Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 11.5.2005

Oletteko mielestänne taiteilijoita?

Sikäli olemme että kaikki maksamme TaEL:ia. Ja Karppanen kyllä kutsuu meitä taiteilijoiksi kun istumme hänen polvellaan.

Jos, niin onko se hyvä asia?

Tunnemme antipatiaa taiteilijuutta ja taiteilijoita kohtaan.

Jos ei, niin keitä te sitten olette?

Tasapainoilijoita.


Kiitokset erinomaisesta Vuosaaren-keikasta.

Vaikuttaako koko yleisön istuminen pöytien ääressä yhtyeeseen? Soitatteko mielestänne yhtä onnistuneita keikkoja täysille ja puolityhjille saleille?

Oleppa hyvä. Pöytien ääressä istuva yleisö vaatii toisenlaisen asennoitumisen keikkaan. Ei välttämättä huono asia, ei vain kykene lukemaan kehon kieltä eli emme voi vastata ruhon puheeseen. Yleisön rauhallisuuteen on ajan mittaan tottunut.


Minun poskiini sattuu. Olin hymyillyt eilen Vuosaaren Vuotalon Vuosalissa kuin hangonkeksi. Mukava keikka! Erityisesti encore-versiot todella todella lämmittivät mieltä - kiitos pojat!

Kuitenkin mikäli olisimme Jenkkilässä, voisin varmaan viedä teidät oikeuteen, koska missään ei varoitettu miten kipeäksi poskeni voivat keikallanne tulla! Vai varoitettiinko?

Muista aina lukea se pieni präntti sieltä sivun alalaidasta.


Saatteeksi Vuotalossa, miljardi papukaijamerkkiä siitä!

Jos tarvitaan noin monta merkkiä, niiden yksikköarvo lienee aika pieni. Mutta kiitos silti.


Strutsinilla on kaksoisolento Äänekosken Super Sparissa töissä: silmälasipäinen nainen. Sukua vai sattumaa?

Tuota väännöstä en ole kuullut käytettävän sitten peruskoulun. Tietääkseni sukua ei ole sielläpäin. Onko hän yhtä kaksoisolento kuin Celine Dion Sipe Santapukille tai Pirjo Hassinen Mervi Tapolalle?


Suljettu oli ja on loistava, Olos hieman välityö. Nimi muutettu oli ja on loistava, Seitsemäs sinetti ei kolissut yhtään. Tuleeko nyt mitä?

Nyt kolisee.

Harmittaa teidän puolestanne se, että "maailman paras bändi CMX" ymmärtää kehua teitä (Yrjänä ainakin, ja Tommia), mutta te ette korvianne lotkauta CMX:lle. Ettehän ole kääpiöitsempiä?

Miksi kehua jos ei ole kehuttavaa (Tomilla ainakaan, ja Yrjänää)? mutta Aion on hyvä levy, Tommi tykkää Tähdet sylissään -biisistä ja Halmkrona on mukava sälli.


Missä tuo etusivun joukkuekuva on napsaistu? Tampereen Näsinkalliolla?

Aulangon rauniolinnassa.


Haluaisin sinun Tommi tietävän, että Aksel Sunnarborgin hymy on Orwellin Vuonna 1984:n ohella ainoa teos, joka kosketti minua suuresti. Niin perhanan taitavasti kirjoitettu teos, kiitos.

Mitkä kirjat koskettavat sinua kaikista eniten?

Esipuheet yleensä, Aku Ankan taskukirjat 1-79, Christer Kihlmanin tuotanto (paitsi ehkä Argentiina-kirjat) ja hyvien tekijöiden rahapulassa häthätää kyhätyt alimittaiset hätäpaskat, jotka kertovat enemmän kuin pöyhkeät pääteokset.


Vitun Nollapiste! Ei teistäkään ole yhtään mihinkään. Kyllä minua ainakin hävettäisi soittaa tuollaisessa bändissä! Olette tuhonneet elämäni! Haistakaa paska! Luulettekste olevanne jotain staroja, hä? Tulkaa Pommarkkuun, niin saatte heti dunkkuun!

Säästyt häpeältä kun et ole yhtyeessä. Opettele kirjoittamaan olinpaikkasi nimi. Ja jätä räppislangi lökäpöksyille.


Onko Irene Kaktus -laulussa kyse jostain tietystä henkilöstä, vai onko hän kuvitteellinen kaktus?

Tommi selasi Captain Beefheartista kertovaa kirjaa, Harry Irene -biisin nimi osui silmään ja Tommin taittovirhe ilmoitti siinä lukevan Irene Cactus.


