Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 10.1.2013
marras-joulukuulta 2012

Tämä kysymys-vastaus-palstan lukeminen on kuin Pahkasian lukijain leperryksiä tavaisi enolan vintillä 80-luvun lopulla: sama kömpelö, vasta osin kehittynyt verbaalisuuden taso kysyvällä osapuolella; sama näennäisdiplomaattinen korrektius ja kysytyn asian sivuutus vastaavalla. Onko tämä linja osa suurempaa pieteetillä rakennettua mediaminäkuvaanne vai tahaton, yhä mielessään Rovaniemellä omassa kammarissa asuvan orkesterin virtuaalijäsenen (nimiähän ei mainita kuin joskus) toisinto?

Hei hei. Tarjoat meille heti vastausvaihtoehtoja. Ohjailemalla et voi toivoa tuoreenoloista vastausta, siitä pitää huolen lajiimme kaiketi jo kohtuasteella pultatut defenssit.

"Mie aina odottelen niitä kysymyksiä, jotka riisuvat vastaajat aseista ja saavat padot aukeamaan", pukee asian Tomi.


Kuuntelen tässä Planeetta Hyvää ja on kyllä komea biisi. Mutta Onko teillä joku yhteinen vaikute Pulpin kanssa, koska tästä tulee useampikin heidän biisinsä mieleen, mutten kuitenkaan millään keksi mistä te molemmat kopioitte tämän biisin, ja tehän että brittipoppia kuuntele?

Tomi: EMF:n rumpalin esimerkistä "Unbelievable" -videossa teippasin kapulat '91, mutta luovuin siitä pian. Ja samana vuonna saatoin ehkä ihailla Happy Mondaysin tamburinistin työskentelyä Rock in Riossa.  Muuten Pulp... Blur... Yööö on minulle vierasta.
Tommi: Katinkullan kylpylän interiööriuudistus on niin kokonaisvaltainen, että kaiuttimistakin tulee raskasmetallia.
Tomi: Sakka-altaan kautta saunaan.
Tommi: Synnyin ilman kynsiä.
Tomi: Onko meillä enemmän hyviä biisejä kuin Europella?


Eli Asimovit on viimein luettu ja terässiipiset koneet välkkyvät kolmen auringon valossa. Tommilla ei ole mainetta scifi-miehenä, mutta nyt olisi oiva tilaisuus kysyä hänen suosikeistaan kyseiseltä alalta ja ylipäätään suhteestaan scifiin. Siispä kysyn: mitä häh ja miksi? Jätän tietoisesti formaatin vapaavalintaiseksi.

Tomi: Tommilla ei ole mitään suhdetta scifiin, sano että ei.
Tommi: Ei olekaan. Asimovit on yhä lukematta ja alan leffat näkemättä. Scifi on yhtä vieras alue kuin tää Pulp. Mutta umpisessa hiihtäminen on seikkailu.


Miten menee Eräät tulevat juosten -biisin soinnut?

Tommi: Dm C F Bb C Bb Am C A Hm D E Em A C F E Am E G C A E H A E H A G#m?
Aake: Sinne päin.
Aki: Ei siellä päinkään.
Tommi: Biisi ei kai ollut meistä kovin kummoinen, kun ei päässyt '02 nuottikirjaan.
Tomi: No siinä ja siinä, että levyllekään huolittiin.


Pakko muuten sanoa, että Liimataisen ja Hynysen välisen kirjeenvaihton julkaisu oli kulttuuriteko. Onko sulla Tommi tulossa joskus taidenäyttelyä tänne pohjoiseen? Tykkään sinun piirustuksista, mitä oon nähny.

Tomi: Kiitos. Neuvottelut on kesken vielä.
Tommi: Eihän ole! Eikä Rilliläski ollut mikään kulttuuriteko, koska kustantaja tiesi koko ajan pääsevänsä plussalle.
Pauli: Tommillahan oli näyttely Sallassa. Näin enemmän kuin toivoin.


Onkohan tulossa uusia Abso-kangaskasseja myyntiin? Ostin aikanaan pari Iiriksen ilmestyttyä ja on ollut kyllä ahkerassa käytössä!

