Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Historia

Länsikangaskronikka: 1990

Heinäkuu

Tommi Liimatta muuttaa Pietarsaaresta Rovaniemelle. Ei tunne ennestään ketään.

Elokuu

Arctic Circle Blues Band perustetaan toisella kouluviikolla 22. päivä Ismo Keskitapion veljen Terhon huoneessa. Mukana Korkalovaaran yläasteen kahdeksasluokkalaiset Matti Kettunen (koska hänellä on basso), Aki Lääkkölä (koska hänellä on kitara) ja Tommi (koska hänellä on mikrofoni) sekä muutama satunnaisjäsen, joista Ismo väistyy ensimmäisenä.

Yhtye jää kasettibändiksi, treenien sijasta tehdään äänityksiä.

Syyskuu

Kasettiäänityksiä lähinnä Tommin, Matin ja Akin toimesta, joissakin myös Aake Otsala. Valmiita biisejä ei ole yhtään mutta kasetteja syntyy: Korkalo Sessions ja Best Songs II. Coverbiisejä, kuunnelmia, sketsejä, hetkessä jonkin idean pohjalta tehtyjä ralleja.

Lokakuu

Matti ehdottaa ACBB:n rumpaliksi erästä Känkeröä jota muut eivät tunne. Ilman rumpalia jatketaan. Kuun lopussa äänitetään 20-minuuttinen biisi "Requiem For The Master Of The Smelling Sock" josta osa päätyy myöhemmin kappaleeseen "Valtani viimeinen päivä" (7:49 - 8:53). Kasetteja: Smashing The Toilet, Pervers Pers III, Kuriton Sukupolvi.

Marraskuu

Yhtye hajotetaan 27.11. Kasetti Goodbye ACBB. Aake täyttää 14 vuotta.

Joulukuu

Kotiäänityksiä samoilla ja eri miehityksillä, nimillä Nollakeli, MC Nakke T. ja Sausage Finger Organisation. Mukana myös Hannu Stark. Kasetteja: Kuriton Sukupolvi II, Graffiti II.


Päivitetty 3.5.2004
Sivuston ylläpitäjät