Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 21.9.2006

Onpa aika myzinen kansi Liimatan kakossoolosssa. Voiko kannella pelata zhakkia? 13.9. ilmestyy myös Zen Cafén Stop, veikkaan kyseisestä päivästä muodostuvan eräänlaisen merkkipaalun Suomalaisen kevyen musiikin historiassa. Ei vähiten Liimatan vuoksi. Go, laiha poika!

Eipä voi tetractyksellä shakkia pelata. Pan Alleyn kansi taasen noudatti Rovaniemen kotini WC:n lattian kaakelointia.


"Olen Pahoillani - Valitut teokset 1994-2000" Oli ensimmäinen levy jota yhtyeeltänne kuulin. Tämä kyseinen levy sitten sattui olemaan ainoa cd-levy autossamme kun ajettiin vaimoni kanssa Norjassa (noin 700km). Koska emme voineet radiota kuunnella (eihän Norjaa kukaan ymmärrä vaikka sitä puhuukin joskus aamuöisin) niin luonnollisesti kuuntelimme levynne läpi, arviolta 500 kertaa. Alkoi jo vaimokin melkein pitää musiikistanne :) Toivottavasti näen teidät Helsingissä keikalla piakkoin, mulle musiikkinne upposi heti.

Toivottavasti olit eräs kasvo vähälukuisessa yleisössä taannoisella Rovaniemi Popcity -keikalla.


Lapin Kulta ei kai koskaan julkaissut sitä "Terveisiä pohjoisesta" -pokkariaan. Vai? Ei näy ainakaan verkossa merkkejä siitä. Tiedätkö, Tommi, onko se yhä tulossa, vai voiko tekstin julkaista esim. täällä?

En tiedä pokkarin kohtalosta. Ja koska se on tilaustyö, sitä ei voi julkaista täällä.


Lueskelin tuossa Aksel Sunnarborgia ja miellyin suunnattomasti kohtaan jossa Aksel moottoripyöräonnettomuuden nähtyään muistelee Tekniikan Maailman "Tutkijalautakuntaa tarvittiin" -juttusarjaa ja kolariauton kuljettajan hymähtämistä Nauravalle kulkurille. Olin itsekin viisivuotiaana erityisen mieltynyt tähän kodinkonemyyjä Reijon tapaukseen, jossa "tielle lentäneessä tuulilasissa oli Reijon verta ja hiuksia" ja kuorma-auto ilmestyi sumusta leasing-BMW:n eteen. Minulla on se lehti tuolla jossain. Tämä nyt ei ole kysymystä nähnytkään mutta ajattelin vaan ilmoittaa että kiva juttu kun joku penkoo samoja arkistoja.

81- ja 83-vuosikerrat löytyivät äskettäin kirjaston poistomyynnistä 1,5 e / kappale.


"Tämä on isäsi, vitsi oli huono. Soita heti tänne, kun tulet takasin kotiin." Voisitteko valoittaa tämän Olen pahoillani -kokoelman loppukommentin taustoja? Onko kyseessä autenttinen puhelinviesti? Ja kenen isä on kyseessä? Mikä oli se huono vitsi, mikä sai isän noin huolestuneeksi?

Viesti on autenttinen, mutta emme tohdi kertoa kenen se on. Kyseessä oli kallis puhelu Malesiasta Suomeen, jossa odotti pitkä vitsi puhelinvastaajassa.


Hejsan all ihoppa!

Varför kommer Tommi Liimatta & The Test Pressings inte till Åbo?

Därför att det inte finns ett passande ställe där.


Mikä voisi olla sähkökitarassa vika kun ei kuulu kaiuttimesta mitään ja johdot on kiinni sisällä hyvin?

Vie Mönkköselle Wahvarikellariin. Niin mekin teemme.


Onko Liimatan soolokiertue tulossa Ouluun?

Saa nähä. Aika vilikkaasti pitäis tapahtua jos meinataan tulla.


Saitteko hyvät siirtokorvaukset, kun Eskelisen Teemu siirtyi teidän joukoista Jean S:n keulakuvaksi?

Saimme tukun STALA Oy:n osakkeita.


Mitä piditte PopCity-bändeistä 5.9. tavastialla?

