Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 20.8.2006

Pyöräilinpä eilen Päiväkoti Neulasen ohi, mistä mieleeni tulvahti Neulainen Jerkunen -levy ja sen rattoisa tunnelma. Ai että, himotti kuunnella levyä saman tien, mutta jouduin tyytymään vain Princeen, jota sillä hetkellä korvalappustereoista raikui. Ette arvaakaan, kuinka paljon yhteistä on Princen tuoreimmalla levyllä ja Neulaisella Jerkusella (voin tosin luvata, ettei niin paljoa, että sietäisi pelästyä tällaisesta vertauksesta).

Halusin vain ilmoittaa, että tulipa kiva olo kuunnellessa tuota pitkästä aikaa. Hirmuisen hyvää kesää! Ennen pidin Jerkusta syksyisenä levynä, mutta huomasin, että sehän on kesän ääniraita. Rantamusikkia, hihi.

Tommi: Kesällähän se levy tehtiin.

Tomi: Ja olikin muuten kuuma kesä se. Uusi Prince on hankinnassa. Musicology oli sen verran hyvä.


Mystiset Nollapiste-unet saavat jatkoa muutaman kuukauden tauon jälkeen. Tällä kertaa unessa seikkaili Janne Hastin näkönen, mutta (jos mahdollista ) huomattavasti pienempikokoinen poika, jonka pää oli kuitenkin normaalikokoinen. Kampauksena toimineet hiukset olivat pojalla lyhyehköt ja likaisen oloiset. Musta kulahtanut college-paita sillä oli päällä ja keltainen ykstoista nenän alla. Tekiköhän se lumitöitä tai jotain. Katoin sitä epäluuloisesti ja arkaillen, että ei kai tuo Hasty voi olla, mitäpä se täällä tekisi. Siinä se kuitenkin illisteli ja tuijotti minua arvaamattomalla ilmeellään tekemisensä lomassa. Vähän aikaa mulla meni siinä pähkäillessä ja rohkeutta kerätessä, mutta lopulta uskaltauduin kysymään. "Nii onko se Janne sinun isoveli?", kysyin. Poika replikoi siihen ujostellen: "Nojoo.", hieroi niskaa ja lähti pois.

Että niinku mitähän tästäkin pitäisi ajatella. Alitajuntainen asioiden käsittely ja tilanteen kärjistys saattoi tietenkin lähteä siitä, kun näin kaks kuukautta sitten Tulenkantajien Rollofunk-videon, jossa muiden mukana nytkyi myös meleko teinin näkönen Janne "Jauheliha-hastighet" Hast. Voe voe.

Tomi: Alitajunta on vain joidenkin alitajuntahullujen keksintöä.

Janne: Pienikokoinen, isopäinen, räkänokkainen, illistelevä Hasty ei muuten ollut siinä videolla laisinkaan.


Muistan että ystäväni on lauleskellut jotain magneettisesta jääkaapin ovesta vuonna 1997. Nyt tiedustelisin että millä levyllä laulatte tästä oveta ja mikä on kyseisen kappaleen nimi.

Neulainen Jerkunen: Syöt sen minkä jaksat.


Mikä siinä Tommi on, kun sinun sanoituksiasi lukee, niin oma kirjoitustaito häviää? Vai osaankohan minä kirjoittaa lainkaan? Ja onko myöhäistä lähettää terveisiä äidille?

Tommi: Eiköhän tämä ole suurenmoista bluffia kaikki.


Kun Aaken ärtymyslistalla on Windows XP, Visto ja Linuxin musiikkisoftat, niin mikset Aake hyvä siirry Macciin?

Siksi koska siirryin mäkistä pois. Vastuullani on kolme pc:tä ja yksi mäkki. Pc:t osaan korjata kun ne menee juntturaan, mutta mäkin kanssa mennäänkin sitten täysin herran haltuun. Winblowsista tulee versio versiolta raskaampi ja multimediampi. Linuxin virittäminen taasen vaatii turhan paljon konfausta... vanha ei enää jaksa.


Teidän Ilosaarirock-keikan aikana sain minuun ihastuneelta tytöltä erittäin tunteellisen tekstiviestin. Onkohan teidän keikalla jotain vaikutusta siihen?

Me mietittiinkin mitä se oikein näpyttelee kesken keplimisen.

Ja jos -biisin aikana kavereillani ja minulla oli erittäin hauskaa. Olen nimttäin syntynyt 30.12. ja minut on laitettu vuotta myhemmin kouluun. Onko joku bändistänne kokenut saman kohtalon?

Ei.

Ja tämä ei ole kysymys vaan käsky: Eläimen varmuus rokkasi!

Tämä ei ole vastaus.


Miksi Suljettu kuulostaa niin paljon Eppu Normaalilta? Siis äänimaailma on jokseenkin samanlainen. Vai onko?

Ehkä se johtuu kuivista soundeista.

Entä miksi Klamydia mainitaan monissa teidän haastatteluissa ja muissa sensellaisissa? Sortovuodet-levylläkin se mainitaan (siellä vihossa, ei biiseissä, kai).

Tommi kuunteli Klamydiaa aika paljon '89 asuessaan Jeppis HC-cityssä.


Oioioi basisti, kaunistut vain vuosi vuojelta.

Kiitokset Aawastokista, teän keikan jälkheen olin täynä onnellisuutta.

