Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Kysymykset on lähetetty keskustelualueen kautta 10.3.2009 - 20.2.2010, mutta niihin vastattiin tässä. Vastaukset on kirjoitettu 5. - 17.3.2010.

Vastaukset 17.3.2010

En ole ikinä ostanut yhtään levyä, enkä näillä näkymin tule ostamaankaan, sillä olen tottunut saamaan rahoilleni vastinetta. Sen sijaan tuen lempiartistejani, teitäkin, samalla kun hankin itselleni unohtumattomia elämyksiä livekeikoilla. Jos kuitenkin haluan kuunnella musiikkianne kotisohvallani, varteenotettavin vaihtoehto on warettaa levyjänne vaivatta muutamassa minuutissa, sillä musiikkianne ei rakastamastani SPOTIFY-palvelusta löydy. Laitoin palautetta Johannalle, mutta kuulisin mieluusti artistienkin mielipiteitä tästä aiheesta. Onko Absoluuttinen Nollapiste sitä mieltä, että palvelusta vetäytymisestä on jotain hyötyä?

P.S. Lisäksi minua on ihmetyttänyt jo vuosia tiukka suhtautumisenne biisienne tabulatuurien julkaisuun. Sivuillanne taisi lukea, että tämä on kustantajan päätös, mutta kyllähän labelin muutkin artistit julkaisevat tabeja sivuillaan.

[Ylläpitäjän vastaus Spotify-kysymykseen]

Älä urpaa, opasti Pikku-Make jo 20 vuotta sitten. Voit ostaa kommentointioikeutta hankkimalla levyjämme myymälästä. Spotifyn kaltaisten toimijoiden kanssa yhtyeet todellakin jäävät nuolemaan nännejään. Centit ei lohduta, kun levy-yhtiöt katsovat myyntilukuja ja pullauttavat bändit vittuun, koska levyjä ei osteta.

Säälimme sinua, koska et tiedä miltä tuntuu kantaa odotettu levy kaupasta kotiin ja asettua rauhassa kuuntelemaan varta vasten siistittyyn ympäristöön.

Ja tabulatuureista sen verran, että teepä kulttuuriteko ja tekase meän tuotannosta tabsit, niin katotaan mitä niille voisi tehdä. Laitetaan vaikka nettiin.


F51.2
F60
F32.8
kirjoitti lääkäri, mutta
KUINKA TE SAATTE MINUT AINA HYMYILEMÄÄN?

Koska puramme Sinun patosi... odottaessasi.


Miksi näen teistä unia?

Olemme ihmisen irvikuvat.

Pitäisikö pelätä vai olla iloinen?

Varokin ettet tapaa meitä mielikuvituksen ulkopuolella.

Iloista kevättä.

Kevät alkoi Sputnikin ulosroudauksessa lauantaina 6.3. klo 15.00

PS. DVD:nne oli (tai on edelleen) hieno paketti.

Niin on, ole hyvä.


Oletko se tommi sinä se Ipswitchin jänö johon laukaus osu ja siten vähän Tommonen?

Olen, olen. Aina mie olen kaikki henkilöni ja yks' yhteen.


Oletteko tulevaisuudessa tekemässä keikkaa Pori-Rauma-Turku-välillä joka ei olis k18? Olis kiva sellanen :)

Näillä näkymin olemme tekemässä kyseisellä talousalueella kaikkee k18-kivaa.


Pommitanpa teitä pienillä terveisillä, kun Nollapiste -sivujen selaus on aina yhtä mukavaa yön pikkutunneilla.

Varsinkin pikkukivoissa.

Kuka/mikä on tämä mystinen Jake? Miksi?

Miten niin mystinen? Hänet keksittiin vain biisin tarpeita varten.

Liimatan Pan Alley on pakkohankinta, sitä ei vaan mahda löytyä mistään. Onko Tommilla tiedossa soolokeikkaa?

Painos on loppunut, luulen. Pistä levy-yhtiöön postia. Kari päissään -duo käynnistyy tulevaisuudessa esittäen myös Tommin soolomatskua.

Minkälaista settiä on luvassa tulevalla Abso-älppärillä?

