Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 14.5.2006

Miksette taasen esintyisi Tampereella? Olen valmis kaivamaan kuvetta.

Tämän vuoden keikoista 66,6 prosenttia on ollut Tampereella. Aika hyvin. Jos me kesän päälle keksittäis jotain.


No helvetti! Toi video Tommin soolon äänityksistä pisti nyt melkoset himot saada se levy tänne ja heti! Hyvää menoa luvassa, mutta prkl kun pitää odotella syksyyn... Noh, Pan Alley soimaan ja lisää olutta.

Kantavierteessä levyt kuulostavatkin usein paremmilta. Ja kesä hurahtaa näppärästi terassilla.

Ja Krutsin hakkaa kiinaa niin pirusti... ;)

Ai missä?


Tämä ei nyt suoranaisesti Nollapisteeseen liity oikeastaan mitenkään - tosin Suojasivussa käsketään olla unohtamatta jalkapalloa! - mutta kerropa Tomi onko maallikosta niinkin yksinkertaiselta kuulostava asia kuin nurmikon kasvatus todella niin vaikeaa että suomalaisten jalkapallokenttien hoitajat eivät sitä tunnu osaavan?

No, itse asiassa Suomen oloissa se on vaikeaa. Lyhyen kasvukauden ja pohjoisen ilmaston takia talven ja kevään hoitotyöt on osattava ja ehdittävä tehdä ajoissa. Suomen oloissa käytettävät nurmikkokasvit eroavat jonkin verran lämpimimpien maiden nurmikoissa käytettävistä. Lisäksi talous on suurten jalkapallomaiden joukkueilla ihan toista luokkaa kuin kotimaisilla, joten nurtsin rakentamiseen ja ylläpitoon käytettävä raha liikkuu ihan eri tasoilla, uskoisin.


Kiitos mahtavasta Rudolf lomalla -sarjakuvasta! Ihmettelen vain, miten Tommi on voinut tehdä sellaisen jo 10-vuotiaana, kuvat ovat selkeitä ja hauskoja ja tapahtumiakin riittää. Uskomatonta, mutta hienoa!

Tomi: Tommihan teki ensimmäisen sarjiksensa jo kohdussa lilluessaan. Niinhän ne kaikki nerot.

Tommi: Se on mun ainoa värisarjakuva. Siihen kuluivat kaikki joululahja-Cariocat joulun välipäivinä.


Mitäs siihen sitten voi sanoa, että kuulostatte paikoin Toukokuun leikit -biisillä Yöltä. Olen miettinyt tätä nyt kaksi vuotta, ja nyt kysynkin onko syy Jannen?

Meistäkin se kuulostaa... Cemexiltä. Meidän Janne ei tykkää ollenkaan. Ja Tomin suosikkihanuri-introkin jäi pois koska se oli Halmkronan mielestä hanurista.


Mitä, mitä, mitä? Tsiigailin tässä Aawastockin artistilistaa ja Nollapistettä ei näy mailla eikä halmeilla! Järkytys. Pieni paniikin tynkä iskee.

Tommi: Kaipa se Lantto tietää mitä se tekkee.

Soitattehan siellä? Jooooooko?

Tomi: Ei välttämättä.


Haluaisitteko soittaa taas Aawastockissa? Minä haluaisin teidät ainakin sinne. Alanko ahistelemaan tuttujani jotka sitä järjestävät, että lähettävät sopimuspaperit teille?

Tomi: Äsh, paskat. Turha kettään ahistella sen takia. Vaikka vähän kävi mielessä, että me oltais niinku vakiokalustoa. Mehän ollaan se Suomen Vaarojen Päällä Soittavin Yhtye.

Tommi: Oisko niillä nahkavyöjatkoilla ollu jotakin tekemistä asian kanssa?


Oletteko lukeneet Raamattua? Ja jos olette, niin kuinka paljon? Entä kuinka uskottavana pidätte sitä?

Tomi: Oon mie sitä selannu. Raamattu on jo lähtökohdiltaan niin utopinen vihko, ettei sen juonta jaksa seurata.

Tommi: Ai, monijumalaisuuskin on Raamatun asia (kts. Psalmi 82). Ev.luteille tulee välittömästi koneksönit kun mukailee Ison Kirjan lausemuotoja, esim. tällä palstalla. Mun Raamattu on Sodankylässä jossain pahvilaatikossa.


Oletteko sinut seksuaalisuutenne (vai tulisiko käyttää monikkoa?) kanssa? Poikkeatteko usein heteronormista?

Tommi: Kannattaako ostaa levy jos se on jo itellä?

Tomi: No tuo on tuommosta Raamattuvyöhykkeen jorinaa. Kyllä mie ainakin tiiän mistä mie tykkään.