Janne: Yleisesti soitto kulki kaikilla kolmella bändillä varsin mallikkaasti. Esiintyminen ja meininki oli myös yllattavan hyva vaikka yleisöä ei ollut juuri yhtään. Naiv oli ehka ainoa bandi, jolla oli selkea suunta tekemisissaan ja kaikki muutenkin valmiin paketin oloista. Toisaalta ehdin katsoa heitä vain yhden biisin, eika tuontyyppiset hevihommat ole henkilokohtaisesti mitään suosikkimusaa. Heartburn oli omalla tavallaan myos erittain vakuuttava, mutta tuollainen prätkä-etelävaltio-wratsywrou-meininki ei yleisesti kolise ollenkaan. Hra Apatia kuulosti näistä eniten omalta itseltään, joten tykkäsin ehkä eniten siitä (huolimatta hieman linjattomasta seikkailusta funk/rock/proge/pop-kentillä).

Tomi: Janne se jaksaa tsekata ja vaivautua.

Tommi: Mie olin sillon Loosessa.


Ostin Tommin uusimman ja ei, kone ymmärtää sen nimettömänä. Ja kappaleet. Minulla on siis 12 nimetöntä. Voinko ottaa 6 vaimoa jos oletetaan että puolet nimettömistä on vasemmassa kädessä? Nyt on hätä käsissä. Eikö levystä ole tunnistetietoja verkossa? Tämä saattaa värittää minun ja kappaleiden välistä suhdetta...

Tommi: Järrkijätkä. Kuunteleksie oikeasti koneella levyjä.


Mitäs pidätte kuhasta? Ja jos pidätte, niin kalana vai orkesterina?

Kala on ok. Eihän kysellä sitten bändeistä enää, kiitos.


Saako täällä kysyä taiteilija Liimatan sooloprojektiaiheisia kysymyksiä? Kysymys: muistaako laulaja Tropical Coctailin sanat keikalla? Tekstiä tuntuu olevan lasten Kalevalan verran.

Tomi: Kyllähän on ansan poika ittelleen rakentanu.

Tommi: Semifinalin keikalla muistin enimmäkseen.


Mikä siinä on, että mitä enemmän levyjä yhtye julkaisee, niin sitä lyhyempiä livekeikkoja ne tekee?

Eihän tee. No ehkä Apulanta.


Nyyh! Valintojen maailma. Viime viikolla huomasin iltana, jona oli opiskelijapileet, että te olette Klubilla ja jos olisin herännyt tähän aiemmin, olisin nähnyt teidät 5 eurolla. Hetken etsittyäni tuloksetta kohtalottaria kuristettavaksi lähdin, kuten sovittu, opiskelijapileisiin. Ja nyt, kun pe-la ensi viikolla on fuksiaiset, Tommi esiintyy Telakalla. Sydämeni itkee verta. Opiskelujen aloittaminen on rankkaa, niin rankkaa! Mutta onneksi on (ja on tulossa) levyjä, joita kuunnella, minun ei tarvitse kierähtää kallionkielekkeeltä. Muuten, Jannea näen usein kaupungilla, ja olen miettinyt, koska me aletaan moikkailla.

Ajattelepa asia näin: Me kuolemme huomenna, opiskelijat elävät ikuisesti. Eikä varmasti opiskelua hidasta vaikket kävisi ensimmäisissäkään bileissä.


Kiitoksia äskösestä Klubin keikasta. Jäi vaivaamaan miksi mulkoilitte miksaajaa niin pahasti encoren aikana? Vetikö se rotta liu'ut alas?

Emme muista mulkoilleemme. Ei Klubilla edes näe miksaajaa. Ehkä tulkitsit jonkin eleen väärin.


Tämä asema ei lähetä enää. Tästä eteenpäin vastailemme keskustelualueella. Sinun ei tarvitse kirjautua jättääksesi kysymyksen. "Kysy Nollapisteeltä" kiittää, elämällänne on ollut tarkoitus.

[Ylläp.huom. 10.4.2012: Keskustelualueella kyseltiin ja vastailtiin 18.9.2006 - 20.2.2010 minkä jälkeen palattiin taas entiseen malliin. Tuona aikana vastatut kysymykset on sittemmin kopioitu tännekin.]


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 10.4.2012
Sivuston ylläpitäjät