Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 1.10.2012

Oliko Nils Gustafsson syyllinen Bodom-surmiin?

Jos Nils googlettaa itsensä ja näkee tämän vastauksen, tuntuu nihkeältä ajatus että olisimme tässä reippaasti esittäneet omat kantamme.


Tuleeko Muovi antaa periksi -albumista uusintapainosta, ja jos niin koska?

Uudelleenmiksattu tuplavinyyli siivoamattomana (äänitysjärjestyksessä, kapulaniskuilla, välijupinoilla ja ilman loppufeidejä) olisi ou boi. Kyllä se CD-uusinta tulee, vaan emme tiedä milloin.


Sitä uutta nuottikirjaa kyselin taannoin. Voiskohan sen jo viiä painoon?

Ei sitä ole edes alettu nuotintaa. Tässä on ollut kaikenlaista, kato.


Terve teille!

Mitä ihmettä olit Tommi tehnyt tukallesi, kun soititte Jyrkissä Siltin?

Paljas päälakeni oli Tomin leikkaama. Tomi oli käymässä ja totesin että jotain pitäisi tukalle tehdä. Hän nappasi keittiösakset ja touhu meni vallattomuuksiin.

De flesta gånger on jännä biisi. Mistä keksit sanoittaa ruåtsiksi? Koska soititte biisin edellisen kerran?

Asuin Ruottissa 76-78 ja Rantaruottissa 78-90. Se kokemus oli sitä biisiä kirjoittaessa vasta niukasti takana. Tuskinpa Flestaa on vuoden 92 jälkeen livenä menty.

Milloin Tomi aloitit vaskipuhaltimen soiton? Soitatko enää?

Aloitin soiton muistaakseni syksyllä 94 ja lopetin sen viimeistään silloin kun myin trumpetin Hastille, tämä kun oli omansa hävittänyt johonkin. Vuonna... oliko 2005?

Ja vielä lopuksi Ei ilmestynyt ep:stä: Kuinka kauan teillä kesti piirtää ne kaikki 300 kantta? Piirsittekö tietyn verran per päivä, vai pidittekö 12 tunnin piirtämissessiot ilman taukoja?

Tommi ja Tomi maalasivat kansia koulupäivien iltoina tammi-helmikuussa 94. Ensin käytiin ostamassa Cityn Kirjasta ja Paperista muutama piirustusvihko, sitten leikattiin paperit CD-sinkkukoteloon mahtuviksi (huom. selkämyksen ala- ja yläuurre!) ja sitten ryhdyttiin liukuhihnatyöhön. Teemu auttoi kirjoittamalla biisiluettelot ja tekijätiedot kymmeniin kansiin, ehkä yli sataan. Kun 300 oli koossa ja postittamisen deadlineen vielä pari päivää, Tommi ja Tomi hylkäsivät parikymmentä huonointa kantta ja maalasivat tilalle uudet. Ekalla Tavastian keikalla joku Bonk-ryhmään kuuluva mies tuli kertomaan, että oli ostanut viisi käsinmaalattua EP:tä. Tommi oli erehdyksessä ostanut kiiltävää paperia, josta vesiväri on nyt saattanut jo haalistua pois. Hän pahoittelee.


Kun näitä Pelkkä Eugenius- ja Tasan viikko bileisiin -kappaleita kuuntelee, tulee mieleen, että on tainnut teillä ajatus muuttua matkan varrella siitä, mitä musiikkinne edustaa. Minusta ainakin vaikuttaa vanhana bändin fanina, ettei Hastin mukanaan tuomat kosketinhäröilyjamit ole pätkääkään vienyt musiikkia parempaan suuntaan, vaikka soundimaailma onkin komea. Hyviä melodioita hienojen tarinoiden siivittämänä kun maailmaan mahtuu. Jospa saamme vielä lisää 90-luvun loppupuolen kaltaista hienoutta.

Me pidämme vapaammastakin musiikki-ilmaisusta. Se puoli oli olemassa ja näkyi jo Rovaniemen vuosina. Mutta jotenkin tuntuu, ettet melodiain ja tarinain ystävänä täysin pety tähän uutukaiseemme.


Koska sä Tommi ajattelit kirjoittaa ensimmäisen puhtaan rakkauslaulun?

Tein jo, Pietarsaaressa tammikuussa 89 Road-yhtyeelle. 'Pandora' oli biisin nimi. Joululahjaksi saatu Mikä tsäkä, Hadrianus -kirja oli väkevästi vaikuttamassa.


Miten tuossa välissä [Lupaan etten huku -kappaleessa] lauletaan, kun ei saa sanoista selvää: "Vain hullu jättää itsensä näin toisen käsiin, mutta vain sinua... kohdalle osuvaa hyvää on vaikea hyväksyä"

"...toisen käsiin, mutta vain sinun avulla yllän ylälehtiin. Kohdalle osuvaa hyvää..."


Onko Liimatan viimeisillä romaaneilla yhteyttä tulevan levyn teemaan? Pienen paikkakunnan kohtaloita?

Ei, tällä kertaa ei levyn tarinassa liikuta pienellä paikkakunnalla Suomen pohjoispuoliskolla.

Lienetkös, Tommi, kokeillut Manitou-tupakkia? Kemikaaleja vähemmän, sätkäpusseissa.

Olen perillä, en enää kokeile merkkejä. Pubi-tupakan hinta on muuten nyt kaksinkertainen vuoteen 96 verrattuna.

Minä niin tykkään tästä mitä teette, ja noista sarjakuvista etenkin.


Ihmiset jotka ovat syntyneet Neulaisen Jerkusen ilmestymisvuonna täyttävät tänä vuonna 18. Debyyttinne on heille yhtä vanha kuin esim. Hectorin Hotelli Hannikainen on teille. Mitä tuntemuksia tämä herättää?

