Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 13.11.2013

Onko Tommilla tekeillä tai tulossa (lähi)tulevaisuudessa ulos mitään sarjakuvan muotoon puettua julkaisua?

Tommi: Sarjakuva-albumi ilmestyy vuonna 2015. Piirrän sitä jo.


Kotiinpaluun tekijäkrediiteissä mainitaan säveltäjinä nimet Otsala-Liimatta-Lääkkölä. Miten biisi syntyi? Onko A-osan groove Aaken käsialaa? Kitarariffi Akin heiniä? C-osa Tommin ideoima?

Tämä ei ole kysymys, vaan vastaus: keväällä 2001 Salossa, Reijo Taipale oli myös paikalla.

Tommi: Kun muistaisi. "Odota minua kotona" -osa ainakin on Akin, ja kitarakomppikuviot. Vertaa siihen soolodemoon Jarrutan-sinkulla, josta puuttuu myös se Aaken ja Tomin kaikenläpäisevä yhteistyö.

Heräsin Salon hotellissa siihen, että Reijo lauloi seinän takana nuorelle basistilleen samaa lyhyttä fraasia yhä uudelleen.

Tomi: Miepä muistan ainakin sen verran että säkeistön tunnelmaan vaikutti suuresti juuri löytämäni Aretha Franklinin "Rock Steady". Bernard "Pretty" Purdie ja Chuck Rainey, ouu bojat! Kitarariffit ovat lähes aina Akin heiniä.

Salossa menimme Akin kanssa Reijon ja hänen väsyneen basistinsa kanssa aamupalalle. Reijo lohkaisi jotain kuolematonta keikkaelämästä, mutten juuri nyt muista mitä.

Tommi: "Nuoret pojat, soittajapojat..."


Miten yhtyeen nykyisten ja entisten jäsenten asumiskuviot menevät tätä nykyä? Tommi, Aake ja Hast Helsingissä, Aki ja Tomi Tampereella, Eske Hyvinkäällä (menikö sinne päinkään)... Entä alkuaikojen hemmot, ja mitä heille muuten kuuluu?

Tommi: Meni ihan oikein. Ja Jukka asuu Rovaniemellä ja Matti Tampereella. Molemmat ovat täysivaltaisia yhteiskunnan jäseniä ja voivat timanttisesti.

Tomi: Matti pyyhälsikin tuossa viikolla ohitseni käyräsarvisellaan. Asuu kuulema jossain naapurissa. Vois olla mukava vaihtaa kuulumisia.


Mikä uskonto on paras: juutalaisuus, kristinusko vai islam?

Tommi: Kysy Jaakko Hämeen-Anttilalta, mutta ei hänkään sinulle vastaa.

Tomi: Pala sieltä, toinen täältä, vähän jogurttia sekaan ja siinä on valmis smoothie.


Mikäs ihmeen äijä tuo Robert Christgau on? Ei pidä edes Jethro Tullista, tai Obscured By Cloudsista tai In The Courtista, jotka Tommin progelistaltakin löytyy. Ihme heppu. Ymmärrän kyllä, ettei kaikesta tarvitse pitää, mutta eikös rock-kriitikon tulisi perustellakin näkemyksiään eikä vain sanoa "paska albumi"?

Tommi: Robert "Consumer Guide" Christgau on jo iäkäs rock-kirjoittaja, tunnettu ultralyhyistä levyarvioistaan, joissa jakamansa arvosanat liikkuvat välillä A+ - E-. Niissä teksteissä ei ole tilaa perinpohjaisille perusteluille.

Tomi: Mutta kai sekin johonkin julkkis-BB:hen otettaisiin.


Maasta nousee sieniä joita... Jatkunee seuraavassa osassa?

Tommi: Jännittääkö?


Onko kenelläkään bändin jäsenistä diagnooseja psyykkisestä poikkeavuudesta? Epäilen Liimatan pudonneen Obelixin lailla lapsena isänsä sienikeittoon.

Tommi: Mielisairaan sekavat kirjoitukset eivät ole kokeellisia, koska se ei osaa kirjoittaa millään muulla tavalla kuin omallaan. Pitää olla skarppi ja tavallaan streitti.

Tomi: Mutta edelleen olen sitä mieltä että koetut järkytykset ja maistetut nautintoaineet ovat osavastuussa tekijän omaleimaisuudesta. Omaleimaisuutta niillä ei saavuta mutta sitä voi muokata.


Se on nyt kyllä jätkät sellanen juttu, että Seppänen pilasi muuten niin loistavan levyn. Vittu. Pisara ja Seppänen. Jää kyllä toinen osa ostamatta jos ERKKI määkii siinäkin.

Tommi: Erkki tulee laulamaan myös kakkos-Lampaalla.


Oletteko lukeneet Sofi Oksasen kirjoja? Onko Absoluuttinen Nollapiste tajunnanvirtaa? Toinen suosikkiyhtyeeni on islantilainen Sigur Ros. Ei kai Neulainen Jerkunen ole paras levynne, haluaisin että olisi vielä parempia. En ole muita kuullut.

Tommi: En ole lukenut. Ei ole. Vai on. Ei ole, on. Kuuntele.


Apulannan viimeisimmästä sinkusta (Poltettu Karma) tuli vähän Pisara ja lammas 1 mieleen... Kommentoitteko?

Tommi: Kuuntelin, mutta minulla ei tullut mieleen. Mitä nyt kitarakaiun mitta oli jossakin kohdassa tutunoloinen.


Mummielestä kyllä Tytöt varieteen ja Iiris on parhaimpia Nollapiste-biisejä.

Tommi: Miksei, miksei.

Tomi: Iiris on mukava levy. Ja aikansa kuuloinen hyvinkin. Pitäisikin ottaa niitä biisejä keikkasettiin.


Olen kuunnellut levyjänne viime aikoina ihan tosi paljon. Ja mietin vain oisko ihan mahoton ajatus, jos joskus jonkun kiertueen ohessa tulisitte keikalle myös Lahteen (tai jollekin siedettävälle lähietäisyydelle..)? Kiitos hienosta musiikista ja hauskaa syksyä teille!

Tommi: Mehän tullaan, jos meidät myydään tai ostetaan järkevällä hinnalla. Siitä on aina kyse.

Tomi: Voimme suositella paikkakuntaa keikkamyyjälle.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 13.11.2013
Sivuston ylläpitäjät