Hieno onnittelukuva soundissa, Tommi. Mutta oletko varma, että Maija tykkää, kun sille on piirretty viikset ja kalju? Tai no, enhän tiedä, vaikka hän olisi siitä jo kauan uneksinut, hieronut salvoja päälakeensa ja leukaansa, ja jopa harkinnut nahan ja karvoituksen siirtoa keskenään näissä päänosissa. Ei ole ainakaan aikohin enää varmasti ajellut partaansa. (Tänne on muuten ilo kirjoitella.)

Missään ei sanota että bändipaitoja pitävät hahmot olisivat itse artisteja. Eikö siinä ole iso liuta renkejä kaikessa renkiydessään?


Aina ku mä päätän mennä vasta seuraavana päivänä suihkuun, mä hoilaan "hyviä muistoja huomenna suihkuun".

Vastaavassa tilanteessa me muistelemme lukion biologianopettajan viisautta "hiki se on jätkän teutorantti". Ja luulenpa, että aina kun mä käyn hesas mä käyn lostaris.


Luen parhaillani Aksel Sunnarborgin hymyä. No, kerrotko kuin paljon olet omasta elämästäsi kirjaan kirjoittanut? On se kyllä hyvä kirja. Tak.

Oommie kirjoittanu muittenki elämästä. Ja sitte vähä sepitystä.


Mitä pidätte CMX:n naurettavan kliseisistä sointukierroista, riffeistä, jotka kuulostavat 12-vuotiaiden Metallica-fanien tekemiltä ja lapsellisen angstisesta "hevitunnelmasta"?

Mutta hehän ovat henkisesti 12-vuotiaita, lapsellisia, "hevitunnelmaan" hakeutuvia Marillion-faneja, joiden mielestä Yesin paras levy on Relayer. Se on tällä alalla pakko olla lapsellinen penikka. Harvalla on Demis Roussosin uskottavuutta laulaa itsensä omana syntymäpäivänään ulos kaapatusta lentokoneesta.


Mitä mieltä olette: tulisiko minun ostaa jo omistamani c-kasetti-muodossa olevat rockalbumit myös cd:llä, vai olenko oikeutettu kopioimaan ne Internetistä (ja polttamaan levylle), koska olen niistä jo kertaalleen maksanut?

Etkö jää kaipaamaan NBS (Never Before Seen) -kuvia ja remastered cd / enhanced booklet -jorinoita?


Noh, minkälaista soppaa on uudella levyllä luvassa? Enemmänkin riffittelypohjaista meininkiä, vai progressiivista tunnelmointia? Juonittelusalaviestejä ja anagrammeja?

Sopalla tai Hannibalilla ei ole mitään tekemistä uuden levyn kanssa. Puramme tuntojamme biiseistä myöhemmin levytyspäiväkirjaan, joka tällä kertaa julkaistaan pienissä osissa pitkin nauhoituksia.

Miten terveytenne jaksaa?

Hyvin, miten nyt pieni niveltulehdus, jonka vuoksi emme vieläkään ole studiossa.


Provinssiin, perkules?

Niin, Mars Volta ois siellä.


Oletteko tutustuneet legendaan nimeltä Daniel Johnston? Onko Tommin tapa nauhoitella kaikkea kasetille jotenkin kytkötkissä kyseiseen henkilöön?

Emme tunne hahmoa. Nykyään Tommi ei nauhoita juuri mitään eikä ennenkään nauhoittanut kaikkea.


Voinko saada postissa teidän nimmarit?

Luulen että se on mahdollista jos välttämättä haluat. Huom. jos välttämättä. Kunhan ei tule kuluja. Emme takaa että kaikkien nimet ovat mukana emmekä vastaa nimmarien aitoudesta.


Tampereen YO-talon keikasta: olipas hyvää uutta materiaalia! Nyt sopii odotella uutta levyä. Mutta mutta. Pari kysymystä: oletteko hyljänneet korvatulpat? Ja: mikä oli se loppunauha, jossa Tommi lauloi jotakin palasina olosta?

Uusien biisien ensiesitys on aina niin herkkä tilanne, että kuulon kustannuksella on esiinnyttävä jos haluaa erottaa kaikki nyanssit. Kenelläkään ei ole vielä valettuja tulppia. Tietääkseni meillä ei ollut loppunauhaa, pieni improvisoitu pätkä vain soitettiin.


Onko Good Will Hunting Tommin suosikkielokuva?

Mikä? Tommin mielestä kaikki ennen öljykriisiä tehdyt takaa-ajoelokuvat ovat hyviä ja Pelko on aseeni paras.

Mikä on paras huume?

Sitä käyttäneet sanovat että heroiini, mutta eiköhän se ole uskonto. Paavin valintahässäkkä sen taas osoitti.


Mukavaa, että ylioppilaskunnan jäsenmaksulla saa jotain hyödyllistäkin (puhun 13.4. soittamastanne keikasta). Uudet kappaleenne miellyttivät korviani. Muiden korvista en tiedä. Kiitokseni osoitin ostamalla paidan.

