Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 21.4.2006

Onko Diu Dau -kasetteja vielä tallessa? Tai siis voiko niitä tilata teiltä? Latasin kotisivuilta biisit mitä siellä on ja olisi kiinnostavaa kuulla lisää. Ahkerat Simpanssit oli tietysti entuudestaan tuttu, mutta olihan noissa vaikka mitä muutakin kivaa..

Ylläpitäjä vastaa: kasetteja saa Nollalistalta, ks. esim. viesti 4406.


Aikooko Tommi keikkailla soololevynsä tiimoilta?

Hyvin todennäköisesti. Siitä myöhemmin.

Ja miten nyt jo studiossa, jos levy vasta syksyllä ilmestyy? Hiotaanko siis soundia kuin Pink Floyd ikään?

Levy on jo nauhoitettu, mutta kesällä ei kannata julkaista. Alalla ei ole ainutlaatuista, että valmis levy köllöttää hyllyllä kun markkinointi punoo seittejään.


Onko Sortovuodet-levyllä oleva SuljettuLive! oman arvionne mukaan hyvä keikka (tai taltiointi hyvästä keikasta)? En ole ikinä ollut kuuntelemassa teitä elävänä, mutta jostain syystä koin tuon taltioinnin odotusteni vastaiseksi. Oikeastaan olen yleisestikin henkilö joka on tottunut junnaamaan kämpillä kuunnellen itselleen mieluisia levyjä. Sitten särkyy sydän kun kaikki kuulostaa väärältä eikä osaa tartuttaa itseensä muun yleisön hurmahenkeä.

Tavastian keikka oli ainoa joka nauhoitettiin 24 raidalle. Muilta keikoilta on vain DAT-nauhat. Tavastia oli keskivertoa parempi veto kiertueella, mutta ei paras. Vuotta aikaisemmin olimme nauhoittaneet Olos-kiertueen Tavastian keikan, mutta se ei ollut tarpeeksi hyvä keikka, jotta olisimme julkaisseet siitä liven. Keikkojen nauhoittaminen 24-raitaiselle ADATille on kallista puuhaa.

Osaatteko kertoa minulle syytä hakeutua tästä huolimatta Abson keikalle? Jos ette, suositteletteko että opin pitämään keikoilla olemisesta? Onko teillä mitään muita suosituksia elämäni varalle?

Mielenkiintoista, että mainitset kaiken kuulostavan "väärältä". Täten emme keksi nyt yhtään syytä miksi hakeutuisit keikallemme.

Olette tosi hyvä juttu.


Luin tuossa taannoin Liimatan "Ei vaikuta keikkaan" -sarjakuva-albumin. Hyväksyivätkö muut bändin jäsenet ja taustatiimi Tommin ylistereotyyppisen karakterisoinnin vai saiko hän seitsemän mustaa silmää peräjälkeen? Mistä saat Tommi ideat noihin tarinoihin? Syötkö sieniä? Loistavaa mustaa huumoria!

Tomi: Miten niin stereotyyppisen karakterisoinnin. Tällastahan tämä on.

Tommi: En syö sieniä, mutta muuten kaikki on totta. Mitä nyt muutamassa mutkassa meni vähän pitkäksi.


"Se on Tommin sanoittama ja laulama biisi 'Tilatkaa tytöt taksi' Sipe Santapukin soololevyllä (2002)." [Vastaukset 13.4.2006] Kyseinen biisi siis todella on Tommin sanoittama? Kaikkialla mainostetaan sen olevan Sipen omaa käsialaa mutta tämä tieto siis ilmeisesti väärä? Ihmettelinkin aikoinaan miten nollapistemäiset sanat Sipe on saanut aikaan.

Tämän viimeisen kerran. Idea oli Sipen, joka oli paikalla kun mie kirjoitin tekstin ja ujutin siihen neljä Sipen alkuperäisen tekstin sanaa.


Tommi, miksi teet sooloalbumin? Ei sillä että minulla olisi jotain sitä vastaan, mutta miksi mieluummin soolo- kuin koko bändin kanssa tehty albumi?

Nollapiste-käsittely ei olisi tehnyt näille kappaleille oikeutta. Ymmärrät sitten kun kuulet. Tai mistä mie tiiän mitä sie ymmärrät.


Tässä huolestuneena silmäilen tulevien kesäfestareiden esiintyjälistoja ja huomaan, että yhä vaan Absoluuttinen Nollapiste loistaa poissaolollaan paria (?) poikkeusta lukuunottamatta. Minua myöhäisheränneenä Nollapiste-diggarina ja vasta kerran keikalla olleena (Amnesty-pippalot) tämä risoo suuresti.

