Absoluuttinen Nollapiste > Keikat > Keikka-arkisto

Yleisön kommentteja keikoista
Vuodet 1997 - 1998

Tulliklubi, Tampere loppusyys 1997

Oli se kamalaa kun oli ainoa joka oli tosifani ja kamalassa alkoholitilassa ja sitten se oli semmosta ettei sitä koko pahuksen keikkaakaan tullut katseltua vaan vessan kaakelikuvioita.Tuopista ei puhuta vaan niitä rikotaan.

Anonyymi Absolutisti Oriveden Opistolta

Gasthaus, Laihia 6.3.1998

Oli muuten mahti keikka! Alle 20 ihmistä ja kaikki olivat täysillä mukana! Liimatta on kyllä uskomaton! Yhtäkkiä kesken biisin äijä syöksyy maahan ja vielä ihan pokkana! :) Kunpa saisi kokea sen vielä joskus uudelleen! Vetivät muuten väen puutteesta huolimatta yli 1,5h keikan ja yli 24 biisiä! Mahtavaa!

Sami Koskimäki

Olin samaisella keikalla Samin kanssa ja täytyy myöntää se iski kuin salama. En ennen keikkaa ollut Abso-fani, mutta nyt olen. Aaken velmuilu ilman sukkia sai hien pintaan kovemmaltakin rokkarilta!

Henry Mäkelä

Täällä kaksi lisää niistä kahdestakymmenestä, jotka olivat seuraamassa ihanan loistavaa Absoluuttista Nollapistettä Laihian karussa, mutta idyllisessä Gasthausissa. Meidän Kurikkalaisten panos oli tiukka 1/4 katsojamäärästä! Terveisiä vain Laihian Abso-skenelle (ja koko Suomen!). Niin, ja itse keikasta: hersyvä, atmosfäärinen, stabiili, mutta kirkas, verestävä, sergentti, laupea ja tarkoudella perimmällisyydetön. Nämä adjektiivit hahmottavat parhaiten keikkaa.

Matti Markkola ja Juha Pulli

Club Moo, Pori 13.3.1998

Väkeä ei liiemmälti ollut, mutta se ei menoa haitannut! Loistava keikka, Liimatta luimuili välillä tolppien ja pilareiden takana ja teki hän Porissakin tuon maahansyöksyn... Pojat soittivat pitkälti toista tuntia. Soitetuista biiseistä en osaa sanoa, koska en aiemmin ole niinkään välittänyt a-nollasta, mutta nyt on kyllä tullut kierreltyä levykauppoja heidän levyjään kysellen!

Tero Saarni

Lutakko, Jyväskylä 20.3.1998

Väkeä tuntui olevan melkoisesti, jos sanon että paikalla oli toistasataa ihmistä, en ainakaan valehtele kovin paljon. Keikka alkoi todella hilpeästi animaatiosarja "Pat & Mat":in tunnarilla. Bändi soitti biisejä lähes pelkästään Amppelilta ja Muovilta. Kuultiinpa uusikin biisi, "Joen silmille". Liimatan pökkelölle lavakoreografialle olisi Jorma Uotinenkin kateellinen. Koko keikkaa en voinut seurata, mikä hieman harmittaa.

Jaska Järvilehto

Kappaleista ensimmäinen, Hupsis-herrat Pat ja Mat, on Suomen tv:ssäkin näkyvän lastenohjelman tunnusinstrumentaali. Joen silmille (ei siis Jokea silmiin, joka on eri biisi) on levyttämätön "täydellinen poppis", jonka AN kieltäytyi julkaisemasta Amppelilla. -- Itse keikkahan oli varsin tanakka ja vahva. AN tuntuu olevan kovan konsertoimisen myötä loistavassa vedossa.

Suonna Kononen

Minäkin olin joskun vain tavallinen ihminen, mutta 20.3.1998 eksyin Jyväskylään ja Lutakkoon. Elämäni muuttui sillä Absoluuttinen Nollapiste tuli elämääni. Nyt päiväni kuluvat Absoluuttista Nollapistettä kuunnellen ja rahoja laskien, että josko nyt olisi varaa ostaa ihan oma levy. Keikka oli siis ihan jumalattoman mahtava ja upea ja ihan älyttömän messias! Vaikutukset olivat syvät, eivätkä kaverinikaan enää ymmärrä minua. Mutta -he hei-, se ei haittaa. Onhan päivä kaunis.

Satu

Tulliklubi, Tampere 25.3.1998

Keikka oli mahtava ja kesti noin 1,5 tuntia. Soittolista oli lähes tismalleen sama kuin esim. Lutakon keikalla. Ainakin täällä Liimatta poistui lavalta pari kertaa WC:hen ja lisää vettä (?) hakemaan. Yleisöä oli suhteellisen vähän ja se oli melko vaisua. Loistava keikka joka tapauksessa.

Tuukka

Club 25, Vaasa 18.9.1998

Biisejä kuultiin Absojen kaikilta levyiltä, yllättävän monta kappaletta Ei ilmestyneeltä (illan aloittanut YPEKE, MOVALNF sekä Kassi kauniita silmiä). Parhaiten yleisöön upposivat Simpukka-amppelin rokkaavat Ajoratamaalaus ja Eläimen varmuus. Lisäksi kuultiin kaksi julkaisematonta biisiä, joista toinen oli Aaken laulama.

