Absoluuttinen Nollapiste > Keikat > Keikka-arkisto

Yleisön kommentteja keikoista
Vuosi 2004

Henry's pub, Kuopio 18.2.2004

Melko hyvä, rytmikkäästi funkaava keikka. Monet - etenkin Oloksen - biisit saivat tutuista versioista poikkeavan käsittelyn. Ipswich ja Tie tomun suuntima olivat mahtavia, Kultainen leikkaus parempi kuin levyllä. Mahdollisesti ensimmäinen keikka vuosiin, jolla ei soitettu kappaletta Mihin. Suljetulta ei muutenkaan kuultu mitään; kolme uusinta ja muovi olivat tasaisesti edustettuja, noin neljän biisin verran jokaiselta.

Samu Kytölä, Nollalista 15.3.2004

45 Special, Oulu 19.2.2004

Eilinen keikka oli loistava! Mielettömät biisivalinnat ja sovitukset. Johonkin biisiin Tommi lisäsi aivan uuden osan erikoisine sanoituksineen, harmi vain että siitä ei jäänyt paljoa mieleen. Käsitys mummoloista avasi "vallankumoukseen" päättyneen setin loistavasti. Suosittelen lämpimästi tätä aktia livenä katseltavaksi.

Niko Oravainen, Nollalista 20.2.2004

Oulun keikka oli jälleen loistava, vaikkakin soittivat melko lailla samat biisit kuin edellisellä Sinetti-keikalla mutta osan hienosti muokattuina.

Lisätarina oli kappaleessa Saatteeksi. Bändi jäi soittamaan sitä alun riffiä, joka äityi suorastaan reggae-henkiseksi, ja Tommi aloitti tarinan videokuvauksesta. Videossa esiintyi ainakin paljon tekoverta. Kuvaukset jäivät kesken, koska jonkun piti lähteä sukulaisiin viikonlopuksi ja jonkun jonnekin muualle, ja lopulta kamerakin piti palauttaa enolle.

Hauskaa oli myös, kun Krutsin lopetti soiton Eräät tulevat juosten -kappaleen alkumetreillä ja sanoi jotain siihen tapaan, että ei sitä vallankumousta näin tehdä! Biisi alkoi alusta reippaammalla tempolla.

Jere Klami, Nollalista 20.2.2004

Tavastia, Helsinki 17.9.2004

Suomen ruikkuisin Pink Floyd eli Absot toivat show'nsa Tavastialle viime perjantaiksi.

Absoluuttinen Nollapiste on yhtälö, jonka ei pitäisi toimia. Levy-yhtiöiden artistirosterista vastaavat tuskin lämpeäisivät korostetun nukkavierua imagoa pitävästä bändistä, joka vääntää progehtavaa rokkia suomeksi hillitysti ja käsittelee seksikkäitä aiheita kuten lastenkasvatus ja sarjakuvakansiot. Kaikesta huolimatta, Absot toimivat oudoilla tavoilla.

Vaikka toistakymmentä kertaa olen Absot nähnyt, katsoin perjantaisen keikan suu auki hannukorkeamäki-ilmeellä ja mietin, miten näin ei-funkbändi voi funkata pakottomasti noin kovaa. Tungos on lavaste pumppasi niin, että melkein teki mieli tanssia - mikä ei allekirjoittaneella tapahdu kovin usein, saati sitten progehtavien bändien keikoilla.

Näemmä pienieleisesti pimeähköllä lavallakin voi saada meiningin aikaan.

Tämä oli yksi hienoimmista Abso-keikoista jonka olen nähnyt. Tähän yhteyteen on ujutettava maininta siitä, että hienoin keikka on onneksi tallessa ja kaupastakin ostettavissa. Se on tuoreella kokoelmalla Sortovuodet 1994-2004 / Absoluuttinen Nollapiste soittaa Suljetun.

Henry Lehto, Roklintu 23.9.2004

Päivitetty 23.5.2012
Sivuston ylläpitäjät