Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Julkaistu alun perin keskustelualueen kysymyspalstalla 7.4., 3.5., 15.5., 30.5. ja 18.7.2007.

Vastaukset 7.4.–18.7.2007

Miksei Nollapisteen musiikkivideoita tai livetallenteita ole laitettu Youtubeen katsottavaksi? Vai olisiko niitä mahd. nähtävissä DVD-muodossa vielä joskus?

Tekijänoikeuksista on kyse, niitä kunnioittaen ei tosta vaan pistetä videoita youtubeen. DVD on suunnitelmissa. Omaa aineistoa siihen vaikkapa Rovaniemen 92-94 -vuosilta on kosolti, kuten Making of Jerkunen ja Provinssi '94. Mutta tähänhän ei kysymyksesi suoraan liittynyt.

Ylläpitäjän lisäys 13.10.2010: DVD julkaistiin keväällä 2009 ja netissä olevia videoita on koottu Videot-sivulle.

Nollapisteen keskuudessa on Aphrodite's Childin ystäviä. Onko koskaan käynyt mielessä ottaa yhtyeen materiaalia keikkaohjelmistoon? Olisi perin kutkuttavaa kuulla Tommi tulkitsemassa vaikkapa The Four Horsemenia!

Me lähes kaikin tulkitsimme Four Horsemeniä Kaarinan metsässä, palaneen autonromun vierellä, kun emme lähempää Ruisrockia löytäneet telttapaikkaa vuonna 1998. Sammal irtoili kalliosta.

Demiksellä on, kuten soolokokoelman kansikin tietää, Golden Voice. Siis olisiko kuitenkin, ettei tuon Aleksandriassa syntyneen pyörykän suoritusta hetikään ylitetä.

"Koska minulla on näiden kanssa sokeus. Ennenkin on mennyt pieleen. Ei ihme ettei kirjat myy."

Elikkä: "mikä" viittaa koko edeltävään lauseeseen, "joka" viittaa edellisen lauseen viimeiseen sanaan. Näin karkeasti katsottuna. Esim. "Kävin läpi monikohtaisen ohjelman, JONKA päätyttyä silmiäni särki" = ohjelman päättyminen - ei läpikäyminen - sai silmät särkemään.

Mutta on näitä muillakin: "siihen kahvilaan, missä on pyöröovi".

Jospa näillä neuvoilla rupeaisivat kirjat myymään?

Kyllä nuo joka/mikä & josta/mistä -säännöt olen aikaa sitten oppinutkin, mutta laho pää ehdottaa väärin ja niin se jää tekstiin kun vaikuttaa laulettavalta. Muistetaan nyt kaikki että Pillu on propri ja kirjoitetaan isolla alkukirjaimella (Veikko Ennala Alibissa 11/87).

Kirjat myydään sentään eri syistä, mutta niin väittäessäni oli pakkasta ja muutenkin vitutti.

Kysymys: onko Tommilla sanoituksissa jotenkin tietoisesti uusia linjoja? Nimittäin tykkään "Ei puhettakaan" -biisin tekstistä ihan älyttömästi, koska se on jotenkin selkeästi yhdessä tilanteessa ja tapahtumassa pysyvä. Sellaista teksteistä minä ainakin saan eniten irti pidemmänkin päälle. Tommi on kuitenkin minusta ilmiömäisen hyvä kirjoittaja, he should use his power to do good, not evil. Useasti Tommin teksteissä on niin paljon ainesta, että suurin osa siitä menee minulta ihan ohi. Ei ole pistettä, johon ankkuroitua.

"Ei puhettakaan": kyllä muutos on tietoinen. Ei joskus olisi tullut kuuloon laulaa mä/sä & mun/sun. Tuossa yhteydessä, kun suussa maistuu grillisinappi ja illan viimeinen sukkana vedetty ja autat ystävää kotiin, puhekieltä on luonteva käyttää.

Taas luontokuvissa, joissa ihmisten väliset suhteet ovat syrjässä ("Kiilakivi", ehkä "Katiska"), tarkka ja herkkä runokieli voi olla paras valinta.

Lähden ostamaan bassoa. Sitä soitetaan sohvalla ilman sähköä. Siitä on astaloksi.

Onko tuosta nyt ymmärrettävissä tuosta Muovikorvon lyhyestä kuvaelmasta kustantajan sivuilla että kyseessä on jatkoa Sunnarborgin sukukronikalle? Vai sijoittuuko teos vain niihin Kainuun takametsiin jossa Aksel setänsä luona kävi? Ja paljonko kirjassa sitten lopulta on sodomiakuvauksia?

Muovikorvo sijoittuu Sunnarborgista tutulle seudulle, mutta Aksel ja Gunnar ovat sivuhenkilöitä. He ja päähenkilö Eki kohtaavat eräällä tavalla. Aksel on hahmona kutakuinkin kaluttu tämän jälkeen ja luulen että myös Kainuu saa Muovikorvon myötä jäädä. Biiseissä Kainuu saattaa vielä vilahtaa, kuten (noin biisi per levy) on ensi-EP:stä lähtien ollut. Muovikorvo on Sunnarborgia sivumäärältään ohuempi teos. Sodomiaa esiintyy sen verran kuin juoni sitä vaatii. 45 sivun rakastelukohtausta Hyötikin kanssa ei ole luvassa.

Miten Liimiksellä sarjakuvahommat? Löytyykö paljon valmista/valmistuvaa materiaalia mapeista? Tullaanko lisää julkaisemaan vielä?

En ole sitten 30. kesäkuuta 2005 piirtänyt yhtään sivua kun sain Ei vaikuta keikkaan -albumin valmiiksi. Suunnitelmaa ja luonnosta tunkee vihkoon joutohetkinä, mutta seuraavan albumin työt aloitan aikaisintaan syksyllä 2009. Kotimainen sarjakuva ei myy paitsi muutaman tekijän nimikkeet, joten alle kahden kuun palkka yli puolen vuoden työstä on yhtälö, joka ei houkuta rasittamaan silmää ja kättä. (Taas piti keväällä hommata vahvemmat lasit, saateri soikoon.)

Ja kiitokset maanmainiosta Heikkotasoinen vapahtaja -sarjakuvasta. Se muutti elämääni vähän, koska ymmärsin ettei skolioosini olekaan vika, vaan Valittujen ryhti. Ja se jätkä näyttää kyseisessä ruudussa sängyllä maatessaan ihan Ben Zyskowicziltä muuten.

Heikkotasoinen vapahtaja on heikkotasoinen jäljeltään mutta käsikirjoitus on minustakin OK. Mieluummin näin päin. Vastaan tulee liian usein graafisesti upeita albumeita, joissa tarina on lehmän perseestä raastettua paskaa, kuten eräs diabeetikkosuunnistaja luonnehti koulun perunoita.

Eli vielä piirrän pitkän tarinan ja kokoan myös lyhäreistä oman albuminsa, mutta en aivan kohta.

Ylläpitäjän lisäys: Tarina on julkaistu albumissa Masturbaatio Ranualla (WSOY 2003).


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 10.4.2012
Sivuston ylläpitäjät