Joo-o, olemme kaksi kertaa niin vanhoja kuin tehdessämme Jerkusen.


Onko Tropical Cocktail juomalaulu? Kertoja on putken sumentama ja kun holtti katoaa niin nostellaan punttisalilla takki päällä naisten painoja ja tavara-asemalta lähdetään vain kulumalla, kuten rasittavat juopot yleensäkin. Oli tai ei, niin mukava sitä on aina kuunnella kun kotona ottaa pohjia.

Käsityksesi menee nappiin. Vaihteeksi realistinen juomalaulu: irvokkaiden kohtausten kavalkadi, kaikki tuntuu tapahtuvan jollekulle toiselle, avaruudellinen ja käsitteellinen hahmottaminen on vajaa- tai ainakin toisessa tilassa, ja silmitön kauhu pullistuu päivä päivältä.


Tommi, onko sun parrasta löytynyt harmaita karvoja?

Valkoisia löytyi takahuoneen peilissä Kuopiossa, kun alkunauha soi jo...


"Olos = Wish You Were Here, mutta ulkopuolisella tuottajalla."

Johtuuko yhteys Oloksen materiaalista vai bändin tilanteesta? Ts. oliko Suljettu Nollapisteen Dark Side of the Moon jonka jälkeen yksi tie oli kuljettu loppuun ja oli pakko etsiä uusia suuntia?

Oman mielenkiinnon säilymiseksi näin täytyy toimia. Sellaiset ajatukset tulevat aika automaattisesti pian levyn ilmestymisen jälkeen. Eikä se uusi suunta aina jyrkästi muualla sijaitse. "Enemmän ilmaa" oli Olos-levyn varhaisimpia tavoitteita.


Seisoin krapulassa liukkaalla laiturilla, mielessäni pyörivät asiat ja yhtäkkiä ymmärsin, elämäni on lautojen varassa. Tästä asiasta mieleeni juolahti, että Elämä lautojen varassa olisi hyvä biisin nimi. Eikö totta?

Olisi, mutta ei enää meille, ilmeisistä syistä.


Onko tulevaisuudessa mahdollista kuulla lisää kappaleita Aaken laulamana?

Kiitos! ...täytyypä harkita laulutuntien ottamista.


Tiedättekö minkä niminen on pulkkailusta innostunut brittiläisen rock-yhtyeen keulahahmo? - Sarvis Cocker.

Tuo olisi voinut kelvata Kuukauden sarjakuvaan.


Miksi teokratia on paras hallintomuoto?

Minulla on oikeus yhteen puheluun.


Sukupolvikuvauksia tarvitaan. Siksi alla uudelleenluennan huomioita ...meille kaikille? Kun jotenkin kirjojen puolella unohdus on nopeampaa kuin musassa.

Jos noin on, osasyyllisiä ovat kirjakaupat. Levykaupathan pitävät artistien koko katalogeja tunnollisesti esillä, mutta kirjakaupoista löytyy lähinnä kysytyimpiä uutuuksia.

Ja raadollinen pyyntö: Laittakaa ny helv***issä se syksyn keikkalista äkkiä näkyviin. Töissä käyvien pitää järjestää ittensä vapaalle.

Toiveesi on kuultu ja käsitelty.

Ja lisää sukupolvikuvauksia Tommi romaanimuodossa sitte joskus?

Ultimaalinen 80-luvun tukkaheviromaani on jo pitkällä teossa: Jeppis.

Oon nyt suunnilleen tätä mieltä Sunnarborgista. Viimeistä 50 sivua mennään. Niin kuin päähenkilö Sunnarborg toteaa hänen välttämättömyydestä lukea uudestaan Huovisen "Hamsteri", olen omasta puolestani varma "Aksel Sunnarborgin hymyn" uudelleen lukemisen välttämättömyydestä.

Ja reaktiot? Ne on: Sivuhenkilöt vahvenee. Setä Gunnar on hieno; kirjoittaessaan Tommi Liimatta on tiennyt sen varmasti itsekin, koska kirjan päähenkilö vierailee setänsä luona tarinassa useampaan kertaan.

Akselin kaverit ovat myös osuvia; semminkin kun eivät tyyppinuortenaikuisten edustajia: Tapani, Ari, Janne; yllättävää se että Liimatan myöhemmissä kirjoissa varsin summittaisesti kuvattu Rovaniemen kaveri nousi uudeksi päähenkilöksi.

Mutta tosiaan: Kesä voi olla niin hienoa kuin Akselin vierailu juhannusjuhlien jälkeen setänsä ja enonsa ja serkkujensa luona. Liimatta on ylittänyt kesämökkikuvaukset. Tarkistakaa itse. "Aksel Sunnarborgin hymy" WSOY 2004.

Saattaa hyvin olla, että ASH paranee toisella lukemisella. Silloin ehtii paremmin katsella niitä maisemia.

Paljolla myytte pyllynne?

Mihin tarkoitukseen sie pyllyjämme tarttet. Voiko kaupan purkaa?

Onko Tungos on lavaste -kappaletta dominoiva bassoriffi lainattu Roger Watersilta?

Bassokomppi on ihan kuule Sheepistä tosiaan Tommin varastama. Luultavasti 27.9.98 Joensuun keikalta palatessa, Animals-kasetin pyöriessä.


Miksi uusia keikkoja soitetaan ennen kuin levy on päästy tuomitsemaan? PS: En ole ostanut Suljettua vinyylinä.

Ei me koko uutta levyä keikoilla soiteta, rauhoitu! Eikä sen puoleen niitä Suljettu-vinyylin demosovituksiakaan.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 2.10.2012
Sivuston ylläpitäjät