Mielenkiintoinen kysymys. Krutsinin rumputyöskentely on luvattoman löysää ja Liimatan lyriikat sieltä latteimmasta päästä. Levyn ainoa valopilkku on "Siehän valehtelet" -kapppaleen Electric Mistress.

DVD:tä katsoessani vähintään laskin alleni ja eritin hunajaa nähdessäni aimon harppauksen live-esiintymisessänne iiris-levyn myötä. Akikin liikkuu nykyisin lavalla ja kaikki laulavat taustoja, näyttää ja kuulostaa hienolta.

Liimatta näyttää karismaattiselta laseineen, partoineen ja Telecastereineen. Olet Jarkko Martikaisen, Pekka Pohjolan ja Baddingin ohella suurin esikuvani suomalaisessa musiikissa.

Tosin hakkaat Martikaisen ja muut 100-0. Ero on siinä, että Jarkossa kiehtoo vain musiikki ja karisma (Badding lähinnä tulkitsijana ja säveltäjänä, Pohjola säveltäjänä.) Liimatta kiehtoo myös persoonana ja muillakin tekemisillään. Arvostan sinua suuresti. Olet nero.

Mistä Tommi olet saanut upean "Helvetin saatana" -paitasi? Nerokas idea. Mahlanjuoksuttaja -dokumentin aikaiset viiksesi shokeerasivat.

Projektiviikset ovat vanha keksintö. Esim. Eppu Normaalilla oli Playoff-parrat Studio Etanan aikaan.

[Ylläp. huom: Paitakysymykseen on vastattu 27.8.2001.]

Aki Lääkkölä, olet ehdottomasti top 5:ssä suomalaisista kitaristeista. Tungos on lavasteen liveversioissa täppäyksesi on maailman tyylikkäintä. Pidän soundistasi ja soitostasi, Muovilla ja Jerkusella vähintään puolet siitä kotoisan lämpimästä soundista on kitaroidesi ansiota.

Aake, millaista oli työskennellä Jarkko Martikaisen kanssa Rakkaus-albumin ohella? Hienoja stemmoja olet laulanut hienolle levylle.

Rakkaus-albumista jäi todella mukava fiilis. Sessio oli vaivaton ja sitä ympäröi kauttaaltaan hyvä tekemisen meininki. Levyä tehdessä puhuttiin enemmän kuin soitettiin. Jarkolle levyn estetiikka oli iso askel; ei korjauksia, ei turhia päällekkäisottoja. SEN OIKEAN oton kyllä tunnistaa kun kuulee... Onneksi päädyimme tekemään asiat kuten levyltä kuuluu. Albumi on myös mun isän suuria suosikkeja.

Janne, sinusta en osaa sanoa paljoa mitään, kun olet vaikuttanut yhtyeessä niin vähän aikaa. Olet tyylitajuinen kosketinsoittaja (lue: tiedät mikä on hyvä soundi).

Tomi, kommenttisi on hauskoja. Soitollasi vedät vertoja Kuoppikselle.

Hauskuuteni ja soittoni ovat tahattomia.

Kaipaatteko koskaan Abso-aikoja kera Teemu Eskelisen?

Emme kaipaa.

Loppuun haluan lisätä, että Absoluuttinen Nollapiste on yksi kaikkien aikojen tärkeimmistä lempibändeistäni, rakastan musiikkianne. Pahoittelen pientä epäselkeyttä, kello on paljon.

Rakastaisitpa meitä ihmisinä yhtä paljon. Siinä olisikin paljon rakastettavaa.


Tämä ei liity Nollapisteeseen, mutta kuka oli Ahkerista Simpansseista Xerobos, Cornelius, Cheetah, King Kong ja MikataiJarno?

Kyllä tää liittyy.


Miksi vaikkapa Kotiteollisuudelta ja Maj Karmalta julkaistaan edelleen myyntisinkkuja, muttei teiltä?

Se on oma päätöksemme. Ns. B-puolia on toisinaan ikävä.