Muut: Näkisitpä sen ilman maskia.


Nyt kiertelemätön, rehellinen ja suora vastaus. Miksi te keikkailette (mm. Helsingissä) nykyään niin vähän? Helsingissä viimeksi joulukuussa ja silloinkaan en päässyt paikalle pakottavista syistä. Kyllähän te saisitte Tavastian täyteen vähintään puolivuosittain. Alkaa masennus iskeä...

No nyt sitten 5.9. Tavalle eikä mitään tekosyytä. Ei olla koskaan saatu Tavastiaa täyteen.


Kiitoksia Karmarockin keikasta! Oliko teillä siellä mukavaa vai kohdeltiinko teitä huonosti ja oliko muu musiikki paskaa? Minä olin siellä ihan täpinöissäni jatkuvasti, kun oli teidän lisäksenne Putro, Maj Karma ja DJBB, ja se ihmeellinen "piknik takapihalla" -meininki. Kiva kun tuutte 25.11. Lutakkoon, saan hyvän tekosyyn viettää nimipäiväjuhlat.

Siellä oli hyvät järjestelyt vaikka lavasoundi oli kehno.


Hei! Kuuntelemme poikaystäväni kanssa paria vanhaa levyänne aina kun matkustamme autolla jonnekin. Tämä tapahtuu yleensä kerran vuodessa juhannuksena. Aiempina kesinä olen ollut sitä mieltä, että musiikkinne on vähän rasittavaa nörttimusiikkia, mutta tänä kesänä biisit jotenkin kolahtivat ihan uudella tavalla. Nyt olen ihastunut levyynne Muovi antaa periksi ja haluan kysyä: Milloin vedätte keikan, jossa soitatte kyseisen levyn kappaleita?

5.9. Tavastialla ja siitä eespäin. Ja lopuksi: jätä se rasittava nörttipoikaystäväsi.


Nyt keksin mitkä ne Sipen neljä sanaa jotka päätyivät siihen Tilatkaa tytöt taksi -biisin ovat: "One, two, three, four"

Tomi: Ne on muuten minun sanat ja huutamat.

Ei mulla muuta. Olen nero.

Tuskin.


Kuinkas paljon kukin teistä käyttää aikaa oman soittimensa soittotekniikan treenaamiseen? Tarkoitan lähinnä ihan mekaanista skaalojen/rudimenttien ym perusasioiden jyystämistä.

Aki: Puoli tuntia päivässä riittää näihin. Joskus enemmänkin, eri päivinä eri juttuja tarpeen ja innostuksen mukaan. Tärkeämpää on kappaleiden reenaaminen.

Janne: Omaa aikaa pyrin käyttämään perusjyystöön joka päivä. Lähinnä peruskosketuksen ylläpitoa, mutta usein myös kaikenlaisten musiikkiteoreettisten asioiden omaa funtsintaa pianon ääressä. Skaalojakin joo, mutta helvetin tylsää ja masentavaa se on. Kyllä se semmonen aktiivinen tekniikan kehittäminen kämpillä on aika vähäistä...varsinkaan kun sellainen yksin musisointi tai yksin esiintyminen ei mitenkään eniten kiinnosta. Paras vaihtoehtohan olisi jos olisi bänditreenit joka päivä. Yhteissoitto kehittää aina enemmän kuin itekseen nysväys.

Tomi: Kyllä on perusjyystö jääny vähiin viime aikoina. Pitää varmaan lopettaa tuo puutarhaus kun treenaus alkaa kärsimään. Vähintään puolta tuntia mieki olen piettäny tarpeellisena. Joko rudimentteja tai jotain lyömäsoitinta.


Mitä kuuluu Nollapisteen kolmenkympinkriisiryhmään?

Janne: Buhohahahaha... '79

Aki: Olen sirpaleina.

Tommi: Del mezzo-cammin della nostra vita.

Tomi: En halaja nuoruutta. Enemmän odotan seitsemänkymppisen ulkonäköä ja viisivuotiaan sielunelämää.


Tuleeko Tropical Cocktailista studiopäiväkirjaa sivuille?

Ei. Meillä oli niin lyhyet ja hauskat sessiot, ettemme muista mitään.

Opiskeleeko Aake mukamas Kuopiossa?

Aake: Just tällä hetkellä en opiskele mitään. (Ja Aakehan opiskelee Kuopioon. Tomi huom.)

Milloin Nollapisteeltä tulee uutta materiaalia?

Aikanaan.


Miten yhdistätte sävellyksen ja sanoituksen kappaleita tehdessänne?

Täydellisesti.

Muokkautuuko sävellys sanoituksen mukaan vai päinvastoin?

Kummassakin tapauksessa Tommi kärsii.


Hahaa, nyt luin eka kerran Mustaa ei ole -kappaleen sanoja. Olen aina tähän asti kuullut laulettavan "Kun valo taittuu, siinä muurari kiiltää".

Janne: Ei vaan siinä lauletaan "Mustaa ei ole".

Tommi: Ei siinä oikeasti mitään lauleta.


is punk de@d?

Janne: It's very alive! ...It just seems to be dead, because they don't use dynamic changes in music, they have forgotten their volume knobs at maximum and they look like a bunch of w@sted zombies.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 24.8.2006
Sivuston ylläpitäjät