Absoluuttinen Nollapiste > Levyt > iiris

Musiikkitoimittajat saivat levyn arvostelukappaleen mukana oheisen saatteen.

Absoluuttinen Nollapiste
iiris

Absoluuttisen Nollapisteen yhdeksäs studioalbumi iiris julkaistaan keskiviikkona 17. lokakuuta. Iiris on iso askel Absoluuttiselle Nollapisteelle niin musiikillisestikin kuin toteutukseltaankin. Aiemmin paljolti Tommi Liimatan harteilla ollut biisintekovastuu on iiriksen myötä jakautunut entisestään ja uudella levyllä kuullaan yhä enemmän kitaristi Aki Lääkkölän, kosketinsoittaja Janne Hastin ja basisti Aake Otsalan tekemiä kappaleita.

Jos yhtyeen edelliset albumit ovat olleet enemmän tai vähemmän kallellaan 70-luvun progen suuntaan, niin iiriksellä yhtye liikkuu lähempänä 80 -luvun stadionrokkia. Sanoitukset ovat yhä pääosin Liimatan käsialaa, mutta osa niistä on tehty yhteistyössä rumpali Tomi Krutsinin ja levyn toisena äänittäjänä toimineen Marko Ylianttilan kanssa.

Yhtyeen laulaja Tommi Liimatta on ollut kiireinen levyn lisäksi myös kirjaprojektiensa kanssa. Tommilta on julkaistu syksyn aikana kaksi kirjaa, Romaani Muovikorvo (WSOY) sekä Tommin toimittama Lasteni isä on veljeni - Veikko Ennalan lehtikirjoituksia vuosilta 1943 - 1991 (WSOY).


Päivitetty 17.1.2008
Sivuston ylläpitäjät