Massiiviset keikkatapahtumat tuntuu nykyään olevan oikeastaan ainut konsti saada musiikkiaan kuuluville mikäli se poikkeaa radiossa soitettavasta perustuubasta jotenkin. Oletteko miettineet mahdollista "lämppäribändin" paikkaa jonkun "isomman" bändin kiertueella? Esimerkin mainitakseni Egotrippi tekee paraikaa Matti Johannes Koivua tunnetuksi, kun ottivat hänet kiertueelle lämppäriksi. Minä näkisin, että Nollapiste sopisi mainiosti esim. Zen Cafen lämppäriksi ja kuuntelijakuntakin voisi olla kutakuinkin kohdallaan. Vai onko tässä sellainen tilanne kun Manic Street Preachersillä aikanaan, että kukaan ei uskaltanu ottaa lämppäriksi, kun tiesivät, että lämppäri varastaisi koko shown? Voisin hyvin kuvitella asian olevan näin. Suomessa kuitenkin on kiinnostavat livebändit aika vähissä.

Tiivistetään koko paska nyt sitten kahteen kysymykseen ja lisätään perään vielä muutama "nice to know" - fiilistely.

1. Onko odotettavissa kesän festareille näkyvyyttä ja kuuluvuutta Nollapisteelle?

Aika hilijasta näyttää olevan, valitettavasti.

2. Voisiko olla mahdollista/näköpiirissä, että kiertäisitte jonkun toisen bändin "lämppärinä"?

Lämppärin osa on tyly. Emme voi mitenkään lämmitellä itseämme nuorempia yhtyeitä. Radiopuhelimien kanssa voisimme lähteä kiertämään, mutta soittojärjestys arvottaisiin ennen keikkaa. Tiiä sitte olisko siitä mittään hyötyä.

3. Oletteko miettineet tekevänne "Egotrippejä" eli 20 suosikkia levylle, uus "hittibiisi" kylkeen ja menoksi. (Nyt kun Olen Pahoillani -kokoelman jälkeen on jo tullut useita herkkupaloja lisää.)

Joo. Sen nimeksi tulee "Tekkeekö herkkää - 20 suosituinta".

4. Inttiaikana muistaisin lukeneeni, että Krutsin soitti Bon Jovin stadikkakeikan introssa. Myönnättekö?

Mitä sitä kieltämäänkään kun paikalla olin. Sambora ryntäsi intron jälkeen kantapäille.

5. Onko tuo keskustelupalsta kuinka vaiheessa? Sehän se nykyään on yks parhaita konsteja saada b(r)ändiä tunnetuksi. Ei tartte ku jonkun pistää sinne pommiohjeita ja vihje Iltikseen, niin homma on valmis.

Ylläpitäjä kommentoi: homma oli alkuvuoden jäissä, mutta etenee taas. Softasta ei ole vielä päästy yksimielisyyteen.


Tommi, kuinka suuresta osasta sanoituksiasi tehdään biisi? Päätätkö itse sopivat sanoitukset vai mietittekö sitä koko bändin kanssa?

Paskoja sanoituksia en tee valmiiksi ja valmiista suurin osa levytetään. Tomin kanssa ollaan mietitty usein teemoja ja ideoita, mutta kirjoittaminen jää minulle.

Entä kuinka hyvin muut bändin jäsenet ymmärtävät Tommin sanoituksia?

Janne: Ei ne nyt minusta mitenkään kovin kryptisiä ole, jos lasketaan pois ne joissa kryptisyys on jossain määrin itsetarkoituksellista. Pienemmät yksityiskohdat saattavat joskus aiheuttaa hämmennystä, mutta kyllä nekin avautuu kun esim. kuulee myöhemmin että joku jamppa on 20 vuotta sitten ala-asteella piirtänyt jotain pöytään ja se on ollut pakko pistää biisiin.

Tomi: Hyvin pistit. Siinä oli tuorein näkemys asiasta.

Sitten vielä pääsiäisaiheinen kysymys: syöttekö mämmiä tai suklaamunia?

Janne: Sekä että. Mämmi vanilijakastikkeella.

Tomi: Mignon on parasta vaikka se ei suklaata olekaan. Tommi, eikö sulla ollut tänäkin pääsiäisenä munat mämmissä?

Tommi: Ai oliksieki siellä tietovisassa?

Kiitos ja hauskaa kevättä! (jos se yleensäkään voi olla hauska)

Onhan se. Kaikkea hauskaa paljastuu lumen alta.


