suljetun nimi? En ystävinenikään järkien avulla ole mitään käypää selitystä keksinyt. Vai onko se vain poimittu ainoasta lauseesta, missä esiintyy merenelävä koko albumilla?

Se ei ole poimittu mistään. Mainitsemasi lause esiintyy vain levyn etiketissä. Kylä josta levyllä kerrotaan, on suljettu ulkopuolisilta vaikutteilta. Ulkopuolisiin vaikutteisiin ei kuulu Raamattu.

Miksi leikkasitte hiuksenne? Ette ole niin arveluttavan näköisiä enää. Ehkä se on vain tämä etelässä asuminen kun "rehdistää" ihmistä...

Hävisimme vedonlyönnin.


Oletteko te nyt ihimisoikeusaktivisteja?

Emme missään nimessä.


Miten on Tommi Liimatta & Markku Mallinuken keikkailun laita? Onko odotettavissa keikkaa, tai kenties äänityksiä?

Ei ole odotettavissa.


Onko Tommi joskus yrittänyt muuttaa sukunimekseen Neuvostoliitto? Aamulehdessä 5.5.2001 oli juttua nimenmuutoksista ja siinä sanottiin että "Kieltävän lausunnon sai myös muuan Liimatta, joka halusi uudeksi sukunimekseen Neuvostoliiton."

Olinkin unohtanut tuon.


Jännittää se teidän tuleva levy. Jännittääkö teitä?

Ei. Koemme kyllä monia muunlaisia tunteita päivittäin ja päivittäin.


Haluaisin tiedustella näistä salaperäisistä "Umpitunti" ja "West-hollantilainen T-63" -asioista. Kun kerroitte että NJ:n uusintapainoksen vihkosta löytyy tieto, niin ajattelittekos te ollenkaan niitä (esim. minua) joilla ei sitä ole! Enkä sitä ole löytänytkään. Joten ystävällismielisesti haluankin nyt vaatia että kertoisitte tässä foorumissa nuo salat. Kiitos etu- ja takakäteen!

T-63 oli siis vuonna 1981 yhtye Ruotsin Västmanlandissa. Yhtyeen pääjätkän äiti on Teemun äidin tuttava, siksi Teemulla oli tuo radioäänitys hallussaan. Teimme studiossa nauhasta biisin "Siibu diibu daps dimli damlix" Teemun tietämättä, tavoitteena T:n syvä järkyttyminen. Me onnistuimme siinä.


Tommi, oletko kuunnellut Yölinjaa?

Kun palaamme su-ma öinä keikalta, Yölinja on autossa aina päällä.


Onko Helsingin Juhlaviikkojen CMX-lämmittelypläjäyksessä luvassa jotain niin extraspeciaalia, jotta siitä kannattaisi maksaa sata markkaa? (Extraspeciaaliksi lasketaan mm/ainoastaan SYI I-V.) Eli kysymykseni on kuin onkin paluuta vanhaan "Suljettu kokonaan livenä" -keskusteluun, eli olisiko nyt sen paikka ja aika ja hetki?

Hintahan ei muodostu meidän ohjelma-aikamme sisällyksestä vaan CMX:n läsnäolosta. SYI:tä ei Juhlaviikoilla kuuulla.


Mitens teidän treenailu sujuu jos Aake kerran opiskelee Helsingissä?

Harvemmin mutta tehokkaammin - ei valitettavasti aivan joka viikko.


Tarkoittaako säe "miksi ajan hengen täytyy vaikuttaa, miksi nostalgia saa joraamaan" kenties Juicen Ajan henki ja Hectorin Nostalgia -kappaleita?

En muista mitä olen tarkoittanut, mutta hyvä selityshän tuo on. Sovitaan siis että tarkoitin nimenomaan tuota.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 4.9.2001
Sivuston ylläpitäjät