Tommi: Jos itellä on kikkeli, ei halua että kaverillakin on.

Tomi: Heteronormista poikkeamme aina kun homoilemme.


En kyllä ymmärrä miksei kesällä kannata julkaista levyä. Perustuuko tämä johonkin markkinointitutkimukseen tai levy-yhtiön dogmaattiseen kantaan?

Ensinnäkin, levy-yhtiö on heinäkuussa lomalla. Toiseksi, kesällä klubeissa on hiljaista, joten promootio ei silloin onnistu. Kolmanneksi, miksi käännyttää niitä jotka ovat jo uskossa. Eli jos se on julkaisuajankohdasta kiinni, on parempi liikkua markkinatalouden ehdoilla.

Saattaa toki ollakin, että tilastollisesti keskiverto musiikinkuluttaja ei osta uutuuksia kesällä ja jättää levyn kokonaan ostamatta, jos se ei ole median rummuttama uutuus enää syksyllä. Levy ikään kuin "unohtuu".

Ne tosiaankin unohtuu.

Mutta nyt herää kriittinen kysymys: noudattavatko Liimatan musiikin ystävät markkinatalouden lakeja yhtä kuuliaisesti kuin tilastollisesti keskiverrot musiikin kuluttajat? Uskoisin, että levyn ostavat lähinnä jo aiemmin faniutuneet ja he ostavat sen yhtälailla kesällä kuin syksylläkin.

Sitähän sitä aina pelätään.

Tämän kysymyksen motivaationa ei ole hyökkäys markkinointistrategiaanne vastaan, vaan uteliaisuus sekä halu saada Tommin uusi soololevy käsiinsä mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun se on äänitetty.

Sie oisit aivan tyytyväinen jos et tietäisi levyn olevan jo purkissa.

Odotukset ovat nimittäin kovat, sillä aliarvostettu Pan Alley on itse asiassa osoittautunut tylsimpiä Nollapisteen levyjä (kuten mielestäni yliarvostettua Olosta) kiintoisammaksi. Tosin erinomainen Mahlanjuoksuttaja asettaa kriteerit nyt poikkeuksellisen korkealle.

Et saata asettaa Mahliksen perusteella minkäänlaisia kriteerejä, koska on kyse eri asiasta.


Jotenkin olen saanut sellaisen käsityksen, että ainakin Tommin elämäntilanne on paras moneen vuoteen. Tai ainakin videosta ja muutenkin levyjen ilmapiiristä olen saanut sellaisen vaikutelman. Pitääkös tämä paikkansa?

Tomi: Siltähän se näyttää.

Tommi: Töissä olen aina onnellinen.

Olen kuulevinani Mahlanjuoksuttajalla kaikuja Talking Headsin Remain in Light -albumista, mutta miten on, onko sitä tullut kuunneltua?

Tuskin kukaan meistä on kuullut sitä levyä. Ilmeisesti meidän olisi pitänyt kuulla se.

Ja niin, saako sitä Ahkerian Simpanssien vinyyliä enää mistään?

Meillä taitaa olla vielä muutama... sanotaanko vaikka nelijänkympin hintaan. Kyllähän sillä jo jonkun kylpylälaskun osittain kattaa. Ja jos kiinnostaa niin meillä on kroatialaisia pikkukiviäkin myynnissä.


Tomi se jaksaa tuota uutta dEUSsia kehua. Pitihän se nyt ostaa, kun halvalla sai Tukholmasta. Huono levyhän se on, meni kahdeksan euroa ihan haaskuuseen. Miksi teit tämän minulle, Tomi?

T: Tomi se on täälläkin.

No helekkari Tomi, se on aivan mahtava. Jo pelkästään levyn nimibiisin intro oikeuttaa levyn olemassaolon. Ja viimenen biisi on sinustakin loistava. Vihdoinkin bändi rokkaa kuten on tarkoitus. Levyä ei vaivaa aikaisempien levyjen tapaan samplemaiset taustat (tanssimusaa on liiallisuuksiin asti Magnusin levyllä) kun on saatu uusi rumpali. Enkä ole todellakaan Alangon Terskan kanssa samaa mieltä kappaleiden jäämisestä kehittelyn asteelle. dEUSissa on aina viehättänyt biisien kerroksellinen rakenne. Vähän sellaista Pink Floydin tapaista arkkitehtuuria. Kun siihen lisätään tiukasti soittava bändi ja bonuksena Stef Kamil Carlensin falsettistemmat, niin kyllä kelepaa. Kyllä sie vielä kuulet sen minkä miekin. Mullakin meni edellisen levyn kanssa puoli vuotta ennenkuin se alkoi toimimaan.

Mutta lisää aiheesta kun tapaamme.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 15.5.2006
Sivuston ylläpitäjät