Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Julkaistu alun perin keskustelualueen kysymyspalstalla 16.10., 1.11., 13.11., 14.11. ja 15.11.2009.

Vastaukset 16.10.–15.11.2009

Miksi uusissa promoissa esiintyy juuri Volvo 142? Liittyykö asiaan tarina? Ei sillä että se nyt mikään erityisen tärkeä asia olisi mutta tuntui hauskalta sattumalta, se kun on yksi suosikkiautoistani ikinä.

Volvo 142 on hieno auto. Perheelläni oli tuommoinen... Tarvitsimme oikean aikakauden kärryn jossa on tyyliä. Auto piti olla alkuperäisessä kunnossa, ei mitään modattuja uusia krumeluureja... Ehkä olisimme ottaneet 80-luvun kuvat jos olisimme saaneet käsiimme deloreanin. :)

Suuri kiitos Kristianille auton lainasta.

Safari yellow.

ag

Onko Tommilla aikeita julkaista soolokeikoilta livemateriaalia? Tekisi höpöä saada vaikkapa äänitallenne jostakusta keikasta. Esim. viime syksyn Oulun keikoilta wink wink.

Ei ole käynyt mielessä moinen. Se mikä toimii tilanteessa, ei välttämättä kestä toistoa. Kuvakin puuttuu, ja kaljantahmea lattia. Kumpikin noista PSK Kaupunnin keikoista on tallessa, mutta tallentaja ei koskaan lähettänyt niistä minulle CD-R:ää.

En tiedä onko asiaa kysytty jo aiemmin, mutta jos ei niin tässä se nyt tulee. Miksi Tommi lauloit 'V niin kuin verkosto' -biisin purukumia jauhaen? Tai siltä se ainakin kuulostaa.

V niin kuin verkoston laulaminen tuotti vaikeuksia. Ei niinkään vire tai rytmi, vaan henkeä ei löytynyt. Säkeistöthän ovat melko monotonisia ja sikäli vaativia.

Äänittäjä Ylianttila muisti, että Hendrixhän jauhoi purkkaa laulaessaan. Sitä oli kokeiltava. Kokeilin yhdellä tyynyllä ja kahdella tyynyllä, vasemmassa poskessa ja oikeassa poskessa, vähän purrulla ja pitkään purrulla. Lopulta löytyi hyvä yhdistelmä, ja lopputulokseen pääsi leuhkuutta, joka on linjassa biisin minähenkilön luonteen kanssa.

Minkä vuoksi niinkin verraton kappale kuin Tasan viikko bileisiin jäi b-puoleksi? Vai eikö se teistä ollut verraton?

Se on hyvinkin verraton kappale, sen vuoden parhaitamme. Jos b-puoli olisi huonompi kuin LP:n huonoin raita, singlen ostaja tuntisi itsensä huijatuksi. Tasan viikko bileisiin syntyi niin vahingossa, ettemme ehtineet mieltää sitä albumibiisiksi. Kyllä se siellä Seitsemännen sinetin seassa pärjäisi.

Olit Janne tosiaan sitten vähentänyt sitä rasittavaa vintagen roudaamista. Mitä vst:itä se läppäri siellä pyörittää?

Tykästyin näihin: http://www.genuinesoundware.com/

Tuolla on ehkä paras organ-mallinnus mitä olen kuullut. Hakkaa NI:n B4:set mennen tullen. Muuten käytössä on mm. Fabfilter One, Ticky Clav ja ympäri nettiä haalitut ilmaset mellotron-samplet + erinäisiä reverbejä ja säröjä, esim. Voxengon Tube Amp.

J

Aake, millaista oli työskennellä Jarkko Martikaisen kanssa Rakkaus-albumin ohella? Hienoja stemmoja olet laulanut hienolle levylle.

Kiitos. Rakkaus-albumin sessioista ei ole kuin hyviä muistoja. Rento, rehellinen ja kiireetön fiilis läpi koko projektin. Albumi on saanut erikoispaikan mun sydämessä ja säilynee varmasti yhtenä kaikkien aikojen suosikeistani.

"Mie tykkään enemmän ladosta kuin rivitalosta", kertoi Aake 1.6.2005. Muistuttaako Studio Kuu siis enemmän latoa kuin rivitaloa?

Kyllä kuu muistuttaa latoa, navettaa, aittaa ja vajaa... Esineisiin ja laitteisiin liittyy Kuussa aina tarina.

Onko Aakelta tulossa Maisemakuvia Suomesta -levy?

Jep. Melkein. Lapsuuden mielikuvia Lapista. Tummia c-kasetille tallentununeita muistoja mukavista ja ikävistä tapahtumista. Levy rakentaa muistojen kautta kuvaa tasapainoisesta ihmisestä. :) Mie teen musiikkia koko ajan mutta mua ei ole kiinnostanut julkaista niitä avoimesti missään. Tuo Closed Room taas oli niin äärimmäisen henkilökohtainen että se oikein vaati jonkinlaista julkaisua :)

En tiedä, onko muilla keikoilla tapahtunut vastaavaa, mutta lauantaisen Suisto-klubin keikan aloitusajankohta kummastutti kovasti. Onhan tuo 40 minuutin myöhästyttäminen nimittäin aikas epäyleisöystävällistä. Eihän siinä mitään, jos olisi paikallisia - ehtisipä varmasti juomaan itsensä tunnelmaan, mutta kun hieman etelämmässä asuu, tilanne vaikeutuu. Tampereen suunnalta etelään tuo junaliikenne tuppaa olemaan noin puolenyön pintaan hyvin olematonta, ja nyt armollisen ystävämme suoma autokyyti oli ajoitettu yhden tietämiin, mikä ei nyt muuttuneen aloitusajankohdan vuoksi mahdollistanut keikan loppuun asti todistamista.

Mahtoiko tuohon viivästymiseen olla joku kummempi syy?

Ei siinä, keikkahan oli rautainen, mutta toivoisin hieman aikataulutietoisuutta jatkossa. On the Rocksissa kuitenkin nähkäämme!

Ikävä kuulla, että keikan loppu jäi Sinulta näkemättä. Useimmiten viivästys ilmoitetusta ajasta (Suiston julisteessa luki "n. 23") johtuu ravintolan omasta toivomuksesta. Eilen talon henkilökunta toivoi meidän aloittavan vasta 23:45, jolloin keikka käynnistyikin. Meistäkin se on myöhään, mutta ohjelman ostajalla on oma painava sanansa. Minkäs siinä! Kovin yleistä on, että jos porukkaa valuu tasaisesti, paikka venyttää aloitusta vartin kerrallaan. Me emme venytä. Ei tämä Sinua lohduta, mutta tulipa kerrottua.

Kiitos nopeasta vastauksesta. Tämä selvensi asiaa.

Palataan.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 10.4.2012
Sivuston ylläpitäjät