Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 22.3.2013

Voisitteko julkaista Lammas 2:n jo hieman aikaisemmin? Esim, huomenna sopisi mulle tosi hyvin.

TOMI: Huomenna ei ehi millään. Siinä on hiihtämistä ja lenkkisauna ja jos vaikka mitä.

TOMMI: Studiolla tapahtunut remontti on viivästyttänyt rajusti äänityshommia. Kakkoslevy ei "missäär-rakkauvvessa" ehdi ilmestyä ennen lokakuuta 2013. Ja tämä ei tarkoita sitä, että levy ilmestyy sitten 100% varmasti lokakuussa 2013.

Veretseisauttava ja leuatloksauttava räiskäle siitä tietysti tulee.


Paljonkohan uusinta levyä on myyty VINYYLINÄ? Ollaanko niissä määrissä, että kannattaa julkaista muitakin? (Nimi muutettu & Mahlanjuoksuttaja heti tänne mulle nyt, joko saa maksaa?)

TOMMI: Vinyyliversion julkaiseminen on ani harvoin kannattavaa, kate on paljon pienempi kuin CD:ssä. Suljettu-vinyyli ei myynyt pientä painostaan loppuun, vaikka tuplan koko D-puoli sisältää sylkeäerittäviä ennenkuulemattomuuksia. P&L1-vinyyli meni kyllä loppuun ja nopeasti, mutta painos oli CD:tä pienempi, ja kansi, uuhhh, kannen takiahan se kaupaksi kävi: tauluksi seinälle.

Nimi muutettu ja Mahlanjuoksuttaja ovat kumpikin juuri niin pitkiä levyjä (ja biisit niin massiivis-kaistaisia), että kunnollinen kaiverrus vaatisi kolmepuolisen vinyylin. Olemme puhuneet asiasta Johanna Kustannukselle jo jokunen vuosi sitten. Yhteisörahoitusko (vähintään 500 maksettua ennakkotilausta) tässä olisi ratkaisu?


Mie oon taas sitä mieltä, että Tommin improvisoidut melodiat ovat niin helposti arvattavissa, ettei mukana laulaminen tuota vaikeuksia, pikemminkin onnistumisentunteita ja uskomuksia vieläpä telepatiastakin. Johtuukohan sekin vain liian useasta keikkakokemuksesta, kuka tietää. Joten sinä siellä, suosittelen kyllä kokemaan livetilanteen, voiko sitä mikään levy voittaa?

TOMMI: Impromelodiani kulkevat aina sävellystä myötäillen, ai-na. Kun katsoja laulaa sen päälle alkuperäistä melodiaa, tapahtuu stemma. Miten tyydyttävää!

Livetilanteen mahtavuus on siinä, että musiikki tuotetaan sillä hetkellä ja 23 677 asiaa voi mennä toisella tavalla – myös kirkkaasti paremmin – kuin levyllä.

Tampereella veditte muuten paremmin kuin Turusss, ehdin molemmille keikoille kun vauva syntyi vasta tammikuun puolessa välissä. Hyvä tyyppi tuli, vaikkei Tommin syntymäpäivälle osunutkaan. Tämän tiedon löysin muuten wikipediasta, kun näinä pitkinä odotuksen päivinä tylsistyin hakemaan tietoja. Tämä tekee Tommista merkkihenkilön.

Mutta kysymys, jonka lisään tähän loppuun menee: koska alkaa kevät, mikä on parasta siinä ja kuka keksi rakkauden?

TOMMI: Me ilmoitimme omat syntymäpäivämme jo Suljetun takakannessa ja WSOY:n nettisivujen Kirjailija-tiedoissakin päivä lukee. Ei siinä sen kummempaa merkkihenkilöyttä vaadita. Ja kevät alkaa sinä päivänä kun a) kaljaterassi aukeaa tai b) tunkio kukkii. Parasta keväässä on se, että kesä on kokonaan vasta edessä. Rakkauden keksin minä 6.5.1989.

TOMI: Olet, Tommi, julkisuuden henkilö ja siksi merkkipäiväsi tullaan muistamaan lehtien marginaaleissa. Mutta jokainen päivä on hyvä päivä syntyä. Mulla on niin paljon tammikuussa syntyneitä lähipiirissä, että olen sopinut unohtavani heidän muistamisen. Ja oikeesti rakkauden keksi Thomas Edison, hehkulankakokeilun sivutuotteena 22.10.1879, mutta rakkauden sarjatuotantoon siirryttiin vasta 1902 rakenteen vaikeaselkoisuuden hälvettyä.


Miten saamme Tommin (tai kustantajien) tuuttaamaan julkisuuteen lisää loisteliasta sarjakuvataidetta? Super-Marsalkka oli superhyvä ja nuo uudemmat, vesivärilliset sun muut, vielä parempia.

TOMMI: No, ostamalla jokaisen kirjani sitä ennen. Sekä itselle että lahjoiksi. Kustantaja myöntyy mielellään sellaiseen kustannushankkeeseen jonka uskoo menevän kaupaksi, eli jos kirjailijan/piirtäjän aiemmat julkaisut ovat olleet menekkituotteita.


Mitä ihmettä sinne reppuun jäi Eksynyt marjastaja -biisissä? Ei ole selvinnyt vieläkään.

TOMMI: "Arvasin mikä piiloon sinne VIELÄ jäi (...) nukuin uudelleen herättyäni LAUKAUKSEEN"


Miksi ja kenen toimesta Pisara ja lammas 1 -LP:ni lopun tyhjiin kohtiin on kaiverrettu kakkospuolelle "SIENIÄ JOITA" ja ykköspuolelle "MAASTA NOUSEE"? Omistanko nyt tuhansien markkojen arvoisen keräilyharvinaisuuden?

TOMMI: Kaiverrus on suoritettu tehtaalla Diu Dau Recordsin toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan aloitteesta, ja se on jokaisessa vinyylissä.


Minne Musta Hiekka hävisi Spotifysta?

TOMMI: Ennen vuotta 2010 julkaistujen levyjemme Spotify-liikenne ei ole meidän heiniä vaan Johanna Kustannuksen.

TOMI: Eikö Stupify ole jo aikansa elänyt?

TOMMI: Korva väsyy pakattuja tiedostoja kuunnellessa. Iskee tympäännys, vähän kuin närästäisi. Siksipä ostin eilen vinyylinä Ekseptionin Trinityn, vaikka tiesin sen Spotifyssakin olevan.


Miksi Demo 3 kasetin A-puoli "vauvaa" eli ääni huojuu? B-puoli on ok. Aluksi luulin, että soitin on vaan huono, mutta ei. Kasetin nro on 243/300. Onko mahdollista saada uusi?

TOMMI: Onpa harmillista, koska koko painos on myyty loppuun (viimeinen kasetti meni viime Turun keikalla). Ehkäpä saamme kopioitua sinulle huojumattoman nauhan, jos lähetät yhteystietosi Juhanille.


Joku on laittanut Demo 3:n Youtubeen. Se tuskin on laillista.

TOMI: Taasko se "joku" on asialla. Tulee reissuvihkoon merkintä... ja siinä pittää olla vanhemman allekirjoitus eikä mittään pankkitunnuksilla tehtyä tunnistusta.

TOMMI: Ainakaan ei ko. "joku" ole kysynyt tekoonsa lupaa Diu Dau Recordsilta, Demo 3:n oikeudenomistajalta. Hyi hyi, tuhmaa käytöstä. Kun minä peruskoulussa varastin välinevarastosta tavaraa, kysyin aina ensin opettajalta.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 23.3.2013
Sivuston ylläpitäjät