Kuuntelin hiljattain yhtyeen tuotannon kronologisesti läpi, ja kiinnitin huomiota Simpukka-amppelin lauluraitoihin. Laulusoundi on levyllä jotenkin tukkoinen ja matala. Oliko Tommilla äänitysten aikaan tauti päällä ja ääni painuksissa, vai mistä tällainen notkahdus johtui?

Oli talvi ja Tommi sairas, masentunut ja aliravittu. Viisas laulutekniikkakin oli vielä löytämättä.


Mitkä syyt ajoivat teidät hankkimaan kosketinsoittajan? Ihastelen tässä uusimman levyn [Musta hiekka, ylläp. huom.] äänimaailmaa ja Hastilla taitaa olla siinä iso osa. Ihan toiselta kuulostatte kuin kymmenen vuotta sitten.

Olimme aina halunneet koskettimia keikalle. Janne vapautui sopivasti Tulenkantajista (Sinetillä hän oli vielä sessiomies). On se Janne kova, mutta siinä se on vittumainen, että ei se kyllä Alkossa käy kun pyytää.


Mitä mieltä olette nuoremmista faneista. Voiko jo alle 15-vuotias kuunnella Absoja, miten suhatudutte tähän?

Voi. Me kuuntelimme alle 15-vuotiaina mm. seuraavia artisteja: Jimi Hendrix, Doors, Cream, Mahavishnu Orchestra, Dire Straits, RHCP, Beatles, Ekseption, Juice Leskinen, Deep Purple, Tasavallan Presidentti.


Kuinka monen levynne olette biisijärjestystä rakentaessanne ajatelleet koostuvan ikään kuin A- ja B-puolista?

Ainakin Olos, Nimi muutettu, iiris ja Musta hiekka -levyillä.


Liimatan Pan Alleyn kappaleessa Kolme ja puoli tuntia ennen puolta kolmea lauletaan "Ennen Joni piirsi vankilatappeluita / Nyt Joni tappelee itse vankilassa." Jäin miettimään, että onkohan kysymyksessä sama Joni joka palaa karrelle?

Sama poju. Jonista tiedetään enemmän kuin siitä Jake-reppanasta.


"[80-luvun] suosikkiyhtye Bogart Co. kulki keikoille sponsoroidulla Milk Energy -bussilla (joka paljon myöhemmin siirtyi Absoluuttisen Nollapisteen käyttöön)."

Näin Nyt-liitteessä 8.1.2009. Sortovuosien kansivihkosessa kerrotaan, että bussia käytettiin Suljettu-kiertueella. Miten se teille päätyi?

Vuokrallahan tuo vain oli (Tulenkantajat ja Nollapiste käyttivät sitä parina kesänä). Tommi ihmetteli ko. bussia syksyllä 1987 Tupakkamakasiinin pihalla kun Bogart Co. esiintyi Pietarsaaressa.


Tommille semmoinen jotta Ennalan arkistot kahlattuasi ja mainiot kirjaset koostettuasi, oletko kykeneväinen vastaamaan kysymykseen jotta millainen mies oli Veikko Ennala?

Lienee ollut vastakohtien mies: jutuissa rujo, tavatessa ujo. Opin arvaamaan minkä muiston hän pakinassaan seuraavaksi jälleen kertoo ja sanan, jonka rei'itin oli poistanut sivun reunasta.


Mitä itse kukin bändin jäsen tekee saadakseen leivän pöytään, siis Absoissa soittamisen lisäksi? Tommi on melko selvä tapaus, eli mielenkiintoni on lähinnä muissa jäsenissä.

Eikö tähän löydy valaisua menneistä vastauksista?


Nyt kun Tomi sen viimeinkin tuolla kiinnostus-listallaan otti puheeksi, niin kynnys myös lähettää kysymyksiä on noussut tämän [keskustelualueen kysymyspalstan] myötä. Ja tää ei edes ollut kysymys, höh.

Nyt repeytyi kynnykset irti ja palsta palautettiin alkuperäiseen kuntoon Sinun, anteeksi Tominpas, aloitteesta. Näin on meistäkin kiva. Lähetäthän hulluna kaikkia erilaisia kysymyksiä. Sovittelemme niihin hulluna kaikkia erilaisia vastauksia.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 10.4.2012
Sivuston ylläpitäjät