Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 29.1.2004

Miten olis jos sais tuolta Qstockin keikalta sen Saatteeksi-piisin ihan audiona tänne? Se kun rullasi niin luonnollisesti tuo Tommin hiphop-räpätys, että olis hieno kuulla se uudelleen ja yhä. Onko teillä yleensäkään mitään livetallenteita tarjolla?

Q-Stockin keikkaa emme nauhoittaneet, tiiä oliko jollakulla yleisöstä sitten mikki hihassa. Livetallenteita meillä on, mutta ei tarjolla.


Onhan Jälkivaatimus-kappaleen lopun kitarahehkutusmelodia (ilmeisesti oktaaveilla soitettu) tieten tahtoen Lintu ja lapsi -kappaletta (elokuvasta Belle ja Sebastian) mukaileva? Onhan? Olette siis laulaneet kappaletta ala-asteen musiikkitunneilla, vai mitä?

Eipä kyllä ole. Aake blokkasi lopun eräältä LRLP:ltä.


Miksi Rosa Liksom? Viitaten kappaleeseen "Kaikki pakoyritykset osoittautuivat" demolla II.

Ei tullut muuta sillä hetkellä mielehen.


Kerroppa Tommi minkälaiset viilingit sulla on kun oot saanu piirrettyä sarjakuvan valmiiksi. Onko semmonen vittumainen olo, että taas tuollasta paskaa tuli tehtyä vai millanen olo onpi? Kerro.

Helepotus onpi jos ilman korjauslakkaa voi sivun mappiin sujauttaa.


Teidän Muovi antaa periksi -levy on kyllä jumalattoman hyvä. Teidän ei olisi välttämättä tarvinnut tehdä mitään muuta kuin se! "Olen pahoillani" on suosikkini. Aivan loistavaa! Olette pelastaneet maailman!

On se kyllä hyvä. Aivan loistava nuorukaisnerojen tuotos.


Jos on taipumuksia sarjakuvapiirtämiseen niin olisitteko valmiita mitenkään arvioimaan niitä? Saako teille edes lähettää omia piirustuksia?

Ilman kommentointivelvollisuutta otamme vastaan ihan mitä hyvänsä.

Osta muuten VW LT 28, vm. '88. Tosi siisti, rekisterissä, ei kats. Pientä pintalaittoa.

Ylläpitäjien lisäys: tavaraa voi lähettää osoitteeseen Absoluuttinen Nollapiste, c/o Jouko Karppanen Oy, PL 145, 33101 Tampere.


Oottako tulossa ylivieskaan tämän vuoden puolella? Tai oottako tulossa ollenkaan?

No, ei näillä näkymin. Mutta Oulusa ois kyllä keikka.


Tommi, kerro mulle miksi ihmiset on ilkeitä?

Tasapaino edellyttää töykeää käytöstä joiltakin.

Onko ihmiset eläimiä?

Ovat. Kasvitieteellisesti mansikka on vain paisunut kukkapohja.

Minkä takia pitäisi vielä elää?

Päästäkseen yli tämänkaltaisista kysymyksenasetteluista.


Minulla oli eilen vallan mainiot etkot, joiden jälkeen koin ehkä tylsimmän baari-illan ikuna... Livistinkin siis pois baarista joka oli pullollaan kavereitani ja vaelsin kotikaupunkini kävelykadun päähän, johon istahdin miettimään aikani elämän tarkoitusta (ihmisiä kulki yömyöhään ohitseni kummastellen minua, mutta minä en heitä) lopulta keksien sen (sitä sen tarkemmin erittelemättä).

Tämän jälkeen hoipersin paikallisen kirkon kupeelle katsomaan sysisinistä taivasta, jolloin tajusin haluavani isona kuvataiteiljaksi jonka jälkeen varastin vielä kotiinpaluuni lopuksi minua kiehtoneen liikennemerkin.

Haluankin kiittää Tommi Liimattaa ja kaikkia hänen sivuprojektejaan tästä kaikesta, koska en ehkä olisi koskaan toiminut näin, mikäli päässäni ei olisi koko iltaa soineet soinnut "puolukanlehdellä häpyni kätken" ja "jos tahdot sinä simpanssia koskettaa...". Joten kiitos musiikistanne. Olette kai tehneet minut onnelliseksi.

Kertomuksestasi päätellen et ole vielä löytänyt sisäistä simpanssiasi. Simpanssi ei ylpeile, ei kersku, ei tavoittele toisen omaa eikä erikoisuuksia, on pitkämielinen, ei kumarra Maan eläviä.


Kuka on Tuomo? Millainen?

Sam Sam Gangin jäsen. Roteva ja puheenparreltaan etevä. Näkyy myös nuottikirjamme sivun 60 kuvassa.


Hienon radiokeikkanne (YleX 6.11.2003) jälkeinen haastattelu jäi kaivamaan mieltäni. Oliko Tommi humalainen? Olitko toimittajalle näsäviisas? Onko näsäviisaus ja asioiden leikiksipano suojautumiskeino jännitystä vastaan? Oliko toimittaja vaivaantunut? Oliko Tomi Tommille vastakohtaisesti virallinen? Unohtelitko Tommi laulujen sanoja tahallasi tehdäksesi kokemuksesta(si/mme) hauskemman? Minulla ainakin oli hauskaa. Kiitos!

En ollu ottana tilkkaa. Toimittaja suhtautui meihin asiallisesti ja oli tilanteen tasalla. Unohdin sanat sillä ainoalla hetkellä kun jännitin. Haastatteluissa usein toinen haastateltavista ottaa asiallisemman linjan ettei homma mene pelkästään leikinlaskuksi. Peruuttamattomuus on suoran lähetyksen mukava piirre.


Pystyykö netistä tulostamaan nuotteja?

Ei ainakaan meän, toivottavasti.


Jouduitteko peruskoulussa koulukiusaamisen uhreiksi?

Emme. Jos meihin olisi kajottu, olisimme paljastaneet että Ronski-Niko ja Hurja-Pete käyvät salaa luonamme leikkimässä legoilla.


Eikö olekin ihmeellistä kun tytöt tykkää itse tehdystä musiikista?

Kyllä mekin tykkäämme itse tehdystä musiikista. Ainakin itse tekemästämme musiikista. Tyttöjen tykkäämiseen tulee suhtautua varauksella.


Oletteko tietoisia, että nämä teidän viimeisimmät levyt soivat erityisen hienosti ns. hifispede-laitteiston kautta? Erityisen onnistunut on tuo Nimi muutettu. Oletteko itse kuunnelleet tai kuulleet tuotoksianne muualtakin kuin studion kenelekeistä?

Levynjulkaisubileissä ja kämpillä on levyt tullut kuultua halvemmistakin laatikoista.


Ja tähän "joskus julkaistavalle jollekin" tulee tietenkin mukaan Kirjastorock '92 -keikka ja muuta mukavaa. Eikö? No haistakaa sitten itse vaan. Ei se ole minun vikani että olin silloin neljävuotias enkä erinäisistä syistä päässyt paikalle.

Eikä se ole sinun vikasi että Kirjastorock '92 -keikka oli huono, mutta oletko kysynyt vanhemmiltasi miksi he eivät hankkineet sinua aikaisemmin?


Kummasta nautitte enemmän: biisien tekemisestä vai kappaleiden esittämisestä?

Biisien tekeminen on usein raskasta ja yksitoikkoista puuhaa. Niiden esittäminen on aina mukavaa.


Onko Suvannossa ylpeä ilme II:n lyriikoissa "jää tuli" kirjoitettu tarkoituksella erikseen? Jos on, mikä on tarkoitus?

Jää ja tuli eivät nyt satu olemaan yhdyssana.

Entä väheneekö Tommilla kirjoitustensa arvo itselleen ajan mittaan? Minulla ainakin kaikkein rakkaimmat tuotokset ovat yleensä ne viimeisimmät. Myöhemmin mielentilan muututtua teksteihin ei samalla tavalla saa kontaktia.

Tekstejä ei saa valmiiksi samassa mielentilassa koskaan.


Luulis olevan helpompaa vastata kunnollisesti eikä vasiten älyhoi-juttuja vääntää, taiteen ja paskan raja on yllättävän häilyvä.

Kunnollisiin kysymyksiin tulee kunnollinen vastaus. Meille paskarantu ei ole ensinkään häilyvä.

Kultainen leikkaus on ala-arvoinen biisi, haluaisin semmosen lampun kuin MIB:ssä että vois väläyttää ja unohtaa koko biisin.

Haluaisin semmosen lampun kuin Emmanuelle II:ssa, että vois säväyttää ja sivuuttaa ala-arvoiset kysymykset.

Miten suhtaudutte siihen, että lukiomme bändi soitti Irene Kaktuksen huonosti Ruutanan ala-astelaisille?

Kuule aivan sama. Olkoon vaikka Saatanan ala-aste.

Itkisittekö onnesta, jos dirsmaisin teitä kunnolla?

Tämäkö on sinusta kunnollinen kysymys? Taisit vääntää nyt vasiten älyhoi-jutun.


Pystyttekö määrittelemään Sampsi Namipalan?

Ei 13 vuotta sitten sekunnissa keksittyä juttua voi määritellä.

Mitkä kipaleet soititte Torvessa klo 01.00:n jälkeen? (Jouduimme viemään toverin sairaalaan hänen pudottuaan jakkaralta...) Ja kun kerran olen Lahesta kotoisin, niin ootteko nähny tai kuullu Haikaraa?

Joku hittikimara silloin oli nousukohdassaan. Haikarasta on tuttu nimi vain Heikkerö.


Mitäs Liimatta ja Krutsin tykkäsivät Radiopuhelimista Klubilla 21.11.2003? Liimatan pään näin ainakin nyökkäävän kerran.

Liimatta tykkäsi keikasta kovasti. Tarpeeksi humalassa pääkin nyökkää. Krutsin lähti puolivälissä keikkaa nukkumaan. Puhelimet tuli viime vuonna niin useasti nähtyä.


Onko Joutomaa-kappaleen sanoitukset sorvattu tahallisesti niin, että ne kuulostavat korvaani että "kuinka tuuli onanoi" vaikka pitäisi kuulla "kuinka tuuli nojaa noin"? Siis onko vika minussa vai Aakessa?

Se on "Kuinka Tuuli onanoi", nimi. Oisko peräti perheen äidin nimi? Aakellahan on myös nämä "Kun kalut puutuu" ja "Kuminen Votze laukaisee Lopen".


Jatkaisitteko toimintaanne jos joku teistä kuolisi?

Luonnollinen poistuminen ei hajota bändiä. "Jatketaan samaan malliin", sanoi Elviksen manageri suojattinsa kuoltua.


Ovatkohan Liimatan Pan Alleyllä olevan Ensimmäinen totuus -kappaleen säkeistön soinnut nämä: F, C/G, Em C, A tai jotenkin sinnepäin jossain sävellajissa? On muuten aika hyvä ja todellinen laulu...

Ei ole nuo. C/C-H-A, G, Am, F, C. Semmoinen nuoruusvuosien välitotuus. Älä jää kiinni siihen.


Miksi lestalapset ovat aina parhaita ystäviään? Vaikka eivät edes ole samasta perheestä...

Koska vain lestat saa houkuteltua näyttämään persettä muiden ihmisten olohuoneen ikkunaa vasten.


Onko kappaleen Neulainen Jerkunen lopun kitarasoolo joku vitsi, vai vain nuoruuden intoa?

Kyllä se on kumpaakin.


Laittaako Tommi näkkileipää hernekeittoon?

Sillähän se liru vankistuu.

Miekin laitan ja miun isäkin laittaa. On ihan kiva uittaa niitä siellä keitossa ja kun ne on sitten pehmeitä.

On tosiaan kiva. Mutta sinun isä ei ole nyt täällä.


Mikä on paras: Yö, Eput vai Popeda?

Yö is best.


Tämä nyt on tämmöinen hupailu: "Tamma ilmoitti: Lea Takaosa tunsi mikrot!" Löytääkö joku tuosta jotain ja jos niin, mitä puuttuu?

Voi ihime ja vielä vaatteet päällä!


Olen tässä jonkin aikaa miettinyt: minne olette unohtaneet Hålgerin kappaleesta Savu meihin? Onko Hålgerilla oikeasti pahvipuku päällä? Oletko Tommi nähnyt Hålgerin kuvan? Miksi, miksi!

Kuka Hålger? Emme yhtään tiedä mistä kirjoitat. Valaise asiaa vaikkapa sillä "Emmanuelle II" -lampulla.


Soittaako Aki, Tommi tai Aake koskaan rumpuja? Sanotteko koskaan reeneissä että "anna mie hakkaan vähän" ja paiskotte kapulat rikki?

Tyyppi selittää meille kohtalot valmiiksi! Oota mie käyn huuhtelemassa mukin. Tommi, Janne ja Aki joskus pyytävät saada soittaa. Tomilla on onneksi tarpeeksi kapuloita, että ei haittaa vaikka nuo rimpulat saisivatkin joskus kapulan poikki.

Tomi: Missä iässä aloit soittamaan rumpuja? Ja onko soittokunnan pääsykoe miten vaikea?

Sain ensimmäisen settini tuossa viidentoista kynnyksellä. Sitä ennen olin käynyt serkun luona pari kertaa soittelemassa Beach Boysin levyn päälle. Varumiessoittokuntaan rumpali pääsee jos hallitsee jonkinlaisen nuotinlukutaidon ja perusrudimentit. Settisoittoakin ne taisivat pyytää. Ammattisoittokuntien pääsykokeista mie en tiiä mittään, vaikka niihinkin varusmiehiä otetaan.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 3.2.2004
Sivuston ylläpitäjät