Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 29.5.2005

No mutta hei. Ottiko Tommi paidan pois kesken keikan (Pakkahuone, Tampere 12.3.2005), kun toisessa kuvassa on nätti raitapaita ja toisessa hihaton. Itse en päässyt paikalle, koska olin jo äiti, mutta oi kuule jos oisin tuon tienny, niin oisin tullu vaikka. Miksei Tommi heitä paitaa noin yleensä keikoilla pois? Lavashow... ja punnerrukset takaisin!

Ei. Villapuserokuva on otettu soundcheckissä. Pojathan olisivat tosi mielissään jos alkaisin taas punnertaa.


Näin viime yönä unta. Olin ladossa hypistelemässä CD-levyjä, kun Aake, Tomi ja Tommi ilmestyivät ovelle (Aki oli vähän aiemmin kertonut menevänsä nysväämään). Tomi kehoitti minua nyppimään nännejäni silmälasien saranaosalla. Naurahdin ja sanoin, että en taida. Tomi ja Aake alkoivat nyppimään omiaan. Aaken nännit olivat uskomattoman venyväistä tavaraa. Tommi oli vaiti ja hänellä oli lyhyet hiukset.

Kerran unessa avasimme porukalla haudan, jossa makasi tuskin maatumisensa vielä aloittanut läski Nollapiste-fani. Hän makasi yhtyeestä kertovilla lehtileikkeillä. Kun herätimme hänet henkiin, hän murahti: "Mie olen eläkkeelä oleva mies. Mie olen eläkkeelä oleva sätkynukke."


Ootteks työ muka vitsikkäitä?

Me olemme vakavahenkisiä miehiä. Suosikkikuolintapamme ovat pyöräilyonnettomuus, sairaskohtaus ja syöpä.


Mitä mieltä Tommi on Gösta Sundqvistista sanoittajana?

En voisi yhtä vakuuttavasti laulaa panemisesta kunnolla. Puuttuu tuulipuku ja nappulakengät.


Mikä on aseistariisuvampaa kuin Absoluuttisesta Nollapisteestä pitäminen?

Bändissä soittaminen ja silti siitä pitäminen.


Miksi soittaa Losing Holdia, jos omassa kataloogissa on Kerro ketä ajattelit?

Piti näyttää Cemexin pojille Laura Närhen munasarjat.


34-minuuttinen Paranoid-cover olisi melkeinpä cool uudeksi levyksi.

Ei, vaan 34-minuuttinen Sleeping Village.


Mikä mahtaa olla biisin nimi, missä lauletaan "Dirsmatkaa te jumalattomat, pelastakaa isänne henki, jos sakset sallii sen"?

Ylläpitäjät vastaavat: Kyseessä on kappale Dirsmuutio, Tommi Liimatan soololevyltä Liimatan Pan Alley (1996). Sattumoisin juuri tuo kohta sanoituksesta on otettu myös sivulle Usein kysyttyä: "Mikä sen biisin nimi on?".


Oletteko te niitä lukutoukkia, joista Tulenkantajien mukaan kasvoi friikkejä? Miten te ylipäätään ikinä pääsitte niiden jätkien kavereiksi? Eikö teitä pelota sellainen räppi-uhoilu? Mua ainakin pelottaisi. Mä tykkään Tulenkantajissa eniten Tommista. Tommin osuus levyilläkin saa hymyilemään.

Stinde räppäsi Kemijärven (Kempaperseen) lukutoukkakavereistaan. Olethan huomannut, että Tulenkantajissa ja Nollapisteessä on sama rumpali ja kosketinsoittaja, Nollapisteen basisti miksaa Tulenkantajia, jonka kitaristi miksaa Nollapistettä. Mitä räpsyttelijöihin tulee, teimme Hannibalin kanssa videoelokuvia vuonna '91, jolloin Soppa oli lupaava telinevoimistelija.


Mistäs lähtien te olette ymmärtäneet Yes-asioista?

Jon Anderson on maailman noloin laulaja, koska jätkä säväytti aina uusilla henkistymisproggiksilla. Asian "Heat Of The Moment" on parempi biisi kuin "Owner Of A Lonely Heart".


Kävin vuosina 2002 ja 2003 Jyväskylässä Lutakon keikoillanne, toisella kerralla puolisoni kanssa jammailemassa. Kuinkahan tuolloin osasittekin soittaa juuri lempikappaleemme, ja juuri loppupuolella kun tunnelma oli erityisen hikinen? Pölypussi täyttyi, ja oravat liekehtivät.

Tomi: Ei aina.
Tommi: Eipä niin.

Mutta niin pitkälle ette ole tunnelman luomisessa vielä onnistuneet, että olisin ostanut krääsää myyntipöydältänne. Toisin kuin Ismo Alangon keikalla, samaisessa salissa, lähti Rakkaus hallitsee -t-paita mukaani. Mitä aiotte tehdä ensi kerralla, jotta innostun ja villiinnyn lopullisesti?

Meillä on mukana Adjutantti Laser.

Musiikkinne on seurannut mukanani siinä sivussa viimeiset 10 vuotta, joten aivan hukkaan ei ole teidänkään elämänne valunut.

Reisille on valunu koko homma.


Löysin Sortovuosien sisälehden takakannen kuvasta, vasemmasta alareunasta, erikoisen vihreän kapistuksen. Mikähän tämä vempele mahtaa olla?

Maito- tai öljysäiliö.

Samaisissa kansissa kuvan keskellä kulkee kolmen käsimerkin muodostama jono. Ovatko ne viittomakielisiä aakkosia, Tommi?

Ei. "Suljetun" äidin kädet tekivät nuo liikkeet, kun nappi kirposi otteesta.


Onko Ostoskanavan Passeli-mainoksessa naputteleva Innojok Oy:n tuotepäällikkö Tommille jotain sukua?

Iskähän se siellä vastaanottimen kautta lähettää terveisiä muillekin pojille.


Siis haloo! Eikö ikinä tuu uusia fanituotteita? Pliis!

Sieviä paitoja ja ties mitä. Kivoilla kuvilla ja rakastavaisten teksteillä. Vastaa, Tommi!

Älä Tommilta kysele näistä asioista, mutta oisko miesten Renki-stringit mitään?

Paras äänesi on kun laulat siitä, kuinka helpotuitte niin, että kysymys kuulematta jäi! Se lämmittää sydäntäni, kiltit, rakkaat.

Sehän onkin meidän Desmond Tutu -kohta.


Kuinka kirjastosetä isketään?

Houkuttele sokerilla tai piparilla.


Kerropas Aake, että vaatiiko nauhattoman basson otelauta enemmän huolenpitoa kuin normaalibasson? Ovatko esim. lattapunoskielet välttämättömyys? Itse hankin vastikään ensimmäisen nauhattoman ja olen hieman huolissani, kun kielet jättävät pieniä jälkiä otelautaan.

Vaatii se, mikäli haluat jättää otelaudan puupinnalle. Toinen vaihtoehto olisi päällystää se joko lakalla tai sitten epoksilla. Soundi muuttuu hieman, tottakai. Jaco Pastoriuksen jazzbasson otelauta oli epoksilla päällystetty.

Mun otelaudassa ei ole mitään muuta kuin normaalien kielten jättämät urat. Hiominen ohentaa otelautaa ja muuttaa basson soitettavuutta. Mun vaaleaa bassoa ei voi enää hioa, pinta on lähes sivussa olevien otelautamerkkien tasolla... Luultavasti päädyn epoksiin. Lattakieliä en suostu käyttämään.

Otelautaa ei kannata alkaa aivan pienten jälkien vuoksi hiomaan. Kun urat alkavat haitata soittoa niin kiikuta basso jollekin asialliselle kitarakorjaajalle.

Nämä bassokliniikkakysymykset ovat kivoja.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 31.5.2005
Sivuston ylläpitäjät