Esitän vielä kappaletoiveen seuraavalle Tampereen keikallenne. Jos esittäisitte cover-version Absoluuttisen Nollapisteen Joni palaa karrelle -teoksesta, olisin varsin kiitollinen.

Esitimme sen Savonlinnan Tres Hombresissa keväällä 2000. Se siitä.

Oli mulla jotaki muutaki asiaa, mutta ehämminä muista.

Ei se mitään. Voit sitten ottaa uudelleen yhteyttä kun muistat.


Voisiko olla niin, että Iron Maiden on teikäläisten suurin vaikuttaja, siis alitajuisesti? Minä ainakin alitajuisesti kuulen koko ajan Iron Maidenia kuunnellessani Nollapistettä. En vain osaa kuvitella Tommia spandexissä, osaako Tommi?

Kyllähän Harrisin raivokas bassottelu teki meihinkin vaikutuksen, mutta varsinaisia Maidenmiehiä ei bändissä ole. Spandexit on kevyttä keittoa kun on nähnyt Tommin reikäset kalsarit Dynamon vintillä.


Joko tulee 10-minuuttinen kappale?

Levy-yhtiöhän ehdotti 12-minuuttisen singlebiisin julkaisua. Jää kuultavaksi.


Ostin noin kolme kuukautta sitten Muovi antaa periksi -levynne. Se on loistava. Tämä saattaa olla hieman liikaa pyydetty, mutta tulisitteko keikalle kotiini?

Kontaktihintahan on aika karkea tällaisissa keikoissa. Ajattelepa kun normaalikeikalla olet vain yksi sadoista kustantamassa kulujamme, mutta nyt pitää löytyä massia ihan eri tavalla - ja jos löytyy, niin nähdään.


Mitä lauletaan biisissä Paikallinen nimikauhu tulee ellei maissi lopu kohdan "Paikallinen nimikauhu tulee ellei maissi lopu" jälkeen? Siis miten se loppu menee?

"Suomi on Chilen itäinen rasva Sodankylän kastanjatöppäilyyn. Nukutusta ennen Jani oli tismalleen boorilainen otus. Ystävällinen padan kautta, tapoin oman pyöryläni." Elikkä I like the flowers, I like the daffodils.


Kyllä kai teidätkin voi jälleen Aawastockissa nähdä?

Kyllä kai ellet ole juuri silloin jumissa.


Oletteko miettineet seuraavaksi julkaistavan äänitteen nimeä? Jos kyllä, niin millaisiin päätelmiin olette ajautuneet?

Olemme ajautuneet melko valmiisiin ratkaisuihin. Mahlanjuoksuttajaksi on demokoostetta nyt kutsuttu.


Mikä se on kun ei vastailla?

Älä enää lyö. Kyllä jäljet mä tunnen. Nyt on jälleen katse aurinkoon. Aalto toi simpukan santaan.


Miten on tällä kertaa festarikeikkojen laita? Ei ole näkynyt bändinne nimeä festivaaliloitten sivustoilla.

Moni ei halua katsoa shortseissa progea. Tämän kesän ykköspuuha on kieltämättä tuo levyn teko, eikä viimesyksyisellä perspuolikoosteella paljon päälavoille päästetä. Näin se on poika.


Voi miksi, oi miksi ette tule Ilosaarirokkiin? Eikö ne kusiaiset halunnu teitä sinne, vai mikä mättäää...?

Katokko pitäs olla se Martikainen laulussa ja Mannonen rummuissa, että ne vuosittain ottas. Tai ainakin kirkas ja napakka hittiputki.


Miksette tule Rokkiin tänä vuonna?

Vaimot ei päästä.


Vaihtakaapa tuo etusivun kuva. Ahistaa jo tuommonen tuijottelu.

Eikö ookki melekosen visto homma? Syksylä tullee uuet intensiivisemmät tuijottelukuvat.


Tämä kysmys perustuu siihen, että joku teistä on lukenut Kalervo Palsan päiväkirjajulkaisun. Siispä, siinä kuolee aika monta ihmistä ja kumotaan aika monta alkoholisisältöistä. Onko siis taiteilijasielujen (kyllä, viittaan teihin) elämä aina tuollaista? Lyhistyttekö te useinkin tuskaisesti hampaita kiristellen treenikämpän nurkkaan?

Ollaan me vitutukseenkin juotu. Olemme juoneet sekä onnen maljoja että surun snapseja. Tommi ja Tomi vajosivat ginitasolle '97 kun uusin demo oli hylätty. Tässä oli kolme lausetta juomisesta. Onko tämä huumoria vai paljastimmeko jotain? Sen yksin yläpihan ukko tietää.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 21.6.2005
Sivuston ylläpitäjät