Absoluuttinen Nollapiste > Muut

Keksi paras Nollapiste-kilpailu -kilpailu

Tässä 23.9.-12.10.2007 järjestetyssä kilpailussa tehtävänä oli keksiä Absoluuttinen Nollapiste -kilpailu, joka voitaisiin tai pitäisi järjestää tällä sivustolla. Kilpailulle piti samalla määritellä houkuttelevat palkinnot.

Kilpailun voittanut ehdotus

Hei! Minulla on mainio kilpailuidea.

Olisi Tommi Liimatan maalaama vesiväriteos, johon olisi piilotettu tietty määrä (esim. 50) Absoluuttisen Nollapisteen kappaleita. Vähän samaan tyyliin kuin Virgin Digitalin nettisivuilla oli tämä "etsi kuvasta bändejä"-juttu. Maalaus julkaistaisiin nettisivuilla ja olisi jokin aika (esim. 2 viikkoa - kuukausi) ja siinä ajassa pitäisi yrittää löytää piilotetut kappaleet ja lähettää lista sähköpostilla kilpailun järjestäjille. Jokainen kilpailuun osallistuja saisi lähettää vaan yhden listan, eikä omaa listaa saisi täydentää kilpailuajan puitteissa uudelleen, vaan kun kerran olisi vastauksena lähettänyt, niin se olisi sitten siinä.

Voittaja olisi se, joka löytäisi kaikki piilotetut kappaleet kuvasta. Jos kukaan ei löytäisi kaikkia biisejä, voittaisi se, joka on löytänyt eniten oikeita biisejä. Jos tulisi useampi oikea ratkaisu, ensimmäisen palkinnon kohtalon ratkaisisi nopeus, eli voitto menisi sille, joka olisi biisit löytänyt ensin. Eli ensimmäisenä voittoperusteena olisi oikeiden biisien määrä ja vasta toisena perusteena ratkaisun nopeus.

Otetaan esimerkki:

Kilpailuun osallistuisi kaksi kilpailijaa, A ja B. Kilpailija A löytäisi 45/50 oikeaa biisiä ja lähettäisi vastauksensa kilpailun ensimmäisenä päivänä ja kilpailija B löytäisi 46/50 oikeaa kappaletta ja lähettäisi ratkaisunsa kilpailun viimeisenä päivänä. Kilpailija B voittaisi.

Ja jotta voitaisiin estää se, ettei kukaan vaan keksisi listaa päästänsä ja sattuisi sattumalta listaamaan kaikki oikeat, joutuisi voittaja(t) kertomaan esimerkiksi puhelimitse mistä kohtaa kuvasta mikäkin biisi löytyy. Eli kilpailun päättymisen jälkeen voittajalle/voittajille soitettaisiin ja tarkistettaisiin, että voittaja(t) on voittonsa ansainnut todella biisit löytämällä.

Palkintona olisi voittajalle (eli sille, kuka on löytänyt oikeat biisit nopeimmiten tai kuka on löytänyt eniten kätkettyjä biisejä) tietenkin omaksi tämä Tommin taiteilema maalaus sekä uusi iiris-paita. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet voisi palkita iiris-paidoilla.

Kilpailu olis jännittävä ja hauska.

Silja Eriksson

Tuomarin perustelut:

Ehdotus erottui muista sekä erinomaisten perusteluidensa, hauskan ideansa että aidosti haluttavan ensimmäisen palkintonsa ansiosta.

Vastauksen täydellisyyttä nakertaa vain samantapaisuus Virginin "etsi bändit" -kilpailuun - mikä ehdotuksessa toki avoimesti myönnetään. Voittajaehdotus on valitettavasti hankala ja työläs toteuttaa, mutta toteutuessaan kilpailu olisi ehdottomasti huikea.

Moni kilpailuehdotuksista liittyi yhtyeen historiaan - tämä kuitenkin nivoo koko yhtyeen historian yhteen. Kaiken kaikkiaan loistava kilpailuehdotus!

Silja Eriksson sai palkinnoksi iiris-levyn ja sellaisen Nollapiste-paidan, jota ei tule myyntiin. Lisäksi kaikkien vastanneiden kesken arvottiin levypalkinto, jonka voitti Janne Kaikkonen.

Muita hyviä (saapumisjärjestyksessä)

Piirrä/maalaa jokin Absoluuttisen Nollapisteen kappaleista

Mahtavat palkinnot olisivat yö Tommi Liimatan kanssa Tammerkosken sillalla ja kuljetus vaaleanpunaisella limusiinilla itsevalitulle Absoluuttinen Nollapisteen keikalle.

Virva Lavikka

"Toukokuun leikit, paperinukkeja puen, ja kavereiden nähden vampyyreista luen."

Absoluuttiset Paperinuket -kilpailu

Tee Nollapisteen tyypeistä paperinukke/nuket! Ehkä sivuilla vois olla tarjolla valmiit pohjat nukeille, tai sitten nekin pitäs ite piirtää. Esiintymisasu? Perusasu? Joku muu? Ei rajoja! Tyyli ja materiaali vapaat (puuvärit, vesivärit, kollaasi, kankaita, lankoja... Taivas on rajana), samoin koko ja hahmon/hahmojen valinta. Saa tehdä myös Renki-nuken, maskotiksi. Nukeista voi ottaa valokuvat tai tehdä koneella / skannata koneelle ja lähettää tulostettavan version (saisitte tekin omat). Osallistua saa korkeintaan kolmella eri asulla per hahmo, mutta määrä ei ratkaise. Eikö ole hieno idea, mitä? Arvelkaa nyt, millasia tuotoksia tulis!

Kolme parasta palkitaan, kaikkien kesken arvonta. Myös kunniamainintoja. Palkintoina perustyyliin levyjä ja fanituotteita, pääpalkintona uusin levy ja bändin jäsenten signeeraama paita.

Mielestäni ehdottomasti Nollapisteen mielipuoliseen ja erikoiseen linjaan sopiva kilpailu.

Liisa Ketoharju

Vuonna 1995 ilmestyi Absoluuttiselta Nollapisteeltä levy nimeltä "Muovi antaa periksi". Tällä julkaisulla on kappale nimeltä "Ei, en ole rouva Bell". Veisussa ei tule ilmi, kuka on rouva Bell. Tämä on jäänyt arveluttamaan.

Nyt kisaajilla onkin tehtävänään kertoa rouva Bellin tarina. Missä rouva Bell asuu? Mitä Rouva Bell tekee työkseen? Onko hän yksin? Kerro siis kuka rouva Bell todellisuudessa on. A4-arkkiin tulisi vastauksen mahtua.

Parhaan luonnehdinnan kyhääjä voittaisi T-paidan, jossa kaikessa yksinkertaisuudessaan lukisi teksti "Ei, en ole rouva Bell". Toiseksi parhaan kertomuksen loihtinut voisi saada itselleen uuden karhean iiris-levyn. Kolmanneksi tulleelle kynäilijälle kolahtaisi postiluukusta satunnainen erä Absoluuttisen Nollapisteen plektroja ja hikipantoja.

Näillä siis mennään.

Mika Harju

Tuossa juolahti mieleen, että voisitte pitää kilpailun ajoratamaalausten suunnittelusta sallalaisille metsäautoteille. Kisan palkintona olisi tietysti neljä ruukullista posiolaisia muikkuja.

Janne Kaikkonen

Tommi Liimatta on ahkera sarjakuvan väkertäjä, joten fanienkin täytyy nyt skarpata sillä saralla. Fanien on tällä kertaa piirrettävä bändistä sarjakuva, joka mahtuu A4-sivulle. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole löytää taiteellisesti parasta tuotosta, vaan ideallisesti ja juonellisesti hyvää.

Kilpailun ansiosta jokaisella on mahdollisuus kaivella lyijykynänsä, mustekynänsä ja mahdollisesti jopa vesivärinsä laatikosta ja tuhrata jotain jännää ostoslistan taakse, tai miksei listan päällekin jos se tuntuu paremmalta.

Kilpailun voittajan valitsee tietenkin bändi ja he lisäisivät voittajan sarjakuvan intterenetti sivuilleen. Voittaja saisi myös kaksi vapaalippua valitsemalleen Absoluuttisen Nollapisteen keikalle. Toiseksi ja kolmanneksi parhaan pätkän kyhääjät saisivat iiris-levyn.

Minttu Koskinen

Abso-sivustolla pitäisi järjestää runokilpailu. Ja runojen pitäisi ehdottomasti sisältää seuraavat asiat: kuvauksen Nollapisteen Turkin kiertueesta, helteisen auringonpistostunnelman, sanat "musta makkara", "vuodenaikapukeutuminen", "merirosvoalus" ja "ruskettunut renki" sekä räjähtävän riimilopetuksen. Palkinnoksi tuleva Nollapiste-dvd ja pehmohylje poikien nimmareilla.

Joni Vähä-Lassila

Kirjoita tieteellinen artikkeli vapaavalintaisesta Absoluuttisen Nollapisteen kappaleesta. Artikkelissa voidaan tutkia esimerkiksi kappaleen sävellyksellisiä, sanoituksellisia tai sovituksellisia ratkaisuja, taikka mahdollista musiikkivideota. Palkintona olisi yhtyeen äänittämä julkaisematon keikkatallenne uniikilla kansitaiteella.

Petteri Mäkiniemi

Absoluuttinen Nollapiste -valokuvakilpailu

Kuvien pitäisi liittyä johonkin absojen lyriikkaan tai biisinnimeen. Miltä näyttää Rarmos Ybrehtar? Pitäisi keksiä vähän jotain luovempaa kuitenkin kuin kuva kansiosta otsikolla "kivoja kansioita".

Palkintona Absoluuttinen Nollapiste -tikkareita!

Vaula Metso

Kirjoittakaa uusiksi Absoluuttisen Nollapisteen historia tai osa siitä. Piirtäkää tai maalatkaa tapahtuma/sarjakuva jota ei tapahtunut Nollapisteen keikalla/studiossa. Äänittäkää laulu jota Nollapiste ei koskaan aloittanut edes tekemään. Tehkää siis asiat mieleisiksenne tai epämieluisiksi.

Tuomo Savolainen

Eräänlaisena loogisena jatkona tälle kilpailulle voitaisiin pitää Keksi paras Nollapiste-kilpailun palkinto -kilpailu, josta sitten voisi voittaa keksimänsä palkinnon. Tämä on ainakin minusta houkuttelevin palkinto mitä voi olla.

Palkintoehdotusten tulisi tietenkin olla Nollapiste-kilpailuun soveltuvia, eli mahdollisimman kekseliäitä, omaperäisiä tai vähintäänkin hyvin perusteltuja sekä ennen kaikkea liittyä jollakin tavalla Absoluuttiseen Nollapisteeseen ja olla kohtuuden rajat huomioiden toteutettavissa. Se mihin nämä kohtuuden rajat sitten vedettäisiin jäisi viime kädessä tuomariston päätettäväksi.

Lisä- tai oheispalkintoina voitaisiin ehkä jakaa myös jotakin perinteisempää kuten levyjä tai paitoja.

Hannes Ranta

Rengin uudet vaatteet

Jos Rengin imago haluttaisin pistää uusiksi, millainen olisi tämä uudistunut servantti? Mikä tyyli kuvastaisi Absoluuttisen Nollapisteen musiikkia, fanikuntaa, ja/tai paikkaa Suomen musiikkikentällä? Miten Renki saataisiin ajan hermoille? Kilpailuun osallistuvat voisivat kuvailla ehdotustaan pelkästään kirjalliseen ilmaisuun tukeutuen, mutta he voisivat myös piirtää uudistuneen Rengin. Kilpailupalkintoina voisi luonnollisesti olla erilaista Renki-sälää, kuten Renki-taulu tai -paita.

Kauri Falck

Parhaiten nimetty biisi

Kilpailussa tehtävänä on keksiä, millä Absoluuttisen Nollapisteen kappaleella on onnistunein nimi. Vastaus on perusteltava vakuuttavasti. Oikein vastanneiden kesken arvotaan kassillinen kauniita silmiä sekä yli 1000 erilaista kasvia.

Matti Viitasalo

Päivitetty 30.6.2008
Sivuston ylläpitäjät