Tomi: Kyllä niitä vielä tulee. Kunhan kevät ja linnut palaavat.
Tommi: Hyvä ajatus!
Jankki: Mykälle pussi päähän.
Tommi: Kassiin pitää mahtua vinyyli.


Rakennuspalikka ei ole lelu vaan rakennuspala. 25.5.2006 yksikin muusikko on jäljentänyt tuonne netin syöveriin seuraavan rivin: "Aamut parvekkeella kun aurinko häikäisee kirjan aukeamaa." Ja rakennuksen eli biisin ollessa tunnistettava voin miettiä, että mikä se on se Musta kello? Biisin viimeinen säe ainakin.

Tomi: Mie en vaan ymmärrä.
Tommi: Se on mustasta kivestä rakennettu aurinkokello. (King Crimson: The Night Watch?)


Ostin Äksästä CD:n. Se tulee huomenna postissa. Kuuntelin noita Soundcloud-biisejä ja tajusin – eihän minulla ole enää missään laitteessa CD-asemaa! Ostin sitten iTunesista digitaalisen version. Alkusoittoa on nyt kuunneltu kaks ja puol minuuttia, eikä enää harmita vaan hymyilyttää.

Jos tekisitte joukkorahoituskampanjan (esim. Kickstarter), niin millä yhteishinnalla voisitte tarjota digitaalisen kopiosuojaamattoman tiedoston ilmaiseksi jaettavaksi? Tarkoitan siis koko budjettia. Rahoittajat saisivat levyn "kannet" (lehdykän? Kirjasen? Taustadokumentin podcastinä).

Tommi: En tajua kysymystä. Mikä Kickstarter?
Aake: Se vaan haluaa tietää meidän levytysbudun.
Tommi: Aaa, naamioitu utelu!
Tomi: Joukkorahoitus maksaisi rahoittajalle enemmän kuin CD. Mikä järki?
Tommi: Budjettimme on 21 vuotta, ilman Akia 49 vuotta.


Tämä uusi levy on äärettömän hyvä.

Tomi: Niin on.
Pauli: Sanot vaan, koska haluat olla mieliksi.
Tommi: Mutta kivahan se on.


Mitä pidätte tästä? http://www.youtube.com/watch?v=G_Hn9tYoinc

Tomi: Det börjar fittas att titta på sådana klippar.
Tommi: Snålhet är värre än brännvin...
Aki: Du gör rätt när du går.
Tommi: En gång är ingen gång!
Aake: Sånger om frihet är bra sånger.
Tommi: Kasta inte stenar!


Hei hei heiluvillenne.

Kauniit kiitokset kuukauden sarjakuvista, leppymättä niitä tavasin. Olen ilahtunut lammas-vaikutteidenne tilasta, aina aiemmasta yksittäisestä Ipswich-pistosta nykyiseen teemalevyyn asti. Vaan kuka on tämä pisara?

Pauli: Viimeinen pisara?
Tommi: Pisara ei puhu, se panee isäntänsä puhumaan. Se on joku vasta ollessaan jossakussa.


Pakko tämä kysymys on tänne heittää, mutta kun pitäisi synnyttääkin. Koska tiedätte milloin esiinnytte Tampereella? Pakko saada boogie ennen vauvaa. ps. Hyvä levy, tykkään!

Tomi: Noinkohan sie ehit pyöräyttää ennen Treen keikkaamme kun se meni niinkin kauas. Onnea kuitenkin!
Tommi: Osta XXL-paita!
Pauli: Ensi kesänä lypsät pulloon ja tulet.
Tommi: Osta XS-paita!


Mitä vittua? Ostan Nollapisteen levyn ja siinä määkii joku vitun Seppänen? Täyttä paskaa! Jos kuuntelen Nollapistettä, haluan kuulla Tommia, enkä jotain saatanan Seppästä, kuka ei edes osaa laulaa.

Tomi: Tuo on muuten ihan totta, jos siitä tykkää.
Tommi: Älä nyt, hyvin sä Erkki vedät!
Aki: Hienosti lauloit, Eki. Kiitos vielä kerran.
Aake: Tulethan ensikin levylle?


