Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Julkaistu alun perin keskustelualueen kysymyspalstalla 2.1. ja 4.2.2009.

Vastaukset 2.1.–4.2.2009

Youtube on täynnä ihmeellistä materiaalia - mutta en uskonut törmääväni Rockin SM-kisojen '93 materiaaliin. Mitä mieltä olette viisitoista vuotta sitten esiintyneestä bändistänne? Mitä ajatuksia tuo video herättää?

http://www.youtube.com/watch?v=1wyvQT42E04

Tuo linkkihän ei enää näytä toimivan, ja parempi meille - DVD:llä nähdään. Oli ihmeellistä saapua aamukuudelta pohjoismaiden suurimpaan sisämaakaupunkiin, ja vähemmän ihmeellistä, jos kohta mieleenjäävää, odotella levykauppojen aukeamista (Rollossa ei käytännössä myyty levyjä, olimme postimyynnin armoilla).

Seitsentoistiaille (Aake oli 16, täytti vasta marraskuussa) sekunnintarkka TV-touhu oli jännittävä kokemus: "Nyt!". Flegmaattinen teini kun ei lukiossa niin minuutilleen ollut seuraavaan luokkaan juoksemassa. Tomi ei vissiin yhtenäkään aamuna tullut ajoissa.

Kuuluikohan tuomariston arvio "vielä tyyliään etsivä" vai kuinka, mutta puolet tuomareista antoi nelosen ja loput kympin - siitä viides eli keskimmäinen sija. Pekka ja Susi:n voittopisteet kertyivät ihanjees-seiskoilla.

Levylöytöjen lisäksi Tampere-reissun tavoite oli rojahtaa TV:ssä soolon aikana maahan omatekemä Love-paita yllä. Se toteutui helposti. Pelkäsin vain ehtivätkö kamerat mukaani. Eivät ihan ehtineet.

Rock SM -kisaan osallistuneina emme eroa Idols- ja Popstars -kisaajista kaikilta osin. Silloin TV-hiostus oli kuitenkin mitä vaatimattominta, eikä finalisteja hehkutettu ennalta kuin noin yhdessä Tero Lietteen (Lieten?) Radiomafia (Radio Mafia?) -ohjelmassa demonäytteiden kautta. Hän soitti meiltä kappaleen Haparanda (DEMO II, 1993) ja ihmetteli kazoon käyttöä.

Hei.

Onko Tommi tutustunut Kalervo Palsan töihin ja jos on, niin millaisia tuntemuksia Palsasta? Lueskelin tuossa Palsan sarjakuvia ja esitystavasta tuli Tommin sarjakuvat kovasti mieleen.

Niin, kumpi oli "ensin", eli aloinko tykätä Palsan jäljestä koska se vastasi omia jo jäsentyneitä pyrkimyksiäni, vai valaistuiko nöösipoika? Päiväkirjan perusteella tapahtui jälkimmäinen, neitsyt-aivo hämmentyi, voi sentään:

"20.12.1990 torstai
Hain postista Pahkasika-paketin. Tuli väärä lehti ja Altille [serkulle] 'Eläkeläinen muistelee'. Tosi törkee."

En ota Kalervo Palsa -tatuointia, koska häntä esittävät valokuvat ovat vielä karmeampia kuin hänen taulunsa.

Mistä tuntee skunkin motiivin?

Kellonajasta päätellen sie olet pikku-kivoissa päätynyt sanaleikin hetteeseen.
No, mitäs tilasit. Skunkki pidättelee kunnes ei enää pysty, tai kun pääsee kunnon ruuhkaan, jossa syyllistä joutuisi hakemaan.
Vastaus varsinaiseen kysymykseesi jonka luin sieltä välistä: kymmenes LP ilmestyy keskiviikkona 21. lokakuuta.

Kuinka usein yhtyeen jäsenet stalkkailevat bändin last.fm-profiilia? Mitä mieltä olette kappaleiden kuuntelun jakautumisesta?

