Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 20.3.2004

Mikä on "Absoluuttisen Nollapisteen arkisto", josta tuntuu löytyvän mm. jos jonkinlaisia kuvia?

Henkilökohtaiset valokuva-albumit. Enemmänkin olisi aikoinaan voinut ottaa, tilanteita kun ei voi uudelleen lavastaa kypsässä iässä.

Miksei Viittä vaille sadettaa ole (tietääkseni) koskaan soitettu keikalla?

Piisiä on aina pidetty ainoastaan levyraitana. Emme ole soittaneet sitä levytyksen jälkeen ja ainoastaan Aake on toivonut piisiä keikkasettiin.


Ensimmäinen ei ole kysymys, vaan toteamus. Toinen sen sijaan on kysymys, eikä toteamus lainkaan. Eli:

1) Vähäks harmitti, kun sain Jerkusen ekan painoksen ja selvisi, ettei ovessa, johon päätä lyötiin, lukenutkaan "vastuu" vaan "bastu". Vastuu olisi ollut parempi. Vai olisiko?

"Vastuu" olisi ollut liian abstrakti meidän käsityskyvyllemme. Jotkut kavereistamme asuivat Älvsbyhus:eissa, joissa on nimenomaan bastu.

2) Minkäsmerkkinen / kokoinen symbaali toimittaa Tomin keikkasetissä komppipellin virkaa? Kun viime Tavastian keikalla toimi mainiosti myös noi crash-ominaisuudet. Sitä ennen en moista huomioinut. Terv. nimim. Kauppaan Matkalla

Keikoilla komppipeltinä on ollut jo vuodesta '94 lähtien 20" Zildjianin A custom ride.


Joko Aaken tenavat ovat paljastuneet musiikillisesti lahjakkaiksi? Sulosia ku mitkäkin!

Pojat tykkäävät laulaa lujaa. Myös lelupiano ja lelurummut ovat käytössä.


Me haluttas laulajiks mut ei oo soittajii. Minne voimme mennä saadaksemme bändiimme soittajat ja ehkä levytyssopimuksen? Kiitos jo etukäteen.

Voitte mennä pubiin, jos olette täysi-ikäisiä. Soittajat istuvat siellä vapaa-ajallaan ja puhuvat musiikista. Jos olette vielä koulussa, hengatkaa musiikkiluokan läheisyydessä. Tähdätkää ensin 2-4 laulun demonauhaan, ilman sitä tuskin saatte edes keikkaa levytyssopimuksesta puhumattakaan. Lähtekääpä tuosta.


Ajattelin vain, onnistuisiko sellainen haastattelu tai juttu lehteäni varten, jossa joku teidän arvovaltaisen orkesterin jäsenistä, esimerkiksi Liimatan Tommi, listaisi 5-10 vaikuttavaa progelevyä ja sanailisi valinnoistaan perusteluja? Juttu voisi tuoda mukavaa vaihtelua perinteisten bändihaastattelujen lomaan.

Jos tämä ei kuulosta ihan mahdottomalta, miten teidän mielestänne haastattelun pitäisi tapahtua? Puhelimitse, sähköpostin välityksellä vai ihan naamat vastakkain?

Tommilla on sanottavaa vain James Lastin kahdesta ensimmäisestä Happy Orgel Collectionista. Ja Tomi suostuu listaamaan vain suosikkiryhmäkasvinsa. Aki, Aake tai Janne sen sijaan voivat ryhtyä sähköpostitse listaamaan. Mitä sie teet ensi tiistaina?


Onko totta että ette osaa / muista kaikkia teidän kappaleita niin että voisitte soittaa niitä keikoilla? Tämä on sinänsä harmi, sillä muutamia lempibiisejäni on jäänyt tyystin keikkalistoista pois.

Onhan se kuule tosi homma. Piisejä jää pois setistä a) koska niitä on jo tahkottu liian kauan, b) koska ne eivät toimi enää tai vieläkään keikkatilanteessa tai c) koska osa levytyksistämme on puhasta paskua.


Kun tehän olette käyneet lukion, niin mikä oli se salainen "kikka", jolla saitte ruotsin kokeista hyvän numeron?

Kukaan ei saanut hyvää numeroa ruottista, mutta emme vastustaneet pakkoruotsia, kuten oli tapana.


Lienettekö rappiolla?

Ei tällä kasvatuksella.

Entä hurmoksessa?

Hetkellä kun onnistumme, nojaudumme taaksepäin ja antaudumme mainitsemaasi tilaan. "When the Spirit gets them, they've got to testify."


Haluaisimme perustaa bändin ja meil ei oo ku laulaja ja yks kitaristi. Mist saatais muut bändin jäsenet? Voisitteko kertoo! Kiitos jo etukäteen!

Vastasimmekin teille jo kerran. Huomaamme, että olette edistyneet. Jos laulaja vielä pistää tuon bassonpirulaisen jammaamaan, teille riittää rumpukone näin aluksi. Keikoistakin jää enemmän käteen kun puuhaatte duona.


En kysy mitään, vaan haluan oikaista mahdolliset väärinymmärrykset.