Tommi, mikäli sinua pyydettäisiin Nelosen Vain elämää -tv-ohjelmaan, jossa artistit esittävät toistensa biisejä, niin suostuisitko? Ja jos suostuisit, niin ketä muita artisteja haluaisit kanssasi ohjelmaan? (En ole ohjelman edustaja)

Tomi: Hyi helevetti mie inhoan television lauluohjelmia. Ihan kaikkia.
Tommi: Jukka Gustavson lienee ainoa elävä artisti, jonka sanoitukset muistan.


Kuullaanko Kynnyksen keikalla Piste ihmisessä?

Aki: Kuultiin.


Hei,

Jostain syystä minua kiinnostaisi tietää, että voiko Korjaamolla teille annettu fragmentti eli neon-naruilla koristeltu ja jousella varustettu muovifiguuri hyvin? Tai ylipäänsä.  Kyseinen tapahtuma oli monien sattumanvaraisten asioiden ja useiden valittujen hetkien summa eli silkka vääjäämätömyys.

Tomi: Mitä! Minä en ole moista härpäkettä nähnytkään. Mistä on kyse?
Tommi: "Ei siitä vielä henki ole lähtenyt, mutta kyllä se on jo tosi huonossa kunnossa", totesi isäntä naapurille yritettyään koko päivän tappaa sikaa.


Mitä ajatuksia 21.12.2012 herättää? Mitä jos emme saa kuulla pisara ja lammas kakkosta... Hommatkaa iso vene ja sinne studio, niin odotellaan että vesi laskee ja muu. Ehkä jokunen fani selviää hengissä ja saa kuulla jatkon. Planeetta X Nibirusta (kuvitteellinen?) tulee minulle lievä mielleyhtymä planeetta Hyvään. Hyväähän se tekisi tälle ruutuun tuijottelijoiden yhteiskunnalle, jos netti kaatuis ja sähköt häviäis koko maapallolta. Hyvää tekis maapallolle, jos ihminen kaatuis ja häviäis. Pisara ja lammas 1 on parasta mitä on tehty.

Tomi: Mikään ei muutu jos tahto ei muutu. Näin kävi nytkin.
Tommi: Jos koneet kaatuu ja kellarit kastuu, joku helvetin teemalevy ei välttämättä ole enää tärkeysjärjestyksen kärjessä.


Kuuntelin New Joysin biisiä Kevät, ja huomasin yhtäläisyyttä teidän biisin Jälkivaatimus kanssa. Oletteko itse huomanneet vastaavaa, ja onko Kevät ollut tuttu biisi Jälkivaatimuksen teon aikaan? Tästä voi vertailla:

Tommi: Tuiki oli tuntematon. Kevät-sävyisiä (taivas kuoritun maidon sininen) biisejä ovat sentään kumpikin.


En ehkä tarvitse vastausta kysymykseen tuosta päivämäärästä enää sen päivämäärän jälkeen, jos siihen silloin pystytte edes enää vastaamaan. Onhan teillä agregaatti? Kyllä jatko-osan täytyy valmistua tavalla tai toisella. Hyvä se on varautua, vaikka olis vaan puoliks tosissaan :)

Mun kirjotuksia voitte halutessanne sensuroida osittain tai kokonaan. Ei mulla muuta asiaa ku että hyvää musaa. Kymmenen vuoden odotus palkittiin. Mitäs teitte nimi muutetusta niin hyvän että vaatimustaso nousi kohtuuttoman korkeaksi. Terveisin fani vuodesta 97 jolloin olin 11 v.

Tomi: Sie se vaan jaksat heilua mukana. Hyvä niin. '97 mie muutin Tampereelle ja jouduin heti kahnauksiin poliisin kanssa.
Tommi: '98 jouduimme sitten molemmat.


Joko Diu Dau Recordsin toimistolla hukutaan demobändien tuotoksiin?

Tomi: Aake, jos tulee liikaa, niin mieki saatan kuunnella. Mutta vain C-kasettidemoja.
Tommi: Joo! Kasetin päälle voi sentään äänittää.


Mikä noista Louie Louie -kappaleen versioista on Tommista paras? Itse tykkään Motörheadin tekeleestä, tosin vertailukohtia minulla on huomattavasti vähemmän.

Louie Louie on siitä ovela biisi, että kaikki siitä kuulemani versiot ovat jollain lailla mielekkäitä.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 10.1.2013
Sivuston ylläpitäjät