On siellä käyty kattomassa joskus. Emme sekaannu tällaiseen.

Pidättekö elokuvista? Mitkä ovat leffasuosikkinne?

Tomi: Pidän emnemmän dokumenteista.

Tommi: Katson samoja aina uudestaan, kuten Maa on syntinen laulu ja Tuulen viemää.

Mites muut?

Olisiko jo aika julkaista uusi absoluuttinen nuottivihko viimeisten levyjen biiseistä? Kuolisin onnesta jos myyntiin tulisi kaikki mahlanjuoksuttajan biisit sisältävä kirjanen, mutta kaipa osakin riittäisi.

Aika olisi ja vieläpä kierreselkäisenä. Vaatimukset osoitteeseen:

Love Kustannus Oy / Love Music Publishing
Hämeentie 6 A 4
00530 HELSINKI

Mikä on Jannen syntymäaika? (kellonajalla ei niin väliä)

Tämäkin haitallinen fakta löytyy 4. maaliskuuta julkaistavalta DVD:ltä "Arkistokuvaa 1992 - 2008"

Kenet suomalaisen ohjaajan haluaisitte ohjaamaan Suljettu-elokuvan? Mielestäni ko. levystä saisi todella mahtavan filmin...isä katoaa lopussa sumuun valkean veneen matkassa...mitä mieltä olette?

Höpsistä pussiin ja pussin suu kiinni. Noinkohan Suomesta löytyy tehtävään arvollista ja osaavaa hanua?

Onko mitään parempaa kuin rukiinen meetileipä kera kahvin?

Tuskin on, kun kerran otit asiaksi yhdistelmää hehkuttaa. Näytäpä tänne!

Mieeees. Nyt on semmonen homma, jotta mieees joukko kokoontuu jälleen Abso Meattiin Jyväskylään. Koska kyseessä on juhlatapahtuma viidennen peräkkäisen meatin vuoksi, olemma vailla kunniavierasta. Lindin Arvi ei pääse ja Kristian Meurman ei käy. Nyt on siis kohdalla tarjous juoda viinaa Jyväskylässä 28.11.2008 kera hienojen miesten. Ohjelmassa karhun painia, snickers kakku ja aamulla sammuminen kasaan keittiön lattialle.

PS. Illalla ryyppy reissu, keikalla vesi kulho

Pysyikö Snickersit sisällä? Tuona yönä muodostimme läskikasoja öljyttyjen seiskaluokkalaisten kanssa. Voi taivas mihin taivuimmekaan!

Haluaisin ostaa Simpanssien LP:n, mutta eiväthän kaupat ole sitä enää aikoihin myyneet. Voitteko auttaa?

Emme. Nyt jäit kyydistä. Sitähän annettiin aikoinaan ilmaiseksi Sortovuosien kylkiäisenä Mannerheimintien Free Record Shopissa.

Paljon maksat?

No ni. Tämäkin muuttui huutokaupaksi. Mulla ois LT:stä jääneet lähes uudet talvirenkaat. Pistetäänkö tulemaan?

Mitenkäs tuossa Valtani viimeinen päivä -kipaleessa toi piano menee tuolla taustalla, jos edes nuista soinnuista viitsisitte kertoa. Kiitoos :)

Tämänkin voinet plokata DVD:n "Jerkusen teossa" -dokumentista.

Moro. Onko Pahkasian numeron 1/99 sivun 42 artikkelin Pahkasian lukijain leperryksiä viimeinen kirje "Eikös se ole vähän niin, että skitsofreenikko pystyy yksin vaihtamaan lampun. Toinen ruuvaa lampun paikoilleen ja toinen pitää jakkarasta kiinni." Tommi Liimatan käsialaa?

Milloinkaan en lähettänyt Pahkikseen mitään ja irto-ostajuutenikin loppui 1992.

Että näin tällä kertaa, palataan taas kun haluatte tietää asioita.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 10.4.2012
Sivuston ylläpitäjät