Viime torstaina 45 specialin keikan jälkeen tuli puhe AN:n tabulatuureista, ja sanoin Tommille olleeni joskus vuosia sitten tarjoutunut tekemään soinnutuksia yms. kappaleistanne ja lähetin aiheesta postia näiden sivujen webmasterille. Humalainen mieleni käsitti, että Tommin mielestä sellainen toiminta tekisi hallaa nuottikirjanne myynnille ja suutahti siitä.

Tarkoitukseni ei ollu suinkaan paha. Siihen aikaan, kun tarjouduin tekemään nollapiste-tabulatuureja, ei ollut muistaakseni vielä edes mitään puhetta nuottikirjoista. Halusin vain kaiken kansan olevan kykenevä soittamaan nollapisteen piisejä, kaikki ihmiset kun eivät korvakuulolta osaa plokata soinnutuksia / riffejä etenkin kun ne teillä sattuu olemaan toisinaan koukeroisia.

Tai sitten Tommin mielestä tabulatuurien tekeminen olisi vaan ollut jostain syystä moraalitonta puuhaa, ja asiasta mainitseminen sai Tommin suuttumaan ja nimittämään minua "palikaksi". Mikäli näin on niin unohtakaa ylemmät kirjoittamani kappaleet.

Katos vaan, Tommi ei muista tilannetta, eikä käyttäneensä sanaa "palikka" sitten huhtikuun '91. Koskapa nuottikirja on nyt olemassa, tilanne lienee ohitettu. Eiks jeh?


Tommi, mikä on suhteesi Vienan karjalaisiin? Oletko sitä mieltä, että Suomen tulisi ottaa kantaa Karjala -kysymykseen?

Eikö nuo evakot ole kohta kuolleita kaikki ja niiden jälkeläiset unohtaa kielen. Ja kantaahan otetaan minun kannanotosta huolimatta.


Kellä on vahvimmat lasit?

Sillä tyypillä jonka oikea silmä harhailee ja jonka parrankasvu on läikikästä.


Joskus keikoillanne pääsee meininki valahtamaan hieman lötköksi. Jytinää kehiin, hei, muutakin kuin vain Irene!

Lötköys on jämerien kaverien tapa suhtautua. Riffirokki ei ole rajua. Pallaadi on rajuuden ylin ja kypsin aste.


"Absoluuttisen Nollapisteen pojat ovat innoissaan..." tai "Tuo poikahan (Tommi siis) on ostanut kunnon lasit..." jne. Miksi te olette aina poikia? Milloin teistä tulee miehiä?

Ehkä sitten kun vartalomme menettävät kreikkalaisen poikaorjan plastillisen muodon.


Kerrohan Tommi, missä kaupunginosassa asut Tampereella, niin tiedän, minkä maitokaupan luona notkun odottamassa, että voisin tavata sinut sattumalta.

Aika ovelaa, mutta voin paljastaa että Idols-Antti oli Rovaniemellä Veitikantien Siwassa töissä.


Olisiko nyt mahdollista laittaa ne Neulaisen Jerkusen sanat tänne nettiin kun ei niitä levynkannestakaan löydy ja paikoitellen ei saa selvää, mitä laulussa lauletaan. Iso kiitos jos onnistuu.

Katsomme mitä voimme tehdä. Todennäköisesti koet kuitenkin suurempia elämyksiä kuulemalla epäselvät kohdat omalla tavallasi.

Ylläpitäjän lisäys 29.11.2008: Kaikki Neulaisen Jerkusen sanoitukset julkaistiin 30.6.2008.


Kuka on Launis?

Martti "Cucu" Launis, Agit-Propin laulaja.


Onko teillä juuria Yli-Torniossa?

Ei.


Mikä on hyvä koulu? Sellainen jossa ei tarvitse paljoa tehdä mitään?

Ei sellainen ole hyvä koulu jossa kökötellään vaan.


Tuleeko tuo Kymmenen vuoden yksinäisyys -dokumentti kaupalliseen levitykseen?

Ennen pitkää kaikki paljastuu.


Pikagallup pääkaupunkiseudun ystävissäni osoittaa, että lähestulkoon kaikki olivat kiinnostuneita lähtemään keikallenne mutta työssäkäyvinä kaikki paheksuivat arki-iltaisin minnekkään lähtemistä (ku mestat on auki kuitenkin niin myöhään)! Teillä on joko keikka täällä ma-to tai ei ollenkaan... Mitä voimme tehdä?

Mekään emme ole järin innoissamme myöhäisistä aloitusajoista, mutta on vaikea totuttaa ihmiset tulemaan paikalle ajoissa. Ja jos oikeasti haluatte nähdä yhtyeen, pärjäätte kyllä sen kerran kahden tunnin yöunilla. Tai voitte tietenkin yrittää kuumottaa keikkapaikan promoottoria varaamaan yhtyeen viikonlopuksi.


Mitä MOVALNF:ssa sanotaan "no, joko naurattaa" -kohdan jälkeen?

"Turkinkin tuon kirkin tuon"


Esitetäänkö sitä Nollapiste-dokkaria joskus ihan TV:ssäkin?

Ei tietoa.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 20.3.2004
Sivuston ylläpitäjät