Tampereen keikan kuvissa näkyy Amnesty international juliste, ja olette tehnyt kappaleen Amnestyn levylle. Mikä on siis suhteenne järjestöön?

Kylymä, niin kauan kun takahuonesekoilusta hyvitykseksi luvattu Jallu ei ole käpälissämme.

Kysyn siksi, että mielestäni Amnestyn Joku Raja! -kampanja on kurja miesvihamielinen kampanja. Vaikka Amnesty oletettavasti on hyvää tarkoittava järjestö niin pitäisi Amnestyn toimiin suhtautua kriittisesti, koska ainakaan Suomen Amnestyssa ei tilastoja tarkastella kriittisesti vaan valitaan omaa ideologiaa parhaiten tukevat tilastot ja tutkimukset.

Eipä taida löytyä tahoa joka ei lukisi tilastoja omien tarkoitusperiensä mukaan. Me olimme siellä siksi, että olisi pitkästä aikaa keikka.


Kiitos edelliskertaisesta ojennuksesta (viimeinen vastaus 13.4.2006). Menisin polvilleni jos olisin nöyrtyvää sorttia.

Älä meitä kiitä vaan niitä jotka jaksavat lukea itse-erittelyäsi.

Sipe odotteli Aamulehdessä Tommin uutta sooloa. Liekö tulossa vai toiveissamme vain?

Eikös se lue etusivulla? ylläp. huom.

Lukee se.


Ovatko muut bändin jäsenet lukeneet Aksel Sunnarborgin hymyä? Ja jos ovat, niin mitä pitivät siitä?

Janne: Luin sen suht nopealla tahdilla ja viihdyin aika hyvin sen kanssa. Oli mielenkiintoista lukiessa pitää mielessä että kirjan hahmot ovat tavallaan sekoituksia oikeista henkilöistä ja tarinassa on oikeasti tapahtuneita asioita. Päähenkilö tulee erittäin lähelle ja tarkkaan kuvatuksi. Kirjan "draamallinen rakenne" tuotti tosin lievän antikliimaksin. Kirjan anti painottuu enemmän arkisten asioiden pikkutarkkaan selittämiseen kuin suurempiin kokonaisuuksiin tai kaariin, mikä tietysti on kantava idea, mutta mielestäni tämänmittaisessa kirjassa pitäisi olla hieman "laajempi dramaturginen skaala" ... En tarkoita tietenkään että jossain puoli-omaelemänkerrallisessa teoksessa pitäisi lopussa olla väkisin keksitty takaa-ajokohtaus... Viihdyin kuitenkin!

Tomi: Pääsin jonnekin sivun 60 hujakoille, mutta koska tapahtumat ja henkilöt ovat niin tuttuja, ja koska niitä on sekoteltu, en pystynyt lukemaan pidemmälle. Tulee sairaaksi.

Itse olen vasta alkupuolella sen lukemisessa, mutta vaikuttaa oikein hyvältä. Kiitos siitä, Tommi. Toivottavasti sinulta on tulossa enemmänkin kirjallisia tuotoksia.


Onko se DVD:n koostaminen nyt niin karsian hintavaa. Antakkee se meidän mediaopiskelijoiden käsiin jotka tehhään se ilmatteeks työharjotteluna. Sitten voitte käskyttää ja päällepäsmäröidä niin että varmasti tullee mieluisa. Väännämme niska limassa aamusta iltaan koostaen hekumahetkenne sopivaan muottiin. Kiihottiko edes minimaalisesti?

Ei se koostaminen, kun me se tehdään, mutta painaminen ja mainostaminen se maksaa. Jos saatte kaksi tuhatta nimeä adressiin jossa sitoudutaan ostaman DVD, viemme asian eteenpäin.

Ylläpitäjä jatkaa: laitetaan lomake sivuille. Kunhan ensin on saatu kiireellisemmät päivitykset alta pois.


Mitä tapahtuisi jos tiedenaiset saavuttaisivat kammioissaan absoluuttisen nollapisteen?

Aake: Me kaikki tulisimme raskaiksi ja meistä syntyisi evoluution kuperkeikan ansiosta seuraavan sukupolven vauvoja joiden silmissä on sateenkaari ja jotka kuukauden vanhoina kirjoittavat loistavia levy-arvosteluja.

Tommi: Normaalitkaan naiset ei halua meitä kammioihinsa ja vaimoillekin pitää maksaa että lämpötila nousee.

Tomi: Tiede tai taide. Se on aivan sama.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 28.4.2006
Sivuston ylläpitäjät