Absoluuttinen Nollapiste > Levyt > Pisara ja lammas

Toimittajille lähetettiin oheinen tiedote 9.5.2014.

Absoluuttinen Nollapiste
Pisara ja lammas 2

Absoluuttisen Nollapisteen edellinen levy, Pisara ja lammas 1, ilmestyi lokakuussa 2012. Kiitosta ja kiinnostusta kerännyt scifihenkinen tarina saa nyt päätösosansa. Tähän mennessä tapahtunut:

Lähelle Maan kiertorataa on ilmestynyt Planeetta Hyvä, josta käsin Edusmies ampuu pahalla ladatun Pisaran kohti Maata. Pisara osuu satunnaiseen lampaaseen ja tekee siitä ajatteluun ja muodonmuutokseen kykenevän lampaan, jolla on Tehtävä.

Heti toisensa tavattuaan Lammaspaimen ja Nainen joutuvat keskelle tapahtumasarjaa, joka vaikuttaa seikkailulta, mutta lieneekin Kohtalo...

Laulurooleissa vierailevat Erkki Seppänen (Lammas), Olavi Uusivirta (Paimen), Paula Vesala (Nainen) ja Milla Palovaara (Äiti). Lisäksi levyllä soi kymmenhenkinen kuoro, jota johtaa Nollapisteen kitaristi-kosketinsoittaja Aki Lääkkölä. Tuotannosta vastaa ykkösosan tapaan basistiäänisuunnittelija Aake Otsala.

Monilajisen, oivaltavasti orkestroidun ja halpoja ratkaisuja hylkivän levykaksikon myötä 23-vuotias yhtye on palannut vahvimman osaamisensa äärelle, sinne niin omaksikoetulle alueelle, ettei heillä edes ole kilpailijoita. Rovaniemilähtöisellä kvartetilla on lähinnä toisensa: he ovat kuuluneet Nollapisteeseen yli 60% elämänsä vuosista. 50% heistä asuu Tampereella, 50% Helsingissä.

Pisara ja lammas 2 on yhtyeen kahdestoista albumi ja Diu Dau Records -yhtiön kolmas julkaisu. Levy ilmestyy 30.5.2014 ja on saatavilla CD:nä, tuplavinyylinä ja digitaalimuodossa.


Päivitetty 11.5.2014
Sivuston ylläpitäjät