Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 24.10.2004

Jaahas, Tommi on ruvennut oikein laulamalla laulamaan. Viittaan kappaleeseen "Toukukuun leikit". Meinasin pudota tuolilta kun lähtee se semmoinen loppu-ujellus. Komeaa, komeaa kuultavaa.

Kysymykseni onkin: Nauroivatko muut pojat, kun toimit toisin, kuin annat odottaa?

Kyllä seurue niin sanotusti repesi. (Enää ei ole kovin nokkelaa laatia sanoituksestamme väännelty kysymys-asu.)

Toinen kysymys: Näin Tommin kerran Porthaninkadulla.

Siellähän mie päntiönnään kesällä pyörin.


Mikä on tuo mystinen miljöö jossa uudet promokuvat on otettu? Komiat maisemat, sano!

Kuvat on otettu Aulangon graniittilinnan raunioilla ja rautasillalla, missä on otettu myös Anssi Kelan viimeisimmän levyn kuvat.


Miten pitkiä te olette?

171 - 182 cm

Ja mistä Tommi oikein ammennat sanoihisi ideaa?

Tämä on liian laaja kysymys, ymmärräthän.

Mistä tapaus Foliosurmat tulee?

Joensuun nyt jo edesmenneen Kerubin takahuoneessa oli mallinukke, jonka kasvot oli päällystetty foliolla.


Syntymäpäiväni on kahdeskymmenes elokuuta. Onko tämä salaliitto?

Tällä tavoin manipuloimme juuri sinut laatimaan meille kysymyksen.


Lähes päivälleen vuosi sitten vastasitte erääseen kysymykseen: "Kukaan ei pääse meitä tuottamaan." Mikä johti asenteenne tai periaatteenne muuttumiseen? Ja miksi juuri Janne Halmkrona?

"Takinkäääntämisen" toinen nimi on "asian uudelleen arvioiminen". Ehdottomat mielipiteet näyttävät painettuina paremmilta kuin toniwirtas-tyyppinen toisaalta ja toisaalta -jahkailu. Ja miksi Janne? Janne on tervehenkinen vanha mies, alunperin Torniosta eli Janne kestää vittuilun ja vittuilee takaisin. Vittuilu on tärkeä riitti uusiin ihmisiin tutustuttaessa. Ainakin meiläpäin. Lisäksi Janne ymmärtää musiikin päälle.


Äärimmäisen suuret kiitokset vuosikymmenen toistaiseksi tärkeimmästä kulttuuriteosta, eli Suljettu-liven julkaisusta Sortovuosien kakkos-cd:nä. Siitä on haaveiltu jo melkoisen pitkään. Koskaan en tuolle kiertueelle päässyt (johtuen ehkä siitä, etten bändiä tuntenut), joten nyt saatiin vähän lievitystä tuskaan.

Onnittelut myös kaikkien aikojen vittumaisimmasta levykotelosta, mitä olen käsiini saanut. Kääntelin, vääntelin, painoin ja nostelin, mutta levyt eivät irronneet ennen kuin älysin painaa pidikkeitä kynsillä sisäänpäin ja kiskoa.

Se on joissain paha, siitä kiitos CD-linjan, mutta kyllä ne irtoavat rikkoontumatta kun peukalolla painaa keskeltä.


Miksi kansalaiset halutaan tunnistaa, jos niillä ei ole muistia?

Olet ymmärtänyt väärin. Kansalaisten tunnistaminen hampaista ei liity kansan muistittomuuteen. Pelko liittyy yleensäkin muistiin.


Olisi vain kiinnostanut tietää, että missä Nollapisteen kappaleessa lauletaan, että "karkki meni sukkana kurkkuun". Asia on vaivannut minua jo useita päiviä.

Vai että useita päiviä. "Karkki meni kurkkuun sukkana": Valtani viimeinen päivä.


Tämä ei ole kysymys. Mie en halua että te tuutte Rovaniemelle ens kiertueella.

Arvaa halutaanko?


Pitäisikö oppivelvollisuutta pidentää?