Illan varsinainen yllätys (Liimatan Heidi Kyrö -paidan lisäksi) oli rumpali Krutsinin pyörtyminen kesken biisin. Aivan kaikki eivät tajunneet REMOjen kaatamisen olevan onnettomuus, vaan huutelivat "Setti paskaksi!" -tyylisiä viisauksia. Kun Tomi oli saatu hereille ja nostettua lattialta, kuulutti Liimatta pienen tauon jonka aikana osa bändistä kävi vilvoittelemassa ja osa pystytti rumpuja uudestaan. Pikku välikohtauksesta huolimatta bändi soitti kuitenkin keikan loppuun. Keikan jälkeen Tomi kertoi olonsa olleen jo jonkin aikaa vähän liian ruikkuinen: "Vaikka kuinka söisi niin aina vaan laihtuu."

Jäähdyttelybändinä esiintynyt Markku Mallinukke soitti likilegendaarisen Karjan vauhkoontuminen -hittinsä.

Jaska Järvilehto

Ravintola Kellari, Joensuu 26.9.1998

Mielenkiintoinen keikka Absolta. Simpukka-amppelin kappaleita on tippunut setistä, ja tilalle noussut Ei ilmestynyt-materiaalia ja Jerkusen nimikappale, kenties CD:n uusintajulkaisun takia. Ypeke riffaili raskaasti, Jerkusessa laulettiin "hän antoi kassin kauniita silmiä kauppaan vietäväksi". Itse Kassissa Tarja Smura korvasi postimiehen, aivan kuten EP:tä edeltäneessä toisinnossa.

Ja sitten tuli vielä nippu levyttämättömiä, tarttuvia lauluja: Aaken Portaat ("nämä portaat ovat raskaat nousta"), Kupit on kuin olisi häät ("älä riisu termostaattia kaivaten, älä lainaa omaa pyyhettäsi muille"), Tungos on lavaste ("heinä nuolee auton pohjaa") ja Joen silmille ("isäni ikkunat kivittää"). Soundcheckissä kuultiin uusi vahva riffijyrä Esinekeräilyn hitaus ("silti suvun sammumiseen ei keräilyn hitaus johtanut"), mutta sitä ei soitettu keikalla. Encoren soitti kolmimiehinen Markku Mallinukke.

Suonna Kononen

Tulliklubi, Tampere 28.10.1998

Absoluuttinen todellakin soitti jälleen paljon uusia sekä vanhoja kappaleita, uusista kappaleista kuultiin ainakin Aaken Portaat ja Kupit on kuin olisi häät, mutta myös pari muuta. Ei ilmestyneeltä soitettiin jälleen Kassi kauniita silmiä, Ypeke sekä Movalnf. Jerkuselta saimme kuulla nimibiisin lisäksi myös Ääniaallot tappaa syövän joka myös aloitti keikan.

Soundit eivät kuitenkaan mielestäni ollut aivan kohdallaan, toisin kuin Jyväskylän Lutakossa lähes kuukautta aikaisemmin (4.10.1998), jossa settilista oli lähestulkoon sama mutta eri järjstyksinen. Lutakossa oli yleisö paremmin meiningissä mukana kuin Tulliklubilla, mutta silti tai ehkä juuri siksi Nollapiste oli yleisöystävällisempi Tulliklubilla.

Kaiken kaikkiaan uudet kappaleet antavat odottaa paljon joskus jopa toivottavasti ilmestyvältä levyltä, singleä kuulemma voisi jo odotella tammikuuksi...

Tommy

Itsenäisyysrock-konsertti, Liikuntahalli, Eno 28.11.1998

Abso oli festarin pääesiintyjä. Yleisö oli kello 23 jälkeen poissaolevan ja väsyneen oloista, vain harva tuntui seuraavan tosissaan. Tämä ei tietenkään kannustanut yhtyettä parhaimpaansa... Eli Abso taisi enemmän harjoitella tulevia äänityssessioita varten kuin varsinaisesti esiintyä.

22 kappaleesta kahdeksan oli levyttämättömiä, mikä teki setistä todella mielenkiintoisen tällaiselle die hard -fanille. Esinekeräilyn hitaudessa Tommin ja Teemun stemmatyöskentely on varsin vahvaa. Mihin-kappaleessa on uusia Siltin aineksia, tekstin avainrivi on "tie sulkeutuu kuin simpukka". Yhteistä väliseinässä:n tunnistaa sanoista "pihlajanoksia keinuttaa". Sukututkimus lannistaa on ensimmäinen Abso-biisi jossa bassoillaan kunnon diskokomppia, kertosäkeen avainrivit kuuluvat "setä kävi totoamassa". Täällä on joku sisältää tarttuvan nokkahuiluriffin ja ainakin sanat "ei levottomuuttani aiheuta".

Tulevasta Abso-albumista on lupa odottaa hyvää. Materiaali ei ole aivan yhtä pelkistettyä kuin Amppelilla, mutta toisaalta kappaleet etenevät rytmisesti aika jämäkästi, jopa tanssittavasti, jos sellaista sanaa nyt tällä kohdalla sopii käyttää.

Suonna Kononen

Päivitetty 18.1.2003
Sivuston ylläpitäjät