Absoluuttinen Nollapiste > Keikat > Keikka-arkisto

Yleisön kommentteja keikoista
Vuosi 2012

Suisto-klubi, Hämeenlinna 13.10.2012

Absoluuttinen Nollapiste goes scifi!

Absoluuttinen Nollapiste on Suomen suurin pieni yhtye. Musiikki saavuttaa usein eeppisemmänkin stadionrockin mitat kumpuilevine kitarasooloineen ja draaman kaaren oppeja viisaasti hyödyntävine nostatuksineen. Kysynnän ja tarjonnan laki pakottaa kuitenkin paketin nautittavan kuin yksittäispakatun sapuskan lentokoneessa, vaikka aineksista voisi kattaa herkullisen juhlapöydänkin. Mitään pikaruokaa Absoluuttinen Nollapiste kun ei ole.

Tarjottimena toimi jälleen 13.10. Hämeenlinnan Suisto-klubi. Vain päivää aikaisemmin ilmestyi yhtyeen yhdestoista albumi Pisara ja lammas 1, joka on kaksiosaisen teemalevyn ensimmäinen osa.

Keikasta sen verran, että olipahan hittikimara. Diskografiasta oli poimittu settiin monenmoista helmeä, osa jo liiaksi kulutettua materiaaliakin (tosin ei kai tästä voi syyttää kuin itseä?). Uudelta levyltä taidettiin kuulla kolme kappaletta, jotka toimivat myös varsin hyvin livetilanteessa. Lavalle jonkinlaiseen viisikulmioon asetellut ledivalotornit olivat hieno visuaalinen lisä, tukien scifi-teemaa näyttävällä värispektrillään. Puuttumaan jäi loppuhuipennus, jossa lava olisi lähtenyt lentoon ja yhtye olisi liitänyt kaukaisuuteen kohti Planeetta Hyvää. Ehkä seuraavalla kiertueella puitteet ovat tätä luokkaa. Musiikki ei ainakaan olisi esteenä.

Sami Kyrönlahti blogissaan 14.10.2012

Päivitetty 30.12.2012
Sivuston ylläpitäjät