Oppivelvollisuutta ei pidä pidentää, mutta opetuksen sisältöä pitäisi muuttaa.


Haluaisin hattufriikkinä tietää, mistä Aaken hatut ovat peräisin. Niitä on niin monta erilaista ja ne ovat kauniita.

Niitä kertyy. Ostan hatun jos tarvitsen sitä.

Miltä Sulo-klubin keikka (Ilosaarirokissa siis) näytti lavalta?

Ei niin lyhyen setin aikana ehi ko omat pedaalit nähä ja sitten lava pitääki jo tyhjentää.

Yleisön edustajana en tykänny kaikista niistä yli-innokkaista Tiktak-faneista... Kuuluko ne huudot sitte lavallekin?

Ainahan noita huutajia on. Harvemmin niihin enää reagoi.


Mitä tuumaatte innokkaista ihailijoistanne, jotka yrittävät saada huomionne - humalassa tai ilman - esim. osoittamalla tietoutta bändistänne avaamalla keskustelun teennäisellä nokkeluudella harvinaisimmista nauhoistanne?

Nokkeluus vituttaa. Nokkeluus ei ole teennäistä, se on vamma.


Kysymys Tommille. Oulun Rattorilupilla esiintymisesi jälkeen satuin todistamaan tapausta, jossa nuorehko mies tuli pyytämään sinulta nimikirjoitusta poltettuun levyyn. Laitoitko puumerkkisi levyyn ja mitähän argumentteja kyseiselle nuorehkolle miehelle esitit?

Enpä muista tapausta. Johonkin kanteen taisin kirjoittaa. Ja miten sieki muka satuit todistamaan, kuitenkin tahallas olan takana kuikuilit.


Kiitokset taasen aivan loistavasta Oulun keikasta, keikka oli helevetin hyvä! Tulin pohtineeksi keikan aikana ja tämän aamun darrassa, että tallennatteko näitä konserttejanne? Olisi aivan loistavaa, jos teidän konserttejanne voisi ladata teidän sivuilta suuren maailman suurten yhtyeiden malliin, vaikkapa maksua vastaan. Luulisin, että ainakin jonkilaista tilausta tälle olisi. Vai onko asia yksinkertaisesti niin, että tällaisen järjestelyn luominen tulisi aivan liian kalliiksi? Teidän livetallenteiden kuunteleminen saisi täällä Dallasissakin stetsonin lierit lepattamaan!

Taas näitä nimimerkillä "Yksi kahden puolesta". Keikkatallenteiden nettimyynnillä saisi tuskin edes sivuston päivittäjän kahveja maksettua.


Miksei teiän levyjä ole vinyyleinä, vaikka niinku Simpanssien levyä? Pitäis olla, cd:t ei oo mistään kotosin.

Simpansseista tehtiin vinyyli, jotta kasetista tulisi levy, siis päinvastoin kuin penikkana. Ja koska siinä ei ollut mitään järkeä. Eikä ole Putronkaan vinyyli-EP:n 1000 kpl painos vielä loppunut kaupoista.


Häiriinnyttekö te, jos keikallanne huutaa omaa sotilasarvoaan? Anteeksi.

Huutelijat jätämme omaan arvoonsa.


Jos jotain Absoluuttiselta Nollapisteeltä tulevaisuudessa odotan, niin antaumuksella tehtyä biisiä, jossa olisi samanlainen kertosäe kuin MOVALNF ja Nollapisteen juuret -kappaleissa. Miten ois?

Antaumus on kuulijan päässä.


Mikä on suhteenne jazziin? Maistuuko fuusion lisäksi esim. hardbop tai free-jazz; Coltrane, Davis, Mingus, 50-60-luvun Blue Note -levytykset?

Kyllä niistä vanhoista levyistä hyviäkin löytyy. Kuubalaisesta ja brasilialaisestakin.


Kiitos tuhannesti keikkapäiväkirjasarjakuvista! Olen lievittänyt niillä koti-ikävääni täällä kaukana kaukomailla. En ole pitkään aikaan nauranut niin paljon kuin lukiessani "en ole juonut akkunestettä!" -juttuja! Kysymys kuuluukin, tuleeko lissää?

