Absoluuttinen Nollapiste > Levyt > Rokokoo Computer

Lehdistötiedote

Tommi Liimatta
Rokokoo Computer

"Äkkiä on metsä ja ne hetket kun on mahtavaa"

Tommi Liimatta (s. 1976; Absoluuttinen Nollapiste 1991.) julkaisee soololevyjä kymmenen vuoden välein. Aiemmat kaksi olivat Liimatan Pan Alley (1996) ja Tropical Cocktail (2006), 9.9.2016 ilmestyy Rokokoo Computer.

Yhteistä sooloille on Nollapistettä simppelimpi toteutus ja se, että kokoonpanoissa soittaa vain Rovaniemi-taustaisia muusikoita. Kolmas yhdistävä tekijä on äänittäjä Jani Viitanen. Uutuuslevylle Viitanen tuotti kuusi biisiä, joista viidessä Liimatta soittaa itse kaikki soittimet.

Levyn keskelle sijoitetun puolitusinan esittää puolestaan The Hot Contents -niminen yhtye: Marko Ylianttila (kitara, äänitys, miksaus ja tuotanto), Marko Kantola (basso ja piano) ja Tomi Krutsin (rummut).

"Olen väärentänyt liian pieniä seteleitä"

Soololevyllään Liimatta kääntää esiin henkilökohtaisen, jopa tunnustuksellisen puolen. "Avautuminen kerran kymmenessä vuodessa riittää hyvin kaltaiselleni simpukalle", hän toteaa.

Superjätkä ja saippuakupla-aiheinen Burbujas Espaciales saivat alkunsa Aapeli-pojan kanssa käydyistä keskusteluista. Kuka mä oon (ja haluunko mä edes tietää) käsittelee juurettomuutta ja Peruskauhu – "ehkä ytimeen yltävin kappaleeni ikinä" – jokapäiväistä järkytystä elämän edessä.

"Tärkeät päätökset tehdään ennen kokousta"

Muita Liimatan julkaisuja syksyllä 2016 ovat romaani Jeppis 2 sekä elämäkerta Sami Yaffa – Tie taipuu (molemmat Like Kustannus).

Tommi Liimatta & The Hot Contents lähtee keikoille lokakuussa.


Päivitetty 26.8.2016
Sivuston ylläpitäjät