Saa nähä. On niitä olemassa.


Perhana, te rokkasitte Yo-talolla (Tampere, 29.9.2004) siihen malliin, että keskittymiseni herpaantui ja meinasin ottaa kädet pois taskusta. Vastaisen varalle, miten kannattaa puolustautua?

Anna mennä vaikkei siltä tuntuiskaan.


Katselin tuossa keikalla, että Tommilla on yhtä ihana masu kuin miulla, paitsi tietääkseni tommi ei ole 5. kuulla raskaana. Onko ylipäätään ajatusta suvun jatkamisesta muilla kuin Aakella, jolla on muuten maailman suloisimmat kaksospojat?

Aake: Onneksi olkoon. Kiitos.
Muut: Iskelmälaulajat ja missit sen tietävät: "Lapsi tulee jos on tullakseen".

Otatteko sen kohteliasuutena vai loukkausena, että sisareni tytär piti uutta kokoelmaanne hyvänä lastenlaululevynä? Etenkin Raamista tykättiin paljon. Minulle se suo lähinnä tilaisuuden kuunnella levyjänne ilman että levy vaihdetaan toiseen.

Kohteliaisuutenahan se on otettava jos oikeustoimikelvoton henkilö siitä nauttii.


Kuinka omaelämäkerrallisena Aksel Sunnarborgin hymyä on aiheellista pitää? nimim. Avainlastusta avainromaaniin?

Se on kaunokirjallinen teos.


Mitäs tämä meinaa (Tampereen kaupungin sivuilta): "Tampereen uintikeskuksen liikunnanohjaajat: Marika Laine, Sari Helminen, Satu Juntunen, Tommi Liimatta, Annamaija Paasio"?

Mitäs tämä sitten meinaa (Salmi-säätiön sivuilta): "Vuosien 1939 - 1945 sotien kaatuneet salmilaiset: sotamies Krutsin Pekka 25.02.1940".


Tommi näyttää kitaroineen lavan vastavalossa ihan Jethro Tullin basistilta Benefit-levyn kannessa. Samantekevää, onko kyse etu- vai takakannesta. Bend here. Joka tapauksessa sitä vahvistinta kannattaa laittaa kovemmalle. Monesti on käynyt niin, että soitto näkyy vaan ei kuulu.

Se on korkeammassa eli miksaajan kädessä, mitä Tommista kuuluu.

Tomin toivoisin saatavan paremmin näkyväksi keikoilla. Kielen paikasta suussa nimittäin erottaa kätevästi, milloin tulee filli.

Hyvin sie oot nähäny ko oot kielenkin erottanu.

Kun bassossa ei ole yhtään nauhaa / tulee puisen pinnan olla siisti / kuten seitsenkielikitaristin / aina soitettava jynkkää. Pesuun.

Mie soitan mitä huvittaa ja kieliä en vaiha. (Ja aina saa pelätä että millon se katkiaa, muut huom.)


Kiitos Lutakon keikasta 9.10.2004. Saiko se Aki päälleen rintsikat vai mitä? Kaunis ele.

Alushousut.


Miltä mahtaa kuulostaa tämä Magnesium (Pyhä Nynny 0) kun se ei päätynyt Sortovuosille?

Se kuulostaa akustiselta kasettidemolta.


Tommi, mie löysin siun serkun irc-galleriasta.

En tiedä kenestä serkusta on kyse, mutta irccailu mädättää selkäytimen.


Moi! Törmäsin kirjakaupassa kirjaan Aksel Sunnarborgin hymy. Tommi, voisitko kertoa mistä kirjasi nimi on peräisin? Liittyykö siihen joku juttu? Olen itse Sunnarborg ja kiinnostais tietää tuosta lisää, koska tämä sukunimi on niin harvinainen Suomessa.

Tervolassa 1800-luvulla Sunnarborg voitti korttipelissä Liimatan talon ja otti nimen itselleen.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 27.10.2004
